Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
od 4 mesiaca??? A to mas odkial? maly je kojeny?
@deniskateniska pri kojenych detoch je lepok po ukon. 5mesiaci, my ho tiez mame uz, aj ked nie sme kojeny, a vsetko je ok.
nastastie 🙂
@anjelicek26 viem o tom, ze lepok je vhodne zavadzat pocas dojcenia, citala som niekolko clankov - aj ten, co leveretka hodila link, aj v tom novom Speciali o vyzive co mam, dokonca aj v TV o tom bola relacia
ja som len reagovala na to, ze deniskateniska mi napisala, ze maly ma len 4 mesiace a uz sa obzera po keksoch (dala som link na take od 6. mesiacov) baby, obidve mate mlieka dost, deturence vam dobre priberaju - neverim, anjelicek, ze prestanes kojit , ked bude mat Max 6 mesiacov kedze si nedavno pisala, ze pri jednom kojeni ti tolko vytiahne - ja mozem o takom mnozstve len snivat - u nas je to davka na dve kojenia a asi aj z oboch prskov ☹ ...
a co som citala, tak aj ten lepok sa odporuca pridavat DOJCENYM detom po 6. mesiaci do ukonceneho 7. mesiaca -
....po ukoncenom 4. mesiaci sa odporuca vtedy, ked su ciastocne dojcene a prikrmovane umelym mliekom, ale i tu sa pise, ze najlepsie medzi 5. a 7. mesiacom, kym je dietatko este dojcene
...ale to je vlastne jedno, kazda mamicka ma svoj nazor, mozno som jedina s tymto nazorom, ze je lepsie pockat do toho 6. mesiaca
este snad zacitujem z clanku, co tu dala link leveretka ... V prípade, že hovoríme o dieťati, ktoré môže byť výlučne dojčené 6 mesiacov a matka plánuje pokračovať v dojčení aj po skončení výlučného dojčenia (po ukončenom 6. mesiaci), prof. Szajewska uviedla, že odporúčania ESPGHANu sa pre túto situáciu majú interpretovať tak, že matka by mala začať zavádzať príkrmy po ukončenom 6. mesiaci a medzi prvými príkrmami má dieťaťu ponúknuť potraviny s obsahom lepku (v malých množstvách).
@deniskateniska no ked zacnes niecim sladkym - ako napriklad keksikom 😀 😀 😀 😀 , tak to mu uz nebude chutit ani tolko 😀 ...jasne, ze susienka je lepsia ako mrkva ci zemiak 😀
no baby kym ja najdem tie piskoty budeme mat aj polroka 😀 😀 😀 bo byvam na dedine a tu isto nic take nemaju....
@deniskateniska 😀 😀 😀 zlata dedina 😀
@bealondyn teeeeda, to si sa musela riadne zlaknut 😖 .... mozno sa len trochu pomrvila a posunula dalej, preto sa to spustilo
@zojec pisala som vcera vecer - vyzera to na atop s kvasinkami ... nerobila ziadne testy, len sme nafasovali masticky a uvidime o tyzden - dva
@bzucinka2 nadherne torticky, wow ... obcas ich sledujem v inej teme 😉
@deniskateniska vy sa kojite?
@bzucinka2 no ano, bol to sok a potom ked som si ju rano o 6 prekladala k nam do postele, nech este pospi, tak mi nebolo vsetko jedno. a to som jej ten monitor uz ani nechcela dat pod madrac, ked sme jej kupili novu postielku pred 3 tyzdnami, ze ved je uz velka a doteraz bolo vsetko ok. 😖
@bealondyn tu mas nieco nepecene http://ekucharka.net/kategorie/dobroty-ze-susen... 😉
@deniskateniska ked sa kojite nedavaj do 6m fakt nic, netreba, a po 6tom ked zacnes s prikrmami das aj lepok
keksiky pre deticky su od 6m
ahojte, dnes sme boli celý deň von, najprv plávať a potom na obed v reštike a ešte na prechádzke, malá to všetko zvládla, som na ňu hrdá 🙂
@bealondyn fuj to musel byť šok, myslíš, že naozaj prestala dýchať? alebo sa nejak posunula z podložky?
tú maxi cosi tobi som teda vylúčila, dosť zlé recenzie na ňu boli, pôjdeme buď do romer, alebo maxi cosi priori, len tých je milión druhov, tak neviem ako sa rozhodneme,asi len malú posadíme a uvidíme
@lenocka84 ved to ze su od 6 mesiacov.. ako ja nechcem prikrmovat, ja som len skusala dat mrkvicku ked som si ja urobila... zase ked netreba tak nechcem ved je maco riadny 😀 😀 😀 zatial mu moje mliecko staci 😉 a piskotiky chcem pohladat na pobavkanie a nie na jedenie, ved to aj tak nebude jest... ale vravim ze bohvie kedy najdem bezvajecne 😅
@ellysa ste boli plavat? ako sa drobcovi pacilo?
@deniskateniska lenze to dietatku nevysvetlis ze hraj sa s tym a nepapaj
skuste vydrzat len s hrackami 🙂
@deniskateniska no chodíme už tretí mesiac, Olivii sa neskutočne páči, dnes len vliezla do vody a už kopala okolo seba, výskala...maminy hovorili, že je suverénne najživšia, tak viete ako som snáď o meter podrástla 😀 😀 😀 😀
@monky1 ahoj všade-možne hľadám no neviem sa dopracovať k tomu, kde si písala o časopise Mama a ja. inak nakopla si ma, pretože som sa naň chystala už dlhšie, no stále som to nejak prešvihla, len sa chcem opýtať na tie príkrmy, to bola nejaká špeciálna príloha alebo čo?
manžel mi kúpil časopis za 1,5 (ty so spomínala, keď dobre pamätám 2,7) a bolo tam len trošku k tejto téme, inak časopis bombový, ako keby písali práve to, čo som potrebovala vedieť a dali to do novembrového čísla, lebo vedeli, že ho kúpim 🙂

@zojec tak rastie do krasy, a sily
@bealondyn pozri pozri, no nepisala som v inej teme, a tu som sa citila "cudzo" 😅