icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

anjelicek26
22. dec 2010

@deniskateniska - je to iny receptik, ako som mala, ale vyskusam, znie to mnamkovne 🙂

Ja este Maxovi mäsko nedavam, az ked sa vratime do UK zacneme, teraz varit fakt asi nie a vyzivky mäsove mu uz davat nebudem... nam tie ovocne a zeleninove vyzivky maximalne vyhovuju 🤐 Len ak mame na veceru spenat a zemiaky, tak dostane od nas, ked mame polievocku, tak mu to zmixujem, ci vylovim zeleninu... ale nevarim este pre neho. Normalne mam zo seba zle svedomie, ze sa mi do toho nechce 🤐

@katuska01 - veru cvikla sa moze a je uzasna na vitaminy, je to super pre deti. Len kvoli dusicnanom by sa nemala prihrievat, tak spravit vzdy len tolko, kolko spapa alebo prihrievat v mikrovlnke. Po dovareni co najrychlejsie schladit. Len mne sa otaca zaludok, ked citim cviklu, bude drahy varit 😅 😅 Pozostatok trapenia zo skolskej jedalne, kde nas to nutili jest 😝

zojec
22. dec 2010

@anjelicek26 no pre deti by sa nemalo nic prihrievat.. a o mikrovlnke som si uz tiez nacitala.. ale aj my ju mame a tiez v nej prihrievam, ale snazim sa malej vzdy uvarit cerstve jedlo.. 😉

katuska01
22. dec 2010

@anjelicek26 dakujem za radu co s tou cviklov...veru ako dalsi druh co pridame bude teda cvikla.dufam ze jej bude chutit i ked zatial spapala vsetko a z toho sa ja velmi tesim ako jej chuti... 🙂 😀 🙂

mojalili
22. dec 2010

Kočky, 3 hodiny revu, kriku......strasneeeeeee, toto som este nezazila... ☹

anjelicek26
22. dec 2010

Inak sa fakt hanbim, co tu citam, co mate spravene, ja mam tak pernicky ozdobene a dnes som robila linecke, zajtra spravim vanilkove rozteky a finito. Sasenka dnes pomahala 🙂 O pol desiatej sla az spinkat, zajtra bude riadne utahana 😖 No co uz, poslat ju spat od rozrobeneho akosi neslo..urobila snehuliaka z cesta, taka bola vytesena, ze sa jej to podarilo 😵 😵 😵

chani
22. dec 2010

@zojec ja tiez varim vzdy cerstve a len tolko kolko myslimze spapa cca a co nezje zje maminka 🙂 uz neodkladame, ved to je to najmenej mu uprit cerstvu zeleninku 🙂

anjelicek26
22. dec 2010

@zojec - no ja veci z chladnicky - teda vyzivky davam do ohrievaca na flasky, teda sa to ohrieva v parnom kupeli,spenat neprihrievam... kel ci kapustu z dovodou - ide ho roztrhnut - zatial v jedalnicku nema, tak je to ok s prihrievanim.

@katuska01 - chce to potom foto po papani cvikle 😅 Tusim @zojec nam este dlzi Barborku s cervenou pusinou 😀 😀

@mojalili - co ho bolelo brusko chudatko?

chani
22. dec 2010

@mojalili chuda male ho tie zuby riadne trapia ☹

chani
22. dec 2010

@anjelicek26 no ja keby nemam taku uzasnu svokru ze sme spolu 7 druhov urobili tak mam maximalne tak medovniky a aj to s odretymi usami....ja som totiz total antitalent na pecenie 🙂

katuska01
22. dec 2010

@anjelicek26 Jasne budem sa snazit nejake pridat uvidime ci nebude vsetko okolo cervene 😝 ..ako tak citam tak tu uz detickam idu zubky tak im zelam nech sa rychlo prerezu jaj preco to tie deticky musi takto niektore trapit.....my mame zatial klud ale tiez nas to caka 😒

anjelicek26
22. dec 2010

@chani - moja svokra objedna u pekara a ma, ale to sa akosi nepocita, mna to bavi robit s malou, aj ked ma ide miestami roztrhnut, ake hovadiny robi, ale snazim sa byt kludna 😅 Len to potom vyzera, ako po boji 😀 Ona strasne rada pecie, kvoli tomu robievame kazdy tyzden kolac ci tortu (posielame nedelu babkam do kostola 😅 ), lebo je to fajn robit nieco len spolu, kde Max nemoze "otravovat" len mama a ona 🙂

mojalili
22. dec 2010

@anjelicek26 Brusko urcite nie, ale tie zubky @chani mas pravdu......kusal by vsetko co pride pod ruku,ale ked zahryzne i do prsa, tak rev velky...toto tu este nebolo. Po 3 hodinach sme ho uspali po davke Ibalginu, som rada, ze ho nevyvracal, co on zvykne....

