icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

lenocka84
21. dec 2010

@tintinka1 dakujem, pevne verim ze to presuvanie zacne az vo stvrtok lebo zajtra je este skola az vo stvrtok idu prazdniny, a ideme hned rano, lebo najprv zastavka v ziline a potom do popradu

mojalili
21. dec 2010

@tintinka1 jeej, dakujem za pochvalu, toto je moja srdcovka, strasne rada aranzujem...skoda, ze to nejde nafotit tak ako to v skutocnosti vyzera, aj s leskom...Toto robim do poharov na stonkach, aby to nezabralo vela miesta na stedrovecernom stole...

mojalili
21. dec 2010

Vidite, zabudla som....toto je nasa foto...vyzeram strasne unaveno...ale Danko to uuuplne okrasluje.. NO a druhé foto su moje zlaticka s tatinkom

kuriatko33
21. dec 2010

@katka512 no mi mame skoro vsetky🙂 ja som maniacka na lamaze, teraz uz ma to prechadza kupila som aj fischer price, ked uz je vacsi ale do 6 mesiacov všetko lamaze

ellysa
21. dec 2010

@mojalili podľa mň už polezú, neboj.oliv na počudovanie spí, tak štrikujem, dnes som zasa nechala za vlny 60 EUR, ach jo ale tak to mám zásobu na tri svetríky, čiapku, a papučky, plus tri časopisy
inak ja nechápem ten zhon a stres, my máme kúpný džús, colu a to je všetko, potom niečo napečené, na varenie máme všetko, dnes som len dokúpila majonézu a hrášok na šalát a ešte pôjdem zajtra kúpiť nejaké ovocie a zeleninu, neteba sa obžierať.však vianoce majú byť úplne o inom, nie?...

kuriatko33
21. dec 2010

@deniskateniska ahojcek, nechcem na teba utocit, ale moj nazor je,že deti su v psychomotorickom vyvine rovnake, moze byt casový posun, ale v podstate ak su zdrave tak postupuju rovnako. skor je to tvoja chyba,ze malý sa nevie otacat ani nic, lebo ho urc davas uz dlho do sedu, podopieras a tak, podla mna robýs velku chybu,kazdy ortoped ti povie,ze ma dieta sediet az ked sa posadi samo,ziadny behak a stat takisto ma az ked sa postavý sam, vtedy je jeho telo na to pripravene a tým ze preskakujes niečo čo ma byt prirodzene mu mozes poskodit chrbticu, dat zle navyki na sedenie atd.. lozenie je velmi dolezite pre vývbin dietata. nas nesedí vobec a ani sa o to nepokusa. teraz zaciname lozit, ale to je podla normalneho vyvinu tak ako ma byt. nikdy ho nedavam do sedu, polozim ho lezkat a on sam ked sa chcel niekam dostat sa zacal pretacat a posuvat

hori
21. dec 2010

cely den som tu nebola, tak vas babenky citam spatne @takyna ja som tiez skusala zahustovat UM Nutritonom - mam ho este v spajzi z cias, ked som kojila... ale urobili sa mi vo flaske hrcky, ktore nechceli ist cez dierky, tak som to vzdala... potom som chcela kupit Nutrilon AR, ale neviem nakolko je husty, ci cez tu flasu prejde... nemate niektora skusenosti?

weirdo
21. dec 2010

@kuriatko33 - ja si naopak myslim, ze kazde dieta je ine. Ak Tvoje ide "tabulkovo", neznamena to, ze aj ine pojdu. Je kopec, KOPEC deti, ktore postupuju inac, ako "by sa malo", ale to je podla mna normalne ... takze podla mna @deniskateniska nerobi nic zle, proste jej maly ide na to trosku inac ...

mojalili
21. dec 2010

@ellysa Presne, dnes som nebola v obchode, vo stvrtok pojdeme s MM na mensi nakup a mame vsetko, ved to je len jeden den, potom pojdeme k rodicom. Ved sviatky nie su o obzerstve...
Dnes som pobalila posledne darceky, este Dankovi psika a je to...este napeciem grilazky, zajtra vyupratujeme s MM poobede a mame vsetko OK...

