Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@bubina1 Ďakujem
@marcelka123 nemáš link na to tlačivo?
@bubina1 aj mna bolia neskutocne kolena.. krize su zatial ok, ale kolena ma bolia priserne.. prikladam to tej mojej "naskreckovanej" vahe 😠 inak ja som tiez vcera uz trosku strajkovala, moj mm pride domov o 6Tej z prace naje sa a skoro kazdy druhy den chodi hrat hokejbal.. alebo kosi vonku... a ja som cely cas na malu sama.. :( no ale co uz narobim.. ona je aj tak najspokojnejsia na prsku pri mame..
@nonika1979 vobec sa netrap nad tvojou maminou... moja mala je tiez taka.. ak nechudne tak je to ok.. 😉 riedke mlieko neexistuje!!! ani kravy nemaju riedke mlieko!! vsetky maju rovnake!! len ho pekne prikladaj a neodsavaj... nikdy neodsajes tolko kolko by vypil... to sa unormali casom...
@bakatuska skus kapustny list prilozit, trosku ho rozbi klepacikom na maso a priloz...
ahojte...a ja ze to len moja mrnci, spuli pusinky vselijako, natahuje sa vkuse, ukazuje bicepsy pocas spanku,resp pred aj po,no hocikedy....ktovie preco?
ozaj a k tej vode dievčatá.... nemám čas čítať dozadu, či ste tu rozoberali presné množstvo, ale mám pocit, že čo internetová stránka a čo lekár to iný názor.... ja môjmu v týchto horúčavach dávam aj prevarenú Lucku (na odporúčanie našej pediatričky), len neviem sa nikde dopracovať k tomu, koľko... teda aké množstvo na deň. Lebo lekárka mi vravela 50ml, čo sa mi zdá veľmi málo... ale zas to nechcem s vodou ani prehnať - malému nejako extra nechutí, vypľúva, ale potom sa vždy ukľudní....
asi sa im kde co sniva...ale tolko sa natahovat som este dieta nevidela..aj mama sa divila
mna krize zatial posluchaju,azda im to vydrzi...pocas tehu som natierala borvovovych chladivym gelom, ten s amohol a asi moze aj pocas dojcenia...
flamenga mne povedala pediatricka,ze aspon par lyziciek,co je tiez dost malo a po nejake tretej vypluva...ved predne mliecko uhasi smad...ale skusala som aj stiekackou a to jej islo lepsie
tak mu asi staci tolko co vypije,ked viac vypluva...ja som flasou ani nedavala,nech sa chce dalej pekne prisavat...
dievcata niekedy sa mi robilo tolko mlieka,ze po dlhsom case vytekalo a teraz u nie,ani nie su tvrde prsia,ze kolkokrat mylim,ze tam je toho malo....myslite,ze sa to upravilo podla potreby malej,alebo ho je z ineho dovodu menej a cohcvila nebude....ja ho chcem 😀
@flamenga ja som tiez skusala s klobucikmi, ale mi to absolutne neslo , ale nakoniec sa regata nejako zahojila a ideme klasicky, aj ked prve dni som s hrozou jej davala bradavku do pusi, vsetkych svatych som videla 😝 , inak my vobec vodu ani cajik nepijeme, vypluva to nechce mi to , aj ked vzdy nosim vo flaske na prechadzke vodu, nechce, tak neviem, ci je to ok
aj mna bolievaju kríže, kolená síce nie, ale zato sem tam bedrový kĺb. to mi ešte ostalo asi z tehotenstva, lebo predtým som s tým problém nemala. 😖
ja trošku čajíku tiež dávam fenyklového na bruško ,ale len veľmi maličko.
