icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bubina1
8. júl 2010

...a @monky1 tie upávanky aj zaberaju alebo to relaxacne CD? alebo je to len pekne na počúvanie.....

evina0
8. júl 2010

ahojte maminky idem sa s vami podarit
Majko ked papal Nutrilon Ha tak kakal tak na zeleno a trsoku hustejsie a 2 dni dozadu sme presli na nutrilon obycajny ( infandofilus) a zacal mi kakat tak prazenicovo do zlta a cosi redsie...co je lepsie??poradte mi
inak mi s tym brsuskom stale mame problemy- zase sa zobudil o 3.00 a krutil sa a mrnkal a len sem tam si pdol.vcera poobede plackal 2 hod vkuse co som ho nevedela utisit..vcera som dost citala na nete a vraj Sab Simplex nemusi vzdy uplne zabrat tak idemem teraz do lekarne a kupime kvapky baby calm..mate s nimi niektora skusenosti? vraj su lepsie ako sab simplex .uz neviem cim by som mu tie bolesti zmiernila..

anjelicek26
8. júl 2010

@evina0 - to uz ma prespat celu noc? Ved ked sa budi len raz za noc je to skvele... mne sa maly mrvi polku noci, knuci, prdka... neriesim to, kedze pri tom spi... My sme spinkali od 22:00-01:00 (to sa kvalitne pokadil) - 06:20 - 08:45. Podla mna na miminko super! Ved su este malicky...

Ku kakaniu - zlte, redsie, prazenicove je idealne. By ti hodim fotku, ako to vyzera u nas, ale asi by to poburilo cely zvysok MK 😅 😅 😅

My nedavame ziadne kvapky na brusko, nechcem ho na to naucit... lebo ked potom nedam - tak ho to bude trapit este viacej. Rovnako rektalna rurka, je to pomoc, ale ako sa potom nauci prdkat sam? Malinky neplace od bolesti, jasne, ze knurka, cervena, prdka, ale neni to az taka bolest, ze by sme to nezvladli masazou bruska a teplym kupelom..

ellysa
8. júl 2010

ahojte,
my to CD od koščovej máme doma, ešte v brušku sme si ho spivali ale moc naňu nezaber, skôr sa ešte viac prebudí 😉
baby neštvite, že spať celú noc, už budem mať z toho depky aké majú všeci ostatní vzorné bábätká, už mi tri kamošky hovorili, že oni spali od druhého mesiaca celú noc 🙄
ja so celá šťastná, že aspoň raz v noci potiahneme 5 hodín, aj to len tri dni zatiaľ

evina0
8. júl 2010

anjelicek to neni o tom . ked vecer zaspi napr o 21.00 prespi 5 hod ale uz nadranom je zle.zobudi sa tak ze tlaci, stoha, kruti sa a dviha nozicky a zacne plakat a nie a nie ho upokojit.to je noc ale cez den je st velmi casto.
aj teraz spinkal len 20 min, viem zeby chcel buvat aj sa mu zyva ale len co nachvilku zaspi ten isty kolotoc zace- zacne sa krutit stona tlaci a dviha nozicky a zacne plakat.preto ideme tearaz do lekarne a nasla som kvpky baby calm ze su lepsie na bolesti bruska nez sab simplex.takze to neni o tom kolko prespinka ale ze mava casto bolesti bruska a ze ho to casto budi hlavne cez den a potom nadranom.
ellysa aj ja som rada ked v noci potihneme 5 hod aspon v noci si oddychnem ako tak ked cez den mame bolesti a plackame casto.

evina0
8. júl 2010

anjelicek tak to mas super ze nemusis davat ziadne kvapky a ze staci masaz a kupel u ns to nazabera. pokial nemal aspon sab simplex task len plakal. on si sem tam vie prdut aj sam ale stasne sa vtedy kruti stona a place a dviha nozicky.ked sme boli na pohotovosti aj s teplotou tak nam lekar povedal ze sa ani necuduje ze je taky a place lebo ked mu pocuval brusko tak povedal ze to tam ma vyrazne.kazal sab siplex rurku a zacat davt nejake probiotika...inak bude stale takyto ☹

weirdo
8. júl 2010

@ellysa - ale neboj, nie kazde je take 🙂 . Alebo len docasne 😀 . Napriklad nasa mala je v noci vzorna, klop klop klop ... ale zase to ma nevyhody, ci ju ulozime o 19, 20 alebo zaspi o 21 hod, nezobudi sa na nocne krmenie, musime ju budit my. Zvacsa po 4 hodinach, niekedy sa neda a tak este pockame chvilku ... tak sa Vas pytam, treba ju budit? Ja myslim ze hej, pretoze predsa ma mesiac a aj je teplo a ono je to este take hlupucke, ze si to nevypyta papat a iste musi byt hladna ... na to dalsie krmenie sa uz zobudi do 3 hodin, ale to je uz rano ... tak co, budit ci nie? Doktor vravi ze ano, laktacna poradkyna ze nie, tak si vyber 😖

