Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 - ved to, ze ci ich to nezasyti moc a budu chciet aj ine papat. A moja mala este nevodickuje, tak s tym pitim, neviem neviem. Ale tak kupim, nech trosku pomlga kukucerva 🙂
@ellysa ano surove.. a mozes skombinovat s hocicim.. aj s maskom, alebo aj k nejakej kasi.. 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zojec/clanok..., dievcata, druhy clanok s malym receptikom je uz tu 😉
baby clovek tu chvilu nie je a nedocita sa... tak dnes je mm v praci cely den, navarenko mam tak vas var docitkam 😅 😀 😀
no inak dobre ranko... my sme mali otrasnu uz druhu noc, mam take kruhy pod ocami ze az...este ze sme vstali o deviatej... maly zaspal o desiatej,,.. ja som mala tusaka ze to je len vecerny spanok pre nho za hodku sa zobudil, ale len mrncal so zavretymi ocami... tak som mu dala cicku, ze mozno zaspinka. nic, tak somsi ho dala do postele ku sebe... no tak uz druhu noc som sa nevyspala lebo ma "bil" rukami, ja skrcena v kusocku postele, dobre ze som nespadla.... kazdu chvilu som sa budila ci ho nepucim... 🙄 takze spanok 0 bodov a sto krat sa mi osvedcilo, ze ak zaspi skor ako po jedenastej tak ze to je len tak na hodku 😠 och joj..
@desmodka ahoj, takze nam doktorka povedala, že ešte stale nenatahovať, že sa to robi až od 8 mesiaca, ale zas kazdy lekar ti povie inak
Juj baby ja mam pocit, ze tie deti spia zo dna na den horsie... my sme prave ukazkovo zmokli, ze fasa... len krpec v kocari bol ako tak v suchu... teraz spinuska.
Je mi ho chudacika tak luto, tie jeho zuby vyzeraju desne, vsetky 4 navrete az strach, ta dvojka prerezana, jednotky na spadnutie, druha dvojka je na tom "najlepsie", lebo je najmenej navreta. Chudatko moje, nevie, co zo sebou... kuse vsetko, co vidi, sopli...
@anjelicek26 boze a my ani jeden jediny a ani naznak...
@mici111 včera som Oli ukázala Sari a asi sa naštvala
😀
https://www.youtube.com/watch?v=BgChJk9acBsa zasa bola rana o stôl, ja jej prisamvačku pôjdem kúpiť tú prilbu
@ellysa nieco take ako pises ta duck tv tak my to mame bebe tv, nasi to maju doma cez dsidata a my na satelite, ale nemame to zaplatene, ale chystam sa u kamosky to ide nonstop tam pomaly idu obrazky, hudba, farebne, deticky sa tam aj ucia bo tam aj pocitaju atd... a k dvd, krsňa mojej segry ta miluje čanakyho.. akoze mne to islo po hodine na nervy, ale spievaju tam pesnicky s detickami...
a k šiacemu stroju sme na tom rovnako, by som aj uvazovala nad tym ze si kupim, bo rada sijem, teda v puberte som rada sila... a mm vravim ze by som si aj kupila tak vravi ze v parnici je co si mama raz kupila a nepouziva ho.. ale chapes.... to si kupili za kupony v roku 5 takze minimalne 30 rokov 😠
@desmodka
@miculienka
@ellysa ono tym ockovanim, to sa asi kazde dieta pokazilo po ockovani, ale je to skor tym, ze je to vekom, boli ockovane dietky v rovnakom veku, a to su take obdobia deti... bo vidite, vsetkym nam tu dietky poriadne nespavaju a robia problemy, bo su priblizne v tom istom veku... 🙂
@bealondyn ja som mala totalne znicenu chrbticu, nevladala som chodit tak som zacala kojit v polosede, http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/681/tec... tam je to poloha v polosede s podlozenymi nohami ale tie ja nemam podlozene... to nam najviac vyhovuje 😉 a hlavne chrbtica ma uz neboli..
Ahojte.
tak my stále problémy s kakaním. Síce už kaká takmer denne, ale s plačom. 😖 Ale už to nie je také strašné, v noci spinká úplne bez problémov, bruško ho inak nebolieva. Tak som prenáramne rada. Už som mu začala dávať aj ovocie, tak už prikrmujeme 3x denne. V pondelok ideme opäť na preváženie, tak som náramne zvedavá, ako dopadneme. A priznám sa, už teraz statočne stresujem. Ja ešte veľmi chcem kojiť. Ale keď on je stále taký drobček 😖 Líčka a bruško má celkom v pohode, ale ručičky má ako africké bábo. 😖 No, ale čo s ním, keď sa vôbec netvári hladno. A prepchávať ho tiež nechcem.
