icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

etuska
4. jan 2011

akurat tu citam:

http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...

ze treti prikrm staci zac. 9.mes.-tak mozno vyskusam len dat malemu lyzicku kase na ochutnanie,lebo zatial nemam pocit,zeby bol nejako extra hladny

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - mne maly spapa na jeden raz len 50 - 100g, takze si myslim, ze u nas je ten treti prikrm ok, on ani to prsko nechce, kym nedostane prikrm,vidno to na nom, ze na to "caka". Niektore babatka tu spapaju naraz aj 200 g, co u nas nehrozi... my sa za den dostaneme na 200-250g prikrmu.

Idem si precitat ten link.

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26
u nas je to opacne-MM by chcel radsej namiesto prikrmu 😅
jedlo sice nevypluva,pekne spapka,ale ani sa pri tom netvari nejako nadsene 😀

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - Max tiez, srka z lyzicky, viac cuca, ako papa. Ale uz vie krasne papat kusky, aj jablcko vie 1/4 rozdrvit na kusky a papat ked mu dam, musim natiahnut fotky 😅 Aj mäsko dostava kusky, aj chlebik...tak to ma rad... ale "dokoran otvorenu pusu" som videla taaak zriedka 😅

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26 😀
Simi pusu ani neotvori,len ked sa sam "krmi" svojou lyzickou a ja medzitym prepasujem jedlo 😅

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - takto to vyzera

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26
jeeej-podareny Maxik,zlate babatko 😵

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26

ako prvé príkrmy sa odporúča:

zelenina – mrkva, zemiak, sladký zemiak, cuketa, tekvica, brokolica, karfiol, špenát

ovocie -z exotických banán, avokádo , z domácich : jablko, hruška, slivka, dyňa , broskyňa, marhuľa

Keď bábätko otestuje všetky tieto potraviny, bude mať zrazu 8- 9 mesiacov a môžeme zaradiť ďalšiu zeleninu či ovocie:

akurat pozeram co sme este nepapkali 😅

etuska
4. jan 2011

@bealondyn
no skus mrknut ten link ktory som tu hodila

http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...

paradajky a cibula sa tu odporuca az po 8(9)mes.,cibula dokonca az okolo1.roku

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - mne Max zboznuje, co zboznuje, ide sa utlct za mangom a teda som si nie ista, ci to moze/nemoze, nikde som to nenasla 🙄

U nas Max nemoze karfiol, ide ho z toho chudacika roztrhnut, aj ja si este musim davat stale pozor na to, co jem, inak boli brusko...

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26
no ja som tiez kapustnicu na Vianoce ozelela 😝 ,ale ked zjem hrasok,kukuricu,tak zatial OK

inac co sa karfiolu a brokolice tyka tak som citala,ze ked ich uvaris,vodu treba odliat,potom vraj tak nenafukuju-no uvidim co je na tom pravdy-dnes mal Šimi aj karfiol aj brokolicu

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26
este sa tam pise toto:

Významná hranica v rámci tolerancie “problematických” potravín je 9 mesiacov. Ak si nie sme isté, je lepšie počkať s danou potravinou na 9 mesiac.

takze asi sa budeme zbytocne stresovat 😅

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - no veru, ja nesmiem kopu veci, ani cappucino, ani cierny caj, ani colu, po tom nespime. Nafukovacie veci, cibula, to je des... no co uz, mam okresany jedalnicek. Prezijeme 🙂

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - no idem pogooglit to mango, lebo po tom je fakt divy a ma ho aj 2-3x do tyzdna kusky. do rucicky, zo Saskou to obaja chrumu do radu, jemu sa to dobre zuje tymi dasienkami.

