icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

niga
14. dec 2010

Krasny den baby, prave som vas docitala - bola to fuska, ale poucne 😉 Prave mi prisiel balik s hovoriacim hrncom Fisher Price, objednala som ho cez internet, ze usetrim oproti Dracikovi. V obchodnych podmienkach som nasla poplatok 2,50€ za dobierku, nakoniec si nauctovali 6,88€, takze som zan dala o 3,50€ viac ako v Dracikovi - super "business".
No a boli sme u gastroenterologicky (v minulosti mal krv v stolici) - vsetko OK, uz nemusime chodit, hoci hemoglobin ma stale nizky a zvysene pecenove testy, ale povedala, ze to je bezne. Ale dostala ma informaciou, ze mam este stale plne dojcit a s prikrmami zacat od ukonceneho 6.mesiaca, ALE posledny tyzden pred 6.mesiacom mu dat kazdy druhy den piskotu (lepok). Ja v soku, ze vsade pisu o zavadzani lepku pred ukoncenym 7.mesiacom, ona sa len usmiala, ze som nevedoma, lebo je to moje prve dieta (co o prikrmoch studujem vsetko - aj vdaka vam). Poculi ste o tom, ze zacat s prikrmami s piskotou???
Ja napisem raz za cas - ale dlho 😀

monky1
14. dec 2010

@niga niga, lepok mas aj v bezvajecnych cestovinach, krupici, kt. sa da zavarit do prikrmu, dalej v chlebiku ...... oproti piskotam su to vsetko bezvajecne potraviny .... vajicko - teda bielok, by sa mal podavat az po dovrseni 1 roka
...ale doktori niekedy radia aj skor - je na nas, ci sa s tym stotoznime - mne doktorka kazala uz pred 2 tyzdnami davat JOGURT!!!! a tiez sa odporuca az v 10. mesiaci - dojcenym detom az po roku 😒 ... zatial urcite nedavam - zbytocne zatazovat brusko "kravskou bielkovinou" 🙂

anjelicek26
14. dec 2010

@niga - v piskotkach je vajecny bielok a tym by som urcite nezacinala. Mozes skusit kasu alebo kusok chlebika. A s lepkom mozes tiez kludne pockat do 7. mesiaca, ak teda planujes dalej kojit. Najlepsie je zavadzat lepok popri kojeniu, tak si na to crievka najlepsie zvyknu. U nas neviem, ako dlho to este potiahneme kvoli mojim blbym zapalom, tak sme uz lepok dali. Pri dcerke sme cakali do ukonceneho 7. mesiaca.

@bealondyn - tu teplotku ma po odratani?

@deniskateniska - fuha, to sa maly teda vyfarbil v noci, take zvuky 😅

No ako citam ste mali vsetci uzasne noci, Max bol hore len o jedenastej a potom az o siestej... zlatinko..

ellysa
14. dec 2010

ahojte, pozerám, že viacero detí v noci štrajkovalo, Olivia tiež, tak podobne aj ja som bola hore snáď 100 krát lebo mrnčala, dúfam, že nám idú rovno aj horné zuby tak ma trafí a zaspala až o 21:30, asi preto, že mi poobede spala až do pol šiestej dnes ju zobudím aj keby neviem čo, toto ma nebaví

niga
14. dec 2010

@monky1 Asi mas pravdu, proste sa s tym nestotoznim a dam mu lepok az o mesiac.
Prosim ta, pri akych stupnoch rury si piekla vanilkove rohliky v recepte, ktory si sem davala?

anjelicek26
14. dec 2010

@ellysa - no snad vsetky deti strajkovali ako pozeram 😝 Max spal nalepeny na mojom chrbate celu noc teda, ale ani sa nehol... len ked som si ja sla lahnut, tak sa nacecol a az rano... a dcerka mi spala v nohach, takze som ehm, vyspata (?) skor okopana 🙄

mici111
14. dec 2010

@monky1 normalna detska krupica?? a ako sa to zavari do prikrmu? poraaaaad, lebo ja netusim 😕

monky1
14. dec 2010

@niga jaj, mala som ich piect dnes, ale zistila som, ze nemam dost muky, tak peciem toto http://ekucharka.net/skoricove-cukrovi-s-orisky
ale nepamatam si, ako som ich minuly rok piekla - to sme mali este plynovu ruru, a ja som zvykla vsetko piect skor na slabsom, lebo vzdy mi chytilo vrch a spodok a stred bol surovy .... teraz mam teplovzdusnu, ale este som nepiekla 😕

...lepok mozes pridat, ked kojis, len ja by som tiez piskotami nezacinala - radsej bebe keksik, ten nema vajicko

