icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

deniskateniska
30. dec 2010

no a spali sme do deviatej!!! 😀 v noci boli zase problemiky, ale tak uz som si zvykla... len to ma trapi ze maly uz ani 2 hodky nevydrzi na dalsie papanie. cez den ano ale v noci vobec ☹ aj na veceru ma kasu...

mojalili
30. dec 2010

@zojec @mici111 PO zuboch ani chyru ani slychu, ale bolesti riadne tak 2 hodiny denne...podla mna ma pretoceny den a noc...cez den spi hodinu tak tvrdo, zeby ste mohli drevo pilit pri nom.... NO veru uz 2 mesiace nespim....Ale to je ok, horsie je, ze MM zacina byt chory, a to je akoby som mala 10 deti chorych.....
Ja som kludna, akurat som uz BIanocne zdrusila, celu vyzdobu, nakolko stahovanim veci bvy sa mi to tu uz nedalo a uz nie su Vianoce....

Ja si myslim,ze to je tym cinziakom....kec zvlhcujem, mam plesen....ked nezvlhcujem, mam suchy vzduch a z toho tie anginy.. ach jaj....esteze ja sa drzim....

@takyna s tymkeksikom, pozerala som NEVERA PO SLOVENSKY - ako im to potom manzelky pekne osladili, ze chodili za laznickami, to sa taaaaak nasmiala... 😀 😀 😀 😀 no u nas je, aspon nejako to uvolnenie po celom dni 😀

takyna
30. dec 2010

@zojec imunologicky problem mame, cize preto Ivfko, inak sme zdravy obaja a vy?, ja som nastastie nikdy nemama OHSS, a pri soft cykle je to malo pravdepodobne, lebo sa stimuluje kratsie a mensie davky

takyna
30. dec 2010

@mojalili 😀 inak to je vydareny film, moj oblubeny 🙂 , aj u nas podobne raz plesne, potom zase sucho v bytoch 😝 , zvladas to bravurne , ja ked riadne jednu noc nespim tak som ako mechom udreta cely cas 😖

takyna
30. dec 2010

Ozaj babule už ste dávali jogurt?

zojec
30. dec 2010

@takyna ja mam nepriechodny vajickovod a druhy nemam, mi zobrali pri mimomaternicovom ☹ ja som tiez mala len 12 vajicok, a dokina hovorila ze ohss nehrozi.. a vidis uz pri ET som mala nabeh, tak mi vlozili len jedno embryjko, som si aj v nemocke polezala tyzden.. mne tie hormony robombardovali cele telo.. :( este stale sa davam do poriadku.. no uz do druheho IVF nepojdem.. mame este nejakych mrazacikov, tak to bude KET, ak nevyjde, tak sa asi uspokojime len s barborkou...

mici111
30. dec 2010

@takyna jogurt? a to sa nemoze az po roku? ci sa mylim?

zojec
30. dec 2010

@takyna jogurt az po roku.. je to mliecna bielkovina..

mici111
30. dec 2010

@takyna
@zojec juuj kocky, obdivujem vas...hmm a co je to OHSS? 😕

zojec
30. dec 2010

@mici111 ovarialny hyperstimulacny syndrom... vajickovody sa z tych hormonov trosku zblaznili... pichaju sa hormony na tvorbu viacerych vajicok v jednom cykle, aby bola vacsia sanca na oplodnenie.. niektore baby na to takto reaguju. moje vajecniky mali priemer cca 10cm a v brusnej tekutine som mala veela vody.. cize som uz na zaciatku tehu vyzerala ako v 5 mesiaci.. :( prejavi sa to vacsinou vtedy ked sa embryjko zahniezdi do maternice a telo zacne produkovat HCG ... cize OHSS je dobre znamenie ze babtko sa uhniezduje, ale je to velmi neprijemny pocit.. mne chvalabohu nemuseli tu tekutinu z brucha vyberat, ale poznam aj take baby.. kazdy den vyberali liter velkoou ihlou.. to ti mas cely den pocit na prasknutie.. 5x horsie ako ked ta zduva.... k tomu ranne nevolnosti.. no prve dva mesiace boli strasne u mna.. ☹

