icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ajuss
15. júl 2010

@aktak tiež ste pekne pribrali, my teraz v 5t máme okolo 6 kg, moja mamina hovorí, že aj ja som bola buchta. a s tým častejším jedením máš pravdu, malá od rana jedla už 4 krát, ale len tak kratko, akoby zahanala smäd.

@kosta123 mliečko sa vám ešte rozbehne, len treba stále prikladať. mna boli jeden prsník stale, teraz je to už lepšie, ale zo začiatku to bolo zlé. daj si len pozor, aby si nedostala zápal, treba stále vyprázdnovať, aj ked boli.

bubina1
15. júl 2010

@trillianka ked tolko spi, tak si to užívaj 😀

trillianka
15. júl 2010

@bubina1 no uzivam uzivam.... ale nie je to az take idealne, lebo spi tak nekludne tak musim kazdu chvilku pot a tak a v noci spi tak 1.5 hodky a cez den niekedy aj 3.... dufam, ze sa to casom natiahne trosku..... 😖
hm.... pamatate sa kedy ste sa naposledy vyspali aspon 8 hodin? 😵 sa mi zda, ze to bolo v minulom zivote 😀

desmodka
15. júl 2010

@kosta123 my spime max 2 - 2,5 hod len kojim a maly rastie ako z vody a davam mu za jedno kojenie oba prsniky

inak vam zavidim tie vase spiace deti... my poriadne nespime ani v noci ani cez den a doktor mi na to povie ze co by ste chceli sak objavuje okolie, ze ked chcem aby spal mam ho dat do auta a povozit.. no vtipne 😀
sme dnes mali poradnu a mame 5440g a 61 cm a mame 1 mesiac 1 tyzden a 1 den

inak dodatocne gratulujem novym babatkam 😝

flamenga
15. júl 2010

@desmodka na tom aute niečo bude 😀 My sme boli na očkovanie autom... cesta tam a späť plus očkovanie, vybavenie rodného listu... no všetko trvalo cca 4 hodiny a malý ani neklipol 😀

trillianka
15. júl 2010

inak co dnes varite? 😕 a som zatial ziva hlavne z jogurtov a grahamovych rozkov 😝 ble..... ale co je moc, to je moc..... 🤐

jarus8
15. júl 2010

@bubina1 aj vy ste sa narodili 15.? Super 😀

angie267
15. júl 2010

ahojte, mozem sa pridat k vam? Boli sme dnes v poradni a mame v pusinke take ako pluzgiere a vola sa to vraj zabka. Malo aj vase dietatko take nieco?

weirdo
15. júl 2010

@zajo79 - dakujeme pekne 😵

zojec
15. júl 2010

@desmodka
@ajuss panecku tak vy mate inych mackov doma.. 😉 moja ma tipujem teraz 4kg.. ale tieto posledne dni je tiez stale zavesena na cicke.. ved uvidime v pondelok.. normalne mam panicky strach z tej horucavy.. akurat som bola vyvesit von pradlo.. to je iny upek.. :( travnik uz mame len taku susienku vonku ☹

marcelka123
15. júl 2010

@ellysa ahoj, a aku vodu davas? prevarenu Lucku, alebo?

marcelka123
15. júl 2010

@ameanda nemam link, skus cez google, socialna poistovna...

ajuss
15. júl 2010

@zojec - to teda hej, tvoja je so 4 kg akurát. my teraz posilujeme, ani nikam nemusime chodit 😀
to teplo je ozaj brutál, my sme zavreté stále vo vnútri. ráno vyvetráme (čo aj tak moc nejde) a zabednime sa.

marcelka123
15. júl 2010

@angie267 nemali ale pri prvej navsteve doktorky nam odporucila v lekarni si kupit ruzovy med - nejakych 86 centov a dat na stvorcek gazy a pretriet jej ustocka pred kojenim alebo medzi kojeniami ak by sa to objavilo.... Tak uz to mam zakupene a parkrat som jej to dala ked vela plakala, lebo som nevedela ci to nema... na tom stvorceku mi to neslo, potrela som trochu prst a dala jej ho sat a 2-3x aby som jej co najviac potrela...

marcelka123
15. júl 2010

aj my sme cely cas dnu zadebnene... jak v bunkryňi sa citim, ale dusno tu je otrasne.. ja sa uz neviem dockat jesene asi..alebo chlôadne leto by som brala, ani si nemozme vychutnat pobyt von, lebo tam len peklo je.... 😖

Inak vcera poradna dobre dopadla. Mala pribrala 1,06 kg takze OK. Klby tiez dobre... Dr. mi vravela aby som bola kludna, lebo budem mat nervne mlieko, ci som uz o tom pocula... Ze je to pravda, tak sa mam snazit drzat v klude a nestresoivat 🙂 Ved nestresujem ak neratam to megavycerpanie z tepla....

