Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@zojec super clanok...my sa tiez snazime, zit aspon trochu "bio"
este pre tych co hladaju bio cerstve potraviny,tak v tescu maju bio cerstvu cuketku a mrkvu...
este zojec si tam pisala ze sa daju objednat bio potravniny z eshopov, mas s nejakymi skusenosti? by som pokukala...dakujem
este jedna vec, nemate skusenosti s nejakym bio masom,alebo s nejakym chovatelom....zatial patovi nedavam maso, ale najradsej by som mala nejake " doamce" mam sice doma baranceka, ale chcela by som aj nieco ine ked zacneme...
baby pozeram ze riesite spanok...urcite kazda rada dobra,ale podla mna tazko zmenit dieta, pri dankovi som si uzila az az...a pato mi spava oproti tomu cez den uplne uzasne a nic extra som preto neurobila, samozrejme v noci vstava casto,ale to neriesim...
@weirdo my mame 40 minut krizovych ale skoro vzdy sa mi podari ho uspat...tiez pritulenim, on spi vo velkej posteli ja s nime lahnem, ked je velmi zle nakojim...ale vacsinou staci pritulenie...
inak danko mi spaval velmi clho len 2 x 40 minut a ked mal 8 mesiacov zrazu utalo a spaval 1,5 hodky 2 krat za den....tak hadam potom bude aj u vas lepsie...
ja tiez trosku o nasom spani a rezime...
rano sa budime o 7mej, maly je na sekundu presny, nieco porobime a zaspava okolo pol 10tej - da len pol hodku
popoludnajsi spanok zacina medzi 12:30 - 13:00 a v poslednej dobe mi spinka len pol hodku az hodku, donedavna to bolo az 2,5hod
a na nocny spanok zaspavame okolo 18tej (o 18:30 je zarucene "tuhy")
niektore ste tu pisali, ze je to priskoro, aj ja by som to najradsej posunula, aby maly prespal uplne celu noc, ale on je dovtedy uz tak unaveny, ze to by bolo len trapenie pre nas oboch a teda mu vyhoviem
v noci sa mi budi rozne (ale iba raz, teda pokial nam nejdu zubky - doterajsia skusenost) ... doteraz som neprisla na to, preco prave v danom case, najcastejsie sa zobudi o 2hej, niekedy o 3tej a obcas aj o 5tej; je jedno kedy sa v noci zobudi, rano o 7mej je urcite hore
nakolko vas tu citam, asi sme jedni z tych stastnejsich, co sa tyka celkoveho spinkania
a ked ste tu pisali o tej leyle, idem si to precitat a mozno sa podari casy posunut, lebo prijala by som radsej neskorsie ukladanie a aj ranne vstavanie
sme na MM
@chani to vyplakanie je fakt brutal, este keby len mrncala, tak nepoviem, ale plakala veeeelmi, tak som hned prestala. ☹
@weirdo no ona spava aj cez den na nasej posteli, uz tiez rozmyslam ako to zmenit, kedze sa pretaca jedna radost, aby mi nespadla, aj ked je oblozena vankusmi. aj mne dobre padlo, pospat si cez den, ale vcera som uz nevedela vecer zaspat do 1, tak som dnes pri nej neostala a dala len polhodku. no co uz...
a zatial som cvicila len 2x, neni tam toho skakania az tak vela a hlavne to dlho netrva, meni sa to s inymi cvikmi, tak minutku dupania snad vydrzia nie? 😀 my sme na prizemi, tak toto nastastie neriesim. 😝
@bzucinka2
Ahojte, ja som tu nova. Citam vas uz davnejsie. Moj maly tiez nevie spat cez den, ak pospi dlhsie cez den, v noci ma problem. Spava mi len v kociku, takze cas-necas - 2x denne kocikujem, aby pospal. samozrejme, ak je vonku minus 12, som v keli. Ak sa nahodou doobeda odvali (to uz musi byt totalne vycerpany) presne po 40 min sa mi zobudi... to je asi to, jak ste pisali, ze v tridsiatej minute ma dieta plytky spanok. Ale parkrat mi pomohlo, ked som este davno pred tym, ako ma ist spat, v izbe vypla radiator a nechala tam len okolo 2O stupnov, vtedy sa mu zadarilo potiahnut aj hodinu a pol 🙂 tot moja skusenost. Vyskusajte.