Aj som zacala robit syrove pagace, tak ich MM dorobil za mna . Som úplne vystavena...ked rano nebude mat zub, tak uz neviem co dalej....

anjelicek26
22. dec 2010

@mojalili - nezajdete k zubarovi? Viem, ze kamoska sa tak trapili, zubar zobral skalpel, sekunda a bolo prerezane. Ze to vobec nekrvacalo, maly pomrncal a bolo dobre. Boli to stolicky u nich, maly mal teploty, sople, boleste, nespal, prestal papat - lebo lyzicku nechcel, proste nic do pusy.. boli z toho na prasky... poslala ich tam detska lekarka, ze ked sa inak neda, ze to pomoze. Ze netreba dieta nechat tak trapit...

zojec
23. dec 2010

no tu je cviklova.. 🙂 prebalovaci bordel vzadu si nevsimat 😉
@anjelicek26 inak ja uz sa tiez tesim, ked bude barborka so mnou piect 😉

chani
23. dec 2010

@anjelicek26 tak to ano, urcite je lepsie napiect doma nez objednat, zvlast ked mas taku super pomocnicku 😀

chani
23. dec 2010

@mojalili neskusala si mu dat namiesto sirupu radsej cipku, ked takto grcka?
asi by bolo fakt lepcie skusit zubara,ako hovori
@anjelicek26 , nech sa tolko netrapi, ak sa to za noc este neprerezalo hm.
preco len musia taki malicki takto trpiet daktori pri tych zubkoch ☹

ellysa
23. dec 2010

@zojec jej super s tým sušeným ovocím aj s pohánkovými vločkami, musím to kuknúť keď budem u našich majú tam taký zdravý shop
inak máš pravdu s tými kašami, ja som malej kúpila nejakú od alete keksovú a to je tak hnusne sladká, aj mne ťahá plomby, som ju bez milosti vyhodila

ellysa
23. dec 2010

a ako na tú cviklu sa priznám, že som cviklu sama ešte v žvote nevarila, kúpim, ošúpem, uvarím, či ošúpem až po? a ako dlho sa varí? ja akurát rozmýšľam, že čo malej pripravým na Štedrý deň.

miculienka
23. dec 2010

V izbičke za oknom niečo sa chystá,
stromček už svieti
radosť je istá.
Do tichej noci vtáčiky spievajú,
pokojné Vianoce tak svetu želajú.

Krásne vianočné sviatky Vám všetkým prajem !

prajem už dnes, lebo neviem, či neskôr stihnem 😉

katuska01
23. dec 2010

@ellysa tu cviklu varis aj zo supkov co ja viem a varis do makka a ked trosku vychladne tak osupes....aspon ja tak robim... 🙂

weirdo
23. dec 2010

@katuska01 - ja premyslam, ked sa nad parou bude robit, tak asi osupat a nakrajat a uparit ... ale @zojec nam iste poradi 😉

katuska01
23. dec 2010

@weirdo aha ak mam pravdu povedat ja som cviklu len varila zatial ale nad tou parou sa asi bude musiet osupat to neviem ale ved aj ja si velmi rada necham poradit.... 🙂 🙂 🙂

mici111
23. dec 2010

baby, to je dobry napad skusit cviklu..len ked nechcem uvarit celu, to mam z nej odkrojit? 😕 alebo to za surova nakrajat a tak dat varit kolko potrebuje? lebo je mi zbytocne varit celu cviklu..

mici111
23. dec 2010

a ryzu ma tiez napadlo postupne pridat..ale k comu? my zatial masko nepapame..a uvarit ju zvlast a potom pomixovat so zeleninkou? alebo varit spolu so zeleninkou? 😕 😕 😕

zojec
23. dec 2010

ja ked varim pre nas, tak v supke, ale teraz uz nevarim, robim salat z cerstvej struhanej😉 malej osupem a naparim 😉

zojec
23. dec 2010

@mici111 ryzu sm varila zvlast vo vide a potom do toho pridala zeleninu a rozmixivala 😉 ryza nie je len priloha.. z cvikly kludne odrez kusok.. zo dva dni v chladnicke vydrzi.. alebo zo zvysku si urob salat ty 🙂

ellysa
23. dec 2010

no hľadala som dnes u nás cviklu ale nemali, tak nabudúce, bude mať špenátik 🙂
a kúpila som je v DM nejaké detské vločky bio od Alnatura, sú úplne pomleté aj so sušeným ovocím, myslím, že by už pomalinky mohla, nie, dať trochu do vody napučať a aby zmäkli a potom napríklad s výživkou, alebo len tak samé, či?
Mali aj kopec vločiek aj ryžové, aj obilninové, som chcela aj nejaké zobrať, len neviem aké, a hlavne ako sa povie pohánka po nemecky 😕

weirdo
23. dec 2010

@ellysa - a spenatik aky davas? Vyzivkovy? Lebo mrazeny som u nas len pretlacany videla ... tak neviem, ako ho spravit, ci vyzivu kupit a dat do uvareneho prikrmu 😖

ellysa
23. dec 2010

@weirdo kupovala som taký mixovany, ale teraz ho nemali, tak som kúpila normálne lístky mrazené, asi ho naparim a potom umixujem

bubina1
23. dec 2010

ja som ryzu uvarila spolu so zeleninou a rozmixovala...inak zvyknem uvarit viacej zeleniny a potom davam do mrazaku...mam tak mrkvu, mrkvu s ryzou, brokolicu...a potom zvyknem napriklad uvarit zemiak, a pridam niečo z mrazenej zeleniny...