Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
no my budeme mat uzasnu noc.. 😅 malemu ten zub robi take problemy... ma uplne krvave dasienko ... ked hryzol hraciu deku tak normalne krvava je riadne.. 😔 tak uz hodinu mrnci... ☹ drzte palce ☹
ja som si na to dávala canesten a vždy pred kojením som si opláchla bradavky vodou a pak som si kúpila také vlhčené utierky chicco priamo na bradavky,tak som si tým utierala pred aj po
a keď vám nechcú tie príkrmy,skúšali ste ich nechať troška vyhladnúť?veď hlad je najlepší kuchár...
ja neviem,mne Igorko hneď začal krásne otvárať pusinku a papať,aj sme ho vtedy po prvý krát,keď papal natáčali a ešte moja mama povedala,že to bude riadny papkáč
a tie pády,to sa ma minule spýtala moja babka,že koľko krát mi už malý spadol,akoby to bola niaka samozrejmosť,že deti padajú,som na ňu kukla,že ešte nikdy a že či je normálna 🙂
ale priznám sa že pred včerom večer,ako som ho kúpala,tak som sa len otočila a on sa 3x pretočil a v poslednej chvíli som ho zachytila...ma zalial pot hneď... 😖
@deniskateniska ,juj Deni,držte sa :/
ale zajtra ráno už bude asi vonku,že? 🙂
@deniskateniska - ☹ drzte sa
@mici111 - nema v pusinke zabku? To by to mohlo vysvetlovat.
@mici111 - ja robim len nemliecnu kasu + voda + polka ovocnej vyzivy a to mu veeelmi chuti. Tie ostatnr mliecne typu banan, vanilka, cokolada sa mi zdaju strasne presladene. Aby ti to nakoniec nevypalilo tak, ze bude chciet len sladke..
Mi už sami hačame týžden,šikulka a už by sme aj lozili🙂
@tintinka1 tiez som si myslela, ze nam sa take nemoze stat, ale zaroven odkedy sa zacal tak gulat ako lopta tak som sa psychicky pripravovala na to, ze sa to mozno raz stane. no a kedze letel z postele najprv na ritku a potom dopadol na hlavu tak sme rovno frcali na pohotovost, kym sme ram prisli tak si pospal a potom tam na vsetkych rozdaval usmevy a stebotal, ale ja som mala dojem ze mi praskne hlava ako mi vnej hucalo a ako som sa hrozne bala
@anjelicek26 dakujem, asi skusim aj ja tak..s tou vodou a pripadne aj vyzivu do toho...a zabku? no neviem, kuknem..to je taky biely povlak hore na podnebi, nie?
@anjelicek26 ale je moja. vie presne v akom čase, aj čo jej dávam. kŕmieva ju aj ona, takže vie aj to. pripravený obed mala, čajík robím granulkový. ale pripravila som jej aj ten. tu bol asi nahlavnejší "problém" jej frajer. bo tu sedel, lebo ona mu chce ukázať ako sa vie postarať o tatianku. 😀 ale kašlime na to... so segrou sú problémy furt. je to taká trubka. 😀 😝 už si pomaly zvykáme, aj keď na jej vek (je tak stará/mladá ako ty) by sme čakali všetci oveľa viac rozumu. no snáď nejaký príde, alebo to budeme trpieť ešte moc dlho. 😅 🙄
@anjelicek26 aj mne mala srka z lyzicky, otvorit pusku pravidelne nehrozi , to robi asi to kojenie
babule pozdravujem 🙂 , stale soplikujeme, aj vysavac sa stihol uz pokazit 😒 , ale inak spinka v pohodke poklopem, papka, my nosime tiez 74, 68 nehrozi uz 🙂
aj my sme začali krásne s príkrmami, a teraz mini zje, aj to pri tom sa tvári ako keby som jej arzen dávala 😖 🙂
@puhinka to je teda krásne veľký, ten Váš malý. Ja som si tiež myslela, že Riško bude veľký, aj sa narodil večší než Vilko, ale teraz to tak rozhodne nevyzerá. Taký malý drobček je. Takže obaja sú zatiaľ po mne 😀 Priznám sa, že by som bola radšej, keby boli radšej po tatovi. Tak by si aspoň na nich veľmi netrúfali. Ale možno ma ešte prekvapia a v škole sa vyhupnú.
