icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

flamenga
1. júl 2010

ahojte žienky 🙂 .... dokedy ste sa po pôrode čistili, resp. ako dlho? Ja už som cca 3 dni mala iba hnedé špinenie a včera večer sa to zase spustilo na červeno 😒 😠

bealondyn
1. júl 2010

caute maminy, tak aj ja uz som tu! 🙂
chcem sa spytat, ako mam testovat co mozem jest a co nie? napr. ked mam nejaku zeleninu na obed a malu boli brusko vecer, tak to z niecoho co som mala na veceru nie? neviem ako mam vylucovat tie potraviny... poradte zienky!

fatimuska
1. júl 2010

@jarus8 ??? čiapočku? no neviem ale tú má Maximko keď je vonku pod 20s tupnov, aj to len tak akože, veď nie sú na priamom slnku a do kočíka až tak nefúka,

weirdo
1. júl 2010

@monky1 - preco by si sa kopala? 😲
@leveretka, @bubina1 - ja mam tiez poskodene bradavky, aj trhlinky som msi vsimla, a ma stipu, resp.rezu aj mimo kojenia, no a dnes som volala s jednou pani a riesila taku masticku a vyzera to na mykoticku infekciu, tak to idem liecit, snad to dam coskoro dokopy, aby trhlinky nezacali krvacat 😖

fatimuska
1. júl 2010

@flamenga ja som to mala nejak podobne koncom štvrtého týždňa som začala krvácať ako na 2 deň po pôrode, trvalo to asi 5 dní, bolo to desné, potom to prešlo

weirdo
1. júl 2010

@bealondyn - mne bolo povedane, ze sa to, co zjem, prejavi do cca 6 hodin ...

weirdo
1. júl 2010

No a este otazka, ako chodite doma oblecene hore? Ja mam bolave bradavky a kazali mi naholo, no ale ked zacne tiect, tak su vsade kvapky 😀 ... a vraj tampony vobec nepouzivat, je to zdrojom tych mykotickych ochoreni ... tak ale nemozem furt nadivoko, ja aj spavam v cecilapke a v nej tampony, neviem, ako to budem riesit, lebo iba v tricku tie bradavky su dost citlive, tak ako to riesite vy? 😒

bubina1
1. júl 2010

no ja mam podprdu a v nej tampony, lebo su maksie ako latka podprd...bez nich by mi to podprda este viac vydrala hadam.... a bola by aj celá mastna z kremu... nadivoko nie je zlý napad, mne napriklad mlieko ani netečie...žeby ho bolo malo? ale zase ak budu furt visiet cicíky tak nebudu moc vytahané? viď africké ženy....

anjelicek26
1. júl 2010

@weirdo - no naholo asi nie, vsak by bolo vsade pokvapkane mlieko 😎 Tie vlozky do podprsenky su aj silikonove, je tam taka akoby zbernicka a tie si das na prsnik, aby to netieklo, su skvele, tusim od aventu, skus pogooglit. Ja som ich mala pri Saske, su na nezaplatenie, musim aj teraz kupit. Ale aj tie normalne stacia, len ich treba casto menit a pred a po kojeni oplachovat bradavky horucou vodou, potom nejake infekcie nehrozia.

Ja to u maleho vidim tak do 6-12 hodin, ked som nieco zjedla, ze mu to nespravilo dobre, lebo sa strasne puci. Dnes rano tri hodiny chudatko moje - vcera na veceru sme mali prazenicu. No proste blba som...

Krvacanie - pri malom teraz 13 dni, teraz sem-tam este trolilinka spinenie, ale ani to vlastne uz nevidno... Ja som na uz na 6. den prestala krvacat a na 8. den sa to spustilo znova silno... dula vravela, ze je to normalne, ze par dni nic a potom zasa...

anjelicek26
1. júl 2010

@bubina1 - urcite podprsenku, ta vaha je niekolko krat väcsia, ako pred kojenim, na to proste prsia reaguju zvesenim, inak to ani nejde... Proste sa ta koza natiahne. To je nevyhnutnost, pri Saske som par krat behala bez - hlavne v tehu - no a vysledkom su strie na prsiach...sice nie nejake strasne, ale su tam... o viseni radsej pomlcim 😠

weirdo
1. júl 2010

@anjelicek26 - ano ano, tie mam, tak skusim fungovat na nich ... 🙂

riska
1. júl 2010

@bubina1, mne praveže detska doktorka aj gynekologička doslova prikazali jest mliečne výrobky - tvarohy, jogurty, acidka, vraj by som denne mala vypiť 1l mlieka 😲

anjelicek26
1. júl 2010

Proste treba doplnat vapnik, aby bolo dost pre babo a nam sa neodvapnili kosti a zuby...rovnako ako v tehu... ja beriem stale tehu vitaminy a aj zelezo, aby maly dostaval dost a ja som nevyzerala ako vystavena matoha.

