Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@niga teda presne ako u nas... vracala, potom tyzden sa celkom dalo a po tyzdni znova... tento raz aj s teplotou...
prajem rychle uzdravenie. na "dietu" papame mix mrkva-ryza, momentalne uz aj s cukinou.
inak ked si chcela cistu ryzovu kasu, tak este je aj ryzova krupicka od nesle v bille alebo v dm, ta sa zaraba iba s teplou vodou alebo mliekom.
@zojec - jaj, tak tá naša dedinská je tiež na prd, nič tam nekúpiš, ale terno v meste je celkom dobré, iste lepšie ako tunajšie tesco, tam zas figu majú , ani bio policu , ale to je tak všade, niečo kúpiš tu a iné zas tam
@piacere nám povedala dokina, že do tých 200gr môže spapať ak jej chutí. ale tak do tých 230-250 by som ešte šla. ale moja dá ledva 100. 😒 no ale veľa záleží aj od dieťatka. nebudeš ho predsa týrať hladom. ale skúsila by som pomalinky postupne dávať menej a menej na nejakých tých 200-220. možno už má aj žalúdoček roztiahnutý. tak nech sa toľko neprepaváva. ale hovorím, záleží od bába a od maminky. či máš to srdce mu "od pusy odtŕhať". 😀 😝
caute dievcata, snad sa mate vsetky dobre a babatka posluchaju. 😀 musim si vas docitat... ja som prechladnuta, boli ma cely clovek, ale mala je nastastie ok, uz aj lepsie spava. 🙂
a nieco pre anglicky hovoriace z dnesnych sprav:
http://uk.news.yahoo.com/21/20110114/tuk-breast...
ahojte, musíme sa pochváliť, za 3 minúty, čo som sa nepozrela na Maximka, hrá sa na veľkej posteli, sa presunul asi aj meter,,,ale po sediačky, hodí si pred seba hračku a potom sa za ňou načahuje, , sedí v akoby v tureckom sede a posúva sa...jééééj, strašne pri tom fučí....a keď mu niečo chutí, tak opakuje po mne...mňam mňam🙂 u nás prší a ide pomaličky konííík
Ahojte kočky, dnesne zaspavanie po obede....
https://www.youtube.com/watch?v=4Ia-NfzfftANO nesmejte sa tomu namiesto spanku 😀 😀 😀 😀 😀
@bealondyn - to som dnes pocula v radiu, zasa nejaky prevratny humbuk... vsak mamina sama vidi, ked jej dietatku uz nestaci.. pri Maxovi sme zacali v 5 mesiacoch s prikrmami... kamoska zacala az v 7 mesiacov... tych 6 mesiacov je orientacne, nie, ze kazde dieta uderom polnoci MUSI alebo NESMIE papat prikrmy
@mojalili zlatyyy 😀 .. nasa sa uz tiez uspava v posteli ..... kazdu chvilu cakam svokrovcov, aj by som bola rada, keby uz zaspala, lebo ked ju chyti svokra do ruk, tak mam po spanku .... a davat ju o 2 - 3 hodiny neskor ... to uz sa jej bude tazko zaspavat 😒
inak taka som napalena - isla som malej uvarit zemiak s karfiolm a zltkom, lebo minule samotny zemiak+zltok nechcela, tak ze to prebijem trosku karfiolom a taky nejaky zvlastny sa mi zdal - vytiahala som ho z mrazaku, dala varit spolu so zemiakom, zemiak rozvareny, karfiol gumeny, tvrdy 😖 ... vyhodila som ho aj s tym, co ostal v mraznicke a dostala len zemiakovu kasu ☹ ... zltok som neriskovala, lebo by mi to nezjedla vobec a tak zjedla vsetko vsetucko 🙂
...este chcem napisat, ze karfiol som mala kupeny cerstvy a sama som si ho zamrazovala ... nechapem, cim to je, ze sa tak pokazil, no ale fuj, aky hnusny bol
@julinka2787 ono je možno taký hladoš aj preto, že je neskutočne aktívny, večne v pohybe, proste všetko vyskáče... odkedy sme na príkrmoch, tak v podstate stagnujeme na váhe 7,5-8kg... teraz má necelých 8kg, takže žiadny tučko, myslím... Prikrmujeme sa od 4,5 mesiaca.... on mi hneď, cca po týždni prikrmovania spapal 120ml...
@monky1 mne sa takto pokazila v mrazáku brokolica... tiež som si kúpila čerstvú a sama namrazila... dala som ju pariť a po pár minútach neskutočne smrdela... tak skončila všetka z mrazáku v koši... 😠
@piacere tak potom je to ok. keď aj viac spapá. nie každé bábo papá tabuľkovo a podľa predstáv doktorov. pokiaľ je spokojný, nie je prepapaný, tak ho nechaj, nech láduje. buď rada, že papá, sú tu kočky čo majú problémy s (ne)papaním drobcov... 😉
@julinka2787 jasné, som vďačná, nikdy sme problém s papaním nemali 🙂 Len som sa bála, aby mu také množstvo nemohlo viac uškodiť, ako byť na prospech 😅
@piacere - mne maly papa 50-60g prikrmu 3x do dna a je uplne plny, zvysok do neho nedostanem... toto je podla mna uplne individualne... kamoskin maly zje 5x denne MISKU, asi 250-300 g jedla, vazi ani nie 8 kg, ma 10,5 mesiaca, aktivnejsie dieta som nevidela, ani sekundicku neposedi a uz mesiac chodi xixi...
