icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

Aj jednu od nas prihodim 🙂 Maxovi tam vidno zuby a Saske exem na pusine 😖 Ani neviem, ci to mam nejako riesit, posledne to mala tri tyzdne a zmizlo to same, ja ju strasne upodozrievam, ze papala jarabiny tie jedovate orandzove veci, uz raz som ju nacapala a urcite to bolo z toho... dieta jedno blbucke 🙄 A mozem ja milion krat vysvetlovat 🙄

nonika1979
28. nov 2010

@anjelicek26 moja ale mne on ani len v noci nechce ledva vypil tu jednu jedinu flasku tak ja uz neviem a ze po tajomky kym sa nepreberie mu dat flasu ved ma spanok ako zajac nie dnes do rana ale vcera do rana sa zobudil o 03.00 vypil skoro celu flasku teda ja mu davam 120ml len on naraz viac nevypije a do 05.00 nam nespal proste aj sme ho nosili aj uspavali aj telku pozeral dokonca ho mam na fotke prilozim dokaz to bolo fotene o 04.00 rano tak uznaj...

tak teraz mi nieco povedzte to som ho rano o 04.00hod fotila lebo toto mi nikto neuveri a cucal na mna ako hrca z dosky 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

@nonika1979 - ty zaznes svetlo, ked sa ti zobudi? Toto by som fakt nerobila, ani telka ani nic a moze sa aj na hlavu stavat, proste polozit do postele, nerozpravat, nerozsvecovat, len hladkat a tulkat. Oni ked sa v noci preberu, nie su unaveny a ak zasnes, fakt to moze trvat aj dve hodiny, kym ho unavis. Ja som este aj prebalovala v absolutnej tme, nastastie len prve tri tyzdne, potom uz nekakal v noci...

No a tu flasku by som mu dala dve hodiny po zaspati... zaspi o osmej - daj mu ju o desiatej a o dvanastej. Nechaj ho spat u seba v posteli, len si prilahni a strc mu flasu do pusy. Mozno sa vam to podari. Vtedy maju najtvrdsi spanok - a saci reflex aj tak aktivny - tak do neho dostanes nieco navyse. Ono ked vyjdu zubky sa to zasa unormalni. Citit uz hrbolceky pod dasienkom? Ci uz aj presvita biela ciarocka? Skus kuk..

nonika1979
28. nov 2010

@anjelicek26 ano ciarocky mame dve a uz pekne dlho a to s tym svetlom ked uz reve asik pol hodku hodku musim zapalit lampisku ved uz nevidim ani len kde ma dudel a nemozem sa v zabit po tme ked idem rychlo mliecko robit alebo cajik zohriat ale tak to bolo aj do teraz v tej lampicke aj tak problem neni do teraz to tak bolo dokonca aj televizor pri nom sme pozerali a on spinkal jaj take dobre dieta to bolo... ☹
ale s tou flaskou to teda skusim ale tak to nebuem spat celu noc lebo vcera a pred vcerom nezasplal skor ako o 23.00-23.30 tak a potom po dvoch hodinach to mliecko tak som na druhy den nahrata ako aj teraz vlastne este viac lebo ak ho tou flasou zobudim mam smolu dnes do rana ako som uz pisala isel spat o 23.00 zobudil sa v noci o 03.00 vypil celu flasku do dna 120ml potom spinkal do 08.00 ani raz nezamrncal az potom a to som si logicky myslela ze je hladny urobila mliecko a omyl mozem vyliat zase ...

takyna
28. nov 2010

@anjelicek26 v takejto hojdacke by som aj ja ticho lezkala a spinkala 🙂
Pozdravujem babule 🙂
@babulina krasny ste vsetci traja 🙂
@nonika1979 ja pouzivam tačmi lampu, prijemne jemne svetielko a mala sa pri tom absolutne nezobudi.
Dnes sme riadili bytik, a teraz sa chystame na prechadzku, ritulka sa nam chvalabohu zacala hojit , poklopem , tak hadam uz to vyliecime 🙂

takyna
28. nov 2010

@anjelicek26 bohovsky su tiez 🙂
@nonika1979 krasny a ako pekne sedkate 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

