icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

bealondyn
21. dec 2010

a na tej istej stranke som nasla aj nieco zaujimave o tych chranicoch na kolienka, co ste tu spominali:
Ak sa má dieťa naučiť liezť, je vhodné, aby malo nahé nožičky – najmä kolienka. Ak lezie v nohaviciach, či teplákoch napr. po linoleu, gume, plávajúcej podlahe a iných hladkých plochách, kolienka sa mu šmýkajú a nácvik lezenia je veľmi sťažený.
V súčasnosti hľadajú niektoré mamičky pre svoje deti chrániče na kolienka pri lezení – aby si neodreli kolienka – ale tým neuľahčujú dieťaťu jeho pohyb, ale naopak ho sťažujú, pretože dieťa má potom väčšie problémy udržiavať rovnováhu na kolienkach. Dieťatku neublíži liezť po kolienkach, rozvíja sa tým jeho poznanie.

anjelicek26
21. dec 2010

@mici111 @kuriatko33 - no tu deku, co som objednala, nam bude tak akurat si myslim. Ono my o lezeni nechyrujeme, na bruchu sa puci a nevydrzi, proste na prt... jemu treba nejaku takuto motivaciu, aby sa hybal, robil nieco na brusku. Urcite nie pre ine 6 mesacne deti, ale pre nas ano 🙂

My sme dnes mali poradnu 8370 g a 68 cm mame oficialnych 😅 😅 😅 Tak nas pochvalila a co sa tyka lezenia - ze on uz zacina pokladat nozky pred seba, ze to je strasne skoro, ze to robi, ze su deti, co nelezu a rovno zacnu chodit 😕 A ze ona si mysli, ze on bude velmi skoro. No tak neviem, flegmosko nas... Ale veeelmi milo ma prekvapila, hovorila nam, ako stahovat predkozku a ze ona z tym az do 5 rokov nic nerobi, ze ako penis rastie, ze aj ono sa to uvolnuje, len s tym jemne hybat pri kupani, nech sa to vycisti, to je vsetko. Jedine, co sa mu da vytknut, ze ma nesumerne ritne polky 😅 😅 😅 No to som si uz vsimla, ale ze to nevadi, len je to smiesne... Zlatinko moje. Klbiky mame ok, boli sme aj na sone hned. Tak som kludna a spokojna. Vypisala mi kopu liekov od teploty, sirupy na kasel a podobne veci, nech mam zasobu, keby v anglicku nieco bolo... tak som rada 🙂

anjelicek26
21. dec 2010

@bealondyn - no mne sa tie chranice osvedcili, na parketach sa proste v inom obleceni smyka. A nahe kolienka kde nie je podlahovka - teraz v decembri - to asi nie je dobry napad. My sme dnes chranice kupili aj pre Maxa, uvidime, ako si s nimi poradi.

anjelicek26
21. dec 2010

Jaj babulky a co sa tu bavite o lezeni, co ja pozeram stare fotky, tak Saska spiatockovala a odplazit sa vedela kade tade uz v pät mesiacoch, v siestich ale sla az vpred, ale rychla ako blesk, proste srandista. Je mile pozerat tie stare videjka.. Max je uplne ina kategoria. Saska sa tiez posadila az tabulkovo - zo stvornozkovania. A to uz stala, obchadzala nabytok, proste sedenie bola kategoria, co ju nezaujimala...mala vtedy 8,5 mesiaca..

Podla mna su deti velmi rozdielne a prirodzene napreduju kazde inak... V 1,5 roku sa to vsetko zrovna...

Ale k veci, necitala som vsetko a fakt idem uz do postele, maly nam buntosil, mal hlad a MM mu nestacilo, tak mi to spravilo riadnu depku na dobry vecer, UM ani flasku tu nemame, takze dostal ovocnu kasu, tu sprasil a teraz spi. Kasu o polnoci. No to teda je :( Snad to bolo jednorazovo, lebo posledne dni bolo mliecka dost... mam pocit, ze ma posledne dni riadny hlad, ze by nejaky dalsi rastovy spurt? Mozne to je... uvidime, co bude...

anjelicek26
21. dec 2010

@lagoonka - vitaj u nas 😵

anjelicek26
21. dec 2010

No tak som to predsalen docitala, maly spi drahemu na rukach v obyvke, tak mam este chvilku. Sa mi nechce spat akosi, rano budem zabita 🙄

@kuriatko33 - takto to bohuzial nefunguje. Nie kazde dieta postupuje tabulkovo. Sediet sa da aj z lahu. A postavit - ak sa chyti priecok na postielke, moze sa rovno vytiahnut stat. Liezt dieta nemusi vobec, poznam dost takych pripadov, aj ked je to vhodne pre rozvoj mozgu, aspon mesiac - dva stvornozkovat, zlepsuje to zmysel pre rovnovahu a koordinaciu.