Vapnik sa da ziskavat aj inak, ako z mlieka. Mlieko je zataz na travenie - a liter mlieka denne - fuha, to je odporucanie. Pridaj si lyzicku sezamovych zrniecok rano do müsli a mas to iste mnozstvo vapnika...

mojalili
1. júl 2010

@monky, preco by si sa nakopala? 😕

JEjda, dnes zehlim na etapy, ved ten moj chrustik nechce moc spat... 😒 Ale nevadi, hlavne, ze v noci spal krasne...

Ja som zistila, ze maly ma koliku z cibulky, aj ked je oprazena....ostatne mu zatial nevadi a rajcinovy pretlak ja pouzivam v pohode stale...
Baby, ja by som stale jedla dookola spagety, to je hruza, ved ma rodina ukamenuje... 🙂 Aj pri LILI som tak mala, ze mi stacili jest denne spagety, aj teraz... 😀

riska
1. júl 2010

@mojalili, mas krasny album....malý je chutnučký 🙂 si šikovná, ja som rada, ak občas nakuknem a prečitam 😎

monky1
1. júl 2010

tiez som pocula, ze po 6 hodinach sa zvykne prejavit to, co zjem

@weirdo aj mne radila lakt. kamoska naholo - obcas tak pobeham, ked viem, ze mlieko netecie a aked uz citim ihly v bradavkach, tak letim po vlozky a supnem do podprdy, kt. mam na sebe, ale cicule su vonku
a mne celkom pomohol ten tee tree olej a aj omyvanie hypermanganom
a tiez pouzivam prsne vlozky - v noci su nevyhnutne - ked spim, nekontrolujem prsia 😀 a nechcem sa budit ako na kupalisku

@riska aj mne kazala lakt. mliecne vyrobky - ako pises - acidko - hl. ochutene, aby bolo sladke mliecko a tvaroh je aj na tvorbu mlieka, ale kamoskinej malej robil veeelikaaansku neplechu
a co sa mlieka tyka, tak ano , ale urcite nie liter - ten tiez nemusi kazde babatko dobre znasat - ja pijem v melte rano a vecer a ked este v pudingu ... ale tak samo mlieko o sebe este nie ... tiez len hladam, co ano a co nie - vystrahou mi je hanka, ktora bola urevana po vsetkom

@weirdo, @mojalili - lebo som trubka 😀 ... ale uz je ok, som si trochen porevala vlastnou vinou .... som si pustila jednu pesnicku, ktora nikdy nenecha moje oci suche - je to jedina pesnicka na svete, ktora ma zakazdym rozplace ..... neviem na co som si to pustala, ale tak ziadalo sa mi pocut to, lebo je to uplne super piesen ... ale uz som zase veselaaaaaa ... obed sa mi vari, Eliška spi 😀 😀 😀 hanka sa hraaaa ... paradzina den

ell
1. júl 2010

Ahojte babule, konecne som sa dostala zase na MK. AKo sa mate\? My mame dnes presne 6 tyzdnov! 😉 Uz som na Slovensku a pomaly sa zabyvavame v novom prostredi 😉 Ako ide kojenie? Oz\aj, nechysta sa nejake stretko?

weirdo
1. júl 2010

@monky1 - esteze si uz veselaaa 🙂 . No hruza s tymy kozami nasimi, snad aj Ty tie svoje vyliecis 🙂
Juuuj, mala spi uz skoro 3 hodky, nie ze by som nebola rada, ale lavy cecek potrebujem vyprazdnit, uz teceee 😀

monky1
1. júl 2010

@weirdo tomu hovorim osud, hehe ... - aj Ela spi od 9.15 a prave som zbalila kozičky, lebo tecie mi z oboch naraz, ako ked kojim - z jednej taha a z druhej strieka 😀 😀 😀 ...no a nedaj si vlozky 😀 😀 😀

sportpark
1. júl 2010

ell ahoj....no ako to bezí čo? kojenie bojujeme málo mliecka takže asi tak....no určite suhlasim so stretkom.....

