icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
29. jan 2011

@mojalili fúúúúúúúha, my Valentína neoslavujeme, my máme zasa v stredu 3. výročie svadby, ale tiež nič výnimočné neplánujeme, možno cez víkend nejaký výlet a reštika,ale to robíme aj bežne

mojalili
29. jan 2011

@babulina Mna sa manzel pytal, ze co chcem na narodeniny, a kedze ich mam na Valentina, tak som mu oznamila, ze nic, ved mi kupil pred mesiacom klavir....sa pocudoval, ze mi to staci... 🙂 Ja vyrobim s LIli len nejaku malickost, ramcek na spolocnu fotku, nech si da na stol v kancelarii, to bude najkrajsi darcek 🙂
Hm, a do Ameriky? Neviem, ci by som prave tam chcela ist, ale Miami by som snad sla, alebo na Floridu

babulina
29. jan 2011

@mojalili - on ide sluzobne do NY na tyzden ale kedze tam bude prvykrat tak sa ma pytal ci moze sa trosku pokukat tak som suhlasila, ale isla by som aj ja kuk len drobci su primali aj na to aby ostali doma aj na to aby isli s nami, tak snad nabuduce

mojalili
29. jan 2011

@babulina Teraz ma napadlo, ze kam by som sla....Australia -zaplavy, znicena krajina. Egypt - Tunis -TUrecko - demonstracie, RUsko - vybuchy.... to je nieco... 😒

mojalili
29. jan 2011

@babulina tak to ano, treba to vyuzit ked sa da.... tam sa malokedy clovek dostane, je to dost daleko, aj letecky 🙂

babulina
29. jan 2011

@mojalili -ja sa vzdy strasne bojim ked niekam leti, ale ja sa bojim ze padne lietadlo 🤐

mojalili
29. jan 2011

@babulina Letecka doprava je bezpecnejsia nez doprava autom, to je dokazane....sice teraz dost padali lietadla, ale to boli male spolocnosti, ktore mali stare stroje....

ked nas skolili na letusky, tak ako prve nam premietali pady lietadiel 😀 😀 😀 Ale jedno podstatne nas naucili.----ked lietadlo padne do mora a napadne nas zralok, treba mu vypichnut oci....tak sa da ubranit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

babulina
29. jan 2011

@mojalili - tak to bola naozaj cenna informacia o tom zralokovi, tomu nabuduce poviem ked najblizsie poleti 😉

weirdo
29. jan 2011

@zojec - hotovo. Mnamika, ale este len som troska kostovala, lebo sme isli jest von potom. Bola redsia, tak som dala male vlocky, tie jemne Alnatury, ale nie uvarene, tak hadam som dobre spravila. A segre som odobrala a svihla tam cesnak, bo ona lubi a veru zaujimavu chut tomu dalo 😉 ... a zajtra skusim posuch. Nemam sice T650, iba obyc hladku, ale mam celozrnnu tusim Alntaturu, tak tu dam. Kupila som susene rajciny, olivy, mam aj kapari, tak mnam. Ale mam len susene drozdie, mozem aj to, ze?

zojec
29. jan 2011

@weirdo 😉 ano vlocky nevarene.. 😉 so susenym drozdim nemam skusenost... ale malo by to fungovat 😉

tintinka1
29. jan 2011

@weirdo ja som robila minule ten posúch so sušeným droždím a bol super
@zojec daj nám ešte nejaké recepty , aby sme sa nenudili 😀 😀 😀

bealondyn
29. jan 2011

jeej babule vy akurat o receptoch a ja vam idem jeden dat! uz tusim aj myslime na rovnake veci! 😀 😀

zojec
29. jan 2011

@tintinka1 @monky ma na FB pytala recept na gazdovsku polievku.. tak vam hodim tu.. je to skor polievka na sobotu, ale myslim, ze aj v nedelu dobre padne 😉 no neviem presne pomery, pisem len tak z hlavy, ja sa receptami velmi neriadim..
potrebujeme: zemiaky, susene hriby, sampiony, kukuricu, mrkvu, bobkovy list, nove a cierne korenie, mlieko, kto chce kalorie aj smotana :D
takze do vody dame varit zemiaky nakrajane na kocky, susene hriby, sampiony mrkvu, pridame bobkac, a koreniaky, osolime, vody len tak aby boli zemiaky zakryte. ked sa vsetko uvari domakka, zalejeme mliekom, kazdemu podla chuti a aku chcete hustu.. dame kukuricu a za staleho miesania privedieme do varu, potom odstavime a je :D, kto chce moze si polievku zahustit zaprazkou, alebo solamylom.. ja ale velmi muku na zahustovanie nepouzivam..

weirdo
29. jan 2011

@tintinka1 - super. A ak som sa dobre docitala, tak 42 gramov cerstveho drozdia su 2 balicky suseneho?

