Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mojalili tak to ti verim , ze je to namahave ☹ , mozno sa to upokoji po tych zubkoch, len vydrzat, prajem pevne nervy 🙂, ale inak je zlatučký fešáčik 🙂
@zojec my mame tuto sobotu uvitanie do zivota 🙂
My sme tiez dnes rano o 5 boli hore a spokojne džavotali, ale som si ju nevsimala a zaspala do 9 rano 🙂, dnes som jej skusila dat surove jablko, nadrapovalo ju s toho a mala to na najmensom postruhane ☹, ja neviem dako nam tie prikrmy velmi nešmakuju, skusali ste dat surove jablcko?
Ja to zvladam kočky, len ma sere, ze nemam cas na seba. Ked vidim, ako niektore mamicky su krasne namalovane, vyobliekane, vysmiate a chude...a ja sa stale za niecim nahanam, nestiham nic, hruza so mnou. Viem,z e si sama za to mozem, co ked ja som taka sprosta, ze musim mat navarene, poprane, upratane, az potom mam klud... 😠 😠 😠
ASi ma chyta predvianocna depka 😀 😀 😀 😀 😀 To snad nie 😕
@mojalili tak to ste mali lepsiu noc, az na to neskore zaspinkanie. moja mala bola hore kazdu hodku, tak som na teba myslela v noci. 😀 dobre spinkala az ked som si ju zobrala k sebe okolo 4, cuckala asi raz potom a potiahla do 8.30. 🙂
mozno by si od vianoc mohla zvolnit tempo, ved nie si stroj a nemusi sa doma vsetko ligotat. 😀 ale tak snad sa to dovtedy upravi!
@takyna ja som davala malej aj surove postruhane uplne na jemno a vcera aj uvarene a skusala som aj s piskotkou rozmocenou a nula bodov. 😀 tvarila sa ako keby som jej davala citron a striasalo ju, tak som to nechala tak a pochutnala som si ja! 😀
ahojte, prisla som kuk junove babatka,ze ako spinkaju a jasne su tu vymyslaci ako nas pato...som z neho tiez niekedy na nervy....vcera zaspal o pol 8, o pol 10 sa prebral a pol hore do pol1...ach jaj, a zuby ma vonku dva, a nemam pocit,ze by mu dalsie isli....
@mojalili presne viem o com hovoris...ja si hovorim ze mam syndrom "vyhorenia"....
a surove jablko a mrkva sa mozu od kedy,ako to je? ja davam zatial len varene veci...teda zatial mame len vareny obedik-zeleninku....
vobec si nepamatam kedy som zacala u danka a to ma len 3 roky 😒
@monky1 a ktoré bebe kupuješ tie obyčajné?obdĺžnikové, myslím, že sú červené?
ja som zasa mala teraz úžasné uspávanie zasa hodina rev a poskakovanie po postieľke, tak som jej povedala kašlem na teba ostaň tu sama a odišla som utierať prach do druhej izby, počula som, že pomrnkáva ale nerevala tak ako keď som bola pri nej a zrazu ticho, zaspala krížom cez postieľku nohy vystrčené von, to si mám akože brať osobne, to po mne ziapala , že mám vypadnúť? 😅
@ellysa mozno 😀 u nas sa to stalo tiez, ze plakala a ked som odisla tak do minutky zaspala, ale len raz. 😀
@monky1 a ako davas chlebik? normalne len tak suchy alebo len korku? my ked jeme chlieb, tak Bella by sa najradsej k nam rozbehla a dala si, keby to vedela. 😀 raz som jej dala, ale zabehlo jej, zacalo ju drhnut a strasne sa pogrckala. ☹ tak som potom uz neskusala...
@ellysa ano, uplne najobycajnejsie bebe keksy - cervene .... mne by to ani nenapadlo, ale lakt. Zuzka mi poradila, ze su bez vajecne a fakt ze su ... len sa tam spomina, ze mozu obsahovat stopy vajec - ale priamo tan nie su dane 😉
@zzz po pol roku uz mozes smelo aj ovocie, ale zavisi od toho, odkedy prikrmujes - najprv by sa mala vyskusat rozna zeleninka, nech si dieta zvykne a potom zacat s ovocim - aby si VRAJ nezvyklo na sladku chut ... u nas je to ale naopak - nechce si zvyknut na chut hrusky a jablka 😀 😀 😀 - jedine s keksikom - a najlepsi je iba sam keksik 😵 , ale to mala len raz - na koštovku, inak basti skor Hamky chrumky
@bealondyn - aj Max dostava chlebik, korku...ale z cerstveho chlebika, zo sucheho - to je moc tvrde... taky asi 5x1,5 cm kus. To si drzi a zuzle. No a treba pri nich byt stale, pozerat, ako papaju a v pripade, ze s tym robia blbosti, im to vziat ci pridrzat. Este su to deticky malinke blbucke 😅
@ellysa - u nas Max tiez zaspi tak najlepsie, sam v postielke ci v izbe na posteli, ci u seba v izbe v postielke... nas ku tomu nepotrebuje.
