Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 ☹
@ellysa Ja s tebou plne suhlasim - o drevenej stolicke v tomto obdobi ani neuvazujem, aj ked urcite ju neskor kupim, paci sa mi, ale pre nase deti absolutne nevhodne. Mne jasne dr. povedala, ze nemam ho davat ani sediet, ani stavat. Esprit je velmi podobna Hauck, pekny potah, ale je o 36€ drahsia.
@niga - esprit je kolekcia od hauck 🙂 My sme mali esprit - u Sasky...teda tiez hauck... preto sme tiez teraz volili rovnaku...
Mne je stale hrozne, som zvedava, ako v takomto stave budem soferovat...
Kočky, ako to len robíte, že toľko prispievate. Ja nemám čas Vás ani čítať, nie to tak ešte písať sem.... 😖 Mala by som si lepšie zorganizovať čas, alebo čo... No čo už so mnou, keď som si popri deťoch a učení našla ešte aj ďalšiu novú zábavku - pletiem svoj prvý svetrík. 😀
My máme doma drevenú stoličku ešte po mojej 13 ročnej sesternici, tak určite nebudeme kupovať novú. Tiež si neviem predstaviť, že by som Riška už dávala sedieť. A akosi sa mi prieči dávať mu tuhú stravu, keď ešte nevie sedieť. Dúfam, že ju ešte tak mesiac nebudem musieť dávať, ale zas mám obavy, že v stredu zistím, že málo priberá a doktorka nám už prikáže niečo s tým robiť... 😖
ahoj kočky , noc bola lepšia ako minulá, aj keď sme sa 3 x zobudili, raz s plačom - ale zabralo moje tričko čo som mala cez deň na sebe - malá sa doňho zaborila a pekne zaspinkala 🙂
@anjelicek26 - fu, ty máš ale nejako často tie zápaly, robievaš si vtedy zábaly z vína alebo alkoholu ? mne to pomohlo keď som raz mala zápal, dala som na plienku biele víno - čo najkyslejšie a ono to ťahalo von ten zápal, chúďatko, chlapíkovi to nejako revanšuj
@ludka_r - no my prikrmujeme, lebo Max za poslednych 5 tyzdnov pribral len 70 g... a to je teda fakt ze malo....
@ludka_r - my sme konečne vymenili starý pc za notebook a tak mám teraz net v kuchyni - tak som tu častejšie, ale predtým sa ani mne nedalo 😉 a niekedy sa nedá ani tak - náročný deň a to stačí
@ludka_r - ja keď jej dávam kašičku večer , tak ju nedávam do stoličky ale do vajíčka čo máme do auta , tam je tak pololežato a pekne mi papká
@anjelicek26 dakujem za vysvetlenie 😉
Bud velmi opatrna - nie je ziadna ina moznost, aby si nemusela soferovat?
Ahojte babule 🙂
@anjelicek26 dufam, ze ti je uz lepsie 🙂
My mame uz asi tyzden hlieny v stolici, myslite si , ze to moze byt s toho ockovania?, aj rota virusy sme ockovali ☹
Kolko vlastne by malo dieta priberat v tomto obdobi denne?
my tiez noc nic moc - 3x hore s kratkymi papanim, zvycajne sa budi iba raz. A hlavne od vcera Olinko kaka do kazdej plienky, take redsie kako. Doteraz to bolo tak raz za dva dni. Myslite, ze to mozu byt zuby? Teplotu nema, slinta standardne, sopliky tecu, trochu viac mrnci. Ale necitim ziadnu zmenu na dasienkach ☹
@miculienka ja zase v kresielku sklopi skoro na lezmo a tak davame kasicku 🙂
dobre ranko, nasa noc celkom v pohode, rano sme spinkali do 8,30 skoro som odpadla tolko sme este nespali, lebo sa zvycajne zobudi na starsieho a dnes to prespal, tak som ho nechala doma s ockom a ja som zaniesla druheho do skolky 🙂
ozaj tie co mate 2 detick, nechcete sa stat clenkou klubu www.dkk.sk, oni posielaju kazdy mesiac krasne disneyovske knizky s darcekom, ak by mala niektora zaujem, napiste mi IP, zaregistovala by som vas 🙂
kocky, zacinam pomaly obzerat nejake golface..neviete poradit nejaky fajnovy? dajte nejake tipy 🙂 dakujeeem
@mici111 - golfac fakt neviem, my mame quinny buzz a mame jane slalom, a aj quinny zapp...tak si s tym nejako musime vystacit... aj ked poskulujem teda po kadecom este, ale drahy by to asi nerozdychal 😝
@niga - no uz je v skole, ja by som ju aj nechala doma, kasle straaasne, uz sa mi to vobec nepaci, ale dnes sa v skole fotia, to by mi nepreslo... by bola smutna z toho... Sme aj tak ukazkovo zmokli a krpec je tu plny energie, spat sa mu nechce, no ale spat bude a bodka, lahnem si k nemu a bude spat, musi... ja som totalne vystavena...