bealondyn
29. jan 2011

to je pre masozravcov, prepac @zojec 😝
300g kuracich prs nakrajanych na pasiky, 4 lyzice citronovej stavy, 1 pretlaceny strucik cesnaku, za hrst nasekanych byliniek (v ang.recepte je tarragon, v slovencine je to vraj estragon, poznate?? 😀 ), 25g masla, 125g sampinony alebo ine hriby, 200ml smotany na slahanie, sol a korenie...

prsia polejeme zmesou cit.stavy, cesnaku a byliniek a nechame marinovat 30 min...na velkej panvici na masle oprazime hriby, pridame kur.prsia so stavou a prazime 3-4 min...potom pridame smotanu a ochutime solou a c.korenim...nechame bublat na miernom ohni, kym kura nie je hotove makke.

velmi jednoduche a rychle a straaaasne dobre! 😉 😝

tintinka1
29. jan 2011

@weirdo ja som dala 2 balíčky a krásne mi to nakyslo

bealondyn
29. jan 2011

a super priloha opekane zemiacky:
3 velke NEosupane umyte zemiaky nakrajame na platky a dame na maslom vymasteny plech, posypeme tymianom. zmiesame 1 lyzicu oliv. oleja a 150ml zeleninoveho bujonu, tym oblejeme zemiacky a navrch dame este trosku masla. pecieme 1 hodinu prikryte alobalom pri 160 C, po polhodke alobal zahodit a dopiect. 😝 😀
mnam mnam...odporucam! 😉

tintinka1
29. jan 2011

@zojec
@bealondyn zapísané , určite vyskúšam. Ja som tiež voľakedy robila niečo podobné ale v poslednej dobe nemôžem nikde zohnať estragón.

weirdo
29. jan 2011

@tintinka1 - dobre, dakujem 🙂

zojec
29. jan 2011

@bealondyn 😀 😀 v pohode.. miesto kuracich prs sa da pouzit tofu, sojove kocky, alebo eggcheese.. v cechach to predavaju pod nazvom šmakoun, ale ja uz som objavila v kauflande eggcheese.. 🙂 je to 97% vajecny bielok lisovany.. vraj to chuti podobne ako kuracina.. ale neobsahuje cholesterol, je obrovska zasobaren bielkovin a moze sa papkat aj pri redukcnej diete 😉

bealondyn
29. jan 2011

inak to je davka pre 2 osoby a ked som to robila na normalnej panvici, tak mi to skoro vytieklo, dnes som robila vo woku a super. 😉
@babulina a ty si odstavila Ninku zo dna na den uplne? lebo ja som chcela postupne, ze jej nahradim najprv poobedne cuckanie flaskou, po nejakom case ranne dojcenie, potom vecerne a tak...je mi luto proste jej to vziat zo dna na den, ale inak sa asi z flasky potom nenauci ze? no musim nad tym pospekulovat, ved mam este 2 mesiace cas... 😕

bealondyn
29. jan 2011

@zojec fiiiha tak na eggcheese som tu este nenarazila, pokukam. 😉

zojec
29. jan 2011

@tintinka1 tu maju estragon: http://www.bio-obchod.sk/produkt-1195/estragon.htm 😉 a videla som ho myslim, aj vo vacsom tescu.. 😉

zojec
29. jan 2011

@bealondyn pre mna je to tiez v podstate novinka .. 😉 ale fajnaaaaa 😀

deniskateniska
29. jan 2011

@mojalili no zacal sa jedovat,ale aby som mu nezodrala nostek tak mu to rukou utriem a do plienky si ja ruku utriem.aj ocko ma zaslzene tak dufam ze nema prievan.chudatenko moje.nam vysli dvojky vlavo.horna a dolna.az sa bojim ako budeme spinkat uz ma podlozeny madrac,nech mu stekaju pekne sopliky.

babulina
30. jan 2011

@bealondyn - pokus bol postupne ale nedala sa ani za svet na tu flasu nakecat, tak sme sa rozhodli razatne na nu, prvy den bol zly, ale v tu prvu noc uz cucla z flase a od druheho dna uz nebol ziaden problem, na treti den si ani nespomenula ze mala mm, ale nasa ninula je trvdohlavec, doteraz na nu platia len razatne a defintivne riesenia 😔

deniskateniska
30. jan 2011

ahojte tak sme nebuvali moc,dusilsa soplikmi preplakal polku noci,mame zaslzene ocko rozmyslam nad pohotovostou normalne

weirdo
30. jan 2011

@deniskateniska - fuha, no radsej zbehni. Minimalne to ocko asi nebude zo zubkov, ci? 😕

ellysa
30. jan 2011

@deniskateniska no Deni, radšej choď, chúďatko malinké ☹ ☹ ☹

niečo na pobavenie, takéhoto mám doma čerta

https://www.youtube.com/watch?v=1DQoCXtI-ww
mici111
30. jan 2011

@ellysa svetovaaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