icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

j.a.j.a.j.a
19. júl 2010

@jarus8 ahoj o osmej pozhasinaj,zapni radio(aby si brobec zvikol na hluk)alebo televizor ale tak aby mu nesvietil do postielky..pockaj kym zaspi.a ked spi tak uz tak nevnima a mozes robit co chces.....

puhinka
19. júl 2010

@chani ,jéj...tak potom kuknem 😀
a my máme asi tiež koliku...malinký mi tóľko plačká...až mi to srdce trhá...alebo plače plače a nakoniec si grcne...a tá tyčinka pomáha?a je to na predpis lekára,alebo?

anjelicek26
19. júl 2010

@bealondyn - no na stranke pisu, ze to robia na zaklade slovenskeho rodneho listu az... takze ked som len cez vikend poslala mame papiere, kym to da overit a prelozit, kym to tam odnesie, kym bude rodny list...sa k nasim nedostaneme ☹ Zapisat do pasu robia na pockanie bez terminu mi z toho vychadza... ale aj tak... my sme planovali v septembri svadbu a krstiny v nemecku, na to mozem zabudnut, ze sa to stihne 😖

bealondyn
19. júl 2010

@anjelicek26 mozno ta prekvapia a dostanes to skor, ale ja by som na tvojom mieste zavolala na ambasadu a informovala sa, ci ti ho nezapisu na zaklade ang.rodneho listu.
dalsia moznost je, ze si poziadas o jednorazovy cest.doklad pre maleho, potom s tym mozes ist na Slovensko, ale naspat to neplati, to uz by si musela ostat na SK kym nedostanes ten rodny list a nedas si ho zapisat do pasu tam. ak planujes byt na SK dlhsie, tak to by si si toto mohla vybavit a ist v septembri. 😉

my vybavujeme malej anglicky pas, ale to vy nemozete, na to potrebujete referencie, ze vas tu niekto 'professional' pozna 2 roky. 😒

bealondyn
19. júl 2010

@anjelicek26 aha teraz citam, ze ste to chceli mat v Nemecku, tak tam by si musela potom cakat na ten rodny list zo slovenska, to je uz moc komplikovane. 😒

anjelicek26
19. júl 2010

@bealondyn - v nemecku mi aj na zaklade anglickeho rodneho listu u nas v dedinke vystavia malemu pas na pockanie... staci, ze je tam drahy ako nemec zapisany v rodnom liste...aj u Sasky to bolo tak... len sa tam musime dostat "fyzicky" aj s dietatom. A na to sa musime dostat do nemecka...

anjelicek26
19. júl 2010

@bealondyn - Saska mi ide od septembra do skoly a uz potom nemozme len tak behat hore dolu, to je to...takze ta varianta - jednorazovo na slovensko a pockat si na papiere asi nehrozi...lebo ak presvihneme prve dni v skole, to by nam dali...

Takze anglicky pas az po dvoch rokoch? Mozno vybavime, drahy je tu uz rok, tak o rok to mozeme skusit, sranda ked bude mat Max tri pasy 😝

bealondyn
19. júl 2010

@anjelicek26 no do nemecka sa aj s malinkym dostanes ked ti tu na ambasade vystavia "jednorazovy cestovny preukaz" a malemu potom hned vybavis zapisanie do svojho pasu v nemecku, ked hovoris, ze je to take lahke. len si musis byt ista, lebo ten preukaz plati len na cestu tam pre babatko a nie spat.

anjelicek26
19. júl 2010

@bealondyn - no dame mu vystavit rovno pas v nemecku. Tam do pasov nezapisuju...inak by sme to riesili hned cez nemecku ambasadu... ale to je este zdlhavejsie, ako cez slovensku... my sme to takto davali robit Saske, mali sme len slovensky rodny list a vystavili jej hned nemecky pas... na tom sa nic nezmenilo, uz sme tam volali... len musime prijst s malym a doniest jeho biometricku fotku.

Vsak keby sa to nejako predlzilo, my tam mame dom, aj zariadeny... to by nebol problem... uvidime...skusim sa dovolat na tu ambasadu, co by bolo lepsie... lebo by bolo strasne fajn moct ist za nasimi koncom augusta...aj keby sme museli ist cez nemecko kvoli pasu...

bealondyn
19. júl 2010

@anjelicek26 no drzim palce nech sa to nejak rychlo poriesi, ja mam z tych blbych papierovaciek tiez dost! matersku zo slovenska vybavujem uz od aprila a este stale ju nemam! 😒 😠

anjelicek26
19. júl 2010

@bealondyn - no ja mam nemecku, prvu cast do porodu som uz dostala, druhu cast som len teraz posielala papiere, ale snad nebude nejaky problem... pridavky na deti, teda tych 195 € mesacne, tak to sme tiez teraz posielali. No a rodicovsky ani netusim, ako budem vybavovat...ale to az po skonceni materskej niekedy v auguste si mozem dat ziadost...ak som to spravne pochopila...ale tusim 1400€ budem dostavat mesacne, sa tesim 😵

monky1
19. júl 2010

@sportpark my sme ich davali prvej dcere dlhodobo od maleho malicka, lebo ako 3-tyzdnovej zistili bacila v crievkach a dostala ATB ... tak hned sme nasadili aj Infants dophilus .... toho sa nemusis bat - to jej urcite neposkodi - skor naopak 😉

takyna
19. júl 2010

@fatimuska s cukrom je to vecsinou u deticiek na zaciatku kym sa nerozpapkaju, nezatazuj sa tym, urcite ste s poriadku 🙂
ja som vcera poriekla vsetko co som mohla, mala vyvadzala od siedmej vecer do poj dvanastej potom sa na rukach upokojila a zaspala nastastie do siestej rano 🙂 , ale medzi tym sa zgrcala, kakala stale, no neviem, ci jej ta vinea co som pila neuskodila, a dnes ma tiez akcny den, bola tu aj moja starka , mudre rady zase mi davla, aj sme sa pochytili a isla domov, rada si dam poradit, ale ked sa to prehana, tak ma to uz nebavi 😝 🙂

tibinka22
19. júl 2010

@sportpark
ja len umele, ja som nemala mliecko vobec ☹ v porodnici jej sice zacali davat HUMANU, ale mne poradili tuto BEBU ha a spokojnost nadovsetko...

