icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

mici111
28. dec 2010

baby, poradte mi..uz neviem co s krpatou..vobec mi nechce prikrmy..akekolvek..skusala som aj tie, ktore viem, ze jej chutili..skusala som kupovane..nic..nula bodov..napina ju..a ked jej dam do pusy, ze ju nahodou otvori, tak ju napne a neprehltne..len to drzi v puse a na jazyku ☹ ☹ co mam s nou robit? mam zacat ovocim? alebo cim????

mici111
28. dec 2010

a zabudla som, sme plne kojeni..pomoooooooooc ☹

desmodka
28. dec 2010

@mici111 ja mam doma to iste... kubo mi to odmieta - vsetko, doky mi povedal ze stale skusat, ze kojene deti si tazsie zvykaju, ze niektore az 8 mes zacnu prijmat aj ine, mne kubo pribera aj bez prikrmov, tak snad mu nic nechyba a duuufam ze sa coskoro rozpapa... tak kazdy den skusame

mici111
28. dec 2010

@desmodka joooj dakujem 🙂 no to sa "tesim" na to kazdodenne trapenie..a zacali ste len so zeleninkou alebo uz skusas aj nieco ine davat?

desmodka
28. dec 2010

a ked tu citam kolko zjedia ine deticky tak mi je do placu 😀 u nas je to max 1KL a nie plny avent poharik 😔

babulina
28. dec 2010

@mici111 - len trpezlivost ono sa to podda, ponukaj vsetko tak ako sa ma rad radom zeleninka maso ovocie a ona sa na nieco urcite chyti, mne ninka sa rozhodla jest az skoro ako 9mesacna, dovtedy bola furt cisto kojena, je to ciste psycho ale nedonutis ju jest, hlavne pevne nervy 😔

mici111
28. dec 2010

@babulina oukej, tak skusime..a mam jej zacat davat uz aj vodicku? lebo my sa iba kojime a na obed jej vzdy nukam zeleninovy prikrm..tak asi teraz zacnem doobeda aj ovocie..

desmodka
28. dec 2010

@mici111 skusala som este aj jablcko (zo zeleniny - mrkva, zemiak, brokolica, kalerab) rozne - uvarene nastruhane, vo vyzive, prvu lyzicku zoberie, ale neprehltne musim mu dat vodicku a vtedy zoberie este zopar lyziciek, ale ta voda musi byt po kazdom mini suste inak to vypluje...

babulina
28. dec 2010

@mici111 - za pokus to stoji, otazka ci si bude vediet chytit flasku, popripade lyzickou skus, ja som malej ked bolo zle lyzickovala aj speci mlieko ked nepriberala aj to ale "vypila" tri styri kavove a mala som do nej dostat 150ml, boze to bolo fakt desne obdobie

mici111
28. dec 2010

@babulina z flasky nevie pit, to uz mam odskusane..este ma napadlo, ze mam doma jednu avent flasku s takym tym sosacikom..tak skusim z toho..alebo lyzickou. to jej ide pekne.. 🙂

@desmodka a Kubko ti odmieta prikrmy od zaciatku ako ste zacali? lebo Sara papala zo zaciatku pekne, potom odmietala, tak som jej dala asi tyzden pauzu a teraz ako som znovu zacala skusat, tak nechce..mamina moja jej davala asi styri dni dozadu brokolica zemiak a ze to zjedla 60 ml..skusala som jej to davat znova, ale uz nechcela ani to..

lagoonka
28. dec 2010

@mici111 Ahoj kočka. Pridávam sa k názoru "skúšať skúšať skúšať. My už máme za sebou zeleninku aj zeleninku s mäskom a predsa to nie je také ideálne, lebo niekedy máme deň, kedy proste nechceme... Včera/predvčerom to bola dokonca dvojdňovka. Ja chystám zakaždým čerstvú, takže my je to niekedy aj lúto, že do neho dostanem lyžičku a koniec, no čo narobíme? 😒 Ináč je Kubko stále kojený... Akurát som dnes kúpila kaše, tak skúsime zaradiť aj tie 😀

desmodka
28. dec 2010

@mici111 ze 60ml... o tomto mozeme zatial len snivat... od zaciatku odmieta, aj som mu tam pridala MM a aj tak nic

babulina
28. dec 2010

@mici111 - z aventu je to dost na dlho sa naucit pit, standardne to zvladaju deti v nasom okolo okolo 10mes, srry ked som ti zobrala iluzie 😅

mici111
28. dec 2010

@lagoonka jo a kase, to som sa tiez chcela spytat..kupila si mliecnu ci nemliecnu? lebo ja mam doma nemliecne, ze reku, ked je krpana kojena, tak nebudem do nej pchat umele mlieko..no len problem je, ze tolko asi neodsajem, aby som jej mohla dat normalnu davku kase..a aj ked odsajem a nebude mi chciet kasu, tak sa bojim, aby mala dost mliecka v prsku..hm???

mici111
28. dec 2010

@babulina xixi, tak teda to si mi zobrala iluzie 😀 😀 😀 neva, tak jej budem davat bud z lyzicky alebo z poharika normalne...to jej minule islo velmi pekne..

