icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
5. nov 2010
zojec
5. nov 2010

@bealondyn idem sa rovno teba spytat o radu.. mozno este @anjelicek26 bude vediet 😉 potrebujem na schody toto:http://http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumbe... , nemate s nejakym konkretnym skusenost? toto som nasla.. celkom sa mi to aj cenovo pozdava, a aj rozmerovo by to malo sediet.. 🙂 dakovala

marcelka123
5. nov 2010

@zojec dakujem, kupim malej uz koncom tohto mesiaca 🙂

anjelicek26
5. nov 2010

@zojec - vidis tie uchyty? Je to take plastove kolecko, ktore nalepis na jednu a druhu stranu schodov a potom tam das protikus a utiahnes tak, aby sa to zaprelo vzniknutym "tlakom"... takze to tam vlastne vzpriecis. Vcelku dobry napad, lenze ak mas napr. schody drevene, co "pracuju", teda tie ti po case povolia - vysledok - tu v UK mame vlastne rovnaky model a uz 6x to drahy opravoval, co sa to posunulo a nakoniec skrizilo 😝 Never more...

Ono to treba navrtat, aby to bolo napevno, nech mi nikto nic ine netvrdi... lebo ak sa na to nasi 12-14 kg stuplici budu liepat, aby preliezli, opierat, tak tento sposob uchytu je uplne nevhodny. My mame v nemecku znacku geuther a je namontovana ta zabrana do steny, mame ju hore na schodisku, ked bola Saska mala, mali sme aj dolu... aby neliezla na schody, ani smerom hore, lebo bolo to na zabitie... ked sa naucila liezt, tak sme to dolne dali dolu...

http://www.amazon.de/GEUTHER-2733-Schwenk-Trepp...

anjelicek26
5. nov 2010

@takyna - niga ti dobre radi.. kapustny list do chladnicky, ak zvladnes, tak aj do mraznicky, ja som si davala aj mrazenyh hrasok v sacku, ma to rovnaky efekt 😅 Kazdopadne chladit, to ten zapal vyzenie. Odsavat odsavackou + dat dopit babatku, to vysaje aj tie posledne hrcky. Masirovat hm, no mne to nepomahalo, bolo to bolestivejsie ako predtym a objavilo sa potom aj zacervenanie na kozi... ak by ti stupala teplota, tak urcite si daj vcas paracetamol, lebo ak mas teplotu nad 38,5 deti velmi nechcu pit z prska... ze je to moc teple... Maxovi aj Saske to bolo jedno... pili aj ked som mala 40 😝

takyna
5. nov 2010

no sa mi zda , ze je to kus lepsie, poklopem , ja neviem co sa mi tak prsia naliali, mala sala aj v noci, a tecu mi ako besne 🙄 , pekny ten puzzle kobercek vazne uvazujem nad nim
takuto ohradku som objednala

zojec
5. nov 2010

@anjelicek26 ved prave toho spadnutia sa obavam.. ale teda necitim sa velmi na vrtanie do steny.. :( a tiez sa bojim ze sa mi to zosuchne na tom zabradli , je to dost hladke.. nadajboze ze to poskriabe schody..

anjelicek26
5. nov 2010

@zojec - to ten vstup na schodisko mate hodne blby, to sa bude tazko upevnovat... teda vymysliet, ako by to tam vobec slo... aspon hore mate rovne? Hore je to treba urcite... Keby si videla, ako Saska lozila HLAVOU NAPRED dolu schodmi, no krv sa mi zastavovala... a aj my mame take ostre schody...

