Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 Kým jej to tečie tak je spokojná, plakať začne až keď jej to prestane ist. Dám ju potom k druhému prsu a tam to isté. 5 minút pekne pokojne papá a potm keď to prestane ísť, tak začne opäť plakať. Mne už v porodnici povedali, že mám malé bradavky a že to pôjde len s klobúčikom.
V noci, keď malá spinká 4 hodiny, tak sa mi ako tak prsia naplnia a pekne sa napapí, aj keď jej musím dať z oboch. Cez deň papáme každé 2-3 hodiny a pripadá mi, že sa tam to mlieko nestačí vytvoriť. Neviem čo mám robiť, lebo začne strašne plakať a ja jej vlastne ani nemám čo dať papať.
@puhinka Ona neplače keď vidí didi. Ona pekne papá, ale zrazu ako keby uz v tom prsi nič nebolo, je nič nejde a začne strašne plakať.
@anjelicek26 Chcem sa ešte spýtať, či je lepšie chodiť cez deň v podrsenke alebo bez nej...???
@janicka222 - urcite s podprsenkou, nech si nerolujes prsia do podprsenky po par mesiacoch 😅 Je to zataz navyse... na produkciu mliecka to myslim ziaden vplyv nema...
@janicka222 - ja mam ploche bradavky, totalne, teda mala som... ale raz sme skusili bez a slo to... tak som uz ziadne klobuciky nedala... bradavky sa vytiahli same... niekedy som ich troska vytiahla odsavackou a bolo... je to pohodlnejsie, ako blbnut a vyvarat klobuciky...
Prosim nerob si tolko starosti, mliecka je vzdy dost, je to dopyt/ponuka. Mne ako vravim robi Max PRESNE to iste, ked mu to netecie dost rychlo a je hladny. Predchadzam tomu, ze ho kojim este nezobudeneho, vtedy ma na to nervy. Ale ked napr. ideme z prechadzky, zobudi sa mi v kociku a uz placka cestou domov, ze je hladny - tak vtedy ho ide od jedu roztrhnut po par minutach na prsku, ked to uz netecie dost rychlo. Ja mu to prso vtedy v momente berem, certit sa mi nebude... dostane dudusku... a o par minut zasa prso, vtedy je uz klud 😉
Aj ja mam niekedy pocit, ze prave vypil vsetucko, co je v priach a tak uvazujem, ze ked sa zobudi, bude hladny... ale ono sa to proste este nikdy nestalo...vzdy to stacilo 😵
@anjelicek26 Ja mam obavu z toho, že keď je Laurinka zvyknuta na ten klobučik, tak už nebude vedieť bez neho papkať. Ono s klobučikom nemusí toľko otvárať pusku ako bez neho.
Vieš problém je v tom, že ona strašne plače a plače, lebo jej z toho prsa už nič nejde. A nie je určite dostatočne napapaná, lebo keď sa pekne napapá, tak je spokojná, ale teraz strašne plače a jednoducho jej z toho prsa nejde ani kvapka. Viem to podľa toho, lebo to nejde potom ani z odsávačkou.
@janicka222 aj Branko papá cez klobúčiky a nezdá sa mi, žeby bol hladný. Skúšame aj bez nich, ale z pravého prsa to nevie ťahať, skúšali sme rôzne polohy. Ľavý je ok, len bradavka nie je zvyknutá a potom je citlivejšia.
Tiež sa obávam toho, že bez klobúčikov to nebude vedieť, neviem ho prnútiť, aby otvoril dokorán pusu.
Nevadí, prestala som sa tým trápiť, hlavne že pije a pije moje mlieko, nie umelé. 😀
@janicka222 a nie je to len v technike ako si tu odsavacku prilozis?, lebo mne sa stava, ze ked si zle vsuniem bradavku do odsavacky, tak nic netecie, musim proste spravne napasovat aj pri odsavani tu bradavku a potom to ide riadne az prudom tecie
@takyna Skúšala som všetky možné polohy pl hodinu v kuse a nič.
@janicka222 tak potom neviem, v com by to mohlo byt, tu by bodla rada od laktacnej poradkyne, tie nas celkom slusne zaucili v nemocnici ako odsavat
@jarus8 To som si hovorila aj ja pokiaľ som mala mlieko. Len teraz, keď mám s tým problém, tak už aj uvažujem o tom, že či keď sa kojí bez klobúčika, čiže je priamy kontakt pusinky s prsom, tak či nie je potom tá produkcia vyššia.
