icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

kuriatko33
22. dec 2010

@takyna precitaj si pozorne, ja pisem o pasivnom sedeni, o tom že dieta posadi rodič a postupne sa to nauci,tak sedi, spravne dieta by malo najprv lozit a potom sa posadi, moj syn netusi co je sediet, lebo sa tam este stale neprepracoval a co uz robia matky, ked davaju deti sediet nasilu, tak to je uplne o niečom inom, to nie je o tom ze dieta vie sediet, ale ze ich k tomu nanutili a nebolo to prirodzene.tie deti podla mna preskakuju fazu na brusku a lozenia,lebo uz tam nechcu byt ked sa dostali na vrchol, kt mali zdolat sami postupne 😠 a je pravda,že pred 20 rokmi a viac bol sed kazany, ale dnes uz sa vie ze ta generacia ma problemy s chrbticou, ak je toto pasivne sedenie priliz skoro zavadzane, ak sa dieta posadi samo 7-9 mesiac cca tak mas istotu že chrbtica je na to pripravena a nic nepokazis. ale hovorim kazdeho vec a kazdeho dieta, ja som chcela tým kt o tomto nevedia ukazat aj tu druhu stranu

riska
22. dec 2010

@ellysa, jemine, zlatunká je...a ty si teda riadna šikulka 🙂 na to, že si s nou od rana do večera sama, stíhaš toho dosť 😵

kuriatko33
22. dec 2010

@ellysa niečo som pocula ze zeny si davaju kapustový list do podprsenky,že to vytiahne zapal 😉

ellysa
22. dec 2010

@riska no ale už fakt meliem z posledného, všetko mi odchádza, aj mozog pomaly 😀 , ale stále si hovorím, že to ešte ten jeden a pol dňa nejak vydržím

kuriatko33
22. dec 2010

@ellysa krasna capica, ako sa ti podarila?? aky material si kupila

miculienka
22. dec 2010

@ellysa - šikovnica si ty
mne zabral na zápal obklad z kyslého vína a alkoholu a na noc som si dala na boľavé miesto obklad s ibuheparoidom a inak prikladať bábo bradičkou smerom k boľačke , pred kojením dobre teplá sprcha na prsník, po kojení ochladiť 😉

ellysa
22. dec 2010

@kuriatko33 tá chlpatá je táto vlna http://www.svetvlny.sk/produkty/detail/10313-ph... a lem je normálne vlna 100% bavlna, je to úplne jednoduché, ja som to robila na 62 očiek začala som tou chlpatou vlnou, pletieš do výšky 13 cm potom začneš pliesť tou bavlnenou, tou asi 1 cm, ďalší riadok -prvých 11 očiek ukončíš, 8 očiek prepletieš, 24 očiek ukončíš, 8 očiek prepletieš, 11 ukončíš, ostanú ti už len ušká, tie ešte upletieš asi 2 cm a ukončíš,potom čiapku vzadu zošiješ, ten vrch ti veľmi neviem vysvetliť ale asi vidno ako je to preložené a zošité a to je všetko

takyna
22. dec 2010

@kuriatko33 ja som si to pozorne prečítala, ale nestotožňujem sa s tým, moju dcéra ešte nevie sedieť, ale pasívne ju skúšame dávať sedkať, samozrejme, že s našou pomocou, keby som videla, že je pripravená sama sedieť, tak ju dávam, ale ona ešte nie je. Ja sa s tebou tu nejdem hádať cez net, každá z nás čo sme tu má na veci iný názor, a každá matka si aj tak urobí po svojom, čiže je to debata o ničom 🙂 .
Hlavne nech sú tie naše deťúrence zdravé a robia nám radosť no nie? 🙂

weirdo
22. dec 2010

@kuriatko33 - je sice pekne, ze si si prestudovala vela literatury a chces ju tu prezentovat, to je super, ale vies, ked niekto robi osvetu, musi to nejako aj vyzerat. V prvom rade esteticky, t.j. gramaticky a vizualne, aby sa to dobre citalo a spravilo dojem a v druhom rade by to malo byt formou, aby to nikoho neurazalo ... priznam sa, byt na mieste @deniskateniska , tiez ma to zamrzi ... takze je pekne, ze sa podelis o svoje nazory, iste si toho prestudovala vela na danu temu, ale skutocne, keby to polozis inac, najdes viac pochopenia 😉