Dieta neprinutis robit to, co nechce. Pamätam si, aka bola Saska, proste ju vsetko zaujimalo, vsade sa chcela dostat, skusala do nemoty, kym sa nieco nove naucila. Maxovi je to jedno, jeho to nezaujima... Hra sa s tym, na co dociahne, ak nedociahne, tak pomrnci, ak ho ignorujem, tak zaspi 😝 Proste uplne ina kava. Pretacat sa zacal az ked mal 6 mesiacov a 6 dni. Poriadne neskoro. Som to vravela doky a ta na mna len mrkla, ze ma reflexy vsetky v poriadku, zodpoveda uplne super svojmu veku, aj svalovy tonus ma dobry... ak sa mu bude chciet, ze vsetko bude 🙂 Tak to nechavam na nom.

@deniskateniska - co sa tyka davania dietata sediet, je to na tebe. Ked vidis, ze ma dost silny chrbatik, ze sa nekyve, nesedi zhrbene, neni nic, co by hovorilo proti tomu. Aj napriek tomu treba cvicit, aby si posilnil aj brusne svaly a posadil sa sam - je to prave to, co @hori hovorila doky - podat dietatu prsty, nech sa vytahuje do sedu.

A baby fakt sa nema kvoli tomuto zmysel hadat, kazdy mame svoj nazor, je fajn ho povedat, ale treba vediet akceptovat, ze to niekto robi aj inak. Kazdy to robi pre svoje dietatko co najlepsie 😉

zojec
22. dec 2010

@anjelicek26 som pozerala fotky na FB Maxika a Sasenky.. 🙂 od malicka im na ockach vidiet rozdiel.. mala ma taky sibalsky kukuc, a Maxik taky flegmossky 😀 presne ako ja a moja segra ked porovnavam fotky.. a tak je to doteraz.... ja som bola proste presne take iste lenive flegmosske decko... a nieco z toho zostalo vo mne doteraz.. dufam ze moja taka nebude... ale tiez tu nesrsi aktivitou.. 😀

kuriatko33
22. dec 2010

@desmodka skus si viac nastudovat psychomotoricky vivin deti a tam sa to dozvies a nepis ze vacsiu hovadinu su nepocula, ked ani nevies o čom hovrím. ked som bola tehotna tak som chodila na tehotenske cvicenie a cvicitelka nam hovorila o týchto veciac, lebo to studuje a vyucuje, potom som sa opitala ortopeda a studovala na internete, ja som týmto nepovedala,že deti kt rodicia ich davaju sediet, tak su vadne, ale preskakuju fazu lozenia. podla mna a ludi kt. sa tomu venuju a som sa snimi o tom bavila a su to MUDr. tak je to tiez tak ale podla teba je to hovadina, tak spi dalej a chod podla starodávnych info... kazdeho vec
inak prva faza lozenia je ked dieta lozi do zadu, takze nic výnimocne, treba nechat babatko dalej cvicit a pojde coskoro dopredu 🙂

kuriatko33
22. dec 2010

@anjelicek26 aj ja poznam dost prípadov kt deti nelozia, ale sedia, lebo rodicia ich davaju sediet a nie lezkat, tým padom neposiluju, nesnazia sa lozit, tak nelozia.
a mne nejde do hlavy ze z lehu do sedu, lebo ak nechas vsetko na prirodzený vyvin, tak dieta nedokaze nehýbat sa a len lezkat ,postupne sa zacne otacat, neskor na brusko a z bruska, sa rozhybe, to v ktorom mesiaci to spravý to je urc individualne, ale podla mna vsetko chce svoj cas ale v podstate je to u deti rovnake, ked nik do toho nebude zasahovat

bubina1
22. dec 2010

cafte baby... je možne aby malá mala niekolko dni zysenu teplotu od zubkov? nema nejaku vynimočnu nadchu, ani nekašle a ma chut aj do jedla... v nedelu mala teplotu 38 večer... pondelok, utorok mala večer zvysenu teplotu 37,5 a dnes mala už rano 37,5