Ale prišla som na to, že mám doma ďalšieho mäsožravca 😀 Riškovi zelenina vôbec nechutila, strašne pri nej plakal. Včera som mu do nej dala aj mäsko a ani raz nepípol, pekne papal. Hm, tak ozaj potrebujem dievčatko, aby mohol som mnou niekto jesť tie zemiaky. 😀
Tá tuhá strava, to je pre nás pohroma. Síce ju teraz papá, ale s kakaním máme veľké problémy. Vôbec sa mu nedá, a ak áno, tak len bolestivo, tvrdo a po troškách. Tak sme túto noc mali pernú, chúďa, pol noci preplakalo. 😖
tak to ja asi mozem byt stastna mamina.. 🙂 moja mala zje vsetko.. este nic neodmietla... 😉
@ludka_r a kakanie mu skus dat rozmixovanu susenu slivku pred tym namocenu vo vode.. urcite to zaberie.. 😉 z maska bez nicoho zapeka riadne, okrem toho maso sa v brusku travi 5-6 hodin, zelenina max. 2.... treba im ponukat, netreba rezignovat ze toto nechce a uz mu viac nedat,nechce teraz mozno o 3 dni alebo tyzden zje 😉 nemusite sa stresovat... do 8 mesiaca ma byt stale hlavne jedlo, myslim, ze keby boli hladne tak by jedli aj prikrm.. mojej davam teraz desiatu a neskorsi obed.. ale z toho uz vela nezje.. vecer jej nedavam nic, nezatazujem brusko na noc.. kaka krasne... 1-2x denne pekne do nocnika 😉
jajaj , ste toho popísali, nám pravidelne poobede vypadne net a do rána nejde, tak som mala teraz čo čítať 😝 😉
@deniskateniska - tak aj ty sa trápiš s hemom, hm, neni to príjemné, ja som sa včera rozhodla, že asi týždeň sa budem poctivo ošetrovať, uvidím , čo to spraví, inak aj spolubývajúcej z nemocnice to kázali dr zatlačiť 😅 , len nemala odvahu
tak dnes varím zemiačik s karfiolom , je krásne, pôjde sa von, len je mrázik , ráno bolo - 15 , v noci sme spali , len zasa to časté budenie 😒
@ludka_r - tiež mávame kakacie problémy , my mäsko ešte nepapáme, ja sa do nej snažím dostať čo najviac tekutín a do príkrmu frnknem olej , a tú sušenú slivku robievam aj ja , ja ju troška povarím a potom rozmixujem , pár lyžičiek mi spapká, a ak nie , zamiešam jej do kaše 😉
ahojte
@miculienka -15?my mame -17 a ze kosa riadna, totalne.
mne maly zacal krasne spavat, sa z neho tesiiiim
a dnes sme sa stretli s @deniskateniska a Romankom a @riska s Ninkou, dúfam baby, že to nabudúce zopakujeme a Deni môžeš tu dať nejakú hojdačkovú 😀
inak my sme dnes boli vonku o 9,00, 9,15 zaspal, spal v kociku cca do 11,30, potom bol hore, pozeral sa na svet ale ani nemukol, ze je hore a znovu zaspal a spal do 13,00, bez jedla, od 11,00 bol na balkone, proste som ho uz aj budit chcela ist, ale kontrolovala som ho a bol krasne teplucky 🙂
jaj tie vase stretka v dobrom zavidim 🙂
ahojte maminky, PROSIM VAS o RADU.. viem, je tu tema prvych prikrmov.. ale my sme zacali 16.12. s prikrmami, pekne papka nasa babulka cuketku, zemiacik, mrkvicku, hokaido tekvicku, potom to zapije mlieckom priamo z vyrobne 🙂 no a otazka je, co vecer?? papka z prsa, potom zahaja, ale mame pocit, ze sa uz zacina castejsie budit na mliecko... davate maminky junovych babatiek nieco ratolestiam na vecer extra??? alebo len kojite??? mne sa niekedy prsia nestihnu naplnit, nastastie po cuckani sa mliecko spusti.. ale neviem, ci sa uz nema nieco davat na noc, aby ju to zasitilo... doktor nula bodov, nic nam neporadil...