sofinka2009
8. júl 2010

ahojte.neviete od kolkych tyzdnov sa tie probio biogaia mozu uzivat?nas teraz nema koliku kaka sam ale velmi tazko mu to ide riadne sa narobii natrapi ale vide mu to.teda klop klop.nechcem mu zbytocne rurkovat dokial mu to ide tak by som vyskusala tie kvapky.tito kakakcie problemi ma uz moria ked ho vidim ako sa trapi. ☹

sofinka2009
8. júl 2010

@evina0 presne toto iste ma aj nas maly ☹

anjelicek26
8. júl 2010

@weirdo - urcite nebudit, ono nech su tie deti este hlupucke - kedy maju hlad ci smäd urcite vedia. Kamoske mala prespavala od dvoch tyzdnov cele noci a vsetko dohnala cez den, co sa tyka jedla a aj ukazkovo priberala.

anjelicek26
8. júl 2010

@evina0 - no to iste mame aj my doma, ale nenapado ma, ze je to nieco "extra" co treba riesit. Aj on sa kruti, puci, stona, prdka, pritahuje nozicky, cerveny je ako rak... Hlavne nadranom a pocas dna... ako u vas... ani spat sa cloveku pri tom neda... podla mna je to ale vec, z ktorej vyrastu... ja urcite nebudem nic davat... on od bolesti nastastie neplace... ale trapi sa tym... je to tak na hranici...

bubina1
8. júl 2010

ach jaj..my mame zase ten istý plačlivý den ako včera...už začínam byt zúfala..... podla mna ma mica kyselinu alebo čo... furt chce byt na rukách, puči sa, je červena, potom place, mlaska...robi grimasy... po hodke sa jej grcne také zrazene mlieko...potom čká..... od rána pol siedmej spala len pol hodinu.... kuka jak sovička lebo reve jak tur.......

ellysa
8. júl 2010

bio gaia je napísané, že od ukončeného 3 mesiaca, ale nám pediatrička odporučila už v prvom mesiaci, že sa môžu
@weirdo ja by som nebudila
@bubina1 my sme mali taký minulý týždeň, neboj bude lepšie, naša už dnes pospinkala dve hodky, som rada napapala sa a zasa je nejaká malátna, ale ona sa preberie., to už poznáme 😝

evina0
8. júl 2010

anjelicek neviem ako sa dav to ze ta spominam. tak preto sem vzdy pisem normalne.
no Majko zacne len mrnkat ale stupnuje sa to a nikedy mam pocit ze sa mi az zajakne. stane sa ze ho neviem ani utisit ani na rukach a potom zrazu prestane.dnes od rana spi 20 min a zase budicek potom zavrie ocka na 10 min a zase budicek, poplace si a zase to iste dookola.od rana sa chystame do mesta tak snad uz pojdeme lebo mu idem dat papat az si nepyta v meste a doteraz bol jeden a ten isty kolotoc budickov.inak to je raj trojmesacna kolika a po 3 mes by to malo prejst.tak sa veelmi tesim ze sa mu polavi a zvlast chalani mavaju taketo bolenie a lakacie stavy.

sofinka nam tiez radili na pohotovosti davat probiotika ale nechcel ho na vsetko naucit tak sa im teraz zatial branim a prejst sa bebu sensitiv.no zatial na bebu nejdeme lebo s beby ha ho zapekalo.a ked pekne kaka s nutrilonu aj ked sa tiez pri tom poriadne potrapi.
urcute s toho drobci vyrastu len vydrzat spolu s nimi.je to strasne viiet ich kd ich to trapi ale nie sme prve ani posledne mamicky.

evina0
8. júl 2010

bubina a nema tiez bolesti? okrem toho zrazeneho mliecka a mlaskania ma nas majko to iste. 😒

bealondyn
8. júl 2010

bubina u nas presne to iste! ☹ ja si myslim, ze nasa ma ten tichy reflux, ani spavat nemoze chudatko, tiez to bolo od siedmej len pol hodku.

sofinka2009
8. júl 2010

nam sa to trosku zlepsilo ked som prestala dokrmovat a zacala iba kojit.len maly ma ten pupcek von vytlaceny a takym to riadnym tlacenim a plakanim sa bojim ze mu to nemizne.neiekedy tak tlaci az mu vide mlieko cez nostek chudacik .tiez ledva zaspi a po chvili sa na to stale budi zase zaspi a budi stale dookola.

bubina1
8. júl 2010

@evina0 @bealondyn ..dievcata...neviem co ma alebo nema...len mi je divne, že v noci je zase celkom v pohode...sice tuto noc sme boli hore skoro každe 2 hodiny, ale najedla sa, uložila som ju do postielky a spala...pride rano...v kuse chce byt na rukach, nevie spat... oči sa jej už vyvracaju pomaly od unavy a furt kuka ako sovička....stale by bola na prsniku... včera aj chcela byt na prsniku aj nechcela byt... teraz zaspala od unavy tak, že hadam mala do polovice aj oči otvorené.... len zase do kedy... v utorok mam ist do poradne, ale rozmyslam, že ak bude zajtrajsok podobný, tak ci nemam ist zajtra.....

anjelicek26
8. júl 2010

@evina0 - musis dat @ pred meno, potom to pojde...