Ale ja radsej chodim von, mozno som si na seba uplietla bic, ale byvame v jednoizbaku a to by mi tu preplo, keby som von nechodila.
ozaj baby ja som raz citala taky clanok,ze pokial sa dietatko preberie a nie je hladne a chce pokracovat v spanku,tak do 3 minut zaspi, aj ked zacne plakat.....len sa nim nesmie hybat....ja to niekedy praktizujem (mam hodiny nad postelou) ak place dlhise ako 3 minuty kojim....
tak skuste, sice 3 minuty placu su ako vecnost,ale pomohlo nam to...
kocky, tak vidim, ze nas je este 8 ludi bez zubov... o mesiac bude dalsi miniprieskum... 😉
nas chytila dnes prva hnacka a vracacka, tak chudiatko islo spat hladne, iba s cajom... drzte palce, aby to nebolo nic vazne... poradte, co jej mam dat zajtra rano zjest, ked mlieko nemoze? napada ma ryzova krupicka (na vode) s bananom... ci este nedavat nic a stale zostat len na caji? boli sme aj na pohotovosti a tam nam poradili systemom date jest - bude vracat, nedate jest - nebude vracat, uvidite. 😒
@ameanda no ja som malu skusala parkrat nedat spinkat okolo 16.30-17 na polhodku, takze bola hore od nejakej 14.30 (tak ako odporucaju v knihach, ze pred vecernym spankom by mali byt deti hore min 4 hodky), ale vysledok bol len ten, ze potom bola velmi unavena, kasu si rozotierala po celej tvaricke, co si ocka suchala a na prsniku mi zaspinkala rychlo, ale bola aj skoro hore, kedze sa poriadne nenapapala. takze ju davam este okolo tej 17 spat a na vecerny okolo 19.30 a o 20 uz vzdy spinka. a rano vstava vzdy o 8, to je super. 😵 ked som ju predtym davala spat o 19, rano bola vzdy pred 7 hore. takze asi by vam pomohol este jeden kratky spanok, hlavne ak ti o tej 13 spinka uz len polhodinku. 😕
ozaj este som chcela, dnes sme mali poradnu
maly ma 9280g - pribral cca 0,5kg za posledne 2 mesiace, neviem presne kolko meria, lebo to nasa doktorka nerobi, naposledy mal 75cm
@deniskateniska - vy budete asi navzdy drzat prim vo velkosti 🙂
este minule sa tu rozoberal jogurt v strave, tak nam doktorka povedala, ze okolo 8meho mesiaca mozme kludne do stravy zaradit
@bealondyn
no len ja neviem ako ho "donutit" spinkat cez den dlhsie
on sa preberie, ale nie len tak, ze ledva rozlepi ocka, on otvori akoby ani vobec nespal 🙂 a ak ideme vonku na prechadzku, tak zdriemne na chvilku, ale vecer o siestej bude urcite suchat ocka, len aby uz spinkal
ono aj ked spaval tych 2,5 hod popoludni, o 6tej uz musel byt kojeny, aby co najskor mohol spinkat
ale asi skusim posuvat velmi pomaly, par minut... ak sa chyti, budem len rada, do 8mej pospat... to by bola nadhera! 🙂
@weirdo nie nespavam, teda vynimocne hej,ale mam vysielacku a len co suchne letim za nim....
