icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
30. nov 2010

@mici111 - hm u nas byva - teda v nemecku cele tyzdne aj -10 cez den a von som s malou urcite chodila, preco by sa nemalo? Ved su zababuseni a tvaricku treba nakremovat mastnym kremom - napr. indulonou - nech im neomrzne a bude to fajn.

anjelicek26
30. nov 2010

@miculienka - krasna foto, aj ja musim taku v snehu spravit, prave krasne snezi 😵 Teda krasne by to bolo, keby nemame obaja letne gumy a nemusime behat kade-tade.

Asi idem zhanat sanky 😅

miculienka
30. nov 2010

@anjelicek26 - fu, ja som mala 2x taký miernejší zápal, ale teda, ti nezávidím, bolí to jak sviňa, človeku je zle, hrôza, fakt to odstavenie asi bude už namieste

sánky - tie by sa aj nám už zišli, kočík už ťažko pretisnem v tom snehu 😒

ellysa
30. nov 2010

@anjelicek26 pol roka určite stačí, neboj, však max už bude papať kadečo iné, aj tak už bude mliečka stále menej a menej
@miculienka mne Oliv tiež pri zavádzaní príkrmov zapekalo, ale som zistila, že jej ich robím moc husté, rob jej také polievočky krémové, mrkvičku aj s vodou rozmixuj a dávaš jej aj piť vodičku popri tom? Neboj, Paulínka si zvykne 😉
@niga ja som ich neuprvovala, to švagriná, ale myslím, že má Photoshop

miculienka
30. nov 2010

ľudia , mm mi volá teraz z obchodu - kázala som mu kúpiť výživky - a on ,že či to sú presní dávky - ja mu dám 😠 , to je strašné ako tu ľudia hovoria - za rohom sú české hranice a už je to tu domiešané -samé čechizmy ,
aby ste neboli v omyle ja som presťahovaná z juhu na sever , tak mi to tu reže uši

miculienka
30. nov 2010

@ellysa - sa snažím, mixujem to aj s tou vodou čo sa to v nej varilo, no a za deň mi vypije plnú fľašku čajíka - jablko s medovkou - to teraz fičí , ale robím jej ho úplne taký slabý, že skoro iba voda, no dúfam, že si zvykne , lebo to tlačenie bolo hrozné, aj poplačkala ☹

takyna
30. nov 2010

@anjelicek26 tak drzim palce nech si cim skor fit a neboj sa si super mamina cize ziadne vycitky si nerob 😵
Babulky pozdravujem 🙂
Pekne nám primrzlo, to bude riadne kruta zima tohto roku 😝 , my zase o 3 tyzdne ideme na krv na kontrolu 😖 uz teraz mam stres s toho, ale dufam, ze budeme v poriadku, poklopem

takyna
30. nov 2010

@miculienka krásne ste 🙂

ellysa
30. nov 2010

@miculienka zlatko malé 😒 no uvidíš...
@anjelicek26 letné gumy???? však UK nie je California, to prečo nemajú zimné gumy 😕

miculienka
30. nov 2010

@takyna - 🙂 , tak malá áno, ja už pomenej 😀

a čo to Bibinke vyšetrujú, nejako nie som v obraze, viem, že som to tu čítala, len si nespomínam

miculienka
30. nov 2010

@ellysa - kukla som to videjko kde sa Olivka plazí, podarená je, to ju už musíš kontrolovať, že kde práve je , moja sa začala akurát pretáčať na bok, už len troška a pojde na bruško 🙂

anjelicek26
30. nov 2010

@ellysa - tu nielen ze ich nikto nema, ani kupit sa nedaju... grrrr... porazit ma ide, asi ich z holandska budem objednavat. Ma svihne asi. Je sice pravda, ze tu sneh byva tak dva dni do roka - no ale toto je uz druhy den a nevyzera, ze by to bolo naposledy. Ja ten sneh nejak magicky pritahujem. Akoze mam v cerstvej pamäti 3 mesiace v KUSE sneh v nemecku pred mojimi dverami, tehotna odhadzovat kazde rano, aby som vobec vysla von, no taka sranda to bola 😠

@takyna - no vycitky si robim, lebo on je na prsku spokojny a aj mu to staci, je to len cisto egoisticke odo mna, ze ja nechcem dalej kojit... a to mi fakt robi vrasky... ale dalsi zapal uz nechcem ani za nic.

