Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjeliček26 mám recepty na grilážku bez sladeného kondenzovaného mlieka. a dva kde nejde vôbec kondenzované mlieko... tak tu ich máš :
1.) 13dkg kryštálového cukru, 13dkg orechov, 20dkg masla, 20dkg práškového cukru, 4 žĺtky, oplátky
Kryšt. cukor upálime a pridáme orechy. vylejeme na mokrý tanier a necháme vychladnúť, potom zomelieme. maslo, pr. cukor a žĺtky uvaríme nad parou. vychladnuté zmiešame s orechovou zmesou, natreme na oplátky a necháme zaťažené stáť.
2.) 40 dkg kryšt. cukru, 20 dkg masla, 20dkg orechov, 1/2 šľahačkovej smotany, 1 vajce, 1 vanilkový cukor
30dkg cukru upálime, vmiešame maslo, zbytok cukru, vajce vanilku a smotanu. mešame kým sa všetko na hladko nerozpustí, pridáme orechy a plníme do oplátok.
3.) 30 dkg kryšt curku, 1 visa(hera. nejaký tuk na pečenie), 1 kondenzované mlieko nesladené, 25 dkg posekaných orechov
cukor rozpustíme, pridáme orechy, kondenzované mlieko a visu. povaríme 5-7 minút a plníme do oplátok...
tak ak ešte stíhaš skús si nejaké spraviť. my ich robievame a sú suprové!
@ellysa mohla si si akekolvek kupit 🙂 http://slovnik.azet.sk/preklad/slovensko-nemeck... 😉 ale v DM som ani u nas nevidela .. my sme dnes mali nakoniec spenat so sladkym zemiakom 😉 bola zelena az za usami 🙂
aj ela od vcera teplotuje .... noc desnaaaaa - uspavala som ju viac ako 2 a pol hodiny a kazdu polhodinu som vstavala, lebo vkuse mrnkala a utisil ju jedine prsnik .... po dnesnej noci ich mam ako prislusnicka cernosskeho kmena - vytahane po kolena 😒
padam z noh a este tolko prace predomnou - ale cosi som uz stihla - opekance upecene, postele prezlecene, listkove cesto sa rozmrazuje ... a aby toho nebolo maaalo, uz dva dni sa nalievam nealko pivom, lebo mi je na vracanie, vcera ma mm zdrbal, ze je v celom byte bordel, tak som pustila slzu, tresla dvermi a ostala s Elinkou v spalni az do rana, kde pre zmenu plakala ona ... no cisto vianocna atmosfera ☹ ☹ ☹
Ahojte tak mala ma prvu cviklu za sebou a strasne jej chutila dala som jej ju spolu zo zemiakom... 🙂 a poviem vam aj mne to chutilo uplne super kombinacia.... 🙂 🙂 🙂
@monky1 no ja mám tiež pocit, že tohtoročné Vianoce ani nie sú, tiež som už strašne unavená, stále na všetko sama, ale tak môj muž mi povie kašli na všetko len si oddýchni, ale zasa mne to nedá, ale už som sa na všetko vybodla, ráno som utrela prach ešte povysávať a zotrieť dlážku, dnes ani nevarím, muž si dá večer chleba a zajtra budem variť dochuti, napečené je, stromček postavíme až zajtra poobede spolu
@chani @ellysa doteraz to aj u nas tak bolo - oddychni, ja urobim, len nejak vcera na neho vsetko dolahlo - dosiel domov a veci neboli poodkladane 😒
a najhorsie bolo to, ze ja som aj predtym upratovala, ale bolo mi na grc a hana trucovala, svoje veci si odlozit nechcela, hracky v kazdej izbe, k tomu farbicky, fixy ...... co - to som upratala, ale tak keby videl povodny neporiadok, tak ho porazi
... teraz seka dobrotu, chce o 106 pomahat, ale ja ho odhanam, ze nic nepotrebujem
prave peciem slane tycinky z listkoveho cesta 🙂
a eli sa uplne pokazila, uz ani cez den nevie spat .... kedz še dari, ta še dari
@katuska01 ako si jej pripravila cviklu? len uvarila vo vode???
@monky1 ano uvarila som jej vo vode a potom rozmixovala a pridala som jej tam aj trosku z tej vody lebo ja som ju postruhala na jemno a tak varila a zemiak zvlast a vsetko spolu rozmixovala na taku kasu.Kupila som strasne velku cviklu a to dokedy by som uvarila tak by bola velmi hladna tak som to vyriesila takto a spapala vsetko velmi jej chutilo 😝 😉
@ellysa hej, uvedomil
som si vcera povedala, ze dnes ani PC nezapnem a ze budem cely den lietat ako s vrtulou v zadku, ale tak musela som zapnut, lebo som potrebovala pozriet nico ohl. pecenia 😀
ale tak postele som mala prezlecene uz o 6.30 rano, kym on s hankou este vyspaval 😀 - okrem jeho paplonu 😀 😀
@chani Cipok si predstav ze roztopeny vytlaci...nie cely, ale na plienke vidim roztopeny cipok. Vcera som nakoniec dala Ibalgin, po troskach, a zabral...