@mici111 - Max tiez cucka jablcko, musim mu to pridrzat a on akcne zapaja svoje dva zuby a vyzuzle do toho vzdy taky krater, no smejeme sa na nom... a z hrozna vycuca tu duzinu, ale to mu tiez musim drzat, aby to nejedol zo supou 😅
Baby inak my sme teda nakazili aj Maxa. Kasleme vsetci uz takmer mesiac a maly odolaval, dnes rano kasle uz aj on. Takze zajtra nabiehame k doktorke, som si ista, ze mame vsetci v hrdle nejaku pliagu, snad urobia stery a uvidime, co to je... my v piatok letime prec, nechcem si predstavovat letiet s dietatom s upchatymi dutinami 😲
@bealondyn moja, ja sa snazim nedavat, ale ked ranajkujeme a je pri nas, proste to nejde - ona ked nas vidi, zacne si normalne pytat - natiahne rucicku ku mne a tie malilinke prsteky zatvara a otvara akoze daj daj , puska otvorena, pripravenaaaa ... a ked nedam, spusti plac preukrutny, a tak jej trosku odstipkavam suchy chlebik - striedku a davam do pusky ...... a prezuva o sto seststo, ako keby hovadzinku mala 😀 😀 😀 😀 😀
...vraj v obycajnom chlebe a bielych rozkoch tiez nie je vajicko - zistovala to kamoska v pekarnach - vo vianockach, sladkom pecive uz ano, tak po troske jej stale z toho chlebika CHCEM - NECHCEM MUSIM DAT 🙂
my sme cez vikend skusali petrzlen pridat k mrkve a zemiaku, ste mali vidiet, ako ho striasalo, ledva zjedol 50 ml 🙂 tak som na druhy den dala cca o polovicu menej petrzlenu a uz bolo dobre🙂
inak kto si tu namixuje zeleninku a potom ju mrazi? ako to robite? lebo napr taka brokolica alebo karfiol, to by bolo fajn takto mat ready a len rozmrazit a pridat.
my sme so svokrou napiekli 4 druhy suchych kolacikov na vianoce, teda vacsiu cast robila svokra a ja som len asistovala, ked zrovna maly nepotreboval urgentne pozornost moju a stacil mu tatinko 🙂 este ze ju mame 🙂
no a co sa spanku tyka, hruza des v noci, furt sa budi kazde 2-3 hodky a chce papat...a to uz je takto zhruba 3 tyzdne od ockovania grrrr
@takyna @bealondyn @monky1 vidim, ze sa netrapim sama s jablckami... 🙂 a to mi mala uz v pohode zje vsetko ostatne, len na jablcko sa tvari ako keby jedla citron a to vratane tej najsladsej presnidavky aka len moze byt.
inak, diky za tip s tymi BB keksami... urcite ich zajtra vyskusam.