etuska
4. jan 2011

@anjelicek26
veru-ako pises-prezijeme 😅
no ja by som rada kojila tak do aprila-maja(lebo zac.maja nastupujem do prace)-hadam sa mi podari aj potom kojit aspon rano a vecer.
aj ked viem,ze v UK maju dojciace mamicky napr. narok na prestavku na dojcenie,alebo odsavanie mlieka-ale u nas v praci si to neviem predstavit 😝
-ale uz aj rok bude fajn 🙂
idem este upratat kuchynu a spat.dobru nocku a dik za pokec 😉

anjelicek26
4. jan 2011

@etuska - moji spia hore spolu v posteli, tak drahy dozoruje 🙂 Ja budem kojit, ako sa bude dat, mna desia tie moje blbe zapaly, som si povedala, este jeden a dost. Tak snad uz ziaden neprijde. Lebo potom sme okamzite skoncili. Proste sa bojim. Sasku som kojila do 2,5 roka, to sa mi zdalo fakt ze uz dlho, len sme to nevedeli ukoncit. Ten rok by bolo asi optimalne...

zojec
5. jan 2011

@etuska ja tiez davam len doobeda kasu s ovocim a potom okoklo 13,30 obed.. ale z toho uz vela nezje.. potom nedostane nic, len asi 3x mliecko... ale ja jej nedavam este velmi vodicku, tak si vypyta na precucnutie . inak sa mi zda ze brutalne pribrala.. mam co nosit 😀

zojec
5. jan 2011

@etuska ja tiez davam len doobeda kasu s ovocim a potom okoklo 13,30 obed.. ale z toho uz vela nezje.. potom nedostane nic, len asi 3x mliecko... ale ja jej nedavam este velmi vodicku, tak si vypyta na precucnutie . inak sa mi zda ze brutalne pribrala.. mam co nosit 😀

babulina
5. jan 2011

ahojte, strasna noc ale to uz neriesim, tomi u nas dostane obed (100-150ml) a kasu (130ml ale to mu vyziera ninka), a ked sa nahodou mlady pan zobudi vonku a reve na lesy tak nosim pohotovostnu ovocnu hippku ako desiatu, tak obcas dostane vychadza to asi tak jedna dve za tyzden
aj nas je taky ze po prikrme siaha radsej nez po MM, inak asi to vyznie divne ale mam deadline na kojenie 4.6 - je to presne tolko kolko som mlieckovala ninku, takze to mame vyvazene a viac ako do roka kojit nechcem, uz teraz sa vrcholne premaham, mna to kojenie vobec nechytilo ani tentokrat ale to je ina story 😔

niga
5. jan 2011

Dobre ranko babenky, konecne som sa priradila k tym, co prikrmuju (od 25.12.) a preto potrebujem vasu radu. Zatial davam len zeleninovy prikrm. Zje cca 100 g. Kedy mam zacat pridavat maso, ovocnu desiatu a kasu na veceru? Po kolkych dnoch? Doktor mi povedal, ze po obede mam zacat davat krupicnu kasu, ale to sa mi nevidi. Uz dostal korku z chleba 2x.
Nam sa tiez pokazili noci - uz ani nepocitam vstavanie a rano to nevydrzim a davam si ho k sebe. Vydrzi max. 2 hod vkuse spat.
A to kedysi byval hore 1x za noc - tak dufam, ze si na to este spomenie. Zuby ma uz dva, behom jedneho tyzdna mu vysli, uz by ho to asi nemalo boliet, ked su prerezane, tak ja neviem.Ak nedam prsnik, place, neda sa oklamat. A presne ako zacali prikrmy, zacal aj pit (vodu 😀 ), dovtedy len MM.
Aj ked nespiace, ale krasne deticky su tu na fotkach. 😉
No a mala by som zacat s vami cvicit, vaha povodna (55kg), ale brucho lieta zo strany na stranu.

