icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
2. nov 2010

@leveretka - ja mam este ohrievac na flasky... das tam aj flasku, aj taku tu sklenenu detsku vyzivku... ohrieva sa to vo vodnom kupeli. Je to fajn, lepsie, ako to davat do mikrovlnky, aj sa to zle da odhadnut, vzdy je to horuce...

bealondyn
2. nov 2010

@ellysa akurat som citala na jednej ang. baby stranke, ze v 7.mesiacoch uz by mali papat 3x denne nieco ine ako mliecko, tak si nemyslim, ze bude problem ak zacnes Olivke davat aj ovocie na desiatu. 😉

sofinka2009
2. nov 2010

ahojte.uz sme zaockovany.mali bol super ani nazaplakal iba vypraval teraz konecne zaspal.teplota zatial neni-vazime 5540g pribrali sme za sest tyzdnov 340g myslim ze to bude koli grckaniu.o tyzden mame orevazenie dufam ze s tym uz zacne konecne nieco doktorka riesit.my sme si na to uz zvykli .

adamala
2. nov 2010

@anjelicek26 No to je vraj pravda,ze deti ktore su z rodin kde su tri jazyky su pozadu v rozpravani ale ono sa to vyrovna v urcitom veku,vraj to chce trpezlivost ,lahko sa to cita a pise co?? ved som zvedava ako to budem ja zvladat, ale ja si osobne myslim ze moj maly bude po anglicky a po slovensky skor,lebo tu arabstinu otec vobec nepouziva,my stale anglicky...a domov na slovensko chodievam aj 3x do roka,takze bude v spolocnosti kde sa komunikuje po slovensky,vraj to je dolezite,lebo 30% z roka musi byt dieta v kolektive kde sa vyuziva dany jazyk aby nezanikol, ze tv nestaci,moze rozumiet ale nebude hovorit spat tak presne ako Sasenka, no citala som o tom vela a neni to jednoduche,uvidim, Diky za odpoved

Tie ockovania su svinstva vsetky,ale ked su povinne nic nezmozes,...ja aspon tie nepovinne nedavam, a na tu MMR vakcinu sa vobec netesim, a rozmyslam ze ju ani nedam.

takyna
2. nov 2010

naša malá divoška v akcii, ja normálne musím nonstop na ňu dávať pozor keď nespí lebo je to nebezpečne 😖 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=PE2uO7qNwzk
atulka20
2. nov 2010

@mojalili ajoj moja neboj nic ja som krvacala aj po sestonedeli este asi tri tyzdne!zistili mi ze mam nieaku bakteriu v maternici ale uz je to vsetko v pohode!dali mi aj injekciu na stahovanie maternice a uzaj som prestala!ale ja som bola cisarsky tak nebviem ako ty!

weirdo
2. nov 2010

@leveretka - ahoj Leve. Ja mam a som spokojna, fakt urobena zeleninky tam je mnamova, chutna, netreba solit, jemna a stavnata. Osobne mozem len odporucit. Ryby sa tam spravia rychlo a minule som skusala kuracie cecky a veru dobre to bolo ... u mna ano. Je to sice velka opacha, ale tak stoji za to pre mna 😉

anjelicek26
2. nov 2010

@adamala - ja MMR asi fakt nedam 😖 To je snad vakcina, ktorej sa najviac bojim. Nechcem mu dokopat imunitny system ci mat doma autistu 🤐 Pre dievcatko by mala zmysel rubeola, ale ta sa da zaockovat aj osobitne, trebars v puberte... to je uz organizmus odolny a schopny sa branit... ale rocne deti... ach jo... kiahne a mumps dostane dieta napriek ockovaniu, len vraj v "slabsej" forme... no mozu ist niekam vazne... tie neziaduce ucinky pri zivych vakcinach su strasne...

Tu su odporucane, nie povinne... takze Max uz je teraz mesiac v sklze za povinnymi... a este hodne bude... lebo tak skoro ho ockovat nedam... mal 40-ky horucky, dehydrovany posledne... ani doky to neodporucala... dostane individualny ockovaci kalendar.