@miculienka - Max uz papa v stolicke, ale ma ju tak nalezato sklopenu 😵
No a k tym nociam a zubkom... ked sa nalievaju zubky, tak to sposobuje tlak nad dasienkami, akoby opuch a tak sa zacinaju tvorit sople... sople zatekaju - teda ich vidis v plienke alebo ich dieta moze vyvrackat - sople nevedia stravit. Ak zatekaju moc dlho, moze s toho byt kasel... ked to steka na priedusky... Aj Max trolinka soplosi, aj hore ma dasienka navrete, tak som zvedava, kedy budu dalsie zubky 🙄
ahojte, zase som k vam zavitala po dlhom caaase... musim vam napisat co sa mi stalo, aby ste si uz davali vacsi pozor,hlavne maminy co spia s drobcekmi v posteli..... padol mi patko vnoci o pol3 na zem....uplne som sok som zazila....a to nemam pocit,ze je nejaky extra pohyblivy, pretaca sa a trosku sa toci na bruchu dokliecka...ale spi v spacom vaku a este mam aj vedla neho vankus..ale presunul sa az na druhu stranu skoro ku noham a odtial spadol...neviem ako to dokazal....chudacik moj maly...ale nema nikde nic, ziadnu modriny a sprava sa ok,tak hadam nic z toho nebude...ach jo....
baby tie co spite s drobcami v posteli,ako to riesite? ....idem asi prestavat spalnu a dat postel ku stene....
@zzz - jej chudatko malinkeee... mne sa Max este neotaca a spi so mnou v posteli fakt vynimocne, tak to neriesim... Saska u nas spavala casto a bola oblozena kojacim vankusom, tak sa nemohla ani hnut a uz vobec nie spadnut. Skuste tak...
@anjelicek26 ja by som potrebovala hlavne nieco skladne, lebo mam maly kufor a quinny a ani jane mi tam nevlezu..a tiez nieco lahsie by som chcela..ty sa vykuriruj, boze tieto zapaly su svinstvo..esteze mna to ani raz nechytilo 😕
v BA zacali vianocne trhy, juuuj, sa tesim ked tam s krpcom pojdeme 🙂
my uz asi 5 dni kakame ze do kazdej plienky, a to aj tak, ze ju prebalujem dost casto..chudatko moje, ritulku ma taku cervenu bolavu z toho, aj napriek tomu, ze za kazdym kakom umyjeme ritku vodickou ☹ ja to pripisujem zubom..zajtra ideme na poradnu, tak uvidim co lekarka povie..
@zzz ten som chcela ako uplne prvy..ale ked som ho videla nazivo, tak sa mi zdala ta sedacia cast hrozne uzka..
ty si s nim spokojna?? minule som videla chicco simplicity a ten sa mi celkom pozdaval..a v uzsom vybere je este gesslein switch a inglesina trip, pripadne peg perego pliko..nevieeeeem
@anjelicek26 a ako si zpokojná so zappom, ja poškuľujem po tom novom polohovacom
mala neni ok, je nervozna, zle spala a "vykrikuje", pisti, nesom si ista ale bud jej ide zubok ze je to od bolesti alebo nemoze ju boliet/skrabat hrdielko? dnes ma byt ockovana (3.pokus) 🙄
@mici111 - no kurirujem sa, ako sa da, tusim je to uz 6-7? zapal. Ma asi poraziiii... No a take skladne ja mam quinny zapp, momentalne nosim v aute len podvozok a klikam na to vajicko, to je maximalne prakticke 🙂 Ale ako kocik to je tak od 1,5 roka az...lebo sa neda sklopit na spanie... teraz novy zapp co predavaju, sa da aj sklopit, to je uz ina paraaada 🙂 Aj ked mi prijde hodne drahy 😝
Vazne chces ist s malou na vianocne trhy? Ved ti ju tam uslapu ci utlacia 😖 Teda ja mam v zivej pamäti, co som bola na Bratislavskych vianocnych trhoch zo Sasenkou no a teda velmi rychlo sme sa odtial pakovali prec, ani hnut sa tam nedalo... ale mozno doobeda tam nebude tolko ludi.
