Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@zojec no ja som taka stastna bo muz ma o daku stofku naviac na vyplate - ze vianocne premie - co akoze trinasty plat mal byt, samozrejm "niesu peniaze", ale som rada lebo kazdy rok dostane velke gulove, a teraz nie je tyzden v praci a nevedia si dat rady tak ho furt otravuju 😠 😠 😠 pokazili stroj a tak, no a plat, som rada ze vyzijeme 😠 ja som si uz myslela ze budeme fakt mat mini vianoce bo na elektriku musime odlozit, co sa nam teraz podarilo ale sme robili obyvacku tak sa minuli peniazky... joj happy som 😀 😀 😀
@anjelicek26 no presne az po roku aj paradajky 😒 no tak ide mat petrzlen zemiacik a mrkvicka.. no co uz... 😒
@deniskateniska
@anjelicek26 ma pravdu, zeler je povazovany za alergen.. aj moj mm je nan alergicky.. 😉 az po roku a pol 😉 takto papame cviklu, sedime a spanok v kociku.. 😉
och, tak to cesto je naho... 😠 😠 😠 😠 lepi sa, trha, cosi som vykuzlila a teraz sa to este ani "nepecie" ... je to nejake prepadnuteee 😠 😠 😠 .. este nech to ani nechuti a poleti vsetko von oknom aj s plechom 😀
@deniskateniska môja j dostal 14. ty plat a celý sme ho odložili na splátku za auto, takže tiež prd
@deniskateniska verim, ze potesilo.. skoda ze mi to ten ujo na socialke povedal.. aj ja by som sa tesila viac 😀 😀 😀 a uz prisli peniaze? lebo mne este nie..
@ellysa ajajajajaaaaaaj.. tak kupis 5 bodyniek 😀 😀 😀
@monky1 😀 😀 😀 mi to pripomenulo moju staru mamu, ked piekla medvedie labky.. nesli jej od formiciek, tak vyhodila cely plech aj s labkami von oknom.. na vlastne oci osm to videla.. 😀 na dvoer snehu cca 30cm, tak taka stara suseda ich potom zbierala z toho snehu 😀 😀 doteraz sa na tom strasne smejeme.. ale labky uz nepecie 😉
@zojec dnes prisli tak cakaj dnes 😉 teda kukni bo ak teraz ich nemas na ucte tak zajtra, boli sme pozerat poobede tak uz bola... no ved presne by si sa viac tesila 😀 😀
@ameanda no ja som mala tiež prvykrat trochu redšiu, ale potom som kus viac pridala o jednu lyžicu viac a je to omnoho lepšie to ako ty uznaš za vhodne hustotu 😀 ja robim hustejšiu 😉 ano s prichutami tie mliecne, a dnes dam prvykrat tu nemliecnu tam musim pripravit aj mlieko tak som zvedava ako to dopadne
@monky1 ja uz peciem len zarucene recepty.. 🙂 vanilkove rozky, medovniky, linecke kolaciky.. tie vzdy urobim aj z dvojitej davky.. jedny lepim lekvarom s dierkou, druhe robim kadejake figurky a zdobim cokoladou a dalsie kolieska mocene v cokolade a posypane orieskami alebo kokosom.. 😉 vyzera, ze mame vela druhov... a robim len 3... 😀 no a este suhajdy este robim, kvoli segre.. lebo uz druhu zimu budem piect pre celu rodinu .. teda pre nas aj pre nasich ja 😉 a mamina bude varit.. mamina robievala aj medove labky, ale bojim sa ze by skoncili ako tie od starkej 😀
@anjelicek26 no to hippko sme skusali nielen kasicku ale aj ine vyrobky a vsetko vypluval a z hami nie a nie su az tak dochucovane ono to tam robi to mlieko ked som chutnala hami je trosku ine ako nutrilon aj ked je to ten isty vyrobca no ja mu davam ovocie a vyzivy na desiatu a takze nechcem velmi, a napr. cajik je z hipp sldky to nechce piť, ale taky ked mu urobim bud bio alebo ten prdkaci z rasce,anizu a fenyklu vypije to v pohode bez cukru takze myslim, že to nie je o sladeni každemu dieťaťu chuti inak aj sesterkina maličká tiež napr. vyrobky z hamé vypluva nam sedi zas Hami takze je to ako s dospelými 😎
@monky1 ja mám cesto na tie škoricové klbká v chladničke tak večer dám vedieť, či sa podarili, ja som pre istotu dala len pol dávky, chcem robiť 4 druhy a nezjedli by sme to, tak len také vzorky budú
@zojec daj prosím recept na tie linecké a koľko sa to potom pečie, ja pečiem prvý rok, ta kto bude pokus -omyl
@monky1 To si robila tie medovnicky co ja?????? Praveze mne sa vzdy cesto lepi a toto sa nelepilo....dala som ho ale schladit do ladnicky predtym..... 😕 😕 😕
PRosim ta, hod sem este raz LINK na dobre vanilkove rohlicky, co si sem dala minule, nemozem to najst a zajtra ich budem robit... 😉
@zojec s tymi medvedimi labkami som sa i ja natrapila, aby mi isli od formiciek, ale stacila jedna rada a idu same.... 😉 moje oblubene pecivo a vydrzi dlho. Mam super recept, kde zostanu krasne makke...a nie je ani financne narocny 😉
@ellysa Eli, ja mam svoj recept na linecke, ak by si chcela,Je overeny a dobry... 😉
No a u nas sa grilazky uz zjedli, tak idem na druhu varku....