kuriatko33
22. dec 2010

@bealondyn tak to je pravda, ze na holo to ide lepsie, vidim to na malom, ale ked mi mame take studene podlahy, kupila som mu puzle ale urc nevydri len na tom, škoda ze neni leto to by bolo super 🙂

ellysa
22. dec 2010

ahojte, vidím, že debatujete o tabuľke-netabuľke, no Oliv je ukážkovo tabuľková, takže som spokojná a mám dušu namieste 😀 😝 -už sa začína dávať na 4 a dvíhať pri nábytku, takže predpokladám, že potom pôjde do sedu, lebo teraz aj keď ju sem tam skúsim posadiť ani sa nechytá, tak to neriešim, ale určite nebudem súdiť maminky, ktorým dieťatká nerobia všeko tak "ako sa má", naozaj je každé dieťatko iné, nehovorím o prípadoch, keď sa naozaj dieťa núti samé sedieť, stáť atď, ale ak to robí samo, tak prečo nie? ako mu to niekto môže zakázať...jeden môj synovec nikdy nelozil, pritom ho nenútil túto fázu preskočiť, jednoducho nechcel a rovno začal chodiť a nič mu nechýba
bolo by pekné keby sme všetci boli takí ako sa píše v knihách, ale koľko ľudí je takých...

ellysa
22. dec 2010

@bubina1 lenocka minule písala, že áno, myslím, že do 38? môže mať, ale ona sa určite vyjadrí

kuriatko33
22. dec 2010

@bubina1 som citala ze horucku netreba pripisovat zubkom.

ellysa
22. dec 2010

@kuriatko33 no to som aj ja čítala, že pri zúbkoch by nemala byť horúčka, ale lenocka minule písala, že jej myslím lekárka povedala, že taká nižšia môže

katuska01
22. dec 2010

Ahojte pekne rano vam prajem vsetkym 🙂

katuska01
22. dec 2010

@bubina1 mojmu synovi ked isli zubky tak mal tiez zvysenu teplotu ale v nasom pripade to bola vzdy aj choroba....takze kazdy zub u nas bola choroba ale to bolo dost mozne ze jemu isli az okolo 9mesiaca a nesli mu po 1 po 2 ale hned naraz aj 4zubky vykukli....

deniskateniska
22. dec 2010

@kuriatko33 a ako ty vies ze moj maly len sedi a nelezi a ze ho lezat nenehavam... nepochopim taketo reci ked nevies nie si s nami doma, nikdy som nenapisala ze maly nelezi ze len sedi... by som chcela vediet ako si k tomu dosla... 🙄 maly sa pretocil par krat, ale nebavi ho to, a teraz ma fazu ze na brusku ani pocut o tom... pises tu akokeby si so mnou bola doma a videla ako zijeme... tak podla seba sudim teba alebo ako? ja som sedela v 3 mesiacoch to som asi tiez vadna aj moji 3surodenci .. aj moja sestra lebo behala a mala 7 mesiacov, nelozila vobec a sedela v 9tich 🙄 ale uz som ticho nenecham si aj dnesny den skazit 😠 🙄 🤐

@bealondyn ja nazory nikomu neberiem, ani som nikdy takto nereagovala na niekoho nazor, ale kuriatko napisalal ze je to moja vina atd.. ako to nech tu vsetky mamicky ktorym sa deticky zacali otacat v sietom mesiaci a viac nech zavne bombardovat, ze je to ich vina... a sudit niekoho koho osobne ani nepozna.... no to ma dorazilo... apovedat o niekom ze je zla matka... no koniec... 😠
@bubina1 my sme mali 3 dni zvysenky teraz, ked sa mu zacali drat, no neprerezali sa este tak sa trapime... ale ak to trva viac ako 3 dni pricina je niekde inde

deniskateniska
22. dec 2010

vzdy budu matky s rozdielnym nazorom... ale neznasam ked niekto tlaci druhemu do hlavy to co si on mysli... ja som to uz x krat povedala, podla mna tieto "novodobe " studie mam im verit ked ja nemam ani jednu alegiu a moja mama sa riadila materinskym instinktom a teraz maminky, ktore poznam sa riadia knizkami a tabulkami a deti maju celiakiu, alergii aj na to co sa neda ma 3 roky a dieta ma viac liekov ako moja babka.. tak to o niecom svedci nie? ale vravim 100 ludi 100 chuti ...beriem kazdeho nazor, ak tak poviem svoj ale neutocim na nikoho a neobvinujem ze robi nieco zle.. 😠 🤐