@takyna Uz som sa snazila z jednou skontaktovať, ae je nedeľa, tak snáď sa mi zajtra ozve.
ja tiež mám väčší problém s pravým prsníkom ako s ľavým, dokonca som sa tak povykrúcala, že kojím po ležiačky iba a k pravému prsníku si malú prikladám s ľavej strany, sme vykrútené ako paragrafy , ale inak to proste mi nešlo 😝 🙂
@janicka222 no nam v porodnici hovorili, ze klobuciky produkciu mlieka utlmuju, lebo babatko pri sani nestlaca dvorec a prsnik sa menej vyprazdni... a ze dieta sa s klobucikom ovela viac nataha ako bez neho, lebo vlastne taha na dvakrat, ked to najprv musi prist do klobuka...
no neviem ci by si tvoja mala zvykla este bez klobucika... to prisatie je fakt kus ine... ozaj by to chcelo nejaku laktacnu poradkynu... drzim palce, nech je to len nieco docasne...
@janicka222 - no mne sa mala prisala prvy raz vo vani, ked som ju mala na sebe polozenu, proste sup a slo to 😅 Potom to chcelo este troska treningu, ale klobuciky sme uz nedali na prso... odkedy som kojila bez klobucikov, tak som ani ziaden zapal nemala - lepsie sa vyprazdnovali prsia - dovtedy som ich mala niekolko, hroza to bola...
Inak ak mate nejaku laktacnu krizicku, tak fakt, obe zaliezt do postele, kojit sa kazdu chvilku, spravit si caj na kojenie, popijat vineu, co najviac spat a nerobit NIC ineho... o den-dva bude mliecka az az... uvidis... u nas to vzdy zabralo.
@janicka222 prikladať, prikladať, prikladať a aj bez klobúčikov - pri priamom kontakte sa tvorí viac oxytocýnu, ktorý podporuje tvorbu mliečka.
@ceresna hurá, teraz vytiahla 88 ml z oboch prsníkov a bez klobúčika 🙂 tak som veľmi rada, dúfam že sa to bude už len zlepšovať...
@anjelicek26 teraz mi vytiahla 88ml z oboch prsníkov a bez klobúčika, tak sa veľmi teším a dúfam že sa to bude už len zlepšovať...
@janicka222 - na 4 tyzdnove babulko je to super, kolko mala pije, mne Max vtedy pil tak 90 ml... A super, ze cez prsnik, gratulujem, ze je to uplne iny pocit?
Mne Maxovi chyba 50 g, aby zvysil svoju porodnu vahu o dve kila 😨 Este nema 6 tyzdnov... som zvedava, co nam doky na to v stredu povie 😝
nam trvalo zhruba 2 tyzdne kym sme zacali papkat bez klobucikov, potreboval chlapec zosilniet, lebo si nevedel nasat bradavku, ale teraz dobre ze nie cele prso vsaje do seba 🙂
ahojte,
ja jedavam aj vyprazane a tiez cerveny melon...inak nejem strukoviny, jahody, orechy, paradajky, papriku, cibulu, redkovku..no zeleninu...a dala som si aj cokoladu...mala nemala ziadnu reakciu zatial...
janicka, gratulujem...aj my sa trapime s klobucikmi, ale nasa nechce bez ani za svet a vzdy mi dokatuje bradavky, ked sa o to pokusame a potom strasne reve, ked jej to nejde...o nicom...ale tak mliecka je dost zatial klop klop klop...akurat tie zapaly mavam 😠
@anjelicek26 no než nám začala táto kríza tak dala aj včera do obeda napr. 120... tak som sa veľmi tešila, inak okolo tých 90 tiež dala skoro vždy... len teraz teda je to takto. no som zvedavá ako to bude pri ďalšom kojení... len sa bojím že dala toľko lebo to bolo po 4 hodinách...

@janicka222 - mne to Max robi tiez, to iste... ale to len, ked ho necham riadne vyhladnut...vtedy mu vadi, ze mu to nejde rychlo... skus ju kojit este v polo-spanku tesne pred prebudenim, bude kludnejsia a pokojnejsia na prsku... Ja som Sasku kojila 3 mesiace cez klobuciky a potom sa zacala prisavat normalne - v tej dobe som mala strasne vela mlieka... ale je pravda, ze sa prsia horsie vyprazdnuju, ked dieta pije len cez klobuciky. Mne nikdy nevypila prsnik do dna... bol to rozdiel 100 a 1 ked sa prvy raz prisala bez... teraz s Maxom sme klobuciky na kojenie ani nekupili.