mici111
30. dec 2010

@zojec aha..no to je neprijemne..ale je to za tebou a mas kraaasnu Barborku 😵 😵 😵 no a ja som otehotnela, ani som nevedela ako 😅

fatimuska
30. dec 2010

@puhinka k tomu sexu, v podstate sex bol pre mňa veľmi dôležitý, po prvom dieťati po šestonedelí úplne v pohode...ale po Maximkovi nejak ma to nebaví alebo čo, úplne sa nespoznávam, tam pevne verím, že sa to vráti🙂

fatimuska
30. dec 2010

@zojec no ja kým som Vladka kojila, som dosiahla váhu ako keď som išla rodiť/2,5/ roka, a potom som zhodila vyše 30kg/iná makačka/, no a teraz to vidím asi tak isto, mám váhu ako keď som išla rodiť, takže už ma chytá depka pri pohľade do zrkadla, ale asi pokiaľ dojčím s tým nič moc nenarobím🙂

takyna
30. dec 2010

čo som čítala na nete tak je to rozne za ten jogurt, niekto dáva v 6 mesiaci už, niekto 8 mesiac, švagrina ma 7 mesacneho a dávala mu už pribináčik 😒 tak ja neviem

@zojec tak ste si tiez presli , hlavne , ze mate Barborku a Ketko vyjde neboj 🙂 bude este braček 😉

anjelicek26
30. dec 2010

@takyna - v pribinaciku je tvaroh a ten urcite az po roku, a aj tak si myslim, ze veci typu pribinacik v jedalnicku maleho dietata fakt byt nemusia, je to sladkost, tak raz, dva razy do mesiaca urcite nevadi, ale nie kazdy den na ranajky a podobne. My zacneme v 8 mesiacoch a to bielou aktiviou ci bielym smotanovym jogurtom.

puhinka
30. dec 2010

@anjelicek26 ,jáj tak takto s tým menzesom,už chápem...no jo...máš to ťažké 🙂

jáj baby,mňa dneska drahý nechal vyspať do jedenástej...raňajky do postele...a teraz varí a umýva riad...ja odpadnem... 🙂
@zojec ,tak verím,že sa to dá do normálu 🙂 držím pästičky 🙂
@deniskateniska ,vyste ale čísla 😀 😀 😀

mojalili
30. dec 2010

@takyna Moja kamaratka davala v 8. mesiaci uz, Activiu bielu....ja netusim, v kotorm, ale este sa mi to zda skoro tiez....

Vcera som kupila Dankovi kukuricne chrumky bezlepkove NAtur, tak nech zvlachtle.... NO doupratovany cely byt, idem si pre deti k svokre....sice bvy mi bodlo pospanie si, ale ....

puhinka
30. dec 2010

@zojec ,to som nevedela,že ste si prešli takú ťažkú cestu za bábätkom,si statočná 🙂 o to budeš lepšou matkou ,ako tie,čo na to vhupsnú a hneď sú 🙂

miculienka
30. dec 2010

no vás dočítať 😅

@takyna @anjelicek26 - akurát predvčerom sme mali návštevu a malej doniesli 2 pribináčkov , som nechaĺa tak, reku nejdem im vravieť, že to ešte nepapáme, zjem ja , dnes som jeden otvorila, malá sa tak po ňom natiahla, že som jej musela dať za lyžičku, pooblizovala ale viac ani nechcela, tak som rada, že jej to ešte nezachutilo, aj som jej povedala, že toto budeme kupovať o dosť neskôr, tvárila sa , že chápe 😀

@puhinka - ty herečka 😉 , ty tu provokuješ s tým sexovaním 😵 , že 3-4 x za deň 😅 , kurník šopa a my s mm 3 - 4 x od pôrodu 😅 , akosi sa mi nechce a ani chuť nemám a aj ma to tam stále omína 😝

puhinka
30. dec 2010

@miculienka ,jejda...mici...nie za deň 😀 😀 😀 za týždeň...jejda...to len niekedy viac krát za deň,ale mximálne 3 krát a to málokedy...šak by som chodila jak kačica 😀 😀 😀ty si mazle pochopila 😀 😀 😀