zojec
22. dec 2010

@katuska01 cviklu mozes davat uz teraz.. baklazan by som tiez dala, kebyze je sezona.. teraz ktovie co predavaju, tak isto aj kalerab sa mi teraz nepaci.. ja cviklu davam dost casto, so zemiacikom a brokolicou.. malej chuti 😉 ale jej chuti vsetko

chani
22. dec 2010

@zojec ja som akurat dnes zakupila cviklu, tak uvidime ako mu bude chutit 🙂 ako ju robis? varis ci paris? mixujes ci?

weirdo
22. dec 2010

@katuska01 - myslim, ze aj cuketa a tekvica sa moze ...

weirdo
22. dec 2010

@chani
@zojec - to aj mna zaujima, lebo ju vidam v obchode ... a sama ju lubim, ale v sladkokyslom naleve od nasich 😀

bakatuska
22. dec 2010

caute
tak zeleninka malumu chuti teda mali sme zatial mrkvu a zemiak ale aj tak 😉
chcem sa opytat ze kedy ste zacali davat masko?

chani
22. dec 2010

ja som vcera narobila take male porcie kuracich prs a dala zamrazit, od noveho roka mu chcem zacat davat uz aj masko a ryzu. a aj ovocie, teda jablka zatial a potom asi skusim vyzivky ovocne, neviem totiz ake by som zohnala teraz slusne ovocie ine take co by mohol. a pomaly zacneme aj lepok pridavat po novom roku

chani
22. dec 2010

@bakatuska ja som este nezacala, chcem od noveho roka, my zatial len 3 a pol tyzdna zeleninkujeme

weirdo
22. dec 2010

@bakatuska - ja chcem zacat po necelych 3 tyzdnoch, lepok som dala 1x po 2 tyzdnoch ...

deniskateniska
22. dec 2010

@ellysa ja som tiez grilazkovy zavislak 😀 😀 doma sme ich nerobievali asi preto 😀 😀 a este milujem burizony v salku 😀 ale to sa mi uz nechce robit...
@anjelicek26 prepac ze az teraz , ale nemala som kedy..
4vajcia, 12dkg cukru, 12dkg hl. muky, 1 lyzica oleja, 1 prasok do peciva, kakao
krem: 1l mlieka, 3 zlate klasy, 6 lyzic cukru, 1 vanilkovy cukor, 15dkg palmarinu... upiect cesto, nechat vychladnut, na to dat dzemik. Uvarit puding, ked je hotovy, zamiesat tam palmarin a nechat vychladnut - v podstate za staleho miesania aby sa ti neurobila korka, tak ja aby mi to rychlo vychladlo dam si do umyvadla vodu studenu a tak to chladim ... vychladnute to vylejes na korpus, na to poukladat bebekeksy - 2 balicky a na to cokoladova poleva.. a take s plechom do chladnicky supnes ;) a na druhy den .. mnaaaaaaaaaaaam 😀 😀 😀 ja sa uz neviem dockat kedy ho budem jest, milujem tento kolac hned sa po nom zaprasi 😉

zojec
22. dec 2010

@chani
@weirdo ja parim vsetku zeleninu a potom mixujem.. aj cviklu.. cvikla je sladka. ... takze detom vacsinou chuti.. a ide aj lepsie oprat ako mrkva,jablko, banan.. zeleninu dam vzdy tak 60% a k tomu striedam, zemiak, celozrnnu bio ryzu, pohanku, ... zajtra ako som spominala idem na kukuricnu kasu (polentu), a potom nas uz caka pšeno.. ale to bude aj po vianociach 😉 inak ovocie mozte davat aj susene.. ak ste si nie iste kvalitou cerstvej.. namocit do horucej vody nechat postat.. napr. hrozienka, marhule, slivky... a pridavat do kasi.. na desiatu ako stvorene 😉 v bio kvalite zozeniete v DMku, ale aj v Kauflande uz maju super veci 🙂

chani
22. dec 2010

@deniskateniska aj ja som grilazovy maniak, aj my sme robili a su mnam, je to chrozne nevyjedat ich uz teraz a ovladat sa 🙂

chani
22. dec 2010

@zojec a to susene ovocie namocene do vody to sa potom mixne a tak prida ?