@desmodka no tak sa hadam nasi papkaci rozbehnu..

lagoonka
28. dec 2010

@mici111 nemliečnu, samozrejme bez lepku, no pridám len vodu (zatiaľ používam len dojčenské vody). Keď dovarím, dopučím a drobec mi to nebude chcieť, len rýchlo zarobím kašu s vodou, nech mám druhú rýchlejšiu alternatívu "v ponuke" 😎

desmodka
28. dec 2010

@mici111 ozaj aj mliecnu kasu som mu skusila... a ani to s lyzickou nezobral. iba riedku z flase potiahol asi 50 ml aj to zapijal s vodou s druhej flase :D... si ich striedal jedna radost... to mu islo

mici111
28. dec 2010

@lagoonka aha 😕 a moze sa nemliecna zarabat vodou?? 😀 😀 😀 ja som myslela, ze nie 😀 tak skusim tak, mozno jej to zachuti 😉

@desmodka ten tvoj Kubko je teda riadny vymyselnik, este aj kasu zapijat vodou 😀 😀 😀 ja ked som bola mala, som aj polievku zapijala vodou 😉

mici111
28. dec 2010

a baby, este jedna otazka..neviem preco, ale uz tyzden ma bolia obidve bradavky, najprv bolela len jedna a teraz uz obidve....ale ze nehorazne...mala by mala byt dobre prisata, vzdy to skontrolujem..tak neviem, ci ma kuse dasienkami ked docucka alebo tak silno taha..az mi slzy vyhrknu ked sa prisaje a roztaha to..neviete cim to moze byt? 😕

weirdo
28. dec 2010

@mici111 - fuha, a tak rezavo? Ak ano, tak moze byt mykoza 😒

lagoonka
28. dec 2010

@mici111 Joj, pravdu máš, kočka. Myslela som mliečnu. U Samka sa mi osvedčili tie ryžovo-mliečne od Hami, tak nimi začnem aj u Kubka. Kúpila som banánikovú a vanilkovú zatiaľ, tak uvidíme 🙂

mici111
28. dec 2010

@lagoonka 😉 😉 😉 no hned sa mi to nezdalo..tak asi kupim mliecnu..co uz..

@weirdo presneee, tak rezavo ☹ a ako sa to prejavuje okrem bolesti? lebo ich mam len mierne cervene..akoby podrazdne..inak nic..co si mam na to davat? ..este som nemala s tymto problem, tak neviem.. ☹

babulina
28. dec 2010

@mici111 - aj ja som to mala, pomohla mi cicaderma, lebo som bola leniva ist k lekarke, som si povedala ze vyskusatm a potom pojdem keby nepreslo, ale za dva dni som ani nevedela ze ma boleli

mici111
28. dec 2010

@babulina oukej, tak skusim kupit..to je homeo, ze? lebo mam kadejake masticky doma, z DM, kalciovu a este neviem aku..ale moc nezabrali..

weirdo
28. dec 2010

@mici111 - prejavuje sa to takym rezanim, stipanim, zacervenanim ... niekedy je aj taka biela bradavka na konci, za par sekund potom chyti klasicku farbu. Co pomaha, je Canesten, potierat strasne jemnu vrstvu, po kazdom kojeni, netreba zmyvat ... a vetrat vetrat vetrat ...

mici111
28. dec 2010

@weirdo hmm, no tak to asi bude ono, presne ako to popisujes....a netreba ten canesten vobec zmyvat? 😕 tam su kadejake chemikalie.. ☹

babulina
28. dec 2010

@mici111 - hej homeo je to, kalciovka ani mne nezabrala, inak ten canesten na mykozu moze byt urcite fajn riesenie, len ja by som radsej zmyvala pred kojenim
a presne ako weirdo pisala, take priznaky som mala ja

tintinka1
28. dec 2010

čaute babule , ale ste toho popísali , už hodinu Vás čítam. Tak Alex sa už má lepšie , už nevracá ale dnes som mu nedávala žiadne prkrmy len moje mlieko . No a dnes ako som ho obliekala von tak som sa načiahla za dudlíkom a on sa mi skotúlal zo sedačky na dlažbu ☹ . Bože tak som sa zľakla aj on ☹ Plačkal len minútku a potom som mu ukázala hračku a už sa smial, ale mne bilo srdce odušu. Celý deň som ho pozorovala , ale zdá sa že je všetko o.k. A to som si myslela , že mne sa to nemôže stať. 😝

angie267
28. dec 2010

@mici111 no ak mas mykozu tak naozaj zabera Canesten masticka, len umyt treba pred kolenim. Ja som to uz dva krat mala dost to teda boli, ale po masticke za dva dni to bude lepsie.................

deniskateniska
28. dec 2010

@mici111
@desmodka baby chce to cas... moja kamoska tej drobec tiez nechcel prikrm, vynechala tyzden, nechcel, tak este tyzden a rozpapkal sa. skuste nedavat nenutit deturence, mozno o tyzden budu samy chciet. 😉 a ja som riedila na zaciatku mlieckom mojim