puhinka
30. dec 2010

no idem ja za mm do kuchyne...možno sa večer zastavím 🙂 papááá

miculienka
30. dec 2010

@puhinka - aj tak , my ani zďaleka 😀 , že aj za týždeň, ale užite si keď vám to ide na chuť, kým sa dá a môžte 😉 😵

deniskateniska
30. dec 2010

tak moj krpcek konecne zaspinkal.myslela som ze zaspinka skor, ale co uz.. mm siel lyzovat, ja si periem, dostala som od maminy ariel kapsule alebo ako to mam nazvat, uzasne to vonia tak sa vyteskujem 😀 😀 no a idem si pochystat veci na salat a napisat zoznamik co idem piect, len este neviem co.. viem ze grilazky 😀 😀 tiez sme pozrali hned .. doslova pozrali 😀 😀 a neviem co idem ,... asi skusim znova tie venceky, var sa tentoraz vydaria 😀

ludka_r
30. dec 2010

@puhinka tak to teda závidím s tým sexovaním. To my len 1x do týždňa a aj to musím znásilňovať ja chlapa. 😀
Ale v poslednej dobe máme takú smolu. Vždy kúsok predtým alebo hneď potom vybehne náš milý starší syn z izby. Našťastie nás ešte nenachital práve v tom najlepšom. 😀 Teda neviem, čo by sme robili. 😀
@miculienka Ty pochádzaš z Čadce? Mi prídeš nejaká povedomá.

Ďakujem babenky za rady. Tak som včera skúsila sušené marhule a slivky. Malý síce stále nekakal, ale v noci plakal iba raz a aj to len pár minút, tak je to na dobrej ceste. Dúfam, že sa to bude len zlepšovať.

bzucinka2
30. dec 2010

@puhinka no u mna to neplati, ani tento 2x, to ja skor priberiem pocas kojenia, aj ked sa neprepchavam, ja som nejaky divny tvor , alebo je to aj vekom, mlade chudnu lepsie ako starsie paky 🙂
@zojec a to si jej tam tu susenu slivku nakrajala ci najprv namocila, aby zmakla? 😉

zojec
30. dec 2010

@bzucinka2 slivky 3ks som uvarila asi v 1dcl vody, cca 1minutu, potom slivku vybrala a do vody som dala 2lyzice pohankovych vlociek, uvarila kasu, dala vsetko spolu do mixera a zmixovala.. hamka na svete.. tak sa da urobit so vsetkym susenym ovocim.. ono tie slivky staci aj namocit vecer a do rana su super 😉 ale nestihla som... ☹

bzucinka2
30. dec 2010

co sa noci tyka, tak sme zaspali o18,30, o 21,30 sa papapal o 1,00 ho len zuby nastvali, tak sme natreli a spal dalej o 3,00 sa najedol a spal, o 6,30 zuby natriet a spat a vstali sme vsetci o 7,30 ze dobre ranko maminka 🙂
@mici111 probioticke jogurty sa mozu aj skor 🙂
@takyna pribinacik je tvarohovy to az po tom roku, urcite, ze anjelicek? 😉
@puhinka fiha, co mas druhe vianoce ? sikulko mile od neho, aj ja som tak mavala ranajocky casto kym sme mali len jedneho 🙂

bzucinka2
30. dec 2010

@zojec pohankove doma asi nemam , mozem dat aj ovsene? 🙂 vyskusa, snad zje aj nemixovane, lebo my nemixujeme, ale skusim, dnes vyskusame nektarinku 🙂

chani
30. dec 2010

tak mlady pan dostal na obed brokolicu s kalerabikom a do toho som 1lyzicku ovsenych otrub, bo sme nemali detsku krupicu, nech uz teda pomaly s tym lepkom zacneme, tak to spraskal, ze dovi dopo - 140 ml a este aj prsko cucol, hlados jeden 🙂

angie267
30. dec 2010

baby kedy by sa mal do jedalnicka zaradit druhy prikrm? Zatial papame len zeleninu na obed a zvysok MM.

ste tu preberali hmotnost to ja mam stale 20kg na sebe 😝 moja povodna vaha 48, 49kg 😅 takze mam co robit, no v lete by som sa chcela vpratat do povodnych veci 😝 si fandim, ze? 😀