@nonika1979 - ine neviem poradit, u nas fakt zaberalo to strcenie prsa v prvej spankovej faze, kedy je ten spanok fakt tvrdy. Inak by hladoval a ja prisla o mlieko 🙄 U nas od ciarocky bol na druhy den zub, u oboch deti to tak bolo. Teraz mame ale napuchnute uz horne dasienka, tak som zvedava, kedy ho to zacne boliet. Zatial spime fajn, len nad ranom je mu chudatku ZIMA, spi vo fusaku a pod paplonikom, ale aj tak, cely je studeny, musim si ho dat od tej tretej k sebe, u nas je v spalni 15 stupnov a do rana snad este chladnejsie. Tie anglicke domy su KATASTROFA. Bud hic alebo kosa, nic medzitym. Ja fakt neviem, co budem robit. Vsak aj mne je tam kosa 🙄

No a neboj, ono to zasa bude... my po dovci - spal len u mna v posteli, nechcel zaspavat sam... uz zasa zaspava sam v postielke a spi tam...teda az na to nadranom, ale to objektivne povedane - za to nemoze. Kojili sme sa casto v noci a nejedol cez den - ako su zubky vonku, tak krasne papa cez den a spinka v noci, 2x byva hore... spavat chodi o pol osmej, budi sa o pol jednej a o tretej/pol stvrtej. To sa fakt ze da. Chcelo to len trpezlivost, aby sme sa dostali do starych kolaji.

kiculka
28. nov 2010

Ahojte, ja si vas obcas precitam, len som este nenasla odvahu sa k vam pridat 😅 a obcas si od vas zoberiem rady 😀 davate vasim nejaku kasu na noc? ja som mala pocit, ze maly sa budi od hladu (uz bol aj pat razy hore), tak som mu dala na noc kasicku, ale mam pocit, ze mu moc nechuti. davala som mu ten vanilkovy nutrilon a teraz mu davam nestle bananovu. Skusim mu ju ets edat hned po kupani a az potom ho nakojim. Vy to ako robite? Nie je niektora z vas nahodou zo Stupavy alebo blizkeho okolia? 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

@kiculka - ahojky 🙂 No snad nie sme odstrasujuce 😅 Ja davam kasu na vecer, ale teda nie na noc. O siestej ma kasu, potom sa kupe, koji a o pol osmej ide spinkat. Ono je kasa ako taka tazka. Aj kvoli tomu mu ju miesam z ovocnou vyzivou. Neviem, ci to aj baby tak robia, ale nam sa to osvedcilo. Davam mu cisto ryzovu kasu bez prichuti a teda bud jablckovu/broskynovu/hruskovu/bananovu vyzivku k tomu. Tak pol na pol a doriedim to vodou, aby nebola moc husta.

Co je to vanilkovy nutrilon?? Ja by som davala cisto veci bez prichuti, lebo prave na taketo osladene kase/mlieka sa rychlo zvyka.

kiculka
28. nov 2010

@anjelicek26 ja som tiez rozmyslala, ze mu to nejako pomiesam s vyzivou, skusim to dnes tak spravit, snad z toho nieco spapa, lebo on povazuje lyzicku za hracku a furt mi ju vyraza z ruky 😀
ten nutrilon som kupi,la v lekarni, mne chuti velmi, ale on uz je asi prejedeny ci co 😠 a jasne, ze nie ste odstrasujuce, prave naopak, vela som sa uz z citania dozvedela 🙂

nonika1979
28. nov 2010

@takyna awojky mi mame tiez jednu s velmi dobrych lamp nerozbitna s malilinkymi svetielkami a vobec nie ostre svetlo ale ja som to ani netvrdila a co ste mali s ritkou ?my sme este od narodenia ani raz chory neboli a rituska tiez vynikajuco lebo mi pouzivame len cisti pampers nic ine a vetrame prdelku 🙂

nonika1979
28. nov 2010

@takyna jaj moja to bol len chvilinku lebo inak nam nijako nechcel iba takto bol ticho inak my este vobec nesedkame este setrime chrbatik

anjelicek26
28. nov 2010

@kiculka - no ja Maxovi drzim a hladkam rucicky a druhou ho krmim, zatial to akceptuje, ak zacne vymyslat, prestanem krmit, dam mu chvilku flasku z vodou, to si pocucka, posaha rukami, "skludni hormon" a mozeme krmit v klude dalej. Take ze mi berie lyzicku tu nebude - pri dcerke sme skoncili tak, ze ona mala v kazdej ruke lyzicu a ja som ju pomedzi to krmila tretou 🙄