Jej a kakanie do kazdej plienky, chudatko malinke. Snad sa vam to rychlo zlepsi. Cim jej to natieras? U nas snad najlepsie zaberala rybacia mast, ta vlastne okamzite. Max nastastie este cervenu ritku nemal a snad ani mat nebude...
@anjelicek26 v AT ho majú za 220 EUR, to zas nie je takeeeeeeeeeeeeee hrozné
@anjelicek26 no kuknem ten novy quinny zapp, ale zasa nechcem dat tazke prachy za to..kuknem co to stoji u nas..
ja som robila v centre, takze na trhoch sme boli cez obedy furt..a cez obed je to tam uplne v pohode, poloprazdno...horsie je to k veceru po praci a vecer uplny des..
ritulku natieram sudocremom, ale moc to nepomaha..teraz, lebo ju ma fakt uplne cervenu, chudatenko moje..ona kaka dokonca aj v noci, co ju musim prebalovat a zobudim sa na to ako prdka ☹
@ellysa jooj, zavidim 🙂 my pojdeme asi az buduci tyzden, skor sa nedostaneme, lebo furt mame nejaky program..no len problem, ze krpana mi v hlbokom kociku nevydrzi, ked nema spat, vo vajci ju tam trepat nebudem, lebo by mi zmrzla a jedina moznost je, dat ju uz do sportaku..da sa dat na lezato aj do takeho pololahu, tak to hadam vydrzi tu chvilu..
@mici111 - my sme mali PP pliko pri Saske ako prvy golfac... je celkom fajn...hlavne sa da dat pekne do rovna nalezato a zmesti sa tam aj väcsie dieta spinkat... celkom fajn sa da zlozit... ani neviem, preco som ho vtedy dala prec 😅
No a chicco sme vtedy tiez pozerali, ta sedacka bola moc uzka podla mna...ked si tam predstavim 2-rocne dieta v overale, tak ho tam urcite nenarvem...
@ellysa - no my sme velmi spokojny zo zappom...drahy vtedy nadaval, lebo som ho kupila Saske na druhe narodeniny 😀 Ze na co je nam este kocik... no ale vyuzili sme ho neskutocne, najväcsia vyhoda - dieta moze nastupovat a vyliezat bez pomoci rodica, takze ak budu chrusti uz behat, tak im nebudeme musiet non-stop pomahat von a dnu, vsak to ide na chrbat... je lahulinkyyyy (ak ho nechas stat bez dietata, tak ti ho vietor odlaci prec, doslova) a uzasne sa da zlozit, ja som ho mala vzdy v aute. My sme ho dlhooo bravali do mesta, na nakupy, kde Saska by este tolko neodbehala... no vravim, s nim som maximalne spokojna, mame na nom maxi cosi teraz nakliknute, tak ho vyuzijeme aj teraz.

@niga no ja neviem u nás kvôli predavačkám 😅 😕 🙄 , na hauck a peg perego sme sa boli pozrieť v brendone a tie predavačky nám to vôbec nevedeli ukázať a drmali tam s tým a podľa toho tie stoličky aj vypadali, chicco nám pekne predviedli v auparku, iank je tá hauck pekná aj oliv sa tam pekne sedkalo, ja som tiež ešte na pochybách, ešte pôjdeme do jedného obchodu tam majú aj chicco aj peg perego a myslím si, že tam budú predavači schopní-len na nich ma zasa odrádza tá prílišná farebnosť, už je to u nás ako v cirkuse, chcela by som niečo neutrálne a v tom má zasa hauck navrch
iank pozerali sme zasa aj stokke aj hauck drevenú, no jednoducho aj keď ma tu asi ukameňujete mňa nejak pre také malé bábo nepresvedčili, stokke za tú cenu, je pre mňa strašná-myslím v tej baby verzii, v hauc sa určite malej sedelo lepšie, ale ešte by to neusedela a my chceme tú stoličku už používať teraz, takže pôjdeme do plastovej určite
takže ani ja ešte neviem, ešte sa mi páči táto myslím, že je to tiež hauck http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s... -tá garden party