zojec
22. dec 2010

ak by ste mali zaujem: http://www.bio-obchod.sk/produkt-905/vlocky-poh..., ja ich este zmixujem pre uvarenim..potom nasypem do vody a necham zovriet.. cca 1 dcl vody a dve velke lyzice pohanky.. 😉

zojec
22. dec 2010

@chani ano.. ked je dieta malicke, tak sa mixuje, ked je vacsie tak staci pokrajat 😉 ale take ciste by som nedavala.. to je velmi sladke.. alebo pridat k jablcku este.... najidealnejsie do kase pridavat

deniskateniska
22. dec 2010

@bakatuska masko sa ma zacat davat mesiac po zacani prikrmov zhruba... 😉 ja uz neviem ako dlho prikrmujeme ale uz by som chcela

@miculienka riadna sikulka si teda.. 😉 no ja nemam ani z daleka tolko 😀 😀
@bealondyn dufam ze sa vydaria.. zabudla som ist ku svokre po orechy, tak zajtra, ale to bude raz dva .. alebo to dam muzovi robit 😀 😀

@chani 😀 😀 😀 asi preto ich robim pred vianocami tesne inak by sme ich doslova zozrali 😀 😀 😀

bakatuska
22. dec 2010

baby dik za odpovede
ja som zacala prikrmovat len nedavno a co mam doma casopis mama a ja tak tam je ze uz sa ma masko davat na 7-8 den tak preto som bola zvedava ako davate detom vy
@deniskateniska ja zase nechavam na pudingu nech sa korka spravi a po vychladnuti ju dam celu prec 😉 to ma naucila svokra a je mi to tak lepsie aspon nemusim miesat 😀

chani
22. dec 2010

@zojec vdaka za tipy 🙂

deniskateniska
22. dec 2010

@bakatuska no aj to je moznost 😉 ja neznasam to cakanie 😀 😀 bo ja by som ho najradsej jedla hned a puding sa da opacovat popri 😀 😀 😀 😀 😀

weirdo
22. dec 2010

@zojec - a kolko to ovocie vo vode stat? A do akych kasi? Inac DM pravidelne navstevujeme, ale toto som tam nevidela. Maju tam susene ovocie? Asi medzi tymi bio vecami a tam, co? A ked pomixujes tie vlocky, este ich potom pomixujes so zeleninou? A 2 lyzice pohanky su 2 lyzice tych vlociek myslene? A pohanka je vlastne bezlepok? To je otazok, co? 😀
Ale aj ja uz musim parit. Mam hrniec, ale aj namrazene kocky, tie pouzivam este, uz sa minaju, zemiacik len tlacim uz a potom pridam. Chystam sa na ryzu, ale bojim sa, ci to dobre rozmixuje a mala sa nebude drhnut 😲 .
Tu cviklu veru skusim, diky za tip 😉

katuska01
22. dec 2010

@zojec jej dakujem to som rada ze cvikla sa moze lebo mi ju cela rodina zboznujeme a mame ju dost casto preto ma to zaujimalo.....ano cuketa sa moze to viem....no tak na ten baklazan si teda pockame to je zasa moja srdcovka ja ho doslova milujem.....

zojec
22. dec 2010

@weirdo ano pohanka je bezlepkova.. tu asi v DM nemaju.. kupila som u nas v zdravej vyzive, ale myslim, ze ich maju aj v kauflande... da sa aj z pohanky robit, ale ta sa dlhsie vari.. ako tieto vlocky.. prislo mi to rychlejsie. .. 🙂 ano ked uvarim kasu, tak ju potom este dam do mixera k zelenine.. 🙂 ryze sa nemusis bat, rozmixuje sa dobre.. ale daj viac vody ked ju budes varit a pridaj k jedlu.. .zhurba deci a pol vody a lyzica a pol ryze.. k bielej trosku viac vody....
ovocie kym nie je take makke nabobtnane... 🙂 da sa rozmixovat aj s tou vodou.. a tak pridat do kase.. ale nezabudnut pred tym poriadne umyt 😉 do kasi akychkolvek...pohankovej, ryzovej, ovsenej...