@ajuss - mne maly tiez pribral tak moc, 1230g za 4 tyzdne, 540g pribral v piatom tyzdni, v 6 tyzdnoch to budu urcite oproti porodnej hmotnosti dve kila.. Ja sa tesim... ved sa narodil malinkaty...
ako ak mam pravdu povedat, mna bolí celý človek...už aj ramena sa pridali, jak tu furt pochodujeme s mickou a od kojenia.... aspon budem mat vymakané ramená a nohy modelky od tolkého vstávania a sadania.... 😀 😀 😀 síce s bolesťami kolien, ale pre krásu sa trpí 😀 😀 😀
@anjelicek26 mne tiež teraz za ten 5 týžden pribral okolo 0.5 kg ( to len orientačne, čo si ho ja vážim), v utorok ideme na poradnu, to bude mat už 6 t+2 dni, tak som zvedavá. len tá moja buchtička mala na rozdiel od tvojho maxi porodnu vahu -4150 g. takže my sme už ako 3-mesačný. moj malý synovec má 3,5 mesiaca a má 5300g. takže sme ho veselo predbehli. a to v auguste máme spoločne krst, tak malá bude väčšie ako on. 😀
@bubina1 bubi aspon vieš, že ju más, neboj to prejde, aj ja budem ako kulturista, ved už teraz posilujem so 6 kg celé dni 😀
@ajuss - jaj tak, mne sa maly narodil a mal 2,5 kg iba 😝 Takze dobiehame, ako sa da... ale riadne nabera faldicky, dvojita brada, liciska 😅 My budeme krstit az v oktobri, tak uvidime, co za drobceka si tam odnesiem 😎
@anjelicek26 - tvoj maličký aspoň dobehol ostatné babätká, ked zo začiatku bol taký drobček, tak len pekne dobiehajte. 🙂
Ahojte, my dnes máme mesiac!!! 🙂
anjelicek..super ptriberatr podla mna.....
@ajuss sme boli na kontrole klbikov rano a doktor ze "to je riadny valibuk ta vasa mala" 😀 pri odchode z porodnice mala 2900, teraz ma okolo 4400, za 5 tyzdnov, je to ja tym ze v tom teple castejsie papame a asi je to aj geneticky, ja som bola ako babo tiez riadna bomba 😀
po tych antibiotikach sa nam konecne trosku zlepsilo travenie, ale velmi pomaly to ide 😒
@takyna aj moj to robi, stone, natahuje sa, ale pritom spi....najprv sme nespali, ale uz to vnimam ale driemem....
@bakatuska - octan, mne pomohol naklepany kapustny list v ladnicke (mrazaku( a prikladat na bolave miesto, striedala som to octanom. A chladit ladom, ci s tym chladenym kapustnym listom...
Ahojte,
myslíte si že mám málo mlieka,ked malá si vycucá aj jeden aj druhý prsník a spí len 1,5-2h??? že by ju to nezasítilo??
Dnes ráno som ju musela aj dokrmiť,lebo stále plakala a ešte chcela papať len ja už som nič v prsiach nemala ☹
A inak dnes ma začal bolieť jeden prsník,skôr zospodu,má s tým niekto skúsenosti???
@anjelicek26 - aj som si myslela že si bola niekde v zahraničí,tak to je super 😉 no to bola teda iná rýchlovka fakt 😀 😀 mňa zase roztrhlo kade sa len dalo 😠
@kosta123 skus jej davat len jeden, aby si nezvykla len na predne mliecko, ktore je redsie a nezasyti a lahsie tecie.
a odsavat, casto prikladat a vela tekutin.
kojit kazde dve hodiny je v poriadku a nieje to skoro. ma sa kojit na poziadanie, tie dve hodiny su plne normalne
mne pomohla annaq, pohladaj ju v teme o kojeni.
ahojte,
no nasa babulka je tiez pekny macko 🙂 ma 1 mesiac a 2 tydne a ma 4890g 😅
aj som sa pytala dokyny, ze ci to nie je moc, za 2 tydne vytiahnut o 740g, ale ona len, ze ci dojcim a ak ano, ze je to len dobre ze tak pribera.... ze ked sa zacne hybat , tak sa to zrovna 😵
ozi, aj vam tak vela spia? mne sa zda, ze niektore dni je iba tak 1-2 hodky hore za den.... 😅 hm.... aj to vlastne hovorila sestricka, ze "asi vela papa a spi" 😀 to je pravda 😉
padol mi zrak na vasu temu, nechcem vam sem skakat...ale vela radosti z malych babatiek a gratulujem vsetkym novym maminkam. 😵 😵 😵

@takyna náš vydáva neskutočné zvuky počas spánku..... vzdychá, kričí, naťahuje sa, pučí sa.... 😅 😕