@takyna - mas doma sikulku 😎

@sofinka2009 - to fakt nepribral moc 😖 Ked to porovnam s nasim tuckom... a pri narodeni boli viac/menej rovnaky... a my mame skoro 2,5 kila viac... to je iny nepomer... snad lekarka nieco vymysli.

chani
2. nov 2010

@mojalili super mu to ide, ale frciiii 🙂

fatimuska
2. nov 2010

tak sme boli zapáliť sviečočku aj za naše nenarodené mimi:(

leveretka
2. nov 2010

@weirdo dakujem za tip 😉 a aky mate? 🙂

ellysa
2. nov 2010

@fatimuska no my sme zapálili tri ☹ a tých ľudí, čo to dnes urobili je veľmi veľa, neviem, čo je to za doba

takyna
2. nov 2010

Babule akú ohrádku kupujete, alebo máte ? drevenú či inú?

anjelicek26
2. nov 2010

@takyna - my mame drevenu, aj pri Saske sme mali... len teraz mame ovalnu, predtym sme mali 6-uholnikovu... maly v nej prave zaspal 😝 Pol siedmej... no fasa, som sa ho snazila silou-mocou udrzat este chvilu hore a potom okupat, nech ide neskor spat... no a nic... nepomohla Saska, ktora bola v ohradke s nim... zaspal aj tak... ja ze to sa pri nej ani neda 🙄

takyna
2. nov 2010

@anjelicek26 aj mne mala zalomila uz o pol siedmej 😝 , mozno je to aj zmenou casu, rozmyslam aj ja nad drevenou, len ci sa tam nepoudiera?, ked zacne sa stavat?

bealondyn
2. nov 2010

@anjelicek26 aj moja zaspala o pol siedmej, snazila som sa ju udrzat hore do 7, ale smola. bola moc unavena lebo som jej vynechala jeden spanok okolo pol piatej, takze bola hore od pol tretej...skusam skusam, ci mi bude lepsie spat v noci...uvidime! dnes spala presne podla knizky o spinkani a teda by mala prespat celu noc, haha, uz to vidim! ale tak skusam nejak poriesit to jej caste nocne budenie... 😔

bzucinka2
2. nov 2010

@babulina tu radost si viem predstavit aj ja sa tesim, ked zasoia obaja rovnako a ja obcas mozem s nimi 🙂
@ceresna teraz je starsi doma, ale zvladame v pohode, nie su s nimi velke problemy, al einak chodi do skolky 🙂a vy ako?
@mojalili perfisne mu to ide, my len teraz zaciname s tocenim na brusko, tak ste velmi sikovni 🙂
@anjelicek26 zdielam tvoj nazor o znakovani 🙂
ja som nikdy nemixovala len pucila vidlickou a krasne vsetko spapal 🙂

bzucinka2
2. nov 2010

mne doki povedala ze mam zacat zeleninou a o dva tyzdne uz mozem dat aj kasicku na veceru, myslim, ze kazda sama uzname co je najlepsie pre nasich drobcov 🙂pri prvom sme zacali s prikrmami po 6.mesiaci a teraz mi doki kazala uz v 5.

ellysa
2. nov 2010

aha,čo sme sa dnes naučili

https://www.youtube.com/watch?v=9AsKUpQ9m4U

😀
kvalita-nočná lampa

takyna
2. nov 2010

@ellysa tá nemá chybu 😀 zlatučká je šikovnica 🙂

mici111
2. nov 2010

@anjelicek26 aka je to ta MMR vakcina?? a ake neziaduce ucinky to ma??? 😕 na slovensku je to povinne??

mici111
2. nov 2010

@ellysa zlataaa mauinkaaa a ako sa snaziii 😵 😵 😵

leveretka
2. nov 2010

@weirdo dakujem 😉

@ellysa jeeeej, Olivka je aka sikovnaaaa...zlata je 😉

bealondyn
2. nov 2010

@ellysa rozkosna je 🙂

weirdo
2. nov 2010

@leveretka - 😉

anjelicek26
2. nov 2010

@mici111 - to je "masern, röteln, mumps" ci "measles, mumps and rubella" - je to vakcina tvorena troma zivymi virusmi, velmi nebezpecna, co som kedy citala o trvalych nasledkoch, ktore rodicia pripisuju ockovaniu, tak to bolo na toto ockovanie... ockuje sa okolo roku a potom tusim 4/5 rokoch este raz... ale to moze byt u nas inak, kazdy ma iny ockovaci kalendar. Potrebne su dve davky, lebo po prvej si len 2-5% ludi vytvori imunitu...

https://www.youtube.com/watch?v=4gRfl0zzbDE

http://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine
http://www.healing-arts.org/children/vaccines/v...

anjelicek26
2. nov 2010

Ten prvy link neber az tak vazne - ALE - je pravda, ze v zlozeni tej vakciny maju dost pravdu a aj v inom... je tam toho dost, vsak si pozri.. ja som mala dost...

takyna
2. nov 2010

baby a takého ohrádky nie sú dobré? http://deti.bazos.sk/inzerat/5343224/predam-ohr...

ceresna
2. nov 2010

@mojalili, @takyna, @ellysa - juj, či sú šikovné deťúrence 🙂

@bzucinka2, dá sa. Tomino sa pekne správa k Adamkovi, len na ihrisku sa začal biť 😕 A čo plánuješ kúpiť staršiemu pod stromček?

Máte niektorá domácu pekáreň - je z toho dobrý chlebík?