baby tie co vam deti nespavaju vonku, na ako dlho chodite von,myslim teraz v zime...mne to strasne nevychadza...ma to stve,lebo viem ze kvoli imunite je to super....niekedy chodime rano okolo 9, ale to max na pol hodku -potom ma danko nervy,ze chce byt dlhsie, ale pato uz ma mat desiatu, potom okolo 5 ale to sa mi uz zda zime a uz je aj tma,.... 😒
@bealondyn - aby ste to zle nepochopili, ja nie som za vyplakanie. Mne nerobi problem malu uspavat, akurat dnesok ma zas a znova presvedcil o tom, ze to je krasne. Drzala mi ukazovak, polozila som ruku na matrac, nan si polozila licko a druhou rukou chytila tu ruku. Som sa tam roztapala 😵 . Inac ja som tiez malu prenaucala na postielku, v pripade tych kratkych spankov sa to da, ked ju nepotrebujem douspat, ale pri tom hlavnom je to horsie. Inac prve dni som to skusala rano. (vecer spava v postielke, inac zaspavala pri kojeni, ale odnaucila sa, sama). Prve dni som ju bravala naspat do velkej postele, lebo plakala, potom som ju nechala, plakala 30 minut, ale to bolo take ine, ze mami, vyber ma, stale som bola pri nej, drzala ju, dalsi den 15 minut, potom 4 minuty a dnes tam zaspi, mozno raz dva krat mrnkne, pozakryva sa dekou a spinka. Drzi ma velakrat. A niekedy mi tam zaspava 10 minut, inokedy aj vyse hodiny. Takze aspon nieco je poriesene. Ale ja sa tiez bojim, ze spadne, ono teraz mozno neni taka sanca, ale ako budu lozit, tak hotovo. Vcera som ju zachytila tesne pred padom cez den na posteli, a to bola stotina sekundy ...
Co sa tyka hry, tak diky za info, no co, vydrzia, ved nech si zvykaju na malu 😀
@desmodka my sem tam stahujeme...nechcem zazit to ze dankovi stahovali... 3 dni cikal pri sprchovani...a mocili sme v repiku.... neviem ci urobila nasa lekarka dobre alebo nie, vsak mal 2,5 ked mu to stiahla...ale zase tvrdila,ze potom by to mal operacne.....ja neviem,co lekar to iny nazor
@weirdo susene ovocie s cukrom sa vola kandizovane.. take je eee 😉
@zzz ja chodim von na popoludnajsi spanok tak na cca 30-45 minut.. ale ked je pekne a idem aj so susedou tak aj na dlhsie.. kym popasieme jazyky 😀
@ameanda inak ja nechapem ake sme my boli deti.. hadam vsetky sme tak vzorne spavali.. ja a moja sestra napr. od 8mej v jednom kuse do 6tej rana.. tak isto aj moj mm a svagor.. niekedy mam pocit, ze nam do tej tazkej krupice z kravskoho mlieka davali makovy odvar 😀
baby, no nezavidim vam tie noci 😔 😔 naša sa celkom ukludnila, a najlepšie je, že predtým sa aj 5-6 krat budila kvoli tomu, že jej vypadol dudel...a teraz sa naučila dávať si ho sama, normalne sa jej aj v noci podarí obslúžiť samú seba 😀 už jej ho dávam len 1-2 krat 😉
@zzz praveze nenakupujem velmi cez eshopy, raz som nieco kupovala tu: http://www.bio-obchod.sk/, ono uz skoro vsetko sa da kupit aj v kamennom obchode.. ak nie vo velkych supermarketoch, tak sa daju objdenat v zdravej vyzive..ono by sa opaltilo nakupit viac.. 😉 skor som v clanku narazala na to, ze cerstva zelenina sa da nakupovat cez net.. resp. sa da dohodnut s pestovatelmi a oni ti posielaju.. no osobnu skusenost nemam. co sa tyka masa, to ti neporadim... to ja nepapam a tu na dedine by nebol problem ist hned tu vedla do susedov.. 🙂 inak aj my chovame 4 jahniatka spolu s nasimi, ale skor kvoli tomu aby sa otec s mojim muzom neukosili k smrti 😀 ale jasne ze sa aj zjedia.. moj muz je masozravec 😉

@bealondyn moja rec o tom radeni ako spat... 😠 😠 😠
@anjelicek26 ja nechcem aby mi prespal celu noc, ja by som bola vdacna aj za dve hod spanku v kuse, to ze chodi spat o polnoci oki dobre, ale to caste budenie je uz moc
a dakujem za odpovede - budeme teda pokracovat