@zojec ani my o zuboch nesnívame a predpokladám, že ani dlho ešte nebudeme, lebo starší syn mal prvý zub až po roku. 😀
@ellysa Oli je svetova, sikulka 🙂
@deniskateniska dakujem za link, ja mam skoliozu (zakrivenie chrbtice doprava) a nikdy ma chrbat nebolieval ani nebol problem. ale kedze toto trva uz 7 mesiacov a denno-denne, tak uz ma teda bolieva a obcas sa ledva vystriem. snazim sa dojcit v takej polohe, aby ma to najmenej zatazovalo, ale hlavne v noci poleziacky je to problem, no tam si nepomozem. ☹
inak kukucervy som momentalne zrusila, dnes som jej 1 dala a ani ho nedojedla, som jej ho zobrala lebo ju zacalo drhnut, oni sa fakt lepia ako slak, myslim, ze to mala nalepene v hrdielku, lebo vykasliavala a chrchlala este 10 min. 🙄 a to som jej pritom davala aj vodicku. tak este pockame.
no a este pre info, tu je na vyzivkach napisane, ze po otvoreni mozu byt v chladnicke 48 hodin, jedine v pripade, ze krmite priamo z vyzivky, tak treba vyhodit zvysok hned. alebo dopapa maminka, ze ano. 😀
no tak sa k vam pridam s prikrmovym jedalnickom... Luci ma rano mlieko, na desiatu presnidavku (190 g), obed zeleninka so zemiakom alebo ryzou - 150 g (v tom masko dvakrat a zltok raz do tyzdna), olovrant mlieko a vecer kasa uz aj lepkova (200 g)
a poviem vam... po vcerajsej vracacke a kakacke idem brzdit, najma co sa tyka velkosti porcii, hoci teda v pohode to jedla vsetko uz asi 3 tyzdne (ja prikrmujem od 4.mesiaca), ale asi je to na nu moc a traviaci system zacal strajkovat...
@babulina moja, tak to ti tiez nezavidim, my sme boli kazdu hodinu predtym hore, ale teraz je to lepsie...budi sa cca 3-4x za noc, ale horsie je to,z e ked on spi pri mne, tak zase ja nedokazem poriadne spat....ale to nevadi...
Mna uz slahne, dnes som bola s LILI u lekara, boli ju pri cikani, tak ze ci nejaky zapal - no padnem, zase ma ATB... 😖 😖 😖 😖 😖 😖 tAK ako nebola chora , ked bola malicka, teraz to dohana... 😠
@mojalili juuuuj, tak nech je lili čím skôr ok. chúďatko, takéto nepríjemnosti sa jej chytajú. 😔
@bealondyn - my nechavame maximalne do druheho dna vyzivku v chladnicke. Nikdy nie dlhsie radsej...
@ellysa - Saska mala helmu a veru bolo ju treba, ona padala ako klat dozadu, proste sa pustila a treskla sebou na hlavu po celej dlzke a to v kuchyni na dlazbe teda sranda nebola. Nosila ju vyse 4 tyzdnov, kym sa naucila zo statia si sadnut/zliezt.
@ludka_r - no neviem, deticky su rozne, mne to u deti nesedi, ze by mali v rovnakom veku zuby... Sasenka mala strasne skoro, v 6 mesiacoch uz 6 zubkov, Maxovi len teraz vysiel treti zub...
@hori - vsak vyskusaj par dni len dva prikrmy alebo teda menej, nech sa jej da zaludocek zasa doporiadku.
Mne maly spi, ja rozmyslam, co si spravim na obed 😕
Ahojte babule 🙂
Tak my mame za sebou uspesne spraskany obed zemiak a cuketka s troskou olivoveho oleja, ale vedla nas sedela babika Happynka a papkala s nami jednu lyzicku ona druhu Bibinka 🙂
no asi tú helmu kúpime, baby od 13.00 sa s ňou serinkám spať, zasa je ako čert, nie a nie si ľahnúť, oči krvavé a v kuse loziť kade tade, už som odišla do obývačky, predýchať sa lebo ju zmlátim, ona si obzerá zips na cestovnej taške, čo si muž ešte od našich nevybalil 🙄
ja neviem, ako ju mám naučiť normálne zaspať v pondelok bola ukážková a nič iné ako aj teraz som nerobila
@zojec nveies poradit nejaky recpt s tou polentou?dakujem
@ellysa - no ty sa doma nenudis 😔 Mne Max uz skoro tri hodiny spi... nastastie... inak knucal kvoli zubom 🙄 No a helmu urcite, staci aj taku penovu, my sme mali normalnu... zavisi aku ma Olivka velku hlavicku...
caute maminky
ako sa mavate? co nove?

@niga druhy prikrm v pohode staci aj o mesiac.. moja doteraz papa rano ovocnu kasu okolo 100g a na obed len cca 50-60g, viac nechce. este stale jej viac chuti mliecko.. na nom je zavisla 😀 mozes jej tak o tyzden skusit dat kasu.. ale krupicna sa mi nezda ako dobry napad.. skor ryzovu alebo pohankovu.. krupica je zo psenice, a lepok az niekedy v 7. mesiaci, aj ked nazory sa dost rozchadzaju. asi si kazda mamicka musi sama urcit kedy ho zaviest.. mysli ze ten 7-8 mesiac je optimum, dietatko je uz naucene papat ,ale este stale by malo byt viac kojene ako krmene..
@ellysa avokado v mnohych knihach odporucaju ako prvy prikrm, je velmi bohaty na mastne kyseliny a prirodnych tukov. myslim, ze uz v pohode mozes olivke dat.. ale daj pozor na kvalitu.. nesmie mat take cierne bodky, nemalo by byt tvrde, ale ani velmi makke.. idealna farba je krasne zelena 😉 potom ho dobre osup aj 0,5cm supka.. tak zabezpecis, ze chemia pojde dole 😉