No a drahy nadaval strasne, ked to musel vrtat, ale proste som si dupla a bolo... vrtal to horne 2x, lebo to zle vymeral 🙄 Takze diery navyse. ALE drzi to uz roky, odkedy to tam namontoval, nic netrebalo nastelovavat, proste super... funguje na 1***

A keby nemame tento dom len v prenajme, tak vrtam zas, ale to nam asi prenajimatel nedovoli... este uvidim... skusime na neho zatlacit... lebo to, co sa len vzprieci sa tu neda realizovat, proste to furt pada... teraz to tam ani nemame... a ja trpnem kazdu noc, ked Saska rozospata ide z jej izby popri schodisku do nasej, ci sa nepomyli a nezrube sa z tych schodou 😨

zojec
5. nov 2010

@anjelicek26 ked sme ich navrhovali, tak som teda na deti nejak nemyslela.. hore su ano rovne.. hm.. asi aj tam budu treba mas pravdu.. aj ked sme ale vacsinu dna dole, hore su len spalne.. najhorsie je, ze to fakt potrebujem, lebo cele tu dole je to otvoreny priestor, cize tam bude mar pristup stale... ono by sa to urcite dalo aj vyrobit u nejakeho stolara, ale ked tak kukam na tie ceny v uk, tak sa to velmi neoplati dat vyrabat... a mm nie je taky zrucny...

ellysa
5. nov 2010

@marcelka123
@niga no koberec mám zo stránky http://www.peknehracky.sk/sk/produkty/penove-hr..., som spokojná, v obchodoch som nič nenašla a ak tak boli smradľavé, tento nesmrdí vôbec, ja mám 8mm na hrúbku ale ak máte podlahy asi je lepší ten 16mm, odporúčam kúpiť aj tie okraje, ja som kúpila jeden obyčajný a jeden so zvieratkami, ak s tým nebudete hýbať, tak v pohode ale inak tie zvieratká vypadávajú, ale zasa sa oliv páčia, stále ich obzerá, škrabká...

anjelicek26
5. nov 2010

@zojec - najdolezitejsie je hore. Ked si s malou dolu, da sa to ako-tak ustriehnut (aspon na zaciatku), aby na tie schody neliezla... teda kym sa to nauci. Ale je to na nervy, otocis sa a v polke schodiska, aj Saska mala z toho najväcsiu srandu 🙄 Ale ak by ti zliezala z hora, tak oni su blbucky (sorry za vyraz) na zaciatku a lezu/plazia sa az po okraj, potom rucky dolu, hlavou vpred a prekoprcnu sa az salto - a to moze skoncit zlomenymi väzmi ci strasne rozbitou hlavickou... a to viem, o com vravim, lebo som hore raz nezavrela, mala vliezla dolu, bola uz v polke, hlava napred, stratila rovnovahu a fakt to bolo salto - keby ju nezachytim, tak padne chrbatikom priamo na hranu schodiska a sucha sa dalej, aj zabit sa pri tom mohla ☹ ☹ Ist hore o minutu neskor, ani nemysliet 😨 Proste toto neni sranda... my sme mali hore aj dolu zabranu... Je to otravne to stale zatvarat a otvarat a ked spinkala, tak sme to nechavali otvorene... ale bezbecnost nadovsetko.

tintinka1
5. nov 2010

@marcelka123 no máš poriadnu fešandu doma 🙂
@zojec no tak so schodami sme na tom podobne. Ono si človek až potom uvedomí nástrahy domu , až keď je postavený. My to dole máme tiež celé otvorené , ale mňa trápi to , že my máme na schodoch dlažbu a tie hrany sú strašne ostré. Takže ja tam budem musieť dať aj nejaké koberce nalepovacie. No a zábranu nám asi bude musieť spraviť nejaký stolár na mieru. Ja to dám navŕtať do steny , ved bezpečnosť je najdôležitejšia a potom keď to už nebudeme potrebovať tak sa to opraví a zatrie.