zojec
21. dec 2010

@ellysa fiiiiha 60€ ? to je celkom dost.. 🙂 a aku vlnu si kupovala? nech sa ti svetriky podaria.. ja mam este po mojej segre, co moja mama strikovala,aj papucky strikovane.. tie nosila skoro stale do 5 mesiacov.. 😉 nebolo lepsich capaciek.. a to som ich vyskusala . ja nie som na strikovanie.. viac ma bavi sitie a varenie 😉 dnes som napiekla dalsie 3 druhy kolacov.. este zajtra vecer suhajdy a cokolacove beze rezy.. to idem robit prvy krat, tak som zvedava co to bude za lakocina.. na obrazku vyzera super 😀 no a stres ani nespominaj, zajtra este idem do mesta kupit posledne veci a teda vobec sa mi nechce.. ☹
@mojalili tie odzobky su pekne.. 🙂 aj ja sa chystam nieco robit.. som zvedava ci mi mm donesie nejake haluzky z lesa.. tento rok budeme mat borovicu ako stromcek.. uz je doma..

hori
21. dec 2010

@kuriatko33 no budes sa cudovat, ale mne doktorka nakazala trenovat sedenie - normalne chytila malu za ruky a dvihla ju z lahu do sedu... ze tak mam urobit parkrat za den... som bola z toho trochu prekvapena, to priznavam... moc malu sediet nedavam, hoci jej to robi radost... ona by uz chcela aj lozit, ale nevie to, tak sa strasne jeduje, ze jej to nejde... 😉

ellysa
21. dec 2010

@mojalili na grilaz sa tiež zajtra chystám

ellysa
21. dec 2010

@zojec no kúpila som také kvalitnejšie, merino a podobne, tie sú trošku drhšie ale úžasné a dosť stáli tie časopisy, ale sú tam prenádherné níávody

ellysa
21. dec 2010

no a plus gombičky a tak, sa to nazbieralo 😅

zojec
21. dec 2010

@kuriatko33 suhlasim s @weirdo,a myslim ze nebude jedina co ti to napise, ze kazde dieta je naozaj ine.. a kazde sa aj inak vyvija.. moja lezi na zemi 2-3 hodiny denne a teda nepretaca sa vobec.. ani ja som sa nepretacala a dokonca ani nelozila v 9tich mesiacoch som sa rovno postavila . moja sestra zas ano, prvy krat sa pretocila ked mala 4 mesiace.. myslim ze moja mama mala pri nas oboch rovnake postupy... a aj teraz sme so sestrou motoricky uplne ine.. ona je ako zive striebro jednom kuse je v pohybe.. ja som komotnejsia, prudke pohyby nemam rada..

mojalili
21. dec 2010

@ellysa DAnkovi som chcela urobit sal, ale kupila som nieco lepsie, taky rolak - ten vrch, tak to vyparam a urobi mu vesticku, to snad zvladnem. Velmi sa mi pacia vesticky na chlapoch..moj muz ich stale nosi ku koseli...🙂

zojec
21. dec 2010

@ellysa ja ani nemam velmi prehlad kolko stoji vlna.. ja poznam len tuto: http://www.plienocky.sk/plienocky/eshop/10-1-Vl..., je to 100% nefarbena vlna.. my latkarky z toho strikujeme vlniaky 😉 teda tie ktore vieme.. ja neviem... da sa aj pekne nafarbit potravinarskou farbou.. je naozaj velmi kvalitna 😉

kuriatko33
21. dec 2010

@weirdo ako inak? ved on sa neposadil sam, jeho mama tak rozhodla ze si ma sadnut, tak to vie ale nedava ho casto lezat, tak preto nie je zaujmave lezanie, ale sedenie, kedze ho to naucila.
ja si myslim ze deti nemaju natolko vybudovane brusne svaly aby si sadli sami, musia sa posadit z lozenie
ci vieš ako inak ked podla teba je iny to urobil???

kuriatko33
21. dec 2010

@weirdo oni idu tabulkovo vsetky, ale casovo nie, ved tak som to napisala. ale ak ich rodicia k niečomu neprirodzene talcia tak vtedy preskakuju urc fazu psychomotorickeho vývinu

kuriatko33
21. dec 2010

@hori ale to ze ty dieta chyti ruky a tahas ho do sedu je cvik na posilnenie, ale nie je to vobec o sedeni, ty ho nenechávas sediet pri tom cviceni, on si cvici svalstvo

