icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
2. feb 2011

@desmodka jeeeeeej krasne.. 🙂 nie nevidela.. presne takych jezkov mam v plane usit 😀

takyna
2. feb 2011

Ahojte babule 🙂
čitala som, že černice su dobrym zdrojom železa, ale vraj sa mozu len od 1 roku koli alergiam pripadnym, myslite , ze by som jej mohla uvarit zo par a zmixovat a skusit jej ich dat? uz teraz , ked nam to zelezo kleslo 😝

bealondyn
2. feb 2011

no aj nasa mala soplikuje a dudlovala nadranom dost, ale spinkala celkom dobre, az do 7.30. 🙂
baby a moze mat mala kasel z tych soplikov, ze zatekaju?? alebo len z prechladnutia? ja uz som z toho pako. 😕 😀

okacka
2. feb 2011

Ahojte babule,
Zojec - pomooooc mne to cesto na ten posuch nevykyslo. To ma vykysnut normalne ako na kolace ci chlebik? 😒

zojec
2. feb 2011

@takyna cernice radsej nie, su fakt alergen, tak ako aj jahody.. :( omnoho vacsim zdrojom zelezea je aj sosovica, petrzlen, susene slivky, slivkova stava 100% , datle susene, hrozienka susene, marhule, celozrnna muka, pseno....

zojec
2. feb 2011

@okacka ano.. a mala si dobre drozdie??? to bude problem v drozdi, aku si dala muku? mne sa este nestalo ze by mi nevykyslo.. najskor treba dat cesto vykysnut a az potom do neho dat vsetko ostatne.. ak si urobila takyto postup, tak potom nie je dobre drozdie... :( skus do druheho kvasku dat trosku cukru za malu lyzicku

bealondyn
2. feb 2011
zojec
2. feb 2011

@takyna a este poznamka.. urcite nie varit.. varenim zabijes vsetko zelezo aj vitaminy.. :( susene ovocie staci namocit na par hodin aby zmaklo, a potom pouzit aj tu vodu v ktorej sa mocili... sosovicu, jasne ze varit, aj petrzlen, ale vsetko s mierou.. mixer pomixuje 😉

miculienka
2. feb 2011

@takyna - aj čierne ríbezle sú fajn , skús kuknúť aj tie šťavy čo sú pre deti , či tam niečo nebude už aj pre náš vek - myslím malé , ak jej to zriediš troška s vodičkou a skúsiš jeden deň dať , tak podľa mňa by sa nemuselo nič zlé stať, ono možno preto to neodporúčajú, že sú v tom tie pidi semienka

žienky čo je dobré na spuchnuté uzliny ? v ľavej strane krku mám totál hrču, bolí ma to príšerne - až mi je do plaču, z toho ma bolí už aj ucho a aj zuby
☹ ☹ ☹ ☹

zojec
2. feb 2011

@takyna cerstve stavy som videla aj v DMku predavat.. urcite nekupuj nic s pridavkom cukru.. najlepsie su cisto prirodne doma odstavene.. no hold marusky nie sme, tak to teraz je trosku problem :(
@miculienka no moja.. :( nezavidim.. kloktat slanu vodu.. dat cenak v gaze do ucha, zvysit prisun vitaminu C a ak nepomoze, ist si pre atb k lekarovi :(.

miculienka
2. feb 2011

@zojec - hm , tých atb sa obávam , už to mám tretí deń a aj malá je práve ako na čerta nevydarená , nie je jej rady

weirdo
2. feb 2011

@mojalili - 😵
@zojec - no tak sa v taske este "poňúraj", mozno tam najdes nejake letenky na dovolenku 😀

takyna
2. feb 2011

dakujem babule 🙂

zojec
2. feb 2011

@weirdo uz som nurala a nic.. :( asi nechcel vycerpat vsetky darceky naraz.. :D

ellysa
2. feb 2011

@zojec ja chcem ako prvé ušiť hajánka pre malú, nevypadá to ťažko

zojec
2. feb 2011

@ellysa myslis, nieco ako plienkacika? 🙂 moja ignoruje vsetko v posteli.. zaujima ju len jedna vec.. teda dve :D keby sa dalo tak usijem atrapy prs 😀

miculienka
2. feb 2011

@zojec 😀 to je dobré , že atrapy pŕs

miculienka
2. feb 2011

@ellysa - moja dostala takú micku , telo je taká voľná handra a hlava a nožičky sú vypchaté , skúsim hodiť foto, má ju strašn rada, ale len večer pred spaním

ellysa
2. feb 2011

@zojec no OLiv má takého plyšového dinosaura a celkom si naňho zvykla, najskôr ho nechcela, nevšímala si ho ale vždy pred spaním som jej s ním hrala divadielko, že on chce ísť s ňou spať a teraz ju niekedy nájdem ako ho drží za labku a tak spí, alebo ho celého chytí okolo krku, ale chcem jej urobiť niečo odo mňa...

