icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
5. feb 2011

caute baby.. 🙂 nestiham citat.. snad zajtra.. :D tu len poslednu stranu som rychlo precitala.. @weirdo, vodicku veru musis ponukat, ja tiez davam uz vyse mesiaca, rovno z pohara.. vypije max. pol deci, ak neratam tu, co vypije vo vani :D ja ju uz ani neprevaram, ale zas my mame dobru kvalitnu vodu 😉 caj nedavam ziaden... k instantnym cajom, isto moj nazor poznate 😀 😀 ja davam B. radsej cerstvu zeleninovu alebo ovocnu stavu.
dnes varim, sijem, upratujem.. zienka domaca 😀 mala mi dnes absolutne odmietla obed.. skusila som neskor , zas nechcela.. nejake ma nove moresy.. no ale tlacit na silu do nej nebudem.. aspon ze rano jej chuti kasa 😉

etuska
5. feb 2011

@zojec
jaaaj-mala by som si brat z teba vzor-akurat som dnes stihla navarit,co-to upratat,potom sme boli na navsteve a teraz mam este kooopec upratovania-ale tak sa mi nechce 😝

bealondyn
5. feb 2011

@zojec som na teba myslela, ze si tu nebola. 🙂
@etuska precitala som to, dik za link, som nevedela, ze az tolko tekutin by mali vypit. hmm...

etuska
5. feb 2011

ja doobedu stale prevarim vodicku a davam potom vychladnutu do poharika-tiez Simi len hryzie poharik-vypije len trosicku-asi mu budem poharik ponukat castejsie

julinka2787
5. feb 2011

@weirdo no nemal by obsahovať glukózu. to je najhorší cukor. tieto obsahujú ovocný cukor, čo nie je také zlé. ako ovocie, len regulované. a presne v tom článku, čo dala etuska je že čaje sypané by sa nemali dávať. ja ich nedávam. aj mám, dostali sme, ale nedávam. radšej tento granulkový, lebo je to zloženie určite schvaľované nejakým odborníkom... a nie sú nejaké prisladké. pravidelne koštujem, lebo sú fakt dobré... 😀 😀

weirdo
5. feb 2011

@zojec - hej hej, budem nukat, z lyzicky som, aj z poharika Avent, lebo aj ta stolica aby bola rozumnejsia ... veru Ti dnes ide ruka, pozeram 😀
Mozno uz idu zubky 😉

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
ja dam sice malemu hrncek-ale maaalicko vypije-asi preto-lebo on betar vie ze po kazdom prikrme dostane MM 😅

weirdo
5. feb 2011

@julinka2787 - nevypi vsetko Tatianke! 😀

etuska
5. feb 2011

dnes som dala Simonkovi taaaky mix vsetkeho na obed-spenat,zemiaky,mrkva a zltko-a cuduj sa svete zjedol plnu misticku 😝

julinka2787
5. feb 2011

@weirdo neboj, snažím sa ovládať. ale preto mám vždy zo dva paklíky v zásobe okrem toho práve načatého 😀 😀 😀

weirdo
5. feb 2011

@julinka2787 - spravne! 😀
Tak dobru baby 🙂

zzz
5. feb 2011

@weirdo ahoj, ja kupujem cajiky lerros -klidne sny 😀 naivne dufam,ze ze bude lespei noci...ale moc tomu neda skor, vypije vodu...teda zatial nic moc...v dobre dni niekedy aj pol desi vypije...niekdy ani to...

baby chcem sa spytat, mal niekto prechladnuty prsnik? neviem ci mam zapal alebo nieco ine...nemam hrce, kojim stale rovnako, boli ma polovica prska, a vcera som mala 38 teplotu, dnes uz nic....tak neviem co je... 😖

bealondyn
5. feb 2011

@etuska aj moja mala vcera spenat so zemiakom a zltkom. inak mi povedali na baby clinic, ze mozem davat uz aj bielko! 😕 😲 a na ang.strankach som nikde nenasla, ze by sa nemalo, vsade pisu "eggs", len na slovenskych je, ze len zltko do roka...tak si vyber...a davas Simimu nejake vitaminy? vraj by mali kvapky A,C,D, vcera som jej dala a hned sa mi z nich pogrckala po tom spenate. 😖
ja uz po prikrmoch nekojim a papa viac odvtedy. su presibane tie deti. 😝

zzz
5. feb 2011

baby tie co sa vam krpci stavaju, stoja na spickach,alebo na celych nozickach a vedie sa dat naspat na styri? lebo patulo sa postavi len na spicky a kriiiik strasny,lebo potom nevie co dalej...a ja si teda vobec nepamatam ci je to ok, ze staji tak na spicach... 😒 a to ma starsi len 3 roky..hrooooza 😕

