Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
tak so sa dopracovala az nakoniec, pisete ako dracice 🙂 zaujimava diskusia sa rozprudila.
Chapem stanovisko Kuriatka 33. Kto rad vela cita a studuje, najde kopec clankov o tom, ako by mal vyvin dietata postupovat, ze najskor ma liezt, potom sediet a chodit, ze choditko ani za svet a podobne. Mna len jedna vec zaraza - pred par rokmi bolo normou, ze dieta by okolo 6. mesiaca malo sediet. Vtedy to bolo normalne, mna sa stale mama aj babka pytaju, ci uz maly sedi. Mozno o par rokov budu vychadzat mudre clanky o tom, ze dieta ma najskor stat az potom liezt 🙂 Ja som tiez ta, ktora strasne vela cita, hladam info, aby som vsetko robila spravne. Ale myslim, ze dolezite je riadit sa vlastnymi instinktami, zdravym rozumom a nechat deticky vyvijat sa podla seba, oni najlepsie vedia, co a kedy treba robit. A aj tak si to urobia po svojom.
takže som pre istotu skočila s malou aj k dokyne, ale aj to k zastupujucej...moja ma dovolenku...nič sa nezistilo...poslala nas aj na ORL, či to nebude nejaký zapal stredneho ucha...tam dokyna tiež nič nezistila... hrdielko ružove, trocha sopliky, ale povedala, že netreba na to nič.... tak ja naozaj neviem... ach jo...dufam, že su to naozaj zubky a nič ine...vravela, že ak bude mat teplotu do zajtra nech sa este raz ozveme zajtra aj s močom...to bude problem jej moc odchytiti...už som to skusala asi 10 krát a nikdy sa mi to nepodarilo... tak uvidime...
Ahojte smiem sa spytat urcite ste to take temy uz rozoberali ale nevadi....chcem len ze odkedy moze mala papat cviklu alebo baklazan....je stale na MM a zeleninku uz papa cca 2tyzdne.... 🙂
@katuska01 - baklažán od 1 roka, cviklu neviem
@miculienka ok dakujem velmi pekne za odpoved....
@katuska01 - teraz môžte striedať zemiak, mrkva, petržlen, karfiol, brokolica, zelená fazuľka, hrášok paštrnák , ryža
@miculienka aha sice som uz jedno dieta mala ale snim boli problemy pri zavadzani prikrmov tak si to az tak nepatam....mrkvu,zemiak,karfiol a brokolicu uz papala tak teda skusime potom aj tie ostatne zeleninky....dakujem 🙂
@katuska01 - my sme mali dnes 1x hrášok , tak uvidíme či sadne , a čo to boli za problémy ? alergie alebo s trávením ? moja má kakacie problémy, ale kým sme nemali príkrmy, tak mi kakala len 1 za dva týždne, teraz už kaká každý deň , síce bobky , ale kaká
@miculienka proste nechcel papat nic okrem materskeho mlieka a to vazne nic on proste vsetko co som mu dala do pusy dal zo seba von kazdy den som varila skusala a stale nic a z toho mal potom aj nasledok nedostatok zeleza takze sme brali zelezo a postupne sa to upravilo ale fakt ze normalne zacal papat to az okolo roka a zrazu zo dna na den zjedol uplne vsetko co som mu ponukla...a to mu zostalo do dnes 🙂 a preto som zacala malickej davat o trosku skor ako v 6mesiaci aby si zvykla chcela som vediet aci to nebude to iste ale chvalabohu toto je uplne opacne spapa vsetko a moc jej chuti tak som rada...a kaka pekne akurat teraz kazdy 2den....ale to stoji zato 🙂
@katuska01 - a aj červenú šošovicu môžme
@miculienka no tak postupne poskusam ale zatial u nas najviac vyhrava brokolica+zemiak....