kuriatko33
21. dec 2010

@zojec len by ma zaujmalo, ako si sa sama posadila ked si nelozila???? no nejde mi to do hlavy, žeby ta mama davala sediet tak a tým sa preskakuje ta cas vyvinu o ktorej hovorim,lozenie . keby ta nedavala sediet,tak by si nevydrzala nehybne lezat a lozila by si a isla tabulkovo 🙂
lozenie.sedenie, postavenie zdravý rozum mi hovorý ze tak nejak by to malo byt lebo z lehu do stoja tak to sa neda, ani do sedu sa neda z chrbatika. az ked je dieta na brusku zaprie sa o rucky a sadne a tak sa pokracuje, asmozrejme ak je to prirodzene a matka nesili dieta k niečomu na co nie je pripravene 😉

deniskateniska
21. dec 2010

@kuriatko33 nemozes to posudit ked nie si s nami doma a mojho maleho si nikdy nevidela len na fotkach, maly sedi sam, nepodopieram ho nicim, vykrije aj ked ho vala do strany a aj ked je skoro pri zemy tak sa da naspat, lebo chce sediet... takze asi tak. je to tvoj nazor ja ti ho neberiem, ale isto to moja chyba nie je su to dost silne slova co tu pises.. ano je moja chyba ze som porodila takeho macka a ze som ho tak "vykrmila".... skus mat ty skoro 6 mesiacov a 11 kil. no ani mne by sa nechcelo otacat taku vahu 🙄 a ine deticky sa zacali otacat v polroku aj tyzdni a nie jedno ale moja chyba je ze mne sa maly neotaca.. dost ma to urazilo co si napisala.. fakt... a pozri si ze mame len 5 mesiacov a 3 tyzdne .. takze je to uplne v poriadku,. keby to nebolo tak nas doktorka uz davno posiela na vysetrenia bo mame doky co si potrpi na to aby dieta robili to co ma... a ja tabulkova maminka nie som.. to by som sa asi zblaznila potom ... neberiem to ako utok, ale fakt je to blby nazor... 🙄 🤐

hori
21. dec 2010

@deniskateniska prave tu par stran citam tvoju otazocku, ze ako sme deti naucili na UM... hm... praveze nijako... ja som s UM zacinala este pred prikrmami popri kojeni, davala som to malej po troske lyzickou, ale to tvoj problem asi neriesi... potom ked raz bola velmi hladna a plakala, tak vypila z flase s uplnou samozrejmostou... inak ta psychika, to ta chapem, tiez som si odrevala svoje, ale nedalo sa inak, mohla som nechat dieta na prsniku hladovat, dokial by to znova nerozkojilo, ale nemala som to srdce ani nervy...

weirdo
21. dec 2010

@deniskateniska - haha, ze vykrmila. A co si mu nemala dat najest? 😲

desmodka
21. dec 2010

@kuriatko33 ako nechnevaj sa na mna ale vacsiu keavinu som necitala... neznasam tabulky - tak to ma byt... tak ako napisali baby - kazde dieta je ine, to ze damianko bez vankusov nevie sediet to neznamrna ze ine dieta same sediet nevie... vie, aj ked ho da do tej polohy mamicka (tak to myslela aj @weirdo).. mne sa kubo zacal pretacat na brusko v 4m v 6m je ako vrtula (uz sa pretaca aj opacne) a to on lezi na brusku minimalne!!!!!! on ked musel lezat tak reval do nepricetnosti (nie nenaucili sme si ho tak, toto robi odkedy sme prisli z porodnice).. sediet vie krasne bez opory (od 5m), vystrety chrbatik, krasne sa natahuje za hrackami aj sa am vrati naspat, kebyze nema pevny chrbat tak je jak teliatko...a k tomu lezeniu... ani ja som nelozila, nechapem ako s tym suvisi sedenie??? ani moja sestra nelozila, lozit sme sa naucili az ked sme chodit vedeli, moj bratranec lozil iba dozadu 😀 ... to sme teraz ako vadni lebo sme preskocili v tabulke kolonku lozenie??? jaaaaj hrozne ma toto vytocilo, ako nechcem na teba utocit, ale je to hovadina co pises
@deniskateniska nic z toho nerob ze sa nepretacate.. ono to pride... ked sa mu bude chciet... skus mu par krat pomoct k pretoceniu, rucicku mu daj tak ako si ju bude davat ked sa sam bude pretacat (mozno to uz aj robit)

mojalili
21. dec 2010

Lili zacala lozit, potom sediet, potom chodit.....podla "tabulky". Dankov otec ani nelozil,hned v 8 mesiacoch chodil.....Danko sa snazi lozit, sedenie mu nejde aj ked sa snazi...ale jemu to pojde. Vo vanicke sa chyti okrajov a sedi...tak sa udrzi sam....ale je to rukami.....
TO cvicenie na posilnenie svalstva..ze tahat do sedu....to je dobre, aj my to robime, trosku trenuje...tak isto aj sam trenuje, ked si chyta nozicky ..... na sedenie je casu dost, do 9. mesiaca by malo vraj dieta same sediet, tak mame casu casu....

