Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@puhinka mne prišiel kočík poštou a do dvoch dní. teda jeden deň som objednala, druhý mi poslali mail, že ho odoslali a na ďalší mi ho už ujo poštár niesol do bytu. 😀
@julinka2787
@lenocka84
fakt? tak to len ja mám šťastie na čakanie,tak by som ho už chcela...mooooooc...aj ten fusáčik...ten je až do troch rokou,sa teším 🙂
cafte...baby buduci tyžden sa chystame do rakuska na lyžovačku aj s malou.... cca 4-5 hodin cesty... viete mi poradit ako s malou cestovat....ako ste to riešili aj so stravou...moja papa každe 3 hodiny... chceme vyrazit rano po ranajkách...o 11tej ale zvykne jest už zeleninu... rozmyslam, že jej dam asi len mlieko z flase..... mate nejaké nápady ako udržat napriklad stravu teplu, alebo ako sa odstravovat ak nie ste priamo v penzione? mate nejaké napady alebo typy čo jej vziat? hlavne so stravou mam problém, kedže mlieko jej dopredu nemožem pripravit, a voda sa mi velmi dlho tepla neudrži alebo je velmi horuca... normalne začinam mat mindraky...cestujeme s nou rvýkrát takto daleko a na týžden...
a este jedna otázka...teraz chcem malej vymenit hlboký kočik za športový... davate na spodok aj nejaku deku, alebo deti len suchnete vo fusaku do kočika?
@bubina1 - no ja by som zobrala normalne zeleninu v Avent pohariku a bud horucu vodu do termosky alebo v penzine nejakom vypytat a ohriat v nejakej nadobe, ktoru bud zoberies a nalejes tam vodu a vlozis poharik a zohrievas ... ine neviem poradit. Co sa tyka kocika, tak davam malu len do fusaka. Ale my sme s kocikom velmi malo, ale ked ano, tak takto ...
@weirdo hm... takže cesta by bola vybavená...a tam na miesto lyžovačky asi z obchodu už hotove jedla pre detičky... baby... a este otázka... ak vezmem jedlo z obchodum, mam zobrat 3 rovnake jedla, ktoré bude jest 3 dni za sebou, alebo može aj každy den ine... doma zvykne jest 3 dni to iste....
asi čo sa stravovania týka som z vas najopatrnejsia... moc neexperimentujem... včera mala prvýkrát hrušku... este banan som ani neskusala...
ozaj ako davate banan? hned jeden cely roztlacite? alebo len polku? kombinujete ho s niečim, napr...keksikom alebo tak?
@bubina1 ,4-5 hodín není dlho
vodu si prevar a daj do termosky,a keď bude malá hladná,tak jej len zalej pripravené mlieko vo fľaši,alebo ovocný príkrm nemusíš prihrievať,zober si niake mlsky,kukučervy,alebo marina keksy,rožok jej daj do ruky a si myslím,že aj tak polovicu cesty prespí 🙂
@bubina1 ,ja dávam aj deku,alebo podložku 🙂
@chani ,ja som aj čakala tak niako,no ale vidíš to 🙂
@bubina1 mozes jej dat aj 3 dni za sebou rovnake jedlo.. a nemusis byt az taka opatrna, lebo ti moze zacat vsetko odmietat ad 1 a ad 2 uz jej mozu aj zacat chybat nejake vitaminy a ziviny co nie su v UM... cize smelo jej davaj zeleninu ovocie, obilniny, zltko, veci co obsahuju vela zeleza, lebo prave v tomto obdobi su deti najviac anemicke. banan roztlacim vidlickou a dam jej tolko kolko chce.. niekedy su to dve lyzicky a niekedy cely banan.. 😉 nemiesam z nicim.. ale da sa s MM. ja susienky, piskoty ani nic okrem kukcervov nedavam..
@bubina1 k cestovaniu: ja to riesim dvomi sposobmi - bud dam do horuca zohriatu zeleninu v Avent pohariku do polystyrenovej termosky (takej tej na zips), ono to po troch hodinach bude take akurat vlazne - alebo najnovsie sa nam vyplatilo kupit ohrievac stravy so zapajanim do auta na vsetky typy flias a hrncekov... ale je fakt, ze dobre to zohreje asi len vodu a mlieko... kasovite konzistencie nic extra po skusenostiach, no nam to staci aj tak...
k ovociu: roztlacam polku banana a k tomu polku jablka alebo hrusky (jablko struham, hrusku ak je prezreta tak tiez iba roztlacim) a do toho davam na zasytenie dve lyzice ryzovej alebo pohankovej alebo kukuricnej kase (tu kukuricnu miesam s ryzovou pol na pol, najnovsie idem skusat kasu z ovsenych vlociek) 🙂 Zo zaciatku mozes vyskusat menej, ale je to fajn mnamka! 🙂
ahojte, čitam si vas postupne, nestiham 😖
@zojec, krasna sedačka, barborke sa v nej páči 🙂
my sme sa nakoniec rozhodli pre túto http://www.babymarket.sk/sk/3525/19/kingplusgreta
ale možno zoberieme čiernu, ešte uvidime.... máme ešte chvilu čas, čakame, či niekde nebude lepšia cena, ale pod 200€ sa asi nedostaneme...ale bezpečnosť nadovšetko
@mojalili, držim palce na odstavovanie...myslim, že v tvojom pripade je to dobre rozhodnutie 😔 taký šibal ako danko potrebuje hlavne zdravú maminu 😵 😵
ja som sa zrovna tento týžden bavila s 2 kamoškami, jedna z nich sa už nejaký čas pokúša odstaviť ročne dieťa a nedari sa jej...už skúšala čajik, vodu, hladkanie, dokonca si dala na prsia klobučiky a vypchala ich vatou, prsia omotala potravinarskou foliou 😀 nič nefunguje, mala reve o dušu spasenu a mamina jej vždy podlahne 😉
ta druhá odstavila svoju dceru nasilim...inak že sa proste nedalo...prvu noc straaašne ziapala, ona ju len mala na rukách, tišila, hladkala, davala dudlik....druhú a tretiu noc plakala len chvilu a zrazu bola odstavená. 😅 ..ale ona ju už kojila len v noci 🙂 kdesi som čitala, že celkom funguje, ak mamina odide aspon na noc preč, ale to by si musela zapojiť celu rodinu, hlavne manžela 😉
@mojalili
náš malý papá ráno (väčšinou okolo 4.00-5.00 180ml UM) V noci sa už na kŕmenie nebudí....
Potom okolo 8.00-9.00 (150ml),
okolo 11.00-12.00 má zeleninku,
po zeleninke opäť mliečko cca 120ml, záleží od toho, čo má na obed a ako rýchlo mu vytrávi....
okolo 15.00-16.00 kaša s ovocím alebo len ovocie (ale čisté ovocie veľmi nechce)
a pred spaním okolo 19.00 zase mliečko (mal obdobie keď papal pred spaním 180ml, teraz čo bol chorý, tak som rada, ak doňho dostanem večer 120-150ml)
@riska http://www.amazon.de/RÖMER-Kindersitz-KING-PLUS... a táto farba?
dakujem baby za rady...ak vas este niečo napadne, ozvite sa 🙂
baby mne krpec ešte spí, asi ju idem zobudiť, čo bude robiť v noci
spala len od pol štvrtej, som ju ale zobudila, presne aj mne dala dnes len dvax 20 minút na ceste na a z cvičenia, som myslela, že ju už podržím a pôjde spať o siedmej ale nevládala

@lenocka84 a ešte jedna otázočka...je ťažký? skúšala si ho zdvihnúť aj keď v ňom bol malý? 😀