icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

puhinka
3. feb 2011

@lenocka84 a ešte jedna otázočka...je ťažký? skúšala si ho zdvihnúť aj keď v ňom bol malý? 😀

lenocka84
3. feb 2011

@puhinka nedviham ho ked je v nom maly, ma 8kg ten kocik
ale vcera som drzala v rukach aj lahsi kocik. ale v pohode. po vahe co mal kocik pre tymto je to malina

puhinka
3. feb 2011

@lenocka84 ,to ja mám teraz takú korbu pribl. 20 kg...proste jak tona 😀 😀 😀
takže sa neviem dočkať tohto

keď som ho objednala v utorok,tak príde asi až na budúci týždeň nie?
z Hlohovca?

lenocka84
3. feb 2011

@puhinka zavisi ako ho dorucia, si sa mala informovat

puhinka
3. feb 2011

@lenocka84 ,príde mi kuriérom
väčšinou keď si takto objednávam,tak do 10 dní to mám,aj postieľku som tak objednávala,aj iné veci,hračky a pod 🙂

julinka2787
3. feb 2011

@puhinka mne prišiel kočík poštou a do dvoch dní. teda jeden deň som objednala, druhý mi poslali mail, že ho odoslali a na ďalší mi ho už ujo poštár niesol do bytu. 😀

lenocka84
3. feb 2011

@puhinka tak kurierom by mal hned na druhy den, ak ho maju skladom

puhinka
3. feb 2011

@julinka2787
@lenocka84
fakt? tak to len ja mám šťastie na čakanie,tak by som ho už chcela...mooooooc...aj ten fusáčik...ten je až do troch rokou,sa teším 🙂

bubina1
3. feb 2011

cafte...baby buduci tyžden sa chystame do rakuska na lyžovačku aj s malou.... cca 4-5 hodin cesty... viete mi poradit ako s malou cestovat....ako ste to riešili aj so stravou...moja papa každe 3 hodiny... chceme vyrazit rano po ranajkách...o 11tej ale zvykne jest už zeleninu... rozmyslam, že jej dam asi len mlieko z flase..... mate nejaké nápady ako udržat napriklad stravu teplu, alebo ako sa odstravovat ak nie ste priamo v penzione? mate nejaké napady alebo typy čo jej vziat? hlavne so stravou mam problém, kedže mlieko jej dopredu nemožem pripravit, a voda sa mi velmi dlho tepla neudrži alebo je velmi horuca... normalne začinam mat mindraky...cestujeme s nou rvýkrát takto daleko a na týžden...

bubina1
3. feb 2011

a este jedna otázka...teraz chcem malej vymenit hlboký kočik za športový... davate na spodok aj nejaku deku, alebo deti len suchnete vo fusaku do kočika?

weirdo
3. feb 2011

@bubina1 - no ja by som zobrala normalne zeleninu v Avent pohariku a bud horucu vodu do termosky alebo v penzine nejakom vypytat a ohriat v nejakej nadobe, ktoru bud zoberies a nalejes tam vodu a vlozis poharik a zohrievas ... ine neviem poradit. Co sa tyka kocika, tak davam malu len do fusaka. Ale my sme s kocikom velmi malo, ale ked ano, tak takto ...

bubina1
3. feb 2011

@weirdo hm... takže cesta by bola vybavená...a tam na miesto lyžovačky asi z obchodu už hotove jedla pre detičky... baby... a este otázka... ak vezmem jedlo z obchodum, mam zobrat 3 rovnake jedla, ktoré bude jest 3 dni za sebou, alebo može aj každy den ine... doma zvykne jest 3 dni to iste....
asi čo sa stravovania týka som z vas najopatrnejsia... moc neexperimentujem... včera mala prvýkrát hrušku... este banan som ani neskusala...
ozaj ako davate banan? hned jeden cely roztlacite? alebo len polku? kombinujete ho s niečim, napr...keksikom alebo tak?

chani
3. feb 2011

@puhinka tak to mas peknu vanicku, keby mame taku tak sme v nej aj do roka tusim heh

puhinka
3. feb 2011

@bubina1 ,4-5 hodín není dlho
vodu si prevar a daj do termosky,a keď bude malá hladná,tak jej len zalej pripravené mlieko vo fľaši,alebo ovocný príkrm nemusíš prihrievať,zober si niake mlsky,kukučervy,alebo marina keksy,rožok jej daj do ruky a si myslím,že aj tak polovicu cesty prespí 🙂
@bubina1 ,ja dávam aj deku,alebo podložku 🙂
@chani ,ja som aj čakala tak niako,no ale vidíš to 🙂

tintinka1
3. feb 2011

@puhinka Svievankovo majú aj v Panta Rhei , ja som to tam kupovala. Ja mám tiež tú sedačku čo má @ellysa objednanú a mám aj tú nohu. To je vlastne iso fix báza. Ono sa to tak naklikne do háčikou na operadle auta ale musí tým byť auto vybavené., Tie novšie to už myslím majú všetky.

zojec
3. feb 2011

@bubina1 mozes jej dat aj 3 dni za sebou rovnake jedlo.. a nemusis byt az taka opatrna, lebo ti moze zacat vsetko odmietat ad 1 a ad 2 uz jej mozu aj zacat chybat nejake vitaminy a ziviny co nie su v UM... cize smelo jej davaj zeleninu ovocie, obilniny, zltko, veci co obsahuju vela zeleza, lebo prave v tomto obdobi su deti najviac anemicke. banan roztlacim vidlickou a dam jej tolko kolko chce.. niekedy su to dve lyzicky a niekedy cely banan.. 😉 nemiesam z nicim.. ale da sa s MM. ja susienky, piskoty ani nic okrem kukcervov nedavam..