ellysa
5. jan 2011

ahojte babule, aj u nás noc naprd, presne ako som predpokladal zlé uspávanie-zlá noc
inak akurát sa mi malá sama postavila o stôl v obývačke, samozrejme potom bol rev lebo sa pustila
neviete či sú zajtra v Blave otvorené centrá
a môže sa už avokádo

mici111
5. jan 2011

@ellysa jaaj, no to je uuplne blby cas pre mna...lebo sara je vtedy jak cert a chodi spavat okolo pol osmej.. ☹

mici111
5. jan 2011

@ellysa uaaauuuu, suuper, tak Oliv bude podla mna prva, ktora zacne chodit 😵 😵 😵 😵 uz som na nu zvedava v pondelok, co nam predvedie 😀 a podla mna nakupne centra otvorene urcite budu...ides na nakupy? a avokado som niekde citala, ze sa moze..aj ked vsade tvrdia, ze deticky by mali len to ovocie, ktore je nase..max. banan dobre toleruju...

anjelicek26
5. jan 2011

Bre ranecko, noc nic moc, teda od stvrtej sa snazil vykakat zo strasnym revom, nakoniec sme mu museli pomoct, ma trochu sople z tych zubov, to mu tiez na nalade nepridava... Strasne ich ma navrete, chudatko malinke. Tak snad sa uz rychlo prerezu, lebo som z otho na nerv y.

niga - my sme po dvoch tyzdnoch davali druhy a po mesiaci treti prikrm. Pricom ten treti fakt len kvoli tomu, ze je vecer menej mliecka. Mne to prislo ako lepsia alternativa ako flaska UM...

anjelicek26
5. jan 2011

Inak som googlila to mango a vsetci, ze sa uz moze, ze nie je dovod, preco nie, tak my ho davat budeme dalej... nerobi mu problemy zo stolicou a vdaka tej konzistencii sa mu krasne zuzle a zuje.

mici111
5. jan 2011

no baby, vy ste vcera perlili...ze 6 stran za vecer??? no idem vas precitat..

bealondyn
5. jan 2011

dobre ranko, u nas noc tiez nic moc, chcela som skusit, ci mala nebude celu noc ako-tak dobre spat u seba v postielke, tak som ju tam po kojeni vzdy dala, ale mrnkala kazdu polhodinu tusim. 🙄 tak som to vzdala o 4...inak drahy ked prisiel do postele, nenasiel malu vedla mna, tak ju zacal hladat pod paplonom a pri nohach postele, ani ho nenapadlo, ze by mohla byt vo svojej postielke. 😀 no a zobudil mi ju o 7, ked isiel na toaletu, ale tak to neni az taka katastrofa...
dojcenie nie je ani moja najoblubenejsia cinnost, aj ked teraz to je uz uplna pohoda, ale asi mi uplne odide ta moja chora chrbtica, mala by som prestat. 😖 ciel som mala 6 mesiacov, tak som spokojna, ale mala uplne odmieta UM, tak asi budeme musiet potiahnut do roka a ja budem chodit hrbata. 😔

anjelicek26
5. jan 2011

@bealondyn - nekojis poleziacky? Tak sa to predsa da...

mici111
5. jan 2011

@babulina @riska tak to by sme sa mohli aj my pridat, nie? Zuzi, ty to nemas daleko a ja tam s malou dofrcim autom 🙂 hmmm???

bealondyn
5. jan 2011

@niga ja som zacala davat kasu vecer asi mesiac od prikrmovania (teda ked dovrsila 6m) a desiatu som zaradila tento tyzden (v piatok bude mat 7m 😵 ), ale tak ona toho vacsinou vela nepoje.
@ellysa sikovna Olivuska, u nas su pokusy o plazenia, ale zatial len dokolecka alebo dozadu. 😀

a asi nam zacina ta separacna uzkost, lebo len co zmiznem z dohladu, tak place. jedine, ze je drahy v izbe, tak to este zvlada, ale ked odide aj on, tak place. ☹

bealondyn
5. jan 2011

@anjelicek26 vacsinou poleziacky, aj cez den niekedy a to teda nie som zhrbena, ale vykrutena vselijako. 😖 a v noci som dlho v jednej nie prave najlepsej polohe, tak uz ten chrbat citim a ked ju prebalujem, tak pri vystierani cakam, kedy ma sekne. 😕