Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahojte dlhsie som tu nebola, lebo nestiham velmi, obidve deti mam chore, tak bojujeme ako sa da, Hlavne Tomi to horsie znasa, lebo je malinky a velmi sa hneva, ked sa mu cokolvek robi s nostekom a teraz aj odsavat, aj kvapky, aj utriet a umyt, tak sa jeduje ako maly certik ☹
@deniskateniska - u nas pohoda, ani prdiky, ani bolenie bruska. Len mu bohvie ako nechuti, vela toho nezje, papava zemiacik+karfiol...
@ellysa
@chani @anjelicek26 nas mal prvy den iba karfiol a potom som mu robila polievocku bo som aj nam varila darfiol zemiacik a mrkvicka... ale var bude dobre, ani nas toho bohvie ako nezjedol najviac mrkvicka, mrkvicka + zemiacik toho sa nevedel dojest.. len mi uz dochadzaju napady co ideme varit a hlavne ked som chora teraz tak ani do obchodu ani nic, ze by som sa presla po obchode a nachytala napady 😅 😀 😀
dnes som nanic tak som mu dala vyzivu co sme mali z porodky brokolica s ryzou, tak som zvedava ale toto mu viac chutilo ako karfiol 😀 😀 😀
@deniskateniska
nasa reakcia normalna, ale ako u vas aj u nas z toho brutalne duni pod Matuskovou duchnou 🙂
Babule varite zeleninu ci na pare?
@mici111 my sme kupovali trojkombinaciu atlantic espiro a sportiak sa da, velke kolesa nafukovacie do auta sa nam zmesti, ale ltt, dam tam pred neho este tak daku tu tasku z nakupu a nic viac bo mame bmw lumusinu takze kufor nic moc - foto pripajam, ale tak hlavne ze zmestime... ale aj tak sme cez velky sneh isli skoro smykom, musela som sa riadne namahat aby sme na zastavku dosli 😅 ale ked som videla babulky s golfacmi s umelymi kolieskami tak chudatka kocik do ruky a tak sli 😒 mozno keby ti nasi uzasny cestari viac odhrnali chodniky a cesty nic by sa take nedialo, ale to by som asi moc chcela 😅
@ameanda ja som citala ze sa maju tie nozicky odkrojit aby sa z toho neprdkalo ale nepomaha 😀
@takyna my varime ako polievocku bo ked to pomixujem tak to riedim tou vodickou v ktorej sa varilo, ale mam aj parak, ale nechce sa mi ho koli troske vytahovat, ale skusali sme brokolicu v tom,ale zdalo sa mi to pomalsie 🙂
@takyna
dobru chut! 🙂
inac ja som zacinala mrkvou a ked bola v poho reakcia, tak som pridavala dalsie druhy zeleniny
po mrkve som mu vlasnte samotnu zeleninu uz nedavala, vzdy s niecim predtym odskusanym
jedine co nam obom nechutilo bola cukina (to som kupila taku bio vyzivku), je to aj so zemiakom a ta chut... bleee, maly dal pol lyzicky, viac ani za svet
@deniskateniska
tak tak, ja som varila len ruzicky, bez hlubikov
ale, tak si aspon poprdka 🙂
ja zeleninu len parim...na tom, na com sa paria buchty, alebo ked varim ryzu tak nad tym uparim v sitku zeleninu.. dnes sme mali prvy krat cviklu s ryzou a brokoli.. som zvedava na to farebne hovienko 😀
@deniskateniska - ten golfac nevyzera zle 😎 No ja mam teraz skodu roomster a drahy audi variant a o pol roka budem mat skodu yeti a on audi A6, tak snad problem s kocarmi mat nebudeme... aj tak uz jar/leto budu len golfky ci sportak.
A aj ja zeleninu obvarim, asi 3-5 minut podla toho aku a mixujem... viacej podla mna netreba.