@monky1
@piacere no neviem co sa stalo.. ja kupovanu zeleninu nemrazim.. lebo v mraziaku mam naskreckovanu nasu urodu.. a ta je v pohode aj po rozmrazeni 😉 karfiol som malej este nedavala, lebo 2€odmietam zaplatit za malicku hlavku rychleneho karfiolu.. nech si ho nechaju.. 😉 a mna ide z karfiolu roztrhnut, tak ak ma byt b. po mne 😀 😀 😀
@monky1 - mne Max bojkotuje zemiak, totalne, v com je, tam neotvori pusu... som zvedava, ako sa v realnom zivote bude vyhybat zemiaku 😝
Nechala som ho v izbe, nech sa hra, otrava jedna mala, spat nechce... tak vykrikuje... uz celkom pekne sedime, ked ho posadim...
@anjelicek26 moja stara mama hovorieva ze od zemiakov je velka hlava a od slizov sa sprostie 😀 😀 😀 ja ina tiez nemam velmi rada zemiaky... ale b. ich miluje.. ale musia byt rozmixovane uplne nahladucko a s vodou take redsie.. chcela som aj s MM, ale neda sa mi odstriekat viac ako 10ml
@zojec - no my mame velku hlavu uz teraz, krpec to asi nechce riskovat 😅 No ja odstriekam dost, 100ml do prikrmu aj rucne, to ani odsavacku nevytahujem... len je to vzdy taka skoda, ked on z tych domaco varenych 90% ... no co uz s nim..
@anjelicek26 jeeeeeeeeeej krásne sedí, to Oliv nevydrží ani 5 sekúnd ona sa švihnedozadu, lebo si myslí, že sa tak vzoprie na nohy
inak dnešný spánok 2x20 minút 😕
@anjelicek26 sranda je, ze ani rucne, ani odsavackou.. ale ked prilozim prisavnika tak tam cucia aj 10 minut 😀
@ellysa b. tiez dnes zke spi ☹ a ja by om si taaaak zdriemla, ale nusim citat zabiatko 😀 to ju teraz najviac bavi
@babulina my sme ju už kúpili, nepotí sa pod ňou hlavička to jlátka, len vyplnená a ja som rada, že ju máme, malá s ňou pár krát dobre plesla na dlažbu, jednoducho niekedy sa musím aspoň napiť, alebo dať do práčky a ona nevydrží ani sekundo byť kľudná, stále sa niedke liepa.
no om asi hysterka, čo už 😕
@ellysa - Saska myslim bola rovnaky samovrah ako Oliv, ona sa pustila a svihla sebou na dlazbu, parkety, hocikde, len to tak dunelo, ja som bola velmi rada, ze sme helmicku mali. Naucit sa, ze to boli, naucila aj tak, nie, ze by si umyselne helmou trieskala hlavu o rohy 😕 Ved ked capne s helmou na hlavu, tiez to zaboli, ale si ju aspon nerozrazi 🙄 Jasne, ze maju deti mäkkucke kosti, ale rana ci roztrhnuta koza na cele, to je rychlo, ani sa nekuknes a moze dieta krvacat... nejde len o zlomeniny... Saska ma dodnes jazvu v oboci, spadla zo sedacky na roh stola... a to som sedela pri nej a zachytila ju, len hlava uz bola na stole... sialene to krvacalo...
@zojec - niekomu to ide, niekomu nie, ja odsavam od porodu, tak su prsia zvyknute... na zaciatku moc mlieka, potom pomenej, tak odsavat pomedzi... teraz sa to uz nejako unormalnilo...
@zojec tak nasa ela asi bude sprosta s velkou hlavou, lebo miluje zemiaky aj slize 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ... no snad sa vydaaa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@anjelicek26 krasne si sedka, jeejda ... a zemiak mu nechutiiii??? hm, elinke veeelmi ... snad som to prave neuriekla
a eli mi konecne zalomila, som sa snazila ju uspat uz od 14h, ale do toho prisli svokrovci s hanickou a bolo po spanku, samozrejme 😠 😠 .... hned po odchode som ju supla spät, trochu sa povrtela, parkrat som ju pretocila spät na chrbatik a konecne zaspala
inac svokor ma pochvalil, ze ako dobre sme to s tou postelou vymysleli a ked som sa mu postazovala,, ze je dost nizko, povedal, ze nabuduce donesie nejake dosky a postel podlozime, aby bola vyssie 😵 😵 😵 😵 ... ze to mna nenapadlo ... asi jem vela slizov 😀 😀 😀 😀 😀
@zojec - zoji, keď robíš ten humus, tak cícer na druhý deň po odmočení ešte varíš alebo nie ? ťa tu otravujem , že ?
@miculienka ano uvarit dommaka a rozmixovat 😉
@monky1 aj moja lubi zemiaky.. slize som jej este nedavala .. zbytocne, ked aj tak najemno mixujem... niekedy pridam trochu kuk. muky do jedla 😉
@mici111 jaj no ale lazovska a bratislavska jednota to bude asi roziel... v nasej jednote zastal cas v roku 1987 🙂
@monky1 - Max by mal najradsej totalne tekutu stravu, aby to mohol chlipat alebo teda uz fakt velke kusy do pusiny rukou. A nic medzi tym 🙄 Netusim, ako ho vobec naucim otvarat usta 😕
@zojec - ani my sme cestoviny este nemali... pri tych par lyzickach, co spapa, nam staci minimalne variant jedal... na co mu ponukat 30 druhov, ked je len 5? Ved nas sa rozpapa....

@miculienka mna jednota vytaca, lebo tam nikdy nic nemaju.. typicke dedinske obchody.. v nasej dedinskej som nebola uz asi 10 rokov.. ale vraj sa tam nic nezmenilo..a ze bio policka?? 😀 😀 😀 to by som sa tu nahladala