@mici111 ano, obycajna detska krupica .... ked varis trebars masko, zemiak a nejaku zeleninku, tak k tomu prisypat trosku krupice, ale nie vela, aby sa to nezgrclo - pol kavovej lyzicky trebars
pisali o tom v tom specialnom vydani Mama a ja o vyzive

hori
14. dec 2010

@niga doktorka mala jedinu pravdu v tom, ze lepok sa ma zavadzat veeeelmi dlhodobo po troške... teda ako ze napriklad nie uvarit krupicnu kasu a podobne narazovky... 🙂 a ked sa s tym zacina takto opatrne, tak je v pohode aj ten 6. mesiac... aj ked teda zrovna piskotou by som tiez nezacala...

ellysa
14. dec 2010

@anjelicek26 no neblíži sa spln alebo čo?
malej som akurát vypratala skriňu -vrece ide preč 😅 , ale zistila som že skoro všetko nosila, tak aspoň, že to ale stále má toho plno, tak vo výpredajovh to moc nebudem preháňať-dúfam 😅 😅 😅

ja sa dnes chystám na medovníčky, uvidíme či stihnem popri tejto mojej čertici, dne s je akási ukričaná

ellysa
14. dec 2010

a ten blbnúci kôň mi lezie na nervy 😠

monky1
14. dec 2010

aj ja mam cesto v chladnicke - skoricove kolaciky s orechami - som zvedava, co to bude, lebo idu tam 4 lyzice skorice
ale sojka mi aky skrt cez rozpocet urobila - zalahla rano o 8.15 a spala 3 a pol hodiny - nachystala som jej jablcko s ovsenymi vlockami a vlakninou, lebo nekaka a nekaka a ona vstane v case obeda 😠 😠 😠 ... tak obedovala jablcko 😀 😀 a spenatik so zemiakom a zltkom bude neskor 🙂

davam do povedomia http://www.docsimon.sk/tovar/vlaknina-pro-deti-...
.. brala to aj hanka a je to od 6. mesiaca, tak prinmiesavam do ovocia, lebo nezabera nic - ani biogaia

lenocka84
14. dec 2010

jooj to moje dieta po 5hodinachkonecne zaspalo. huraaaa
a ticho mu zavidim ten jeo obed, fajne vonia, skoda ze pre nas somneodlozila take masko

bealondyn
14. dec 2010

no my sme si s malou teraz pospali vyse hodinky, dohaname noc! 🙂
@anjelicek26 ano po odratani, preto som sa pytala, lebo pri zubkoch vraj nema byt vyssia teplota, tak neviem.... 😕
zajtra mame obed s kamoskami a vsetkymi ich detickami a aj vianocne fotenie drobcov, tak by som tam nerada malu tahala, ak to bude prechladnutie a nie zubky. nech nenakazi ostatne deticky a budu na vianoce chore. 😔
neviem...skor sa mi zda, ze to budu tie zubky, ani prsko velmi nechce a prikrm od vcera nula bodov.

anjelicek26
14. dec 2010

@bealondyn - sople ma teraz kazde druhe dieta, nemusi to byt hned nakazlive. Pokial nie su zelene a nekasle nejako vlhko, tak nemas ako niekoho ineho nakazit.

@lenocka84 - Max zalomil uz kusok po deviatej, ja potrebujem ist nakupit, asi ho budem musiet zobudit..

@monky1 - spenatik s vajickom sme mali vcera na veceru, drahy vravel, ake mal ukazkove kako dnes rano 😅

@ellysa - ja chcem napiect par medovnickov Saske do skoly, do kazdeho stuzku a tak pre jej kamaratov, aby sa Saska na tom vyblaznila trocha, len ci zozeniem sodu bikarbonu netusiiim.

@bealondyn - ako sa tu vola soda??? Kde to najdem??? Uz v nemecku kym som na to dosla presiel rok 🤐

lenocka84
14. dec 2010

@anjelicek26 mne vstal o 6:30 zalomil 11:30 a spal len 1hod a 15min ☹
som zvedava aku bude mat naladu

monky1
14. dec 2010

@anjelicek26 hm, ja neverim, ze najdem kako v plienke - ak ano, zacnem verit na zazraky 😀 😀 😀 ... ale viem si predstavit ako asi vyzeralo - ako od shreka 😀 😀 😀

bealondyn
14. dec 2010

@anjelicek26 vola sa bicarbonate of soda, mali by mat vsade pri potrebach na pecenie. a prasok do peciva je baking powder. 😉
inak malinka sa mi prave strasne pogrckala, ale hrozne, nejak sa mi to cele nezda, tak zajtra mame termin k lekarke o 8 rano, dnes uz nemali volne. ☹

anjelicek26
14. dec 2010

@lenocka84 - aj my vstavame o siestej rano, esteze ho mozem supnut drahemu a spat aspon do siedmej...

