Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
baby hodim vam sem recept na vybornu sosovicovu pomazanku.. u nas sa po nej vzdy len tak zaprasi 😉 aby ste nevraveli, ze nic nedavam 😀
250g sosovice (najlepsie cervena, nevari sa dlho, ale moze byt aj obycajna)
50g udeneho tofu syra
1 cibula
korenova zelenina (mrkva, zeler, petrzlen)
1pl citronovej stavy
petrz. vnat
ovsene vlocky
ochucovadlo solcanka
uvarime sosovicu do makka
cibulu nakrajame na kocky, oprazime do sklovita, potom tam pridame nastruhanu korenovu zeleninu a tofu syr, asi minutku dve podusime, nie velmi, aby z toho neostalo blato, potom pridame k sosovici a zmixujeme dokopoy.. ochutime citronovou stavou , pokrajanou petrz. vnatou solcankou, popr. solou 🙂 mnamka na svete.. ratajte s tym ze toho bude tiez dost 😀 da sa to robit aj z fazule, ciceru.. a urcite aj zo soje.. to som este neskusala 😉
mozte urobit aj ratolestiam bez tofu, cibule a zeleru.. ja som este sice cervenu sosovicu nedavala, ale uz sa chystam, tak potom urobim nieco aj pre deti.. ked som robila tento recept, tak mi prisla navsteva, tak nie je vsetko pofotene.. 🙂 ale je to jednoduche ako facka 😉
zacala som k tomu robit, taky francuzsky posuch, ktory sa pecie na pekaci a potom nakraja je s olivami, semienkami a oprazenou cibulkou.. chcete recept??
@monky1 - poradňu ani nespomínaj , akurát včera sme boli, doki práve na nej skúšal , že čo dokáže - no cirkus , rev , horor - práve vtedy si zmyslela - tak zo skúšky sedieť - asi 4 by som dala - do každej strany ju vialo , na brušku jak mrcina so strašným revom a doki humorista jej ešte položil pred nos fonendoskop , že či sa bude plaziť 😀 , ani vo sne , ale som mu povedala, že to zatiaľ ani v kľudnej nálade nerobí
zabudla som k tym ovsenym vlockam.. ak by ste to mali velmi riedke, tak len dosypte ovsene vlocky trosku na zahustenie.. 😉 ak je to dobrej konzistencie, tak tam nemusia ist
@zojec - ty nechceš napísať nejakú kuchársku knihu so zdravými jedlami ? 🙂
Chcem sa Vas spitat je to normalne ked moj maly bude mat 8 mesiacov a uz sa sam chyti postielky a sa postavy .?? Ja sa len bojim toho lebo este mame ist v 9 mesiacoch k ortopedovy lebo este nemal celkom vyvynute jadierka...
@miculienka no to isté včera u nás na prehliadke, tiež revala keď ju skúšal, čo už vie, jedine, keď jej štrngal hrkálkou pred očami bola ticho a keď ju dal na nohy, to sa mu rozbehla, tak sa smial, že tá už začne za chvíľu behať
@zojec mňáááááám zajtra odskúšam 😀
@monky1 no hej, veď ako ináč... 😀 len neviem kde by som zohnala nejakú plavkovinu... 😒 😉
@miculienka jaaaaaaaj na to som este nedozrela, ale aj to mozno pride 😀
recept na posuch, mam tu z MK, od baby co zije vege , zdravo a este aj vo fr 🙂
500g hladkej muky ( alebo pomiesat: 300g hladka T650 a 200g celozrnna akakolvek)
350ml vody
1 drozdie 42g
par lyzic oliv. oleja
vsetko zmiesit dokopy, a nechat kysnut cca 45 minut, potom do cesta primiesat, olivy, opecenu vychladnutu cibulku, pokrajanu cerstvu bazalku, alebo cokolvek vas napadne.. semienka sezamove, slnecnicove, susene paradajky..
a nechat to este aspon pol hodku stat a kysnut,
potom dame na vymasteny plech, urobime taku velku placku na cely pekac, narezeme take pasiky v strede, (neskor sa z toho bude odlamovat) potrieme poriadne olejom.. v pohode rukami rozotriet a dame piect.... cca 30-45 minut na 180stupnoch.. ked vyberiete tak prekrojite v strede a ulamujete si z toho.. moj muz sa za tym ide s prepacenim "zas.at" 😀
Tak mame asi dost sikovne deturence 🙂)
@ellysa - tvoja sa potom aspoň predviedla 😉 , ale toto moje vrešťadlo , tuším, že neznáša nášho doktora 😀 , zakaždým tam reve
@kika987 a už lozí ? lebo to je ok , že sa vyťahuje v takom veku do stoja , teraz som čítala taký článok , tam sa to píše, že je to v poriadku, patrí medzi šikovných, len neviem na tie nožičky čo píšeš , či už môže zaťažovať , a kedy ste boli naposledy u ortopéda ?
@kika987 - ale zas v motorickom vývine ho tiež nemôžeš brzdiť a obmedzovať , keď sa sám pýta na nohy , no nie ?
@zojec - ako moja , ležím si na chrbte a je mi dobre, nechajte ma tak 😉
ahojte, tak už sa pretáčame a dnes sme aj padli z nízkej postele...chúďatko
ahojte,
prosím vás, ako dlho varíte/paríte cviklu? Ja som ju dala variť o pol desiatej!! a ešte furt je tvrdá... už som musela dať pariť cuketu a karfiól, lebo nebudem mať malému čo dať na obed.... nechápem... 😠

@julinka2787 - to máte fajn , taký spánok , ja som už bola grogy , 4 noci po sebe nespať 😝 , túto noc sa mi aj snívať stihlo 😀