neviem, ci sa vam to tiez stalo, ale minuly tyzden si nasa malinka vyzadovala castejsie mliecko v noci... a tak som nasu vyse 8 kg stale vyberala z postielky... 25.12 v noci ma tak seklo v krizoch, ze som ju nezdvihla, som rada ze sa to troska lepsi, strasny pocit nebrat pocas dna babatko do narucia ☹ ( aj cez noc mi ju podava manzel )
@stastnevydatam ja malej na noc este nic nedavam... nie som s tym stotoznena.. ale kazda mamina sa riadi podla svojho.. viem, ze davaju na vecer kasu... moja sa tiez budi cca 2-3x v noci.. ked idem spat tak sa zobudi a vtedy sa poriadne nacicka.. a potom nadranom uz spi tak horsie.. ale prsko ju vzdy upokoji.. moja spi pri mne v posteli.. tak k nej nemusim vstavat a ani ju nerozrusujem... uz sme si tak zvykli.. ona sama nezaspala v postielke..
@stastnevydatam ahoj my tiez nedavame zatial nic na vecer, suhlasim so @zojec nechcem zatazovat brusko, lebo pri prvom som skusala a aj tak vstaval rovnako....mozno sa nebudi len z hladu, maju vela vnemov a vnimaju viac, tak niektore babatka tazsie spracuvaju den.... hovori sa ze nespavci,budu inteligentny 😀 ,neviem ci je to pravda,ale na utesenie mamiciek je to fajn 😀
my soplikujeme uz 2 tyzden, nachytal od danka...chudiatko malinke... baby prosim co davate na soplik? nejake stare recepty...uz teraz do neho pchame ATB, sinupret, morsku vodu, ditiaden ☹ ....viem ze sa niecim maze hrudnik,,ale neviem...prosim poradte....dakujem
a skoro nic nepapa,teda mame jeden prikrm...zeleninku na obed-80ml...a to sme tu jedny z najstarsich....na desiatu nezje nic, nestiham citat dozadu,ale su tu taky nepapkaci ovocia?....skusala som marhulky, jablka, bananik a nic necchce....jednu lyzicku a potom zatvori usta a hneva sa... hroza....ale ked mu podam ryzovu chrumku,tak hned ust a chrumka....
@zzz doobeda davam malej pohankovu kasu s ovocim.. to jej velmi chuti.. 🙂 skus mu zamiesat ovocko do kase.. ale dnes mala len bananik, lebo uz nemohla vydrzat kym uvarim kasu 🙂
nostek treba odsavat, ale dobry stary recept je, natriet hrud jazvecou mastou.. dat mastny papier , zakryt... to pomaha zarucene, hlavne na kasel 😉 kebyze si tu z blizsia, tak by som ti kusok tej jazvecej maste aj dala .. no mam len jeden poharik.. ale da sa kupit na nete http://zdravie.slovenskainzercia.sk/doplnky-str..... skus este vygooglit, mozno aj vo vasom okoli predavaju nejaki polovnici.. ja to mam priamo od otca, on je polovnik.. na lepsie dychanie si moj mm sem tam namaze eukalyptovy olej, ale to by som babatku nedavala, lebo to trosku aj stipka.. skus do aromalampy nakvapkat par kvapiek.. nemate suchy vzduch doma? to tiez drazdi a vytvara sa viac hlienov...
a preco mu davas ditihiaden? sak to je riaden oblbovak.. :(

@mici111 - radsej teda zmy, ja som nie a vraj sa nemusi, ale vies ako to je, kazdy napise inac ... radsej umy, ved to, co tam ma zostat, tak zostane a pomoze. Ako pise @angie267 , za 2 dni to bude fajn ... ale casto vetraj ....