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
hmm-ja nedavam ziadne vitaminy 😕

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
dik,hmmm-sa mi zda divne ze health visitor-ka nic nespominala 😕

bealondyn
5. feb 2011

inak co sa tyka tych vajec, nasla som uz na 3 ang.strankach, ze nove studie v roku 2008 potvrdili, ze sice bielko je alergen, ale ak nie je alergia v rodine, tak sa moze zacat davat cele vajce do stravy okolo 6-8 mesiaca. vraj to nezhorsuje ani nesposobi atopicky ekzem, ak nie je historia v rodine...hmm...by sa uz mohli konecne dohodnut!
furt nieco nove o lepku, kravskom mlieku, vajickach...kto sa v nich ma vyznat! a najlepsie, ze jedna studia zisti, ze ak sa zavedie skoro, je zle a druha zisti, ze ak sa zavedie neskoro je zle! 😠 😠

bealondyn
5. feb 2011

@etuska ani mne nic nehovorili, to ja som sa pytala. ja sa ich na vsetko pytam lebo sa inak nic nedozviem! 🙄 inak som myslela, ze mame ist na dalsi velky health check az v 1 roku (tak je to aj v red book) a ona ze nie, ze teraz v 8.mesiaci! ja to uz nestiham, tak pojdeme ked sa vratime, to bude mat 9 a vraj to neni problem. to si vedela??

zzz
5. feb 2011

@bealondyn hmm, clovek sa musi spoliehat len na svoj usudok a robit nieco medzi...inak ja som zltok este nezaviedla...danko vzdy po nom vsetko vyvratil...tak radsej idem neskor...

etuska
5. feb 2011

@zzz
ja som uvarila zltok spolu so zeleninkou a trosku zmixovala

bealondyn
5. feb 2011

@zzz ved ano, ale keby sa aspon dohodli a netvrdili kazdy nieco ine. 😒 mozno inak mala vcera grckala kvoli tomu zltku a nie vitaminom...hmm musim odsledovat! ja jej ho casto nedavam lebo ani my nejak casto vajicka nejeme a podla mna je samotne uvarene zltko teda pekne hnusne! 😀 😝 mala zatial asi 3x.

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
u nas bola health visitor zaciatkom januara 😕 a pritom ta co chodila stale tvrdila ze dalsia kontrola ako pises ty-v 1.roku

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
@zzz
ja som citala ze staci dat zltko 1x tyzdenne namiesto masa

bealondyn
5. feb 2011

@etuska no ona bola prekvapena vcera, ze sme este neboli, ale povedala, ze nie je problem ked to je neskor. ja som si pamatala, ze mi GP po narodeni malinkej hovorila, ze okolo 8.mesica bude velka kontrola, ale v red book je v roku, tak som to dalej neriesila. skus im zavolat, ked ty nechodis na kliniku ale oni k vam.

etuska
5. feb 2011

idem kocky este upratat kuchynu a obyvacku-kedze zajtra pride navsteva 😀

bealondyn
5. feb 2011

@etuska ano zltko 1x tyzdenne ale ja to nedodrziavam a ani maso nema 6 dni v tyzdni. ved tolko nejeme ani my a nie este babatko. masko mala zatial kuracia a hovadzie, zajtra dostane morcacie prvykrat.

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
no ja to mam v red book-u zapisane ako kontrola v 6-9mes. a to uz boli

bealondyn
5. feb 2011

@etuska ja sa chystam upratat rano, kedze mala vstava okolo 7 teraz. dobru nocku, uz aj ja tu klipkam ocami. 😀

etuska
5. feb 2011

@bealondyn
dobruu