Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ahoj kočky, tak po dlhom čase sa vám ozývam, máme sa dobre, len času je málo na koníka, Paulínka je zlatučká, má celkom dobrý režim, len cez víkend jej ho narušilo krstovanie, kopa ľudí, každý ju naťahoval a tak bola mrzutá lebo nemohla kľudne spinkať, tak sme včera dospávali od 12tej do večera 7, len na papnie sa budila, ale spala hneď ďalej
máme za sebou sono kĺbikov, zatiaľ ok, len nám nabehlo pár pupáčikov na tváričke, asi som zbaštila niečo nevhodné, ťažko sa odolávalo na krstinách
vy tu ako ? všetky vás pozdravujem, neviem kedy sa tu zasa ukážem, teraz mi malú bavia krstné mamy, tak mám chvíľu čas
aha akú tortu sme mali
@miculienka jejda, ty si tu fakt davno nebola
torticka je kraaaasna 😵
@monky1 - presťahovali sme pc do inej izby a tá je od ruky, tak to všetko je teraz komplikované, a táto stará šunka sa dlho spúšťa, kým sa naštartuje malá už alarmuje, tak lietam ako vo vrede alebo to radšej vypnem, teraz mám vegetík rozmaznávajú mi decko iní aj obed budem variť potom, už som chcela strašne nakuknúť na MK
ahojte.....ja ked sa sem vyberiem,tak mi nejde internet a inokedy zas mala nedovoli,takze nekrozi precitat vsetko co si pisete...
my budeme krstit az 24.7.,co uz sa aj bojim,ze je vacsia a kopu ludi,ze ako to bude znasat,lebo doteraz,ked niekto dosiel len k nam,tak ju to akosi rozrusilo vzdy,tak uvidime ako zvladneme...
vsetkym zelam,nech su babatka dobrucke,malo plackaju,vela papaju a spinkaju,nech nam rastu do krasy 😉
micu aka pekna troticka...aj dobra bola urcite 🙂
evina my kakame každý druhý den aĺe poriadne a stolica je taka zlta takže v pohode noa si s tým neurobim nic aby kakala každý deň.....a keď tlačí no to je robots pre nu najvacsia.....
@misik1 - aj dobrá bola, viac druhov krému aj ciest - mňam , asi z toho má malá tie pupáky 😖
aj nám návštevy rušia režim , vtedy sme umrnčaní
@sportpark - pijete aj čajík ? ja dávam feniklový malej, tak si dobre poprdká a a kaká aj dvakrát denne
hej pijeme ale nejako ho nechce malá...ale včera som kupila od hipp niečo na brusko a to jej celkom chutilo...a kolko vypije malá? toho cajika? a kedy jej ho dávas?
cafte...dnes mi mala nejako spi od rána... zobudila sa len na cicik...ale je mi jej luto, lebo dnes o jednej mame ist do poradne... a neviem ako znesie toto teplo... ideme prvýkrát v aute v autosedacke, včera som ju tam skusila dat, no mala som pocit, že tam skor trpi ako ma pocit bezpečia....
ahojte, už mám doma Vladka, jaj to je dobrá pomoc, dnes máme také ešte ani neviem aký deň🙂
@sportpark - to máš asi ten že spokojné bruško , mne vypije z lyžičky počas dňa asi 30, dávam jej ho pred kojením kkeď sa zobudí, vtedy ho vypije viac, potom ju priložím, po kojení už nechce, a občas počas dňa medzi kojením, ale to spapá len pár kvapiek
@bubina1 - my sme tak boli včera, celý deň spala a tiež sme boli v poradni aj na sono nožičiek, ale v aute bola spokojná vo vajíčku spinkala, prehodila som jej plienku cez vrch aby jej nesvietilo, možno by bola lepšia aj navlhčená aby to bolo sviežejšie, tiež sme boli cez obed, vtedy totiž robia to sono , dosť kruté v tej horúčave
no aj mne asi tak nejak vypije....lebo včera sa do toho tak pustila ze som myslela ze vypije 100 ml
@sportpark to bude aj tým teplom, sú smädnejšie, keď bolo tak akurát tak mi toľko nepila, teraz by sa dojčila každú chvíľu, tak ju napájam čajom, by mi cicky odpadli 😝
ja viacej dokrmujem lebo nemám mliecko ale aj kojim ako sa len da......
a cajik jej ocividne chuti...
@sportpark tak to je fajn 🙂
idem zasa , robota volá, žehlenie, varenie, drobček ..... , tak zatiaľ sa tu majte 😉
Ahojte maminy, prosim vas, poradte mi. Boli sme na poradni a maly za 10 dni pribral len 110g, co sa lekarovi nepacilo, este stale nema ani svoju porodnu vahu, ktora bola 3890g. Je plne kojeny, pokojny, spi dobre. Vecer si zvykol, ze od 18,00 je hore az do kupania okolo 21,00 a vtedy ho prikladam aj 6x, riadne sa naje, spi 4-5 hodin, ale v noci je spavy, tak sa malo naje a budi sa uz potom do rana po 1,5hod. Cez den spava 3 hod, nakrmi sa a spi dalej. Dnes som ho prvykrat vazila pred a po kojeni a rozdiel bol len 20g. Mam pocit, ze mlieka mam dost, uz mu davam aj z obidvoch prsnikov. Co robit, aby spapal viac mlieka?
