Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@mici111 ja napriklad uz nocnik pouzivam od 4. mesiaca... viem kedy bude cikat a aj kakat.. samozrejme sa to neda vzdy ustrehnut, to by som cely den nic ine nerobila, ale dieta si na zvykne upln e v pohode. mozno si to neuvedomuje, ale urcity navyk vznika... ak sa dietatko dokaze ucit znaky od cca 7. mesiaca, podla mna dokaze od vtedy vnimat aj nocnik 😉
@mici111 - vies co? Ja pojdem coskoro skusit, ale z jedineho dovodu ... mala mala problemy s kakanim po prikrmovani, tak ked zacala tlacit, rychlo som s nou isla na postel, lebo vzdy bola v jedalenskej stolicke pri jedle alebo ohrievani 😀, tam som ju rozbalila a pomahala jej, dvihala nozicky a neskor som ju dala akoby do sedu a ona tisla z vysky do plienky. Pomohlo jej to, i ked sa aj tak vela vytrapila. No a minule sa mi stalo, zohrievam obed a zacala tisnut, reku ej, pome ho na postel, vyzliekla som a tam taka chrumka, tak som nadvihla nohy, nieco dala a potom ze uz nic. No ale kukam na nu, reku malo si nakladla, tak som ju dala na tie ruky a vtedy sa vykakala poriadne. Ona normalne cakala na to 😲 😀 . Tak ked bude kakat dalsi raz, nocnik je pripraveny, tak ju tam skusim dat. Ak ma pocka, ale zrejme ano. Nemyslim ale, ze sa nan nauci nejako extra, ale minimalne to mozem pekne supnut to wecka a splachnut 😉
@zojec - a co si nakoniec varila? Inac prave robim tu sosovicovu pomazanku, ale ja truba jaraba nemam citron a tofu som v Hypernove zohnala len paprikovy, tak som ho pod vodou umyla 😀. A vyzera to aj tak dobre, ale nemozem mixovat, bo mala spi, to by sa zobudila, ledva ju mm douspal, ked sa po 20 minutach zobudila, ze akoze som vyspata ...
@mici111 - to je naša zábava keď sme vonku, na psovi sa nahlas smeje a aj na prechádzke po dedine obzerá všetku zver 😀
@weirdo - my tiež tak kakáme 😵 , rozbalím a tlačíme nohy k brušku , to sú kopy potom 😀 😝 , asi kúpim nočník , nech si zvyká
@miculienka - tak treba si pomahat ... co Ty vies, ci to raz oni nam tak nebudu na starobe 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@weirdo 😀 😀 😀 - jujúj , len či sa dožijeme
ahojte dievcataaa,
no vy o nocnickoch uz...nasa mala este nikdy nedala bobky a ta kasovita zmes by sa teda velmi zle umyvala alebo davala do zachodu. 😀 😝 prepacte za opis....inak od stvrtka ju strasne prehana, dnes uz asi 5x, inak je pokojna, tak to pripisujem hornym zubkom co sa tlacia. len uz ma tak zaparenu ritku z toho, chudatko. ☹
vy ste spominali, ze by nemala mliecko ked hnackuje? 😕
a uz sa dava pekne na kolienka a jeduje sa, ze sa nikam neposuva. 😀 takze coskoro bude lozit, sa tesim...kvetinac prekotila uz pred 2 tyzdnami a najradsej lozi samozrejme ku vsetkym kablom! 🙄 a najnovsie sa naucila, ze vsetko co ma v ruke sa da o nieco otrieskat, tak len bucha do stola, o zem a tak.
a konecne zaspavame bez prska, ved to trvalo.... 🤐
@bealondyn - hm, to bude zúbkami , aj moja vtedy riedko kakuje aj ritku má červenú , len u nás idú vrchné po etapách , minule akýsi náznak a odvtedy ništa
@miculienka no uz je horne vidiet pod dasienkami, cele to tam ma hrbolate, ale este nie opuchnute alebo cervene, tak to vidim nadlho. 🙄 a je kludna aj dobre spava, tak sa asi nacakame. minule ked hnackovala, tak vyliezli spodne po 2 tyzdnoch. uvidime...