katuska01
22. dec 2010

@deniskateniska ja si tiez myslim ze kazdy ma pravo si povedat svoj nazor ale myslim ze to dost ublizi maminke ked niekto utoci na nu ze robi nieco zle ja si myslim ze kazda mamicka vie co robi a urcite chce pre dietatko len to najlepsie a sama najlepsie vie kedy je jej dietatko najspokojnejsie 🙂

ellysa
22. dec 2010

ale no tak baby, však sto ľudí sto chutí, hádam sa nejdeme hádať pred sviatkami, haaaaaaaaaa? šup šup každá povinne ideme dať čajík, kávu a koláčik na nervy a bude fajn 😀
nikto z nás nie je dokonalý, ja malú sedieť nedávam ale zato jej sem tam obliznem cumeľ a lyžičku, no 😅 😝 😲

katuska01
22. dec 2010

@ellysa spravne si to napisala 🙂

kuriatko33
22. dec 2010

@deniskateniska nechcela som ti spravit zlu naladu, tak to nie, to ma mrzi, ved je to tu len o komunikacii, ja mam problemy s krizami a dnes uz vedia ze vela problemov s chrbticou je zo skoreho sedenia, tak sa snazim to dat do eteru, aby dalsie deti nemali zbytocne skoliozi a zle navyki pri sedeni o nic ine tu ani neslo, skor dat niečo čo nas donuti sa zamysliet a zvazit 🙂 urc si neni zlá mama to si nemyslím ☹ to ze podla mna robis niečo zle, z toho si nic nerob, len som sa o niečo snazila, dat niečo do povedomia 😉

zojec
22. dec 2010

@ellysa 😀 ze na nervy.. xi xi.. mam pocit ze na zadok su vsetky tie kolace 😀 mam jedny nositelne nohavice, a aj tie neviem od rana najst.. ak ich nenajdem, (muz odkladal veci) tak pojdem do mesta v teplakoch ☹

ellysa
22. dec 2010

@zojec mi niečo hovor, mne sa tie jedny rifl čo mám už párajú a ja tak neznášam kupovať nohavice, mne cez tie moje stehná a zadok nejak nejdú žiadne

ellysa
22. dec 2010

kto má nejaký dobrý recept na griláž, dajte ho tu prosííííííííííím

ellysa
22. dec 2010

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13159 našla som tento, len mi poraďte , to salko tam ide iba také z konzervy, alebo ho muám predtým uvariť aby bolo ako karamel

zojec
22. dec 2010

@ellysa nieco mi hovor.. :( najlepsie rifle som nakupovlaa v irsku v a wear a v monsoone, to ani neviem ci niekde tu v europe je.. z velkosti 16 som schudla na velkost 12 a vsetky 16 veci som darovala alebo vyhodila 😠 nasla som len jedny rifle , co su ltt ... no kto mal vediet, ze sa cez tehu zas tak vypasiem ako prasiatko?? ale uz som ich chvalabohu nasla, boli medzi muzovymi... s grilazkou ti neporadim, to nerobievam... ale myslim, ze to salko sa ma varit v konzerve vo vode.. kamoska raz tak varila a zabudla na ne, az kym nevybuchli a neobstriekali celu kuchynu.. museli nanovo davat stierku,lebo to neslo premalovat... ja som robila tie beze rezy.. hmm.. vyzera to , ze to bude mnamka, ale kaloricka jak hovado 😀 no ale ani zdaleka to nevyzera ako na obrazku

riska
22. dec 2010

ahojte, nas stale drží nádcha a sople jak hovado, už toho mam plné zuby, v podstate sme chori všetci traja, poteší pred sviatkami....nervy mam z odsavania, strašne pri tom plače a tým pádom má nové sople, ach jaj 🙄

bealondyn
22. dec 2010

ahojte, ja som napisala prispevok dlhy ako slak a vypol sa mi net. 😠
bolo to k tomu sedeniu/lozeniu a mojej krivej chrbtici, ale uz to necham tak, kazdy nech si robi ako sam uzna sa dobre. 😉

@ellysa kuk http://www.akosatorobi.sk/video/1275/grilazove-... 😉
aj ja som chcela robit orechove aj kokosove, ale asi by som to aj sama pojedla, kedze sme len s muzom, tak idem dnes robit len linecke kolaciky a hotovo. 😝