http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2281
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2281

ellysa
2. feb 2011

@miculienka áno áno aj to má, ale to ju až tak nezaujíma

miculienka
2. feb 2011
miculienka
2. feb 2011

@ellysa - jéj , to sú pekní panáci 🙂

majjka0806
2. feb 2011

ahojte babulky tak my uz mame 6 zubkov ale este cakame na jeden co sa tlaci 😉

miculienka
2. feb 2011

@majjka0806 - tak hotový úsmev á la Hollywood 😀

miculienka
2. feb 2011

@ellysa - opravujem - panák 😀 , som si až teraz uvedomila, že je tam jeden 😀 , to z tej choroby som mimo 😝

tintinka1
2. feb 2011

@zojec veľmi dobrý výber autosedačky 🙂 ja mám takú istú ale čiernu. A neboj , nebude špinavá , veď Barborka je nejaká dáma 😀 😀 😀 čo sa o stolovaní nášho Alexa nedá povedať , tak preto čierna 🙂

niga
2. feb 2011

Jaj, baby kym sa ja dostanem k pisaniu, uz som mimo temy, ale aj tak...
Spominali ste stvornozkovanie (samozrejme u nas ani chyru, ani po plazeni, ale to som si uz zvykla) - bola som na masazi u rehabilitacnej sestry,cvici aj s malymi detickami a ta mi spominala, ake deti s chorymi chrbatikmi k nim chodia, lebo davaju deti skoro sediet, ked este nemaju pevny chrbat, samozrejme si neodpustila prednasku o choditkach, ale to my vieme, ale co ma prekvapila, ze pre dieta je najdolezitejsie co najdlhsie stvornozkovanie, ziadne snahy o to, aby dieta chodilo.
A este k nocniku, ja davam Maxa od 5,5 mesiaca, mesiac sa uz do plienky nevykakal, stolicu mava rozne - raz rano, raz vecer, nestriehnem, len mi naznaci, ze chce (je nervozny - unho je to zretelne, kedze on je nepretrzite smejuci sa kludas). Pridavam foto spokojnosti.
Tiez som skusala roznych macikov, svoje tricko,ale nic nezabera, len prsko.
Tuto noc sme mali fajn , zaspal o 20,30, o 00,00 papal, potom az o piatej sa zobudil a napapal ( a ja tapa som sa budila kazdu 0,5 hod - som normalna?!) a spal do 7,30. Inak v poslednej dobe sa mi sniva, ze som dostala menzes, dufam, ze to nie su prorocke sny - nechcem ju!

niga
2. feb 2011

@zojec velmi pekna autosedacka, ja som este nekupovala, este netreba snad menit z vajicka, ci?

niga
2. feb 2011

@takyna Neboj, aj moj dostaval Maltofer kvapky kvoli nedostatku zeleza a nasledne sa mu to upravilo - je to bezne pre kojene deti, upravuje sa to hlavne prikrmami, skus aj cviklu a telacie maso. A zapekanie je individualne, Max nemal s tym ziadne problemy. Ja som bola od tehotenstva anemicka, dala som si tiez robit KO - aspon som zistila, ze som uz OK. Prajem nech ste rychlo fit.

miculienka
2. feb 2011

@niga - aký macko zlatý 🙂 ,
inak ani moja sa zatiaľ nechytá ani plaziť ani nič podobné , ale morím ju cvičením každý deň, tak hádam ju skôr či neskôr k tomu dostanem , nechcela by som aby mala problémy s chrbátikom , prskové zaspávanie máme aj my , ale v noci ju tuším úspešne odúčam od cickania prska , dávam jej čajík a túto noc mi ho v pohode bez brblania pila , tak sa teším , kojím ju už len raz v noci aj to budem obmedzovať aby sme sa odučili od nočného papkania , už by mala prespať celú noc - len dáko sa stále budí 😝