@miculienka - aj Maxa strasne zapekalo. Museli sme s prikrmami pockat, skusili sme 3 tyzdne neskor a problem uz nemame. Mozno je u vas este skoro.

takyna
30. nov 2010

@miculienka ale obe 🙂 , malej kreatinin ma hranicny, to je spojene s oblickami, tak dufam, ze je to len plany poplach 😝

ellysa
30. nov 2010

@miculienka no musím, už to nie je sranda, plazí sa všade za mnou, ak ju dám do ohrádky, tak je nalepená nosom na okraji a chce ju silou mocou preraziť , najradšej chodí ku krbu, kde máme uhlíky, a keď jej poviem nech tam nejde, že je to žiža, tak sa iba zasmeje, lebo je to veľmi vtipné slovo a ide ďalej, teraz práve skúma prach pod jedálenským stolom, z konferenčného už všetko vybrala, no paráda

ellysa
30. nov 2010

@mici111 a čo zúbky? inak dnes som bola omrknúť ten pp mini a čo ja viem, nejak ma neohúril, sa mi zdá taký hračkársky, ten sí vypadá lepšie

miculienka
30. nov 2010

@anjelicek26 - možno, ale na kašičkách už fičíme dobré 2 týždne - ryžových - a tie jej nerobili problém, tak sa čudujem, lebo ryža sťahuje a to bolo kakanie ok, teraz ako som začala aj s polievočkami na obed , tak je problém 😕

miculienka
30. nov 2010

@takyna - tak hádam to bude v poriadku 😉
@ellysa - deti vždy zaujímajú tie najnevhodnejšie a najšpinavšie veci , ešte ti zakúri do krbu 😅 , vtipkárka malá,zlatá je
moja sa smeje tatíkovi keď jej povie spinkaj , uspáva ju a ona sa mu chechce 😀

julinka2787
30. nov 2010

@anjelicek26 ale to nie je o tom, že nechceš. ty proste myslíš na svoje zdravie, a keď to môže mať také devastačné následky na tvojom tele, tak je to úplne prirodzené, že si zvolila takúto cestu. budeme ti držať palčeky, aby aj maxík zvládol prechod na mliečko nematerinské a maznať sa dá predsa aj inak, nie len pri kojení. 😉 my čo kojiť nemôžme, že to proste nešlo, sme si našli cestu k bábätku aj inak. a ber to tak, že maxík si ťa vyžaduje zdravú, vždy v plnom nasadení, takže nivočiť sa kojením pri tvojich problémoch je aj preňho problém. lebo oriadiť dve detičky, dom atď pri takých stavoch aké mávaš pri zápaloch určite nie je nič moc. držíme palčeky! 🙂

ellysa
30. nov 2010

@anjelicek26 presne ako píše
@julinka2787 chceš radšej o pol roka dlhšie kojiť, alebo chceš aby ťa tvoje deti mali k dispozícii zdravú čo najdlhšie, hm? neboj aj mňa štvalo, že som nedokázala kojiť ale keĎ vidím, že aj tak malinká napreduje a je zdravá, prešlo ma to

deniskateniska
30. nov 2010

@mici111 o tom som nepocula teda.. vonku treba ist za kazdeho pocasia, ak dobre babo oblecies a zababusis tak prec onie.. vies potom by sme nevysli vonku celu zimu aspon u nas na orave 😀 😀

ellysa
30. nov 2010

neviem, či to teplotné obmedzenie sa netýka len novorodencov, naše už isto môžu byť von

julinka2787
30. nov 2010

@ellysa no veď tak som to myslela aj ja. vyznelo to ináč??? 😕

ellysa
30. nov 2010

inak ja som Oliv kúpila tento balzam na zimu na tváričku a je super, taká vazelínka, ale natierem jej ňou aj suchý noštek teraz a je prírodný http://www.natrue.org/products/show/product/bab...

ellysa
30. nov 2010

@julinka2787 no ja s tebou súhlasím, tak som to myselela 😉

julinka2787
30. nov 2010

@ellysa ahá. tak prepáč. 😅 ja som tiež dlho nekojila. ale moja bambuľka je zdravá, zlatá a celkom šikulka, takže tiež by som nepovedala, žeby trpela tým že nie je kojená. je to taká malá vrtuľka. 😉

anjelicek26
30. nov 2010

@julinka2787 - diky za podporu 😵 😵 😵

julinka2787
30. nov 2010

@anjelicek26 nemáš začo. veď pár dní dozadu si mi ty písala niečo podobné. 😀 😵

julinka2787
30. nov 2010

bože baby. obžieram sa ako taká svinka domáca. 😅 robili sme so segrou bravčové mäsko nahorčici s tarhoňou a neviem sa dojesť... a potom že schudni! no to isto. už mám nabratý druhý tanier, no ale julka nedaj si keď je to také dobré... až sa hanbím... 🤐

anjelicek26
30. nov 2010

@julinka2787 - ono teoria je dobra, len clovek si to tak berie... vsak sama vies tiez... Sasku som kojila 2,5 roka a maleho som planovala urcite aspon rok, aj drahy ked som mu to vravela na mna tak prekvapene kukol, ze ci to vazne? On vidi v Maxovi maximalne spokojne a pekne priberajuce dieta, ziaden nejaky problem... a aj ked pri Saske sem-tam skomentoval, ze ci tej pijavicke este MM treba - spätne vravi, ze ake mame vdaka tomu uzasne zdrave dieta. Ale teda, ze je to na mne, ako sa rozhodnem. Asi sa boji, ze ho zapriahnem v noci do robenia flase 😝 Tak dnes nejako pocas dna zasa skusime UM do neho dostat, nech aspon jednu flasku za den vypije, uz to je prvy krok. V noci urcite este MM, sa mi nechce liezt z postele 🤐 Po vianociach ale budeme menit aj to.