bzucinka2
5. nov 2010

tak tu je dovod preco nestiham citat 🙂

bzucinka2
5. nov 2010

dnes sa mi tu maly krutil na podlozke ako na kolotoci vsetkymi smermi sa otacal a pretacal 🙂

bubina1
5. nov 2010

čitam, že preberáte bezpečnost... no ja tiež neviem co urobim s kuchynou... moje sufliky maju hlinikové uchytky po celej dlžke suflika a koniec tej uchytky je strasne ostrý... no z toho mam vyslovene už teraz stres... schody mame ale zatial ich moc mala nebude využívat, lebo poschodie mame neobývan zatial...žijeme len dole...po čase bude detská izba na poschodí... to penove puzzle sa mi páči...už mam aj nápad kedže nemame podlahove kurenie, tak su parkety dost studene... vymyslela som toto... koberec... vyhliadla som si deku http://www.zdravie-sk.eu/vyhrievana-domaca-deka... a na to penové kocky... to by bolo celkom teplé... a ta deka ako som čitala neprodukuje elektormagnetické žiarenie... toho je aj tak dost...

zojec
5. nov 2010

@tintinka1 no nase schody su sice dreveny masiv, ale take hladke, ze sa minule na nich skoro svokra prizabila.. 🙂 treba chodit v papuciach, alebo protismykovych ponozkach.. no su nebezpecne.. ale fakt clovek na taketo veci nemysli, ked stavia

tintinka1
5. nov 2010

@bzucinka2 tak tie torty sú nádherné. 🙂 Klobúk dole , že toto stíhaš pri dvoch deťoch . Ty musíš mať doma anjelikov 😀

zojec
5. nov 2010

@bubina1 inak tie puzzle su dost teple.. ked ich hodis na tu deku, tak cez ne nebude podla mna prudit teplo.. to radsej na tu deku este obycajnu 😉 my mame podlahove, ale zatial sme este nezapinali, staci nam krb... sak je vonku brutal teplo na to, ze je november..

zojec
5. nov 2010

@bzucinka2 krasne torticky.. 🙂 urobim reklamu mojej kamoske.. 🙂 ta robi taketo torty.. na odpadnutie.. skoda ze zije v cechach http://www.facebook.com/pages/Sobeslav-Czech-Re...

anjelicek26
5. nov 2010

@bubina1 - no ja ti neviem, ta vyhrevna deka je urcite fajn, ale podla mna su tie puzzle uplne dostacujuce. Vsak to ma 1 cm hrubku a neprenika cez to chlad... ak mas v miestnosti teplo, tak by to nemal byt problem.

@tintinka1 - no my sme mali dom postavany tak, aby vyhovoval detom, nizsie vypinace, teda ja ich mam vo vyske pasu... Saska na ne rychlo dociahla... tuto si musi aj ako 4 rocna brat stupatko, aby si zazala svetlo v detskej izbe ci na zachode 🙄 🙄 🙄 Mame v dome namontovanu klucku opacne, teda smerom nahor, clovek si zvykne, Saska si dodnes nevie otvorit sama dvere na ulicu (nastastie), lebo klucku treba chytit hore a otocit doprava... to este nezvlada. Tak ju mam pod dohladom. Na vsetkych oknach mame kluciky, aby ich nevedela otvorit. Vsetky zastrcky mame zakryte zakrytkami a kable su skryte za listami v okrajoch miestnosti. Centralnymi vypinacmi som vypinala co sa dalo, ked mala slecna obdobie, ze hryzla kable 😖 Varim automaticky len vzadu, vsetko horuce hned vylievam, mam plynovy sporak (nie platnicky, bojim sa, ze by sa toho mohla chytit) - ohna, ktory VIDI, sa boji... v rure peciem len rychlovzdusnou, odradza ju ten hluk,, vie, ze je to zapnute (pri normalnej sa mi raz chytila dvierok - skla - a spalila si prsteky chudatko... je toho strasne moc, na co clovek musi mysliet... aj cistiace prostriedky, vsetko mam zavrete v hornej skrinke v pracovni... nic nie je na zemi... nahoda je blbec... ani pod drezom, nikde, radsej si po to dojdem... najväcsia sranda - ked vyhadzovala kvetinace - hlinu - tak som ich oblepila foliou kuchynskou a nechala len otvor na polievanie... inak som zametala za den snad 10x, lebo mame vsade kvety 😝