@monky1 - no ze to vyzera ako potrava pre shreka tvrdil drahy uz pri vcerajsom krmeni 😅 Aj ked kako muselo byt tiez zaujimave 😀

@bealondyn - myslis, ze jej zatekaju hlieny? Vygrcla aj nejaky soplik? Lebo to deti nevedia stravit a napina ich z toho vrackat

Prasok do peciva som uz objavila, v lidli... len sodu bikarbonu nie a do medovnickov potrebujem 🙂 Tak idem dnes pohladat.

evio
14. dec 2010

ahojte aj ja sa pridavam k super noci maly bol stale hore tak som sa poriadne nevyspala a na to ze som este aj chora som celkom v pohode az sa cudujem.
A maly a rozhodol ze uz lezat ani bohovi tak len sedkat a na nozky takze nemam cas ani pisat to aby som s nim bola nonstop no troste super 😀

ameanda
14. dec 2010

@mojalili
problem s odkopavanim mame aj my
posledne noci navyse maly spava so mnou, postielku ani vidiet
a celu noc musi byt odokryty a kope do mna
skusali sme aj spaci vak, ale to bol nervozny jak slak... napriek tomu stale nad vakom uvazujem, lebo chudatko byva obcas take studene...

ameanda
14. dec 2010

@stelika
davate kasicky aj s prichutami?
ja som skusala vcera prvykrat, ale asi bola prilis riedka, mala som pocit, ze je to takmer samotne mlieko (a to bolo podla navodu)

anjelicek26
14. dec 2010

@ameanda - aj Max spal pri mne, od prveho zobudenia, ked som ho prelozila, tak reval... kaslat na to, aspon spal celu noc... aj tak v piatok ideme na dovcu a bude spat u nas v posteli, tak to nema zmysel riesit... ako to citam, tak bol snad jediny co dobre spal... teda raz bol hore, ale to je nic... 7 hodin potom spal v kuse...

anjelicek26
14. dec 2010

@stelika - nad tym som rozmyslala aj ja, tebe tie kasicky chutit nemusia, treba kupovat tie bez prichute, tie s prichutami su zbytocne osladene - a to dost. Vsak ak sa ti to zda bez chuti alebo ti to maly nechce, mozes to prisladit niecim prirodnym - rozmixovat banan ci hrusku, jablcko uvarene... to to prisladi tak akurat...

evio
14. dec 2010

@ameanda my mame ovocne jablckova a broskynova od hami su super

ameanda
14. dec 2010

@ellysa
aj ja idem dnes medovnikovat 🙂

mojalili
14. dec 2010

@ameanda Tak kocky, cele doobedie som jazdila, auta v priekopach, nadrozmerny naklad, ale zvladla som cestu do Holica a Skalice. Kupila som presne tento . http://www.mimisk.sk/product_info.php?cPath=23_... tato firma ma sidlo v HOlici a prakticky od nich mam vela veci, spolahlivy.... je teply a malemu je OK....tak uz ho periem a vecer ho ma na sebe... 😉

Malej som kupila oteplovacky, sede. - ine nemali, ale aspon ich aj Danko vynosi... 🙂 A ja som si kupila sikmaca (rezance s kur.masom), ale je mi z neho blbooooooo.. 😠 😠 😠 tak mi treba, uz to zase do huby nedam 1 rok... ☹ (a to som v Australii zila len na sikmacskom jedle ☹ )

@ellysa NOrmalne neuveritelne, ale Danko je lepsi posledne 2 noci...zeby to naozaj bolo tou kasou? Inak davam Sunarku, pri LILI sa mi osvedcila, Ryzovu s bananom na dobru noc... 🙂

evio
14. dec 2010

@ameanda ja som robila medvedie labky a mozem zase 🙂 skoro vsetky su uz zjedene 🙂

mici111
14. dec 2010

kocky, pridavam par fotos 🙂 takto som malu nasla v izbe, ked som odbehla na sekundu..cela strcena pod postielkou, len hlava jej trcala 😀 a jedna ako sme na kolienkach 😵 😵

ameanda
14. dec 2010

inac pridavam sa k neprespatej noci a dospavaniu maleho cez den
po dvoch hodkach som ho ale zobudila, mozno to pomoze na noc, uvidime
checkla som spln, ale ma byt az 21....