My sme mali velke problemy s tym, ze ho zapekalo, museli sme mu pomahat kakat, takze cisto ze kasa - taky betonik - do zaludku som fakt u nas neriskovala. S tou vyzivkou to spapa a aj vykaka v pohode. A ako obed ma zeleninkovy prikrm. A ten mu snad chuti este viac, ako tato ovocna kasa. Tak som rada, ze papa oboje.

nonika1979
28. nov 2010

@anjelicek26 tak ma sme prisli s prechadzky este spinkal a ja som mu tu flasku teda strcila a co sa stalo vypillllllll celych 120ml a ani okom nemrkol potom ked sa zobudil sme ho dali grgnut a zda sa ze zatial dobre ale sranda ze to ho mam takto po spanku krmit? boze ved on spi 3 krat za den tak to vypije len 3 flasky ?dufam ze sa to upravy do kelu lebo takto mi schudne boli sme vo stvrtok na poradni teda v poradni a mame 7670g a 66 cm

nonika1979
28. nov 2010

@anjelicek26 ja nasmu kupujem len tie vyrobky od firmy Hipp nasmu perfekt sedia a take nieco ze zapekanie este nepozname varit sa bude ked bude dobry apetit aby sa nevyhadzovalo zbitocne ale zatial sme takto spokojny je toho vela na trhu a vsetko je bio 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

@nonika1979 - jej tak super, som rada, ze to pomohlo. Vsak sa vcit do jeho koze - ak ta pri kazdom potiahnuti z flasky zaboli dasno, tak si to tuho rozmyslis, ci budes papat... Je to tak... ja viem, ked mna bolel zub...tyzden som nic nejedla... strasne je to neprijemne. Ak si vezmeme, ze nase deti maju papat 6-7x denne, tak ak do neho dostanes len 3 flasky denne, tak potom aspon tri aj v noci... no ja viem, ze je to dost "blbe", ale zasa, keby nemal papat vobec... to by bolo horsie... a mne Max posledne dni nepriberal nic. Nastastie neschudol...teraz aspon par gramov pribral...sa to pohlo spravnym smerom.

Skus mu dat pozuzlat 1/4 jablcka, to by mu to malo chladit, ja som mu davala take z ladnicky, drzala som mu to a on zuzlal, to malo maximalny uspech.

A vahu mate peknu, nerob si starosti... my mame o mesiac viac a 8130g a 67 cm...

anjelicek26
28. nov 2010

@nonika1979 - Maxa zapekalo aj z hipp-iek, hlavne kde bola mrkva. Tak sme mesiac neprikrmovali a teraz v 5 mesiacoch je to v pohode, ale take ze kasu ci cistu mrkvu zatial neriskujem. Postupne si zvykame. A v tomto mam rovnaky nazor - varit je zbytocna strata casu a penazi - kto uz uvari pol mrkvy a zemiaku? Takze my sme na HIPP-kach a Organix vyzivach (tie mu neskutocne chutia, len su drahe strasne)... ked zacneme aj s mäskovym prikrmom, zacneme varit. Dalsim argumentom je, ze zatial som tu nezohnala takmer nic bio a mimo sezony mi nikto nenakeca, ze to hrozno, jablka ci jahody nie su postriekane az strach proti plesniam a hubam... to proste nejde. Takze radsej hipp-ka, kde mam istotu, co mu davam... navyse v UK su omnoho miernejsie normy na pesticidy, aj toho sa bojim.

nonika1979
28. nov 2010

@anjelicek26 nasmu velmi chuti hovädzinka a kuracie mäsko a spenat mal tiez uspech teraz som mu davala aj trosku mrkvy ale nic s ovocia len tu malinovo jadodvu vyzivu mi zje takze ak nas s tej trosky mrkvicky zapecie dame hrusku a bude to 🙂

mici111
28. nov 2010

@takyna weledu mam este tu vzorku, co sme dostavali v porodnici v tom klinik boxe 🙂 ale idem ju kupit, v DM ju maju..je fakt dobra..