hori
3. feb 2011

@bubina1 k cestovaniu: ja to riesim dvomi sposobmi - bud dam do horuca zohriatu zeleninu v Avent pohariku do polystyrenovej termosky (takej tej na zips), ono to po troch hodinach bude take akurat vlazne - alebo najnovsie sa nam vyplatilo kupit ohrievac stravy so zapajanim do auta na vsetky typy flias a hrncekov... ale je fakt, ze dobre to zohreje asi len vodu a mlieko... kasovite konzistencie nic extra po skusenostiach, no nam to staci aj tak...
k ovociu: roztlacam polku banana a k tomu polku jablka alebo hrusky (jablko struham, hrusku ak je prezreta tak tiez iba roztlacim) a do toho davam na zasytenie dve lyzice ryzovej alebo pohankovej alebo kukuricnej kase (tu kukuricnu miesam s ryzovou pol na pol, najnovsie idem skusat kasu z ovsenych vlociek) 🙂 Zo zaciatku mozes vyskusat menej, ale je to fajn mnamka! 🙂

riska
3. feb 2011

ahojte, čitam si vas postupne, nestiham 😖

@zojec, krasna sedačka, barborke sa v nej páči 🙂
my sme sa nakoniec rozhodli pre túto http://www.babymarket.sk/sk/3525/19/kingplusgreta
ale možno zoberieme čiernu, ešte uvidime.... máme ešte chvilu čas, čakame, či niekde nebude lepšia cena, ale pod 200€ sa asi nedostaneme...ale bezpečnosť nadovšetko

riska
3. feb 2011

@mojalili, držim palce na odstavovanie...myslim, že v tvojom pripade je to dobre rozhodnutie 😔 taký šibal ako danko potrebuje hlavne zdravú maminu 😵 😵
ja som sa zrovna tento týžden bavila s 2 kamoškami, jedna z nich sa už nejaký čas pokúša odstaviť ročne dieťa a nedari sa jej...už skúšala čajik, vodu, hladkanie, dokonca si dala na prsia klobučiky a vypchala ich vatou, prsia omotala potravinarskou foliou 😀 nič nefunguje, mala reve o dušu spasenu a mamina jej vždy podlahne 😉
ta druhá odstavila svoju dceru nasilim...inak že sa proste nedalo...prvu noc straaašne ziapala, ona ju len mala na rukách, tišila, hladkala, davala dudlik....druhú a tretiu noc plakala len chvilu a zrazu bola odstavená. 😅 ..ale ona ju už kojila len v noci 🙂 kdesi som čitala, že celkom funguje, ak mamina odide aspon na noc preč, ale to by si musela zapojiť celu rodinu, hlavne manžela 😉

niga
3. feb 2011

@hori Prosim ta,neporozumela som - davas prasok ryzovej kase do ovocia alebo zmiesanu uz s vodou?

hori
3. feb 2011

@mojalili s tym UM presne ako @puhinka - rano a na olovrant... a my este obcas aj v noci raz...
desiata je ovocna kasa, obed zeleninova kasa a na veceru ma tie sladke gebuzinky od Hami a pod. ze medova, ryzova, piskotova alebo viaczrnna kasa... 🙂

piacere
3. feb 2011

@mojalili
náš malý papá ráno (väčšinou okolo 4.00-5.00 180ml UM) V noci sa už na kŕmenie nebudí....
Potom okolo 8.00-9.00 (150ml),
okolo 11.00-12.00 má zeleninku,
po zeleninke opäť mliečko cca 120ml, záleží od toho, čo má na obed a ako rýchlo mu vytrávi....
okolo 15.00-16.00 kaša s ovocím alebo len ovocie (ale čisté ovocie veľmi nechce)
a pred spaním okolo 19.00 zase mliečko (mal obdobie keď papal pred spaním 180ml, teraz čo bol chorý, tak som rada, ak doňho dostanem večer 120-150ml)

hori
3. feb 2011

@niga nie, prasok do ovocia priamo nesypem, to by nenabobtnalo, najprv ho zarobim s horucou vodou na kasu a az z nej davam dve lyzice 🙂
teda prasok ako prasok, konkretne ide o ryzovu krupicku alebo ryzove vlocky (tie sa prelievaju zovretou vodou)

bubina1
3. feb 2011

dakujem baby za rady...ak vas este niečo napadne, ozvite sa 🙂

mici111
3. feb 2011

@riska
@ellysa tu co dala Zuzka, to je model 2011, ale co mam info, tak rozdiel je len v cene, vo farbach a v sirke hlavovej opierky, ta z novej kolekcie je tusim o nejaky centimeter sirsia..ale podla mna to je jedno..ked je kolekcia 2010 lacnejsia, nezoberies radsej tu? 😉

ellysa
3. feb 2011

baby mne krpec ešte spí, asi ju idem zobudiť, čo bude robiť v noci

mici111
3. feb 2011

@ellysa mne isla teraz mamina s malou von, lebo by som jej uz nieco spravila 😀 doobeda 40 minut, poobede po plavanie 20 minut..veskery spanok..a doma v posteilke ani za ten svet..ja ju budim, ked spi takto navecer o pol siedmej..potom pekne zaspi aj vecer..odkedy ti spinka?

ellysa
3. feb 2011

spala len od pol štvrtej, som ju ale zobudila, presne aj mne dala dnes len dvax 20 minút na ceste na a z cvičenia, som myslela, že ju už podržím a pôjde spať o siedmej ale nevládala