@zojec - nejaka odvazna, ze cvikla 😀 Ja uz mam srandu, ako ma pomalovanu tvar od mrkvy, od cvikle si to ani neviem predstavit, hod potom fotooo 😅 😅 😅
Nam karfiol nechutil a maleho asi trosku naduvalo, prdel ako hroch......zato cukinu mam doma namrazenu domacu a chuti mu s cimkolvek... 😉
Dnes zosrotoval 150ml kuracie masko+zemiaky+mrkva, velmi mu to chutilo....Skusali ste kalerab????? 😕
Maleho bolia horne jednotky, vrčí, mrnčí, jeduje sa, ach jo...prave trieska do kočika (do madla) a jeduje sa , kriči a vrtí sa...
@anjelicek26 noooooo nebolo to az take zle 😀 mam aj taky igelitvy podbradnik, ale ked ho ma, tak si stale pcha ten igelit do ust, tak je este viac spinava 😀 tak ju len omotavam do plienky.. ona je velky srotovnik, zatial zjedla uplne vsetko co som jej dala.. nevybera a ja sa tesim, ze bude zeleninozrut po mame 😀 najnovsie kaka vzdy uprostred jedenia.. a kedze ju davam na nocnik, tak na mna kuka zatlaci a caka kedy ju vyzleciem a posadim ... sa tesim z toho 😀 neviem si predstavit mat ten smradok v plienke .. ja uz som rozhodnuta dalsi kocik sa kupovat nebude.. predpokladam ze v tomto sa ohreje este pol roka a potom ked nahodou nebude vladat sup do nosica.. ten sa mi zmesti aj do vacsej kabelky 😉
@zojec fííííha cvikla 🙂
my sme mlai včera prvý krát špenát a zemiak a čuduj sa svete chutil, ja robím aj tak aj tak, buď ako krémovú polievku alebo aj v parnom hrnci, napríklad špenát v paráku nemá chybu, pridávam len maslo, cesnak a trochu soli a so zemiakom, mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
dnes robím zeleninovú polievku s cestovinkou, varím aj pre nás, len malej odoberem a potom nám dochutím, baby ale u nás nemajú bezvaječné cestoviny, zobrala som také kde písali najmenej 10 % vajec, myslíte, že jej môžem ublížiť? však hádam aj rakúske deti jedia cestovinu, nie?
vám už toľko spapajú, mne stále tak maximálne 80 ml a to už prikrmujem dva mesiace
@ellysa, @zojec, @monky1, @ameanda, @kuriatko33, @mici111, @anjelicek26 ahojte baby, takže máme za sebou poradňu poslednú tohtoročnú vážime 8100g 😀 , sme zdravučkí, skontrolované zúbky, začína sa tlačiť von dolný vpravo 😀 však už 3 noc mrnčíme a nespím poriadne 😀 . A čo sa týka tej suchej pokožky tak nam dala doktorka hontovu masť a oilatum do kupeľa, čiže ekzem není, ani atopický 😔 takže som moooc rada, ešte okrem toho nám kázala ked tak kupiť niveu sos 😉 a ešte Vás musím potom večer dočítať zatiaľ pekný dník Vám prajem 😉
odkedy ste zacali davat ovocie?
@zojec
mnam, dobry obed
aj my tak kakame, akonahle malemu dam par lyziciek prikrmu, uz tlaci
mame z toho normalny "ritual", ja sa pri tom vselijak tvarim a on tlaci a tlaci a rehce sa... aspon sranda 🙂
tiez uz chcem zacat s nocnikom, dari sa ti zachytit zakazdym? maleho mam dost odsledovaneho, ale tieto posledne dni je fakt nevyspytatelny a ked pocujem velky rev, viem, ze uz ma po... a to sa ani vopred poriadne neohlasi 🙂
@stelika super 😀
baby objavila som na slovensku nejaké jogurtové desiaty od nestle, sú od ukončeného 6.m neskúšali ste niektorá?
http://www.dojcenskavyziva.sk/content.aspx?page...

@anjelicek26 Myslim, ze tvoj pohodak varovanie bez problem zvladne. Aj ja som sa prvykrat bala, ale je len dobre, aby boli pripraveni aj na taketo situacie. A Sasenka bude stastna, ze ta bude mat pre seba.
No a 6x sa pretocit - to uz moj nestihne ani do konca roka 😀