anjelicek26
28. nov 2010

@nonika1979 - ja mäsko moc este nedavam, iba vyzivku zeleninovu s kuracim mäskom mal, spenat mal inak uspech aj u nas. Ovocne papa vsetky do radu, z hruskovej ho strasne bolelo brusko - teda z hrusky, tu som mu urobila sama pyre a teda reval v noci statne, citlivka nasa. Prdel jak stary chlap 😅 Ved uvidime, za par dni mame pol roka a zacneme postupne prikrmy zvysovat, zatial sme na tych dvoch denne. To je take akurat, este taky mesiac chceme ostat na dvoch prikrmoch. Neskor zacneme aj desiatu a olovrant pridavat... uz teraz mam pocit, ze ho to bavi viac, ako nejake MM...

kiculka
28. nov 2010

@anjelicek26 my roblem so zapekanim teda nemame zatial klopklop, etse stale mam take dni, ze aj styri plienky zapieram 😲 ale nevadi. aspon sa nenudim

anjelicek26
28. nov 2010

@kiculka - vy latkujete? Max kaka hned rano a potom o stvrtej, teda pred chvilou kakal a sme prebalovali... teraz sa hraju zo Sasenkou 🙂 Je pravidelny ako hodinky 🙂

tintinka1
28. nov 2010

čaute babule , vy toho popíšete , že nestačím čítať a nie to ešte odpisovať .
@anjelicek26 Tak sedačku Maxi Cosi už mám doma a som rada , že si mi super poradila . No a nakoniec mám aj Romer Safefix , čo nám podarovali známi . No ale máme 2 autá , tak aspoň nemusíme stále meniť. Ja už tiež dokrmujem ale žiadna sláva. Dávala som mu tie Hippky 125g ale na jeden X mi zje štvrťku. To sa mi zdá málo a potom ho asi o hodinu dokojím . Večer som mu dala ryžovú nemliečnu kašu ale aj tej zje tak 80 ml. Ale nezdá sa mi , že by bol hladný. My sme za poslednú dobu strašne narástli . Na predchádzajúcej poradni mal 7130 g a 65cm a teraz 8410g a 72cm 😲. Polovicu vecí som už vyradila , čo nemal ani raz oblečené. ☹

miculienka
28. nov 2010

no, konečne som sa sem dostala, mm tu furt kvasí, navyše mu prestavil jas na monitore a teraz to mám tmavé 😠
idem vás dočítať ak mi malá dovolí 🙂

@ellysa nestojí to za foto -ten nákup, plienky , kašičky, výživky, konečne penový koberček na hranie, lyžičky na papkanie, jedna hračka, no samé také veci na prebaľovanie a jedenie

anjelicek26
28. nov 2010

@tintinka1 - som rada, ze si zo sedackou spokojna... ak ti bude takto priberat, tak po vianociach ho mozete kludne do nej dat 😅 To ti za mesiac takto pribral??? Vuaaaa, mne pribral nejakych 120g iba posledny mesiac. Ale tak je spokojny, z vyzivi spapa - no celu tu 125-ku a aj z kase sa natlaci, tak snad mu nic nechyba. Alexkovi asi MM staci este uplne 😉 Ja tiez dokojujem hodinu po prikrme 😵

tintinka1
28. nov 2010

@anjelicek26 to mi pribral za 2 mesiace.

kiculka
28. nov 2010

@anjelicek26 hej latkujeme, zo zaciatku to bolo tazke, ale uz som si zvykla, ale ked ideme niekam prec alebo cestujem k nasim, tak mu dam pampersku. ale aj tak ho musim hned prebalit ako sa tam raz vycika, je to fajnovka mala 😠 a inak pred chvilou sa vykakal, tak dufam, ze to bolo dnes naposledy 😀

anjelicek26
28. nov 2010

@tintinka1 - juj esteze tak, sa mi to zdalo fakt moc. A my tak malinko. Clovek sa tomu porovnavaniu nevyhne, hrozna som v tomto, si robim starosti aj kde netreba... na to, ze bol Max 2,5 kilove babo pribral paradne.

miculienka
28. nov 2010

@anjelicek26 - tiež dávame už kašičku s tou výživkou - veeeeľkýý úspech to malo, tak si pochutila 🙂

anjelicek26
28. nov 2010

@kiculka - ja som s pamperskami spokojna, pri oboch detoch boli super, ziadne zaparene rituse, vobec nic, uplna pohoda. Tak nemam dovod nieco menit. A roboty je s dvoma detmi az az, nie este plienky riesit. Boze Max je dnes taka otrava mala, zas si vyzliekol ponozky a teraz knuci, ze je mu zima na nohy. No co mu mam na to povedat?