monky1
19. júl 2010

@tibinka22 moja starsia dcera Hanka je odchovana na Humane 😉 ... a bolo to az 9.mlieko v poradi, ktore jej konecne sadlo ... viem, ze sa to nama striedat, ale skusali sme, lebo sme museli, nic jej nevyhovovalo ... az nakoniec ta Humana AR

cuki
19. júl 2010

@darja20 na candidu od lekara dostanes tak max nieco lokalne, urcite nie peroralne atb a aj keby dnes uz su aj take s ktorymi sa v pohode dojci dalej, takze ziadny koniec dojcenia to neznamena, nestresuj. Co je ale dolezite pri candide, ze sa zivi sladkym, takze by sa mal obmedzit cukor - v sladkostiach a bohuzial aj v ovoci (netreba to s jedenim ovocia prehanat, jablcko denne je OK) a napojoch. A este je potrebne skontrolovat, ci babatko nema zabku v puse, lebo ta moze stale dalej a dalej infikovat matkine prsia, aj ked si ich maze neviemcim- treba potom liecit oboch. Skus sa este spytat tu na MK annag je laktacka, napis jej do IP, co by ti odporucala.

cuki
19. júl 2010

@jarus8 ak je to len priesvitny sekret z nosika, staci odsavat, pripadne cistit vincentkou, alebo libenar a otrivin pre deti (to je len nejaky fyziologicky roztok. Najlepsia je odsavacka na vysavac (vacuwell ci ako). Ak je soplik zlty, alebo zeleny a trva to viac dni, treba ist na vyter k lekarke a ta ti da ak to bude treba Pamycon- to su ATB do nosika.

anjelicek26
19. júl 2010

Inak babulky, mne sa ten zapal nastastie nejako nerozbehol, ale boli to hodne, je to tak na spadnutie... maly mi z neho ale dnes pil a 120 ml odtial vypil, takze na produkciu to vplyv nema... nastastie... a dneska malinky pekne spinka uz od rana, ani hore este nebol... fakt fajn, ani o nom neviem... sme boli aj na prechadzke...konecne bolo slniecko 😵

weirdo
19. júl 2010

@zzz - si sikulka, ze dvoch chlapiskov takto zvladas 🙂. Raz sme to nechali na nu a zaspala o 20 hod a zobudila sa s nasou pomocou o pol 6 rano 😲 . A toto teplo do toho plus som mala nejake zdravotne veci a trosku schudla, tak je to treba, ona si jednoducho v noci nevie prvykrat vypytat ... dnes sme boli u Dr. a vraj mozme uz teraz skusit nechat to na nu a ak bude aj tak prospievat, tak to tak robit 😉
Potom daj vediet, ako sa Patkovi pacilo v Manduce 🙂

fatimuska
19. júl 2010

@takyna som sa dnes na to pýtala doki, ona je aj neuroligička tak vravela, že to s tou bredičkou je normálny fyziologický stav novorodencov, že maximko je v poriadku,,,,,a vážime 5450g a o 2 dni budeme mať mesiac a vážili sme 3450g🙂, vinea neškodí, je dobrá

weirdo
19. júl 2010

@tibinka22 - tibinka, Ty si bola dnes u Dr. Vozarika? Ak ano, tak sme sa minali 😉

fatimuska
19. júl 2010

no tak dnes sme vypili prvú dávku rotavírusu.......že aké drahé pitie🙂))

anjelicek26
19. júl 2010

@fatimuska - vy mate len mesiac a pribrali ste dve kila 😨

fatimuska
19. júl 2010

no a dnes na poradni bábätko, že jesenná čiapka, že bavlnené body, svetrík a ešte v takej sťahovacej deke a vo vajíčku,,,,a náš malý len v tričku....som hladela na tých rodičova či im nešvitorí

fatimuska
19. júl 2010

@anjelicek26 omyl...2 mesiace

cuki
19. júl 2010

@fatimuska nas ma 6 tyzdnov a vazi presne tolko co vas 😀 , taky maly slonik 😀

anjelicek26
19. júl 2010

@fatimuska - jaj tak, sa mi to nejako nezdalo...teda aj nas ma dnes dve kila navyse... ale ma zajtra 6 tyzdnov...za mesiac by to bolo veeeelmi vela myslim 😅 Mame v stredu poradnu, tak som zvedavaaaa

takyna
19. júl 2010

@anjelicek26 aj my mame s stredu poradnu, ale my mame len 400 g na viac, tak hadam je to ok

@fatimuska som vravela, ze ste ok, to len my sme svetle vynimky 🙂

leveretka
19. júl 2010

@fatimuska aj my ideme o chvilu na rotavirusy...dufam, ze to bude dobre znasat...aj vam nieco hovorila, ake moze mat reakcie alebo tak?

jarus8
19. júl 2010

@cuki ďakujem
je len priesvitný, kúpili sme otrivin pre deti a dávame a celý deň odsávam, uvidím ako bude. Malý sa stále tvári spokojne, len nadránom a ráno počuť, že má plný noštek. Doslova krochká pri dýchaní a cez deň zase dobre. Už som sa dočítala, že je to normálne, že aj pískať môže. 😨