A tiez mi vravela, ze je normalne ak sa stale pyta na cicik, v takom teple sa ani divit netreba, vsetci to mame tazke a deticky zvlast, lebo mozu len plakat aby na seba poukazali ze nieco chcu...

trillianka
15. júl 2010

baby uz ste boli niekto u gyndosky po sestonedeli? 😨

nonika1979
15. júl 2010

@zojec moja sa ti to povie ale on mi vobec nezaspi ani ho len z ruk nedam lebo hned zacne plakat vcera bol takto na ciciku celu noc a to sa budil kazdu hodku takze ja total nevyspata a aj cely den som ho tak drzala az prisiel moj domou vecer a to maly uz vypil s flasky a spal tie 4 hodky a 15 min on vobec ako keby ani najedeny neni tak vyzera stale a na cicku ho tolko prikladam az mi roztal bradavku uz druhy krat a ako mam zistit ci mi chudne alebo nechudne ked nemam doma vahu???

nonika1979
15. júl 2010

@zojec aj teraz napriklad vstal mordovali sme sa zapasili s cickami a nic rev o raty tak som ho okupala dala vypit z flasky a v momente tuhy tak ja neviem uz ......

trillianka
15. júl 2010

@nonika1979 a taku tu vahu pre dospelych nemate? ze by si sa odvazila s nim a bez neho? nebude to asi na gramy, ale aspon orientacne 😖

zojec
15. júl 2010

@nonika1979 skus si najst nejaku laktacnu v okoli, mlicko nie je na vine... skor prikladanie k prsniku... pozri si : mamila.sk, tam su aj kontakty na laktacne poradkyne.. necuduj sa vsak babatku.. v takom teple ze chce byt na prsku..ale ked ti poranil bradavku, je zle prisaty.. poyri na tu stranku, tam je napisane ako treba prikladat aj videjka su tam... mne pomohla laktacna.. viem co prezivas.. ale nevzdavaj to.. 😉

angie267
15. júl 2010

@marcelka123 dakujem za odporucenie budem skusat co zaberie skor. No nastastie mala je kludna len trosku pri kojeni sa nechce zo zaciatku prisat ale potom je to uz dobre. Mrzi ma to, ze to dostala ved hygienu dodrzujem ako sa da, dokonca ani obyc. mydlo nepouzivam len antibak. Tak ja uz neviem. ☹

angie267
15. júl 2010

@nonika1979 presne takto sme aj my zapasili prve dni, tiez sme to riesili s flaskou, no proste si ju vybojovala 😉 ale ono to chce trosku trpezlivosti, skusila som sa s nou trapit jeden den, vela sa naplakala ale stalo to zato. Dnes sa uz iba kojime aj ked len cez klobuciky kvoli mojim vpacenym bradavkam. Takze neboj bude to dobre, len trosku potrebuje viac casu ako ine deticky....

bubina1
15. júl 2010

@jarus8 aha, to nie... ja som to rátala na 4 týždne..., že je štvrtok... my sme 17-teho 😀

bubina1
15. júl 2010

fuuuuuuuu baby... to teplo umára....a že denne by mali byt deti na vzduchu... teraz by sa od toho vzduchu skor zadusili... my sme tiež zabarikádované doma...24 hodin v kuse...max v noci ked kojim otváram okná, ktoré su otvorené d rána...ved večer sa ich neoplati otvorit ked je vonku 30stupnov a vnutri 27

nonika1979
15. júl 2010

@trillianka mame to ma nenapadlo teda no skusim to ked vstane este spinka ved sme okupkany... 😔

sportpark
15. júl 2010

sofinka a kolko teraz vazite?

nonika1979
15. júl 2010

@zojec dakujem za radu jasne hned to idem pozriet kym este spinka a moja laktacnu tu v rakusku no kde ja ju tu budem hladat teda neviem.... ☹

nonika1979
15. júl 2010

@angie267 asi mas pravdu uz v brusku ked mal 22tyzdnoou a boli sme na sone poterbovali mu zmerat priblizne obvod hlavky tak sme dnu trcali pol hodky a doktorka potom skonstatovala ze je nejake lenive a ze po kom asik neviem ci to aj naozaj pravda nebude lebo uz tam sa nechcel mrvit potom na svet sa nepytal az na 10 den prenasania po dvoch vyvolavackach a teraz ani tahat sa mu nechce ja jaaj 😒

sportpark
15. júl 2010

my sme boli rano na sone obliciek mala mala odchylku už je took...alekar jejurobil aj brusko a klbiky este raz vsetko je oki....ako nechápem tých lekárov..jeden tak druhy tak...

nonika1979
15. júl 2010

@zojec no uz som si to pozrela ale chybu som nenasla nakolko ja mam uz tertie babenko a druhu dcerku som kojila rok prave preto viem rozlisit ze moj Samko asik ciciku nechce lebo tam to babenko hladalo chytilo a papkalo ale samko nadje chyti vypluje a tak stale do okola a do toho nervicky a plac tak to u nas vyzera on ju jednoducho vypluva ja uz neviem a aha teraz spinka ako zarezany ked vytahal z flasky ....