@katuska01 - tak malý bol extra prípad, sestrin malý zas ako bábo jedol a jedol - všetko čo mu dala a teraz má 3 roky a je preberavý, zje len polievku s písmenkami alebo rezancami a ostané eee , strašne zle jej teraz papá , no čo už, zmenilo sa to , musia teraz bojovať , tak to je fajn, že malej chutí, moja má radšej ovocné kašičky ako zeleninu, ale už aj v bruchu žiadala stále niečo sladšie 😀
@katuska01 - možno tu baby napadnú ešte aj ďalšie veci, mňa zatiaľ tieto 😉
@miculienka no to teda bol veru dost sme sa natrapili ale jemu sa to zmenilo zo dna den a zostalo mu to dodnes v skolke chodi dvakrat na duplu skoro kazdy den uz cakam kedy mi daju dva seky za stravu platit 🙂 No mala este nepapala ovocie chcela som nech si poriadne zvykne na zeleninku a potom dame aj ovocie....no ja som tiez v tehotenstve zjedla strasne vela sladkeho....ale ked kojim tak mi chuti 2xtolko cokolady a vsetkeho co je sladke 😀
@katuska01 - tiež som na sladké, žeby to šlo do toho mlieka 😅 , to bude dobrá výhovorka ak sa nebude dať počas Vianoc odolať sladkému 😀
idem ja ďalej niečo robiť, treba mi upratať kuchyňu a kdečo dokončiť 😉
ahojte, zienky 🙂
jaaaj, ale ste toho popisali ... docitam Vas vecer, ked bude trochu volnejsie, nejak nestiham - dnes som sa na hodinku a pol urvala z domu, bola som dokupit posledne darceky a samaaaaaaaaaaaaa ... boze, uz ani nepamatam, kedy naposledy som bola niekde sama bez deti - bez kocika 😵 😵 😵
mm mam uz doma, zajtra to vyzera na narocny den - treba este upratat, upiect nejake slane srandy z listkoveho cesta, bobalky - ci opekance (kde sa ako hovori), chcela by som pripravit salat a asi uvarit aj polievku, tento rok rybaciu, kedze o kapuste mozem len snivat
a v piatok mi ostane uz len ryba a pirohy, kedze m ma taky "nestastny" zvyk ... a kedze som nastojila, ze na Vianoce sme doma, tak nech ma radost 😒
no tak ja som si veru nepospala, malá viac bola hore ako spala, dnes sa jej akosi zle spinkalo, ja so dokončila čiapočku, ale je na nej dosť chýb, no pri druhej už budem vedieť ako na to a je aj trošku veľká 😀 .ideme variť večeru
a nevšímajte si ranu na nose sa nám dnes podarilo postaviť sa ku konferenčáku a hned aj zrúbať
@piacere no o takej som nepocula.. jedine z psena, to je vylupane proso.. . v pohode mozes davat, je to bezlepkove.. ja som este neskusala pseno len pohanku a chuti vemi 🙂zajtra robim kukuricnu kasau.. ja instantne kase nekupujem, vsacsinou su osladene.. a kasa sa da pripavit zo vsetkych obilnin, casu mam dost 🙂
@miculienka SIKULKA, tolko napeceneho, ja ked som sa pozrela, co svokra napiekla a ma pre mna nachystane, tak uz NIC nepeciem...
Dnes som ako vypluta zuvacka....asi na mna dolahlo to nespanie....Danko opet mrnci....kamaratka mi odporucila KAMISTAD, vraj nalepsie reaguje ...ach jaj...
@ellysa - kraaasna ciapocka, si sikulka....
@ellysa naaaadhernaaaaa - velmi prijemne farby ... a Olivii velmi pristane 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
k prsniku -- ZÁPAL PRSNÍKA
Zápal prsníka nevznikne len tak z ničoho nič. Väčšinou mu predchádza bolestivá zatvrdlina, hrčka, citlivé, bolestivé miesto. Je potrebné urobiť čo najskôr nejaké opatrenia, aby tento problém neprešiel do zápalu prsníka.
Pomôžu aj babské recepty:
- obklad z tvarohu - cca 1 cm vrstvu tvarohu dáme na kúsok látky, priložíme na prsník do vysušenia tvarohu
- surový strúhaný zemiak - na slzičkovom strúhadle, pozor na oblečenie, škvrny sa nedajú vyprať.
- listy čerstvej kapusty alebo viniča
- obklad z bieleho vína
- slivkový lekvár
- obklad z alchemilkového, rumančekového alebo šalviového čaju
... a hoci v predstihu, ale spolu s Haninkou a Elinkou Vam zelame KRASNE VIANOCE a ako sa hovori STASTNE A VESELEE 😵 😵 😵
Juj ako tak citam tak vy uz mate skoro vsetky napecene ja mam len medovnicky a chcela by som dneska stihnut este aj linecke kolaciky tak snad sa do toho vrhnem....ved na doma mi staci a vsade kde pojdem bude urcite toho vela ked u kazdeho trosku zobnem 🙂

@miculienka, fíííha, ty si ale šikulka 🙂