vraj, nahradzat predpoludnajsiu mliecnu davku ovocnym pyre... no to si este pockame... vsak by mi mala potom od hladu nespala ani pol hodinu! 🙂 dnes som jej to mlieko po jablku jednoducho musela dodat... idem o chvilu pozerat, co je v plienke... 😉 ked som to po nej dojedla, ja som teda inak musela vytocit zakruty po chodbe... 😀
@lenocka84 no ja som ho nedala tolko co mrkvy ale zhruba polovicu a tusim ani tolko nie, takze som musela dat este menej na dalsi krat taku mensiu tretinku 🙂 ale som to chutnala to prve a mne to chutilo, ale tak je pravda ze to bolo trosku aromatickejsie 🙂
no cassanova sa ma dobre, vysmiaty od ucha k uchu vyspaty, len maminke nejak chyba spanok, no co uz 🙂)
ahojte, my sme mali total spoločenský vikend...takže doma jak po výbuchu, no mala by som sa pobrať upratovať 😝
@takyna, ja som dala jablčko povarené, a normalne ju z toho zapieklo 😒 až včera sme prvýkrát skúsili surové, nech si cucká a páčilo sa jej, mohla si na tom zúbky obrusovať 😉
@mojalili, myslím, že si to zhodnotila dobre, tie maminy, čo sú krasne vymalované, vyčesané a chude 😀 určite nemaju vyblýskaný a vyzdobený byt tak ako ty, a ani 6 druhov koláčov nebudú mať na stole(možno z tesca 😀 ) proste si treba určiť priority, nedá sa všetko proste stihmuť...inak mi napadlo, či by si neskúsila napísať IP annag...ona sa síce špecializuje na dojčenie, ale ma vela skúsenosti, možno by ti niečo poradila v súvislosti s dankom
@monky1, a nie je v tom bebe vela cukru? ja viem, že cukor je všade, aj v chlebe, ale chcela by som sa mu čo najviac vyhnut, ja už mam asi cukrovú paranoju 😒 🤐
@ellysa 😀 😀 😀 asi chcela mat intimnu chviilku 🙂
@takyna Tiez som zacala Danka prikrmovat v 5 mesiacoch a 2 tyzdnoch, samozrejme na odporucenie lekara , pretoze Dankovi nestacilo mliecko....ale surove veci som este neskusala dat...
Kamaratka ma o mesiac starsiu dcerku a uz dava jogurty, co si myslim,ze je dost skoro (zacala davat po 6.mesiaci). My zatial budeme na ovo - zelenine, kasickach...Doma mam Nestle susienky, tie zvachtle, SUnarku susienky sme dostali, chlebik nam ale chuti najviac...
Práve moj strigon zaspal, tak som si urobila druhú kávu - tentoraz s cukrom. Rano som si liskla do kavy 3 lyzicky soli.... 😝
@zzz Pripadam si ako z inej planety, ze LILI ma len 4.5 roka a ja si nepamatam nic.. 😀 iba viem, ze LILI v Dankovom veku krasne sedela a lozila..
@monky1 - tiez by som si z toho chlebika chlavu nerobila, ja si peciem vlastny chlebik a ziadne vajce do cesta nejde, takze to by som neriesila 🙂 A lepok by sme uz fakt asi mali zavadzat, vsak ked zuzlaju korku ci dostanu trocha striedky, to nie je vela...
Inak Max papava s nami len veceru... a to ho krmime kasou ovocnou...sa striedame s drahym pri krmeni... a potom sa hra, kym my dojeme... no a vcera uz mal krpec 3 prikrym, ranajky, obed, veceru. Akosi menej mliecka bolo, tak dostal viac... spokojny bol velmi.
@chani ja som tiez z tych, co mrazia zeleninu... najprv som chcela akoze po jednotlivych druhoch, ale potom mi prislo pohodlnejsie zmixovat rovno nejaku trojkombinaciu, rozdelit do poharikov a mam na cely tyzden... momentalne mam v mrazaku mrkva-zemiak-brokolica a mrkva-zemiak-kalerab. Iba zltok obcasne pridam vzdy cerstvo uvareny a na masko sa este len chystam, ale to asi tiez do toho zamrazim.
Je to strasne v pohode, rano vzdy vytiahnem porciu a do obeda sa mi rozmrazi, potom len trochu ohrejem.

ahojte kocky..
@mojalili och chudatko malicke.. aj velke.. :( ja s mojou spavam v posteli od narodenia, nerobi mi to problem.. zaspava na prsku.. a celu noc je kludna, ked sa zobudi a citi ma vedla seba tak si len cucne a spi dalej.. ziadne prebalovanie, ziadne svetlo .. budi sa sice aj 5x, ale da sa to zvladnut.. nemusim vstat len tasim prska 😀
@ellysa
@tintinka1 ja som po takych tiez poskulovala, ale potom nam svokra kupila drevene v polsku za 20€ aj s opierkou, take riadne velke.. u nas sane maju opodstatnenie a ked bude barborka vacsia, tak sa bude moct sankovat spolu s nami na jednych saniach.. xi xi.. akurat ze su stale v KK,kedze sa nam nezmestili do auta.. tak snad sneh vydrzi kym pridu a mala v nich bude chciet byt, lebo poznam deti co sa tam boja..