zojec
5. nov 2010

@anjelicek26 🙂 no esteze to az tak dlho netrva 😀 som zvedava co povie moja mama, ked jej vnucka zacne otvarat jej starozitny nabytok a kreslit po stenach 😀

majjka0806
5. nov 2010

@leveretka 🙂 dakujeme

bakatuska
5. nov 2010

caute

@anjelicek26 wau tak to si dobra ze ste mali vsetko pekne vymyslene ohladom deti. Mi sme to praktizovali az ked sa mala narodila a zacala objavovat nove veci 😀 najlepsi vymysel su detske poistky na dvierka , ja som teda este mam ich namontovane na kuchynskej linke a k nicomu sa mi mala nedostala 😀 ale za to supliky v spalni s oblecenim a spodnym pradlom som mala stale vyhadzane a par krat som objavila malu s mojimi tangacami na hlave 😀 😀 😀

majjka0806
5. nov 2010

my mame takuto ohradku http://www.svetinzercie.sk/Pre-deti/Detske-post... a Sebinkovi sa v nej velmi paci. 🙂 🙂

deniskateniska
5. nov 2010

@anjelicek26 fuha.. tak ale ja neviem ale vsetko budes cely zivot prisposobovat detom? a ked pride do normalneho sveta tak nepochopi co sa deje ked je to inak nemyslis? to je len moj nazor... nic v zlom, ale tak snazim sa dieta pripravit na zivot a nie mu vsetko zlahcovat aby bolo ako v bavlnke.. ale vravim nic v zlom.. moj nazor 😝

anjelicek26
5. nov 2010

@deniskateniska - som sa zasmialaaa... isteze prisposobujes svoj zivot detom! Lebo ho oni zneprijemnia tebe... ako vazne... ak nie je svetlo v dosahu dietata - kto musi zdvihnut zadok a ist mu zazat? Ak dieta vyhadze kvetinac - no kto to upratuje? Ak sa dieta popali - kto s nim stravi hodiny na pohotovosti, tulkanim, prevezovanim?? Ak nie su okna zaistene - kto pri nom stale musi robit dozor? Ak nie su schody zaistene - kto musi mat stale strach? Spraaavne. JA! Ak sa mu nieco stane, kto si to bude dozivotne vycitat? JA!

Dieta RAZ prijde do "normalneho" sveta, ale prve dva roky je doma pri mne a ja urobim maximum pre to, aby to malo co najjednoduchsie. Ved je doma, kde inde ma byt ako v bavlnke?

julinka2787
5. nov 2010

@mici111 mne sa páči ten ružový. je to taká príjemná ružová, nie práveže moc cukríková. ale ten oranžový je perfektný. aj keď je to s bielou, tie kombinácie. snáď to nebude hneď špinavé. ale sú veľmi pekné tie golfky.

majjka0806
5. nov 2010

ahojte babz uz ste odoberali drobcom moc??? Ako ste prilepili tie sacky, a nebolelo ich to ked ste to davali dole??? a kedy ste im to dali??? Nas to caka v pondelok a bojim sa ze mu to zle prilepim, a ze ho to bude boliet....
....prosim poradte..... 😒

julinka2787
5. nov 2010

babule môže mať tatianka z očkovania hnačku? takú miernu.inak je v pohodke...

bzucinka2
5. nov 2010

@tintinka1 dakujem, anjelikov doma mam, ale obcas s rozkami 😀
@zojec krasne torticky robi kamoska 🙂
@anjelicek26 jaj o kvetinacoch mi hovor, ked prisiel na to aka je to zabava, ale nastastie ho to celkom rychlo preslo a pochopil, ze to nemoze .-)
@majjka0806 neboli to , ked mu to davas dole, to nie je take silne lepidlo, nam sa to aj same odlepilo ako sa hybal v plienke, ale potom som brala tak, ze som mu dala sacok a nechala ho rozbaleneho, pri chlapcoch je to jednoduchsie, pokial netreba brat priamo do skumavky, to bol boj 🙂