@bealondyn - takisto aj mojej , len tam vidieť, že sa rysujú zúbky , inak nič , tento týždeň mi aj hnačkovala raz a ja takú mini teplotku mala , aj sa mi zdalo , že už vidím zúbok trčať , ale dáko som zle videla, lebo mi nedovolí jej veľmi okukovať v ústach , hneď hryzne tými dvomi spodnými - tigrica 😀
joooj baby, ja budem musiet ist od aprila naspat do prace aspon na 2 dni. ☹ ☹ vobec si to neviem predstavit, ani mi to nechyba, ale kvoli nasej financnej situacii musim. v blbom londyne sa jednoducho neda zit z jedneho platu. 😔
vcera som bola kuknut kolegyne, co bolo sice mile, ale este aspon rok som chcela byt doma. ☹
@miculienka nasa to iste, vsetko kuse okamzite a paradne to boli! 😝
@bealondyn 😒 hm, je to smutné , ke ď si matka nemôže naplno užiť doma dieťatko
@babulina no skusam to, ale teda dobre mi to srdce trha ked tak place, aj ked je to len 10 min, keby mal hucat polhodinu tak nevydrzim. ale nerobim to uplne tak presne, ze ked place, tak len prist pohladkat a odist, ostanem vzdy pri postielke a drzim ho kym sa ako tak neukludni, vacsinou to trva len 2-3 min a potom odidem. vcera tak kvacol, ze odrazu v 1 sekunde place a v 2 sekunde spi. kazdopadne v noci to uz potom neriesim, ked sa zobudi, dam prso, mozno robim chybu, ale nechcem ho v noci stresovat a ani seba
@mici111 mne napr svokra hovorila, ze ony s detmi v skolke ked je -10 a viac minus nesmu chodit von, takze ked je -10 a viac minus nedavam maleho von, ale teraz je -4 to sme ho dali tak na polhodku a potom ho dame na verandu, tam sa nekuri a je tam o par stupnikov viacej tak ho netreba rozbalovat.
@miculienka no veru, ale hovorim si, ze 2 dni to bez nej nejak vydrzim a snad aj ona bezo mna. 😔 a pomozu nam aj tie 2 dni v tyzdni.
inak len tak pre zaujimavost, skolka tu stoji 1000 eur mesacne, ak chodi babo kazdy den. 😲 😲 😲 mne bude malu strazit kamoska, co ma rocneho chlapceka, pozname sa uz dlho, tak aspon to, cudziemu by som ju nenechala. 😖
@bealondyn - prepánajána , to čo tam majú zlaté postieľky ? vša toľko ani ja nezarobím , ešteže máš tú kamošku , a možno to bude fajn , aspoň prídeš aj na iné myšlienky , aj keď bude to asi zaberák
prisla som zvonku, je tam prijemne, nejakych minus 5, mamina ma vystriedala, mala taha uz vyse hodky 😅
@weirdo nakoniec sme boli u nasich na obed, mala som cestoviny so samp. omackou a borsč 🙂 k tomu kakaniu, aj moja je naucena kakat po sediacky, ja mam nocnik medzi nohami a ona sa o mn opiera a tak kakame aj cikame 🙂 popri tom surfujem na nete a hovorim jej ššššššššššššš 😉 citron tam nemusi ist, a aj paprikove tofu di mohla nechat 🙂 nabuduce skus udene, da to taku fajn chut 😉
a na ritku odporucam niveu SOS, robi fakt zazraky.. 😉 nedala som dopustit na sudokrem, ale toto je lepsie 😀
@zojec inak ani nam na velmi zaparenu ritulku sudocrem nepomahal..tak som kupila weledu a tu davam, ked je ritula zaparena - to pomaha a ked nie je, tak davam sudocrem..
inak baby, som sa chcela uz davno spytat, ze ked sa dostane nejaky kremik do susky, myslite, ze to vadi?? lebo jasne, ze susuru nekremujem, ale asi ako sa hybe, tak sa jej tam vzdy dostane nejaky kremik.. 😕
@mici111 nevadi podla mna, ved kazdy vecer umyvas.. 🙂 aj preto mi prestal sudokrem vyhovovat, ze je taky strasne hutny.. neda sa dobre rozotreit a ani umyt, a stale po nom ostavaju na plienkach flaky.. 😠 ta nivea je krasne mastna , vpije sa cela do pokozky a ta ostava krasne jemna.. je dobra aj na suchu pokozku, aj na tvar, ked je vonku velkaaaa zima.. obsahuje bambucke maslo :D a aj ja sa s nou sem tam natriem, aj ked mam suche ruky :D weleda malej vobec nevyhovovala na ritku, ale kremik na tvar jej robi dobre.. aj emulzia do kupela..
no veru, skolka des, takze sa necudujem, ze tu vsetci maju auparky z azie a pod. 😀 su tu aj statne skolky zadarmo od 3 rokov, ale radsej si nejdem predstavovat z akych rodin tam chodia deticky. 🤐
@mici111 no coskoro letime, 10.2., tak sa priprav na to krmenie labuti! 😀 teda s mojim golfacom je to po tych kamenoch na drazdiaku uplna zabava, ale mala ma natriasanie rada. 😀 len nech neni sneh!

@mici111 Akurat som poslala MM do pivnice pre zajaca - nocnik.....podla mna je to skoro, lebo sadne si, mozno sa vycura, ale este si to neuvedomuje 100%. Lili v 9.- 10 mesiaci tronila , aj urobila bobecek....ale potom stagnovala...