weirdo
1. júl 2010

@monky1 - aj moja taha od 9:15, ideme ich pobudit? 😀 😀 😀

monky1
1. júl 2010

@weirdo ja este neeee, este chcem zjest polievku a dohliadnut, aby aj Hany zjedla .. ale potom mozeme 😀 😀 😀 ... aby sme sa nenudili 😀

leveretka
1. júl 2010

ahojte dievcata,

@bubina1nam v prvej poradni zastupujuca doktorka predpisala aj framykoin, aby sme po vycisteni liehom nasypali...robili sme tak, odpadol velmi rychlo do tyzdna bol prec a krasne zahojeny je pupcek, ziadna chrasticka nic...cistili sme aj dva-trikrát denne a vždy po kúpaní.

@marcelka123 ak potrebujes dobru radu, skus sa obratit na cuki z nasej temy, ona aj predava, ja som s nou akurat tiez riesila nosice...len co mi aj ona napisala, tak klokanky nie, bud satky alebo nosic.

@bubina1 my davame malu spinkat stale iba na bok, mame tu polohovatelnu podlozku a tak ju to pekne fixuje. ked je takto teplo, tak spava iba v kosielke, plienocke a ponozkach, cez nozicky jej prehodim akurat plienocku, ked chce, tak ju odkopne...

@zojec aj ja uz pomaly zacinam testovat jedlo...skusila som melon, jablka aj so supkou, broskyne, banany, jogurty jedavam kazdy den, mlieko prevarene, polievky slepaciu a zeleninovu, skusila som aj cokoladu a chipsy a ziaden problem a zmrzlina je kazdy den, ale balena, nie kupovana vonku podomacky vyrobena a skusila som aj hrianky jemne potrete cesnakom, lebo to je moj zivot a nebol problem tiez 😝

weirdo
1. júl 2010

@monky1 - ved to, clovek potom musi na konovi sediet 😀

mojalili
1. júl 2010

VIdite, 9 mesiacov nepocujeme o vložkach a teraz ich nosime aj v podprde 😀 😀 😀 takze tri naraz, ha, to je sila 😀 😀 😀

Ja nestiham menit ja podprdy, strasne sa potim pod prsiami, moje 6-tky su hrozne,takze bez podprdy je katastrofa lietat po dome....

Mne Danko ledva zaspal to je od 6 hod hore, spal len tak 20 min a potom opet reval, takze snad teraz potiahne spanok,e ste mam rozzehlene a musim navarit zemiaky.

fatimuska
1. júl 2010

@ell takže aj s chlapcami si sem letela? to musela byť zábava, zajtra má Maximko 6týždňov, dojčenie ide na jednotku, zajtra ideme do poradne, tak som zvedavá koľko pribral za 2týždne

bubina1
1. júl 2010

@mojalili inak opražena cibulka nafukuje velmi.... 😀 😀 😀 , dusena, alebo varena menej.....
moja už 2 hodky nespi, gula očičkami a nie a nie zaspat.....

monky1
1. júl 2010

@bubina1 my sme vcera nespali od 7h do 11-tej ... ma skoro trafilo a potom schrupla na pol hodku 😠
ale dnes je ukazkova - aj v noci bola 😵

aktak
autor
1. júl 2010

Alenke sme nasadili ATB v pondelok vecer (pred 64 hodinami) - nemali by uz zabrat??? lebo stale sa jej tazko dycha, akoby mala zuzeny nostek a pomaha len Nasivin ale len anchvilu, nemoze mat nejaku zvecsenu nosnu mandlu alebo tak? nestretli ste sa s takym necim? zajtra maju byt vysledky vyterov, len sa bojim ze uz ORL nemusime stihnut piatkove ordinacne hodiny a 3dnovy vikend je pred nami ☹

bubina1
1. júl 2010

@leveretka nam odpadol pupcek na dnes ráno a nevedela som, či este potierat liehom alebo nie.... ale že este ano...kym sa to uplne zahoji.... že este može aj krvacat....