Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@ellysa niečo som pocula ze zeny si davaju kapustový list do podprsenky,že to vytiahne zapal 😉
@ellysa krasna capica, ako sa ti podarila?? aky material si kupila
@ellysa - šikovnica si ty
mne zabral na zápal obklad z kyslého vína a alkoholu a na noc som si dala na boľavé miesto obklad s ibuheparoidom a inak prikladať bábo bradičkou smerom k boľačke , pred kojením dobre teplá sprcha na prsník, po kojení ochladiť 😉
@kuriatko33 tá chlpatá je táto vlna http://www.svetvlny.sk/produkty/detail/10313-ph... a lem je normálne vlna 100% bavlna, je to úplne jednoduché, ja som to robila na 62 očiek začala som tou chlpatou vlnou, pletieš do výšky 13 cm potom začneš pliesť tou bavlnenou, tou asi 1 cm, ďalší riadok -prvých 11 očiek ukončíš, 8 očiek prepletieš, 24 očiek ukončíš, 8 očiek prepletieš, 11 ukončíš, ostanú ti už len ušká, tie ešte upletieš asi 2 cm a ukončíš,potom čiapku vzadu zošiješ, ten vrch ti veľmi neviem vysvetliť ale asi vidno ako je to preložené a zošité a to je všetko
@kuriatko33 ja som si to pozorne prečítala, ale nestotožňujem sa s tým, moju dcéra ešte nevie sedieť, ale pasívne ju skúšame dávať sedkať, samozrejme, že s našou pomocou, keby som videla, že je pripravená sama sedieť, tak ju dávam, ale ona ešte nie je. Ja sa s tebou tu nejdem hádať cez net, každá z nás čo sme tu má na veci iný názor, a každá matka si aj tak urobí po svojom, čiže je to debata o ničom 🙂 .
Hlavne nech sú tie naše deťúrence zdravé a robia nám radosť no nie? 🙂
@kuriatko33 - je sice pekne, ze si si prestudovala vela literatury a chces ju tu prezentovat, to je super, ale vies, ked niekto robi osvetu, musi to nejako aj vyzerat. V prvom rade esteticky, t.j. gramaticky a vizualne, aby sa to dobre citalo a spravilo dojem a v druhom rade by to malo byt formou, aby to nikoho neurazalo ... priznam sa, byt na mieste @deniskateniska , tiez ma to zamrzi ... takze je pekne, ze sa podelis o svoje nazory, iste si toho prestudovala vela na danu temu, ale skutocne, keby to polozis inac, najdes viac pochopenia 😉
caute
tak zeleninka malumu chuti teda mali sme zatial mrkvu a zemiak ale aj tak 😉
chcem sa opytat ze kedy ste zacali davat masko?
ja som vcera narobila take male porcie kuracich prs a dala zamrazit, od noveho roka mu chcem zacat davat uz aj masko a ryzu. a aj ovocie, teda jablka zatial a potom asi skusim vyzivky ovocne, neviem totiz ake by som zohnala teraz slusne ovocie ine take co by mohol. a pomaly zacneme aj lepok pridavat po novom roku
@ellysa ja som tiez grilazkovy zavislak 😀 😀 doma sme ich nerobievali asi preto 😀 😀 a este milujem burizony v salku 😀 ale to sa mi uz nechce robit...
@anjelicek26 prepac ze az teraz , ale nemala som kedy..
4vajcia, 12dkg cukru, 12dkg hl. muky, 1 lyzica oleja, 1 prasok do peciva, kakao
krem: 1l mlieka, 3 zlate klasy, 6 lyzic cukru, 1 vanilkovy cukor, 15dkg palmarinu... upiect cesto, nechat vychladnut, na to dat dzemik. Uvarit puding, ked je hotovy, zamiesat tam palmarin a nechat vychladnut - v podstate za staleho miesania aby sa ti neurobila korka, tak ja aby mi to rychlo vychladlo dam si do umyvadla vodu studenu a tak to chladim ... vychladnute to vylejes na korpus, na to poukladat bebekeksy - 2 balicky a na to cokoladova poleva.. a take s plechom do chladnicky supnes ;) a na druhy den .. mnaaaaaaaaaaaam 😀 😀 😀 ja sa uz neviem dockat kedy ho budem jest, milujem tento kolac hned sa po nom zaprasi 😉
@chani
@weirdo ja parim vsetku zeleninu a potom mixujem.. aj cviklu.. cvikla je sladka. ... takze detom vacsinou chuti.. a ide aj lepsie oprat ako mrkva,jablko, banan.. zeleninu dam vzdy tak 60% a k tomu striedam, zemiak, celozrnnu bio ryzu, pohanku, ... zajtra ako som spominala idem na kukuricnu kasu (polentu), a potom nas uz caka pšeno.. ale to bude aj po vianociach 😉 inak ovocie mozte davat aj susene.. ak ste si nie iste kvalitou cerstvej.. namocit do horucej vody nechat postat.. napr. hrozienka, marhule, slivky... a pridavat do kasi.. na desiatu ako stvorene 😉 v bio kvalite zozeniete v DMku, ale aj v Kauflande uz maju super veci 🙂
