dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
kočky ako to riešite s čiapočkami, Nám v nemocnici vraveli, že máme dávať čiapočku vždy mimo domov do 1. roku.
Ale v tomto teple??? Aj keď tu dosť fúka. 😒
@bubina1 - no ja som sa tiez divila, ale pani z health care vravela, ze priroda si to poriesi sama, ked je zahojene, je proste zahojene. Malej tiez odpadol az na desiaty den a bola som prekvapena, ze malemu tak skoro, ale mal to pod tym celkom pekne, a teraz uz ma pupcok celkom vtiahnuty.
@jarus8 - my davame len do kocika alebo ked ideme na nakup do obchodu, inak ciapocku nema vobec... ak sme v dome, tak ju davam dolu. Aj u nas je teplo, sice ziadne 30-ky, ale predsa... Take tenulinke, bavlnene..
Kočky, vratila som sa od lekara...je super mat takeho lekara ako ja. Ma dovolenku, ale prisiel kvoli mne, dal mi ATB Amoksiklav, ak budem mat teplotu do 38, tak mozem kojit, nad 38 nemozem kojit len odstriekavat...
NO a dal mi kabelku, kde bolo bodynko a ponozky pre Danielka, ze pozornost....
ahojky dievcata... 🙂 super ze nova temicka... v rychlosti som precitala.. vidim ze ste preberali balenie nasiroko a klbiky..
mne tiez odporucili balit nasiroko a aj tu sa chodi na kontrolu klbikov az po 5tom tyzdni.. a potom sa uvidi ci este balit, alebo uz nie... ako prevencia to urcite nie je na skodu..
@jarus8 ja ciapocku nedavam v tejto horucave vobec.. vcera tu normalne stal vzduch ani vonku velmi nechodime len vecer, ale vcera som bola v poradni.. nasa mala bola len v bodynku a ponoztickach.. ale bola tam jedna maminka asi s tak starym babatkom ako barborka.. a to bolo v perinke, v ciapke a este aj v rukavickach.. hned som ju lutovala... a vonku na slnku asi 38 stupnov ☹
@bubina1, ako sa vam dari?? nam pupcek odpadol sam v porodnici asi na 5ty den, teraz uz ho ma krasny... ale urcite ho netreba trhat, on odpadne sam 😉
nasej malej sa vyhazdala cela tvar novorodeneckym akne.. ☹ chudatko, vyzera ako pubertacka.. :( to z toho tepla vonku...
no a este pozitivna sprava.. vcera sme sa vazili od narodenia sme pribrali 300 g, a uz 6ty den neprikrmujem 😀 😀 😀, takze sme to zvladli
@mojalili tak to je aky super doktor!! skore uzdravenie prajem!
@zojec no moja si nielen mrnka...reve jak tur.... 😒 už som z toho celkom spatna 😖 ... už ani prso nechce... zatial sala aj o štvrtej aj o piatej aj o šiestej...teraz už nechce, ale sala vždy len po troske.... ani kupat ju dnes asi nebudem.... aj pupcek vyzera na odpadnutie, tak jej to asi nechcem teraz moc namacat.... idem rýchlo večerat, co ked začne plakat zase...
Jejda kočky, pisala som do starej temy, stale zabudam....
Jaj kočky, vidim, ze sme všetky uz na nervy z tych prebdenych noci......pridavam sa k vam, presne....do 1 hodiny hore sme, rev ako tur, len na rukach, potom rukami hlada prso, ked mu ho dam tak reve ze nechce....a dokolecka, az okolo 1 hodiny si cucne a zaspi....aspon do 4 hodiny rana.....ja sm tiez na nervy z toho, teraz tie teploty mi stupaju a klesaju mala som 38,3 , potom 36,7 a teraz mam opet 37,6, hrozne.
KEd budem mat nad 38 tak nesmiem kojit, tak sledujem teplotu, aby som to zrazala pred kojenim paralenom Ale uz mam nasadene ATB, snad to zaberie hned
Dnes o 19:38 • 2 deti • Odpovedz
@mojalili - pediatri by ti povedali ze kludne mozes kojit aj nad 38, to len gynekologovia razia teoriu ze do 38, ja som pri ninke mala trikrat zapal prsnika a zakazdym rovnaky scenar, gyndos povedal ze do 38, pediatricka a laktacna kludne bez obmedzenia
inac taky babsky recept na stiahnutie zapalu je dat si studeny kapustny list do podprsenky viem ze to znie divne ale mne to pomahalo
Dokedy má byť bábätko v spánku opreté o stenu postieľky? Doteraz spal v perinke, tak sa to dalo, ale dnes už ho chcem dať do spacieho vaku a neviem či už môže spať na chrbátiku celú noc. Monitor nemám.
jejda, nova tema 🙂 tak aj ja som tu už 🙂
jarus, ani ja nedavam v tomto teple malemu vobec ciapocku.....aj teraz spinka na balkone a bez ciapocky.....podla mna to prehriatie je v tomto teple dost nebezpecne....
my dnes tiez placme-brusko ☹ ☹ ☹ ☹
@petrap001 Gynekolog mi povedal, ze nemozem pri zapale prsnika a teplote nad 38 stupnov kojit, vraj len odstriekavat....alebo zrazit teplotu pod 38......