Dnes som toho postiiihala, normalne ma to tesi. Maly spunt zaspal, kym som vesala pradlo a sla do sklepa pre predsnidavky, asi sa bal toho sklepa, ze ho tam necham 😀
vy vo velkom vypekate, ja zacnem az od pondelka, drahy bude mat volno az do 4.1., tak snad sa aj s malou zahra a ja mozem pripravovat a upratovat! 😀 tiez budem tento rok chystat prvykrat sama, tak som zvedava ako to dopadne. 🤐
mala ma stale teplotu a je mrzuta, ale neni to take hrozne ako v noci.
@deniskateniska @zojec no to potesi, tie korunky, ja tiez cakam na rodicak, este nic...ale dnes mi dosla materska 7 eur!!! 😀 😀 😀 koncila mi 2.11., tak tolkoto mi vyratali! 😀
Inak ja mam strasne rada vsetko od kavy.....kamaratka mi dala recept na kavove kolieska...jednoduche, a mnaaaaaaam. Kto by chcel...volam ich podla jej syna LEONKY... 😉
@bealondyn To su urcite tie zubky, pri nich aj teplota moze byt... ☹ Ta materska je super, ani plienky za nu nekupis 🙂
MM ide v januari lyzovat, budem doma sama s 2 detmi 5 dni, co narobim...dcerka pojde na 2 dni k starym rodicom, nejako to zvladneme 🙂
@ellysa 300g hladkej muky, 75g cukru, 75g vylupanych zomletych mandli, 200g masla (ja davam heru, kvoli kaloriam.. ale s maslom je to take.. no maslovejsie 😀 )spracujes cesto a das ho do chladnicky, kludne aj na pol dna.. rozdel si ho na polovicu, aby sa ti lahsie valkalo.. potom poukladaj na suchy pekac.. pecie sa cca 10-15 min. na max 170.. oni skor tak schnu.. az kym nie su pekne ruzovucke 😀 potom nechaj vychladnut a zliepaj najlepsie ribezlovym alebo nejakym kyselkavym lekvarom.. mandle vylupes, tak ze ich zalejes horucou vodou a nechas par minut, potom zlejes a zlupes ich od kozky a zomelies.. ale myslim, ze v AT uz kupis aj zomlete mandle 😉
@zojec áno kúpim aj pomleté, ďakujeeeeeeeeeeeem baby kľudne tu dávajte všetky overené recepty, určite sa aj ostatné potešia 😀
asi som vadná ale ešte toto som malej objednala, neviem, či to už bude mať na vianoce ale je to fajn cena, nie?http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10017824
nieeeee recepty nieeeee, ja dam adresu a rovno vytvory na skusku posielajte 😀 😀 😀 😀
@zojec ja nemozem... 😀 😀 😀 ... s tymi medvedimi labkami... 😀 😀 😀 ... este teraz mi slzy tecu od smiechu... mala tu vedla mna nechape, tak sa smeje so mnou, ale uzasne si to popisala... 🙂 🙂 🙂
inak ja som tak podobne minuly rok piekla štólu... ze cela musela ist do smetiaka... nastastie bez plechu, ale co tam islo dobrot... orieskov, cokolady, suseneho ovocia - vsetko nazmar!
@bealondyn paradne 😀 😀 😀 no kamoske co som volala tak nabiehala na rodicak prveho tak bola nestastna 🙂
inac ako tu vypekate, normalne mam z toho depku
asi na dnes balim a idem vyhrabat recepty a popripravovat cesta
nech to aj u nas vonia vianocne 🙂
@ameanda no takze kasicku sme robilu tu nemliecnu, len trosku som si neuvedomila, že nerobim podla navodu a som robila davku mliecka len 133ml a tresla som tam 3 lyžice kaše, no ale šťastie že prevarená voda poruke tak som ju zriedila kusok a chutila a už zalomil na polhodku až hodku 😝
no u nás tieto kašičky su oblubene ale aj tak nikdy nezje celu, ale zasyti ho do vecere 😀
Ja robím kašičku len od oka. Teda, vody dám tak 100ml a kašu tam pomaly sypem. Asi preto ho musím vždy aj kojiť 😀
Ja idem teraz na medovníčky. Synátor mi ide náramne pomáhať. Tak mi držte prsty, medovníky som ešte nepiekla 😀
ahojte babulky, ja nestííííham....rano mi prišla postážiť mama ninku a ja som utekala do mesta kúpiť aspon niečo mm... kopu ludi, nič poriadne, ceny premrštené...ach jaj 😠
pozeram, že vypekáte, ja chcem buduci týžden, lebo by som to všetko požrala 😀
@ellysa, aká haluz s tými škoricovými hniezdami, napíš, čo je to dobré, ak ano, vyskúšam 🙂
@mojalili, sem s kavovými koláčikmi, my s mm sme maniaci na kávu 🙂
@zojec, že aký bomba nápad linecké koláčiky ponamačať v hocičom a máš zrazu 3 druhy...tento rok odkukám 😀
Baby ja to nestiham zapisovat... to by chcelo hodit na papier, odfotit a dat do nejakeho albumu tu na konika, nech mozeme chodit kuk 😅
Kamoska robi geniaaalne cookies, musim vyhrabat recept, to je taka vec, po ktorej sa zalizuje cela rodina...

@deniskateniska - pokial sa mi mari, tak zeler az po roku ako alergen 😖 Skus pogooglit, ja si to pamätam iba hmlisto uz sorry.