@deniskateniska aj ja som grilazovy maniak, aj my sme robili a su mnam, je to chrozne nevyjedat ich uz teraz a ovladat sa 🙂
ak by ste mali zaujem: http://www.bio-obchod.sk/produkt-905/vlocky-poh..., ja ich este zmixujem pre uvarenim..potom nasypem do vody a necham zovriet.. cca 1 dcl vody a dve velke lyzice pohanky.. 😉
@bakatuska masko sa ma zacat davat mesiac po zacani prikrmov zhruba... 😉 ja uz neviem ako dlho prikrmujeme ale uz by som chcela
@miculienka riadna sikulka si teda.. 😉 no ja nemam ani z daleka tolko 😀 😀
@bealondyn dufam ze sa vydaria.. zabudla som ist ku svokre po orechy, tak zajtra, ale to bude raz dva .. alebo to dam muzovi robit 😀 😀
@chani 😀 😀 😀 asi preto ich robim pred vianocami tesne inak by sme ich doslova zozrali 😀 😀 😀
baby dik za odpovede
ja som zacala prikrmovat len nedavno a co mam doma casopis mama a ja tak tam je ze uz sa ma masko davat na 7-8 den tak preto som bola zvedava ako davate detom vy
@deniskateniska ja zase nechavam na pudingu nech sa korka spravi a po vychladnuti ju dam celu prec 😉 to ma naucila svokra a je mi to tak lepsie aspon nemusim miesat 😀
@bakatuska no aj to je moznost 😉 ja neznasam to cakanie 😀 😀 bo ja by som ho najradsej jedla hned a puding sa da opacovat popri 😀 😀 😀 😀 😀
@zojec - a kolko to ovocie vo vode stat? A do akych kasi? Inac DM pravidelne navstevujeme, ale toto som tam nevidela. Maju tam susene ovocie? Asi medzi tymi bio vecami a tam, co? A ked pomixujes tie vlocky, este ich potom pomixujes so zeleninou? A 2 lyzice pohanky su 2 lyzice tych vlociek myslene? A pohanka je vlastne bezlepok? To je otazok, co? 😀
Ale aj ja uz musim parit. Mam hrniec, ale aj namrazene kocky, tie pouzivam este, uz sa minaju, zemiacik len tlacim uz a potom pridam. Chystam sa na ryzu, ale bojim sa, ci to dobre rozmixuje a mala sa nebude drhnut 😲 .
Tu cviklu veru skusim, diky za tip 😉
@weirdo ano pohanka je bezlepkova.. tu asi v DM nemaju.. kupila som u nas v zdravej vyzive, ale myslim, ze ich maju aj v kauflande... da sa aj z pohanky robit, ale ta sa dlhsie vari.. ako tieto vlocky.. prislo mi to rychlejsie. .. 🙂 ano ked uvarim kasu, tak ju potom este dam do mixera k zelenine.. 🙂 ryze sa nemusis bat, rozmixuje sa dobre.. ale daj viac vody ked ju budes varit a pridaj k jedlu.. .zhurba deci a pol vody a lyzica a pol ryze.. k bielej trosku viac vody....
ovocie kym nie je take makke nabobtnane... 🙂 da sa rozmixovat aj s tou vodou.. a tak pridat do kase.. ale nezabudnut pred tym poriadne umyt 😉 do kasi akychkolvek...pohankovej, ryzovej, ovsenej...

@takyna precitaj si pozorne, ja pisem o pasivnom sedeni, o tom že dieta posadi rodič a postupne sa to nauci,tak sedi, spravne dieta by malo najprv lozit a potom sa posadi, moj syn netusi co je sediet, lebo sa tam este stale neprepracoval a co uz robia matky, ked davaju deti sediet nasilu, tak to je uplne o niečom inom, to nie je o tom ze dieta vie sediet, ale ze ich k tomu nanutili a nebolo to prirodzene.tie deti podla mna preskakuju fazu na brusku a lozenia,lebo uz tam nechcu byt ked sa dostali na vrchol, kt mali zdolat sami postupne 😠 a je pravda,že pred 20 rokmi a viac bol sed kazany, ale dnes uz sa vie ze ta generacia ma problemy s chrbticou, ak je toto pasivne sedenie priliz skoro zavadzane, ak sa dieta posadi samo 7-9 mesiac cca tak mas istotu že chrbtica je na to pripravena a nic nepokazis. ale hovorim kazdeho vec a kazdeho dieta, ja som chcela tým kt o tomto nevedia ukazat aj tu druhu stranu