Ahojte kočky, iste ste vsetky vo vianocnom strese a zhone..... @monky1 jejda, vy ste chore, to mi je luto....
@ellysa - to poznam...oddychni si a praca urob sa sama...ze?
My po vcerajsej noci.....3 hodiny ukrutneho revu a uspavania zaspal okolo 23 hodiny do 3, 5, 6.30 chcel byt uz hore, ale uspala som ho do 8 hodiny....aspon nieco. Nakojila, zabalila desiatu a Muz ho zobral ku svokre.....SaMOZREJME tam...Danko je krasny, urcite nie je zly...... 😒 Ale bol tam 2,5 hod a ja som si upratala cely byt...lietala som ako spinava handra...vydrhla som balkon a niesla som plny lavor pradla a spadla som na mokrych dlazdiciach....ach jaj....
Uz som doma, maly zalomil v kociku, tak som ho preniesla na balkon a radsej z balkona domov, strasne fuci....zalahla som na 40 minut a uz sa mi budi....
Chcem este dat varit na majonezovy salat zemiaky a mrkvu, z listkoveho cesta chcem urobit slane jednohubky mam vsetko, aj kapustnicu som dnes robila...
PROSIM VAS,,,,TIE CO STRIKUJETE...NA KOLKO OCIEK MAM ZACAT VESTU???? tak priblizne, asi to bude musiet prirovnat....
baby ja tiez nemam vianocnu atmosferu... bordel tu mam ako v tanku.. ani do pracky nestiham... za comp sadam ked kojim... mm este nie je doma z mesta.. no proste idylka... v spalni mam prach po kolena 😠 a o unave ani nehovorim...
@ellysa kase budu isto super🙂 skusim tu pohanku spravit tak, ze aj tu celu rozmixujem najskor a potom uvarim kasu.. dam ti vediet ako to dopadlo.. ale myslim ze to pojde aj tak
a toto sú tie vločky čo som kúpila, si ma ráno nakrkla, s tým sušeným ovocím a v tomto už je a navyše je to už pomleté
http://www.alnatura.de/de/produkt/28778
ahojte dievcata, tak ja uz mam vsetko upratane, uz len podlahu umyt v kuchyni po vareni, akurat je kapustnica na sporaku a aj na salat uz vsetko pripravene, len to zmiesat. 🙂
ten moj chlap mi tiez ani trosilinku nepomohol, len sedi na gauci a hra sa na PC a to ma od pondelka volno 😠 ,tak som to neprehanala a nepiekla som, kaslem na to, kupila som super vianocne zakusky, snad budu dobre. 😀
a len teraz isiel kupovat darceky, no co vam poviem, chlap... 🙄
@zojec Barborka je zlatucka 😵
@monky1 drzim palceky na pondelok, urcite to bude dobre, neboj.
@bealondyn Mne mm prisiel z prace a zahlasil, ze ide hrat futbal, i ked pondelok prehlasil, ze ide preto pondelok, aby vo stvrtok nemusel..... 😠 No coment...
@monky1 Lilinka mala selest na srdiecku ked sa narodila a uz je OK, neboj, to bude dobreeee...
Kocky, dnes som sa rozhodla Danka dat skor spat o hodinu...okupala som ho, namasirovala cele telo, zatancovali sme si na POkoj v duši , dala som mu papat a spi.....zatial.....neuveritelne......
Ja som taka stastna, ze som dnes vyupratovala cely dom, navarila kapustnicu a pripravila na salat.... 😵 😵 😵
@ellysa - Eli, staci to na tych 60 ociek, uz mam kus upletene, kym sa Danko pri mne hral s klbkom vlny...🙂 pomahal mi...
KOCKY Z BRATISLAVY, KEDY ZACINA VYPREDAJ OBLECENIA NAPR. V AVIONE???
Ahojte babule, aj ja vám ide zaželať krásne Vianoce 😉 . Užite si to s našimi drobčiatkami a žiadny stres a hádky 🙂 .
Ja som svoj darček už dostala, muž nemusí ísť zajtra do práce, tak pôjdeme ráno k rodičom, tak si konečne oddýchnem, nebudem variť, malú bude nosiť celá rodina, huráááááááááááá
😀
a malinká mi tiež dala darček, začala sa pekne stavať na 4 a aj sa tak už trošku posúva, kľakne si na pätičky, za chvíľu bude asi loziť, sa teším.

v noci mala malá teplotu, a aj rano...podarilo sa mi este včera večer odchytit asi 2ml moču, je negativny...dokya jej predpisala antibiotika, lebo že už dlho teplotuje...na dnes rano mna chytilo hrdlo...fasa... ktovie, či ona tiež nebojuje proti nejakému vírusu, akurát, že zatial nema chytene ani hrdlo ani ine priznay okrem teploty...