Kočky, ako ju mam zrazit? UZ som bola v sprche, dala si Paralen, a mam 37,6, o chvilku mi opet stupne na 38.....o 1 hod v noci beriem len druhe ATB, tak snad do rana zaberu, nechcem dat umelu stravu, ked mam mliecka dost a maly tak krasne saje... ☹ ☹ ☹
@ellysa mas doma masticku na bolenie bruska? Nam zabera ten Pupik a cvicnie s nozickami...
jaj každý mi vravel aké to bude super mať bábo na leto, ale podľa mňa je to naprd, také malinké organizmy sa nevedia s teplom vyrovnať chúďatká naše ☹ , lepšie by bolo porodiť v zime a v lete mať už dieťaťko aspoň pol ročné
no a navye aj tak musíme sedieť doma aby sa neprehriali a keby aj nie nič také sa s nimi robiť nedá, ja sa už teším na budúci rok, to už budeme chodiť na kupko a na výletíky 😀
@ellysa Veru, moja prva dcerka sa narodila v marci a idealny cas, vazne.....do leta prisla ako 3-4 mesacna a bolo to super, co ked tento malicky Danielko bol necakany 😀 😵
@melkina Prave som si docitala vela na internete, mamicky pisali svoje zazitky zo zapalov prsnika a vsetky sa zhodli na to, ze a pocas teplot kojit, pokial nejde hnis a krv....tak som spokojna a nemusim si stale merat teplotu a chodit do ladovej sprchy... 🙂
Kočky, davate aj bodynka s kratkym rukavom babetkam, ked idete von? MAm ich dost, aj teraz som dostala od mojich skolskych deti aj od lekara, tak to chcem vynosit....teda Danko 🙂
baby...ak citim pichavu bolest v jednom prsníku (neviem či je to v celom, alebo len bradavka picha... ale ked sa na ten prsnik prisaje malá, tak ta bradavka dost boli) neviete co to može byt? druhy prsnik je v pohode...
Ja davam body s kratkym rukavom, mne povedala jedna sestricka v nemocnici, ze ako obliekam seba, mam aj babo, len treba davat pozor na uska, takze, ked fuka vietor, dam tenulinku bavlnenu ciapocku a mala sa mi nepoti v nej...
ahojte kočky
taká všeobecná otázka ohľadom stravovania. Čo bežne denne jedávate, najmä čo sa týka prijímania vitamínov, ale nie v umelej forme.
Ja mam pocit, že som takmer úplne obmedzila všetku zeleninu aj ovocie a obávam sa, aby sme aj s malým nezačali trpieť nedostatkom vitamínov. Viem, že môžme hlavne listovú zeleninu a pár druhov ovocia, ale príde mi to nie dostatočne pestré.
Jedávate aj konzervy? (napr. tuniaka)
Ďakujem.
@mojalili ja som tiez kojila stale, ked som mala zapal a teplotu nad 38, ale stále som ju prikladala, aby sa to rozpumpovalo...ja mam teraz zase take citive bradavky, davam si na ne obklady bioclin...na jednej mam dokonca trhlinku 😢 my chodievame von v kosielke a tenkych dupackach
@jarus8 my sme kupili malej taku polohovaciu podlozku, kde si sami urcime ako siroko to ma byt od seba a potom si nemoze lahnut na chrbatik, lebo ju to drzi spredu aj zozadu zafixovane...takze my neopierame o postielku a mame aj monitor.
@ellysa tak sme na tom podobne...ja som pôvodne chcela mat velmi junovciatko, ze na leto super a tiez teraz mozem vysedavat akurat tak doma na zadku a na prechadzky mozeme ist po 19h, ked sa da ako tak zit...o nicom...a tiez sa tesim, ked budeme moct chodit na vyletiky, to bude super, ale zase na druhej strane mi bude chybat taketo malinke stvorenie...
@bubina1 - ak by to bol zacinaju zapal prsnika, tak by si mala teplotu, zvacseny zacervenela prsnik a dost horuci, moze to byt skorej upchaty mliekovod, to potom treba dane miesto rozmasirovat a skusit kojit v takej polohe aby bradicka dietata smerovala k danemu miestu pokial je to mozne
anjelicek jasne nie je vsetko tak ako by sme chceli niekto ma prebytok niekto nič.....ale nevadí už su aj tie vsetky stravy take dokonale že fakt vynahradia všetko.......tak super teda....