Dnes sa mi pacilo......Danko zistil, ze lozenie je narocne, tak sa zacal gulat do stran, tak sa lepsie dostane kde chce....ale.....na koberci si udrie hlavku trosku, ...:2x si udrel....na 3.krat pochopil, ze musi opatrne a aj jemne ju uz polozil..... 😀

Kocky, vsetko chce svoj cas.....Danko sa pretacal do jednej strany.....po čase mu to ide do oboch....CAS.....chce to vsetko svoj cas...

hori
21. dec 2010

no ja zase chapem, ako to @kuriatko33 mysli, je jasne, ze lezenie a sedenie spolu suvisi, ziadne dieta si samo od seba nesadne, pokial nevie liezt, vela deti sedi pevne, ked ich posadime, ci je to spravne... no... to sa radsej nebudem pustat do debaty, lebo neviem... ale co viem, ze lezenie sa nema podcenovat, pretozekoordinacia prava noha - lava ruka a opacne podporuje vyvin mozgovych hemisfer, co neskor vplyva na rozvoj reci... takto mudro mi to povedala jedna logopedicka... 😉

katuska01
21. dec 2010

Ja si myslim tiez ze kazde dieta je individualne v takychto veciach moja mala sa tiez zacala pretacat okolo 5mesiaca ale moc ju to nebavilo,az minuly tyzden si asi povedala ze na brusku je lepsie a tak teraz pri kazdej prilezitosti sa hned prevrati na brusko a ked ju to uz nebavi tak sa da spat.Takze ja si myslim ze to dietatko same vie najlepsie ako mu je dobre....nemyslim ze je to o tom zeby mamicka robila v niecom chybu.... 🙂 🙂 raz sa urcite pretoci ci to bude v 5 alebo 6mesiaci..... 😀

julinka2787
21. dec 2010

@deniskateniska deni, romanko sa raz pretočí... kamoška aj dávala svojú malú sedieť ešte pred pretáčaním a malinká sa prvý raz pretočila ako 7,5mesačná. a to ani nie je veľká. takže to čo napísala kuriatko ani nerieš. nerobíš v ničom chybu, proste rozhýbať tie kilečká dá námahu. ja som sa tiež začala pretáčať až skoro 9 mesačná a tu som. som zdravá a aj koordinovaná. 😀 😀 a že si spravila chybu, že si ho vykŕmila?? veď on je prirodzene veľké bábo. on predsa papal tvoje mliečko a tam neodmeriaš koľko spapá. a čo viac mu nedáš?? proste mu chutí. nepoviem, keby si ho pchala nejakými hlúposťami. ale toto si fakt vyčítať nemôžeš. je veľký, ale je krásny. veď je to nejaký oravák, nie?? 😀 😀

@kuriatko33 moja tatianka sa posadí aj z ľahu, si predstav. normálne má také pevné bruško, že sa vytiahne do sedu. alebo si pomôže a rúčkami sa niečoho zachytí a vytiahne. a nelozí. ani náznaky lozenia zatiaľ. takže sa nedá ani to sedenie spájať s lozením vždy. každé bábo je úúúúplne iné, tak by som nehádzala vinu za niečo na maminky, lebo asi im to fakt nepadne dobre. ani sa nedivím, že sa deniska urazila.

bealondyn
21. dec 2010

no mamicky, kazda mame svoj nazor na sedenie/lozenie atd. a co sa tu budeme zbytocne hadat? 😝
ja suhlasim s tym, co pisala @kuriatko33 a @hori 😉 ja moju malu obcas davam sediet, alebo sa vytiahne sama z polosedu, ale nechavam ju tak len chvilocku, lebo sa jej to paci, ale potom ju dam vzdy lezat, nech sa k sedeniu pekne prepracuje sama, ked zacne lozit.

a pripajam aj clanok: http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/2550/pr...
🙂