Je mi luto, ze sa tak trapite... u nas sice tiez podobne, ale on spinuska ako anjelik pri tom... teraz spi uz od deviatej... bol hore mozno 20 minut po nocnom spanku.... sice vzdy ocervenie, puci sa a potom si prdne, no ale spi dalej... neni to kludne spanie...

Len vcera sa mi potvorka doslova "prezral", brucho ako sud, sa uz ani ulozit potom nevedel vecer 🙄 Az cumlik zabral... trdielko jedno...

takyna
8. júl 2010

Ahojte kočky, mám 2týždnovú dcérku, a potrebovala by som rada, kolko vypiju mliecka zhruba vase deticky?
lebo moja mala to ma cele nejake nerovnomerne, a bojim sa aby som nieco nezanedbala, dakujem za odpoved 🤐

anjelicek26
8. júl 2010

@takyna - Max v dvoch tyzdnoch pil 60ml, v troch 90ml a teraz uz 110.... cisto sa kojime, ale vazim si ho... vecer pred spanim vypije aj 140 😝

takyna
8. júl 2010

@anjelicek26 dakujem za odpoved 😵 , nasa Bibuska je jeden den spava, nedokazem ju prebrat, musime jej dat nasilu flasu s mojim odsatym mliekom, tiez 60vypije, tiez ju vazim takze viem kolko vysaje s prsnikov, ked je prebrata , tak niekedy iba 40, a zase aj 70 vytiahne. Bojim sa preto, lebo po porode sme boli na infuziach , klesol nam cukor tiez bola velmi spava, mali sme aj zltacku II stupen, tak to vraj bolo aj tym sposobene

babulina
8. júl 2010

ahojky, neviem ci dorazila sprava aj k vam, Tomasko sa narodil 2jula 2010 14.32, s mierami 4 000g a 53cm, zvykame si na zivot vo stvorici takze casu je malo ale pokusim sa znova dostat co najrychlejsie do deja co sa tu rozobera 🙂

flamenga
8. júl 2010

baby, je normálne, že dnes som 18-ty deň po pôrode a stále krvácam tmavobordovou krvou? 😠 Pred chvíľou som bola na WC a vypadlo zo mňa také kusisko.... 😠 😒 už som z toho zúfalá, či je to OK.... ospravedlňujem sa za detailný popis, ale fakt mi to už ide na nervy a neviem, či to takto môže alebo nemôže byť.... pôrodník mi síce povedal, že môžem krvácať celé šestonedelie, ale ten nález pred chvíľou na WC ma "dojal".... ☹

bealondyn
8. júl 2010

@bubina1 to presne ako keby si moju opisovala! vazne...az na to, ze mne teraz v noci spava 3 hodky, kedysi potiahla aj 5. ale to mi je jedno, hlavne keby sa tak nepucila a nevzdychala pri tom, chuda male... no ja idem do poradne v pondelok...

@flamenga no nechcem aj ja pisat detailny fuj popis, ale zo mna v 2. a 3. tyzdni vysli kusky placenty, netusim co so mnou porobili pri tom kliestovom porode, ale nevybrali to vsetko, tak som sa takto precistovala a vtedy bolo tej krvi viac a bola jasnocervena, ale po poslednom 'kusku' sa to ovela zlepsilo a uz vobec nekrvacam. mozno mas to iste, nepamatam sa ci ty si mala cisarsky alebo normalny porod.

bealondyn
8. júl 2010

no ta nasa hviezdicka uz spinka pol hodku, tak som si normalne stihla aj vlasy umyt a vysusit! 😀 mozno sa stihnem aj najest kym sa zase preberie na kyselinku. 😒

ellysa
8. júl 2010

aj my už od 9.30 spíme, len sa napapala, nevymenili ste mi dieťa?

flamenga
8. júl 2010

@bealondyn rodila som prirodzene. V nemocnici som krvácala len takou svetlúčkou, skoro ružovou krvou a bez kúskov.... po príchode domov to začalo pomaličky prechádzať do hneda, tak som sa tešila, že už to ustupuje... no potom sa to jedného krásneho dňa spustilo tou tmavobordovou krvou aj s kúskami a trvá to doteraz... a dnes ten kus 😠 😒 som zvedavá, či to po tejto zrazenine alebo čo to bolo ustane alebo to bude pokračovať ďalej 😠 ☹

bealondyn
8. júl 2010

@flamenga no mas to velmi podobne ako ja, u mna to preslo len pred par dnami a tak zrazu, zo dna na den. este nemas tak davno od porodu, treba to asi len vydrzat.

flamenga
8. júl 2010

@bealondyn ďakujem, trochu si ma ukľudnila 😒