Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@lenocka84 mala Bibuska mala problemy s cukrom, nizsku hladinu, lebo ona sa narodila pomerne velka , 3720 gramova, a preto jej klesol, lebo bola spava a nepapala ako by mala od zaciatku sama, bola lenivsia, Lencka u vas to uz urcite nebude cukor, lebo pekne papkate, to sa vecsinou na zaciatku stane, ked su vecsie deticky, ale ak by sa ti predsa len nieco nepozdavalo, mozes sa spytat tvojej pediatricky pre istotu na to
@hori nam sa toto iste stalo pred 3 dnami, cez nos aj usta jej to istlo prudom, postel bola cela premocena, ja som sa strasne zlakla tiez, ale nastastie zatial sa to neopakovalo, klop,klop,klop 🙂
@hori - fakt netusim, mne maly vlastne vobec neblinka, len ked sa doslova preje - a to uz mam celkom odsledovane, lebo sa pri jedle hneva, ze mu tam uz viacej nejde... tak mu strcim cumel a je dobre... inak troska odblinkne.... ale je to raz do tyzdna, kedy to neodsledujem..
@takyna - aj malemu sa obcas zatrasie bradicka ci rucicky, no ale nic som tomu nepripisovala, skor, ze ho presla zima...
baby tak ako toto grckanie je u nas ma dennom poriadku a najhorsie je ze ked zacne ckat,tak to ide vsetko von aj nosom aj pusou.☹najhorsie je ked sa zacne dusit
@deniskateniska - ☹, snad to coskoro prejde ☹
weirdo dufam aj ja.
Maly nechce spat,stale je na cicke,papal uz aj z flase,co potom vzdy zaspi a teraz len rev.och joj.
@lenocka84 dari sa nam fajn...len nejako nestíham ... malý je stale na mne nacucnutý (už je 6 kilový macko) a som chronicky nedospata, ale to vacsina z nas 😖 ešteže su prazdniny a zvyšnu bandičku mam v tabore 😀 a vy sa mate ako? 🙂 inak o tom umelom sladidlo som to akurat včera videla v telke.... 😒
@adamala tie potničky mame na tvaricke aj my a ja mam pocit, e to je tym, že sa mi prso dotyka jeho lička, spoti sa to tam a hned su tam...ja to teraz robim tak, že mu po kojeni pretriem vzdy tvaricku vatovym tamponom namocenym v prevarenej vode a straca sa to trochu....
@deniskateniska - vymyslaju tie nase deturence 😉
ahojte, chcela by som poradit ak mam niekto manducu, davate do nej uz deticky?...my sme skusali, ale zda sa mi ze ma nozicky straaasne nasiroko, aby mu trvali von....je to tak spravne? dakujem za rady....patko sa strasne rad nosi a ja nezvladam obsluhovat starsieho....tak by som uz mala dve ruky k dispozicii....
a este ma napadla jedna otazka, mohla by som ho dat aj chrbtok ku mne?
weirdo hej nech vymysla,ale spal 3hodky aj to v aute.och
@zzz - ahoj Zuzi 😉 . My mame Manducu, ak si videla na FB, mala si v nej zvykla a zaspinka tam, i ked chvilku strajkuje. Nozicky su nasiroko, vyzera to divoko, ale ja myslim, ze je to OK. Patko je od nasej Nelky starsi 😀 , takze myslim, ze mozes nosit ... no s tym chrbatikom k sebe by som to ja osobne nedavala zatial ... predsa ked je tvarickou, tak ma gulato ten chrbatik, co by asi takto nemal ...
@deniskateniska - jaj tak 😒 . Tak snad zajtra bude lepsi den 🙂 . Najhorsie je, ked clovek nevie, co vlastne chcu a ako im pomoct 😲
@zzz - ano ano, ta 16. Ja to robim tak, ze jej zdvihnem zadocek, ked je uz tam a napravujem nozicky, ono vela netrcia, este su mrnave, tak to len take male hokejky 😀
Dolezite je, aby kolienka boli vyssie ako panva ...
Ale dobre sa mame, teraz trosku je obdobie vzdoru pri kojeni, ale tak snad to vychytame 🙂 . Spinka super hlavne v noci, klop klop klop, na prve budenie ju budime, potom sa okolo tych 3-4 hodin na dalsie zobudi sama, teda ona si tak ochka krochka v postielke, manzel sa na to vzdy zobudi 😀
Vy ako? Ako Patko funguje? A ako zvladas oboch?
... nie prve budenie, ale na prve nocne kojenie 😉
ahojte junove mamicky,
ja davam malemu prevarenu vodicku v tychto horucavach a pomaha to...inokedy len parkrat potiahol a hned bol nervozny, teray sa napije sem tam vodicky medzi kojenim dam mu cumlik a pokracuje v spinkani...
@weirdo ako kedy zvladam..hlavne zalezi aky ma patko den...ale uz je to lepsie, kym nemal dudku, tak papkal aj kazdu hodinku...ale potom som ho naucila na cumlik, a uz je lepsie, uz ma intervaly kojenia tak 2,5-3 hodiny co je uplne super....akurat sa mu asi dost vracia mliecko, a nechce lezat ked sa napapa, tak ho dost vela nosim...ale vnoci celkom dobre...
preco budis na kojenie? malo pribera? lebo ja som nikdy ani danka nebudila a ani patka....som sa pytala aj znamej lekarky a ona hovorila,ze netreba budit, ak bude hladny bude kricat....
@naty1976 no satku som tiez zvazovala, asi tiez vyskusam....kamoska by mi pozicala...musim zistit co bude lepsie...aj ked v tom teple co bolo, je to asi jedno....
kočky,ktore kojite-mate niektora skusenosti s tymto produktom?
@kivec
aj ja som dnes mala mokre triko po 2och hodkach od kojenia 😖 -no dufam,ze to aj funguje 😝
este zvazujem tieto prsne vlozky:
http://www.babybots.co.uk/littlelamb_breast_pad...
a beziiiim OFF-maly chce papat-bru nocku 😉
dobré ránko babulky, tak opäť slnečný deň, ale v noci som mala dokorán okná, tak máme krásnych 23 stupňov🙂dnes ideme do poradne, tak som zvedavá koľko pribral🙂

baby, tak dnes mi mala tak vyblinkla, ze jej to islo aj nosom! ma to dost vystrasilo a ju asi tiez...
potom zaspala... ale musi byt teraz fest hladna, lebo vychrstla asi vsetko... teda bolo toho dost...
je to mozne, ze par dni negrcka, alebo len tak v norme a zrazu pride taky den, ze sa bojim, aby nebola podvyzivena? cim to je?