@niga vobec sa moja netrap tym kolko pribral, dolezite je ze neschudol.. niektore deticky prvy mesiac nepriberaju... nezacni prikrmovat, lebo to by bol krok k strateniu mliecka.. babatko ani nevaz, iba ta to zbytocne rozladi.. ja som tym presla este v nemocnici a skoro som sa zrutila.. teraz taketo veci neriesim, my sme boli v poradni ked mala mala 3 tyzdne a pribrala 350g... a vazili ju ked bola cerstvo napapana.. uvidis o tyzden - dva bude hore castejsie a aj si bude viac pytat.. teraz je este spavy, ale to sa zlepsi.. len prikladaj vtedy ked chce a uvidis ze sa to zlepsi.. este budes chciet aby uz tolko nevisel na koze.. 😉 a ked ti na prsniku zaspava tak ho skus postuchat aby sa prebral.. nam to pomahalo.. 😉
@miculienka ahojky, som akurat vcera na teba myslela.. ze to tu nejak zanedbavas 😉 inak vyrazky co opisujes, mozu byt aj potnicky... aj moja ich ma uz skoro dva tyzdne, ale uz je to trosku lepsie.. ale co by som chcela, ved je teplo ako v pekle.. :( sa jej urobili aj pod krkom, tak som jej ich vcera pretprela liehom po okupkani, mam pocit ze je to trosku lepsie... dnes ma zas svoj prsko den 😒 .. ale som rada ze aspon v noci dobre spava (klop klop)
dievcata, nam na potnicky fantastickyzabera puder - klasicky detsky puder s azulenom - len musi ist na suchu pokozku, nesmie byt vlhka
caute kocky...
aj my mame potnicky a tahaju sa jej stale dalej... ☹ Je tu horuco a dusno ako v pekle, boze, neviem co este robit aby sa tu dalo existovat... Zo mna sa doslova leje, som mokra ked sa kus pohybem a chytaju ma priserne bolesti hlavy a nevolnost a do toho mala a sama som a niekedy myslim ze uz skolabujem... Je to na nevydrzanie... Co mam robit? A uz mam potnicky aj ja, pod prsami kde som sa potila pod podprsenkou..no priserne to svrbi a udrzat to v suchu je asi nemozne...
hrozne dni toto...
@monky1 ten recept je super, nieco take sme robili este na zakladnej na vareni ako prvy recept a bolo to vynikajuce, uplne som na to zabudla, dnes ked to pojde tak spravim a vecer kupime pecivko a pochutname si 🙂 A konecne bude zmena 🙂
Inak aj ja mam pocit ze mala prestala priberat ☹ ale snazim sa tym nezaoberat..aj ked mam cervika v hlave.. papa po malo a kratko, radsej cucka a spi a inak place.. tazko je teraz tazko...
@puhinka a ty ako sa mas? O chvilu uz budete mat 2 tyzdne... Aky je Igorko? Rada by som pocitala dozadu, ale malo casu mam 🙂
@monky1 ved ja sa smejem, ze teoreticky, naco tak obliekaju niektore mamky tu u nas deti, ked sa maju kupat v 37 stupnovej vode nahe a von je asi tolko stupnov... To uz tu dnu mame o nieco malo menej ...
A v satke je horuco aj tebe? Ci len malej, ked je takto horuco? Ja skusim satku mozno na jesen... Ak bude vak zly, uz dosiel, ale je u nasich tak som zvedava....
Bozinku.. taka horucava a mne mrzne comp!!!! 😀
@niga - priberanie babatiek je velmi individualne, pokial maly nechudne, tak to netreba riesit... Na zaciatku tie babatka fakt viacej spia, ako su hore, mne sa Max az teraz zacina preberat - je hore asi hodku rano a dve hodky vecer pred spanim - inak spi - papa - hned zasa spi... Priberat prvy mesiac by mal 20-25g denne, to je tych 110 asi fakt malo, ale zasa po porode urcite nieco schudol - a ak to dohnal - tak je to super. ved kojene deti sa maju prve dva tyzdne len vydriapat na povodnu hmotnost. A vy ste dokonca v pluse. Vobec to neries...uvidis o 2-3 tyzdne, mne vtedy maly zacal neskutocne priberat, teraz pribera 70g/den 😅
ahojte, asi podľa podtničiek sa dá zistiť či je ďieťatku príliš teplo, či je to len názov, nám sa asi ešte neespravila žiadna, to viete, ľadový odchov🙂
Ahojte babule 🙂
@niga my sme na tom podobne tiez, presne tolko nasa pribrala za ten isty cas, tiez nemame porodnu vahu zatial, a spime tiez radi, mali sme problem po narodeni s cukrom , nam klesol, a teraz je tiez len hranicny, neviem ci niektora mate s tym skusenosti, co sa tyka hypoglykemie?

pisala som ti IP 😉
vcera som tam nebola, tej panej to nevyhovovalo, ze az dnes, ak sa nic nezmeni, ale nevadi mi to, lebo zatial mam od nich ich pozicanu 🙂
ale tak planujem Hopedizku