Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@lenocka84 - no trojka je vraj moc kaloricka, ze dieta co normalne papa moze kludne dostavat jednotku do roka a potom dvojku ci kravske... lenze Max na prt papa... a pri MM sa mi v noci budi raz a pri UM 5x, takze ho to asi bohvie ako nezasyti ta jednotka..
Tak asi fakt skocim kupit dvojku a jednotku budem pridavat do prikrmov...
@miculienka aha neznicitelny bacil je tvoj stary hehe
@kika987 - taky tak 50-70g to uz je jeho maximum... ja neviem, ja mam pocit, ze on NIKDY neni hladny. Fakt ako u neho najst moment, ze je z chutou je umenie 😕
@anjelicek26 ja by som najradsej uz potom presla na kravske
teraz mu ho davam do jedla, a obcasne do krupice, takze uz ho skusil a vsetko ok. lubi ho.napr. UM na veceru nechce, ani kasu z neho.
@lenocka84 - mne prijde ze pred 1. rokom kravske je moc skoro... su to predsalen ine bielkoviny, kazein, to je zataz na pecen aj na oblicky. Ja Saske dodnes nedavam mlieko pit, len do varenia, jogurt, puding. Raz za cas si vypyta, ale je to uplne vynimocne. My budeme do 2 rokov na UM a potom mliecko zrusime... aspon tot plan
@anjelicek26 nemyslim si, skor si myslim ze sa to uz moc prehana. ja som bola od 3m na kravskom mlieku a nemam nic, ani alergie ani nic.
kupujem cerstve mlieko, ked sme u tety, ich domace mame. a mal ho teraz asi 5x v krupici, inak len do jedla zavarim, max tak 0,5dcl pre chut. inak nie. a aspon nejake do nehodostanem, okrem rana mi mlieko pit uz nechce.
@monky1 - ja mu skúsim dať tú cibuľu na laby, to sme ešte neskúšali , ten inak tiež poje všetko možné a figa drevená 😝 , to je strašné s tým kašľom , najradšej mám keď ho to chytí práve vtedy keď malá zalomí 🙄 , hneď ju zobudí
@chani - presne tak dáko, jeho sa to bude držať a držať , pred 2 rokmi bral skoro celý rok atb , nič nezaberalo - ale to bral aj na niečo iné , majú ho bacilky radi
@lenocka84 - ja neviem, hovorit mne nic nie je - nikdy nevies, ako by ti bolo keby si to kravske nemala... nerypem, len je to na zamyslenie... Navyse mne to prijde skoro, proste viem, co mlieko obsahuje a je na travenie tazke aj pre dospelych - kopa ludi ho ani nevie poriadne stravit a sposobuje im zaludocne tazkosti, nie to pre babo na pitie... Pre mna nie je mlieko v jedalnicku po dojcenskom veku pre dieta dolezite. Aj ked sa nas cely uzasny mliekarensky priemysel roky rokuce snazi presvedcit o opaku. Saska po kojeni mlieko pit tak ci tak nechcela. No nutit ju nebudem. Teliatko nie je, tak kravske pit nemusi. Jogurty papa, maslo, syr, natierky, to uplne staci.
@anjelicek26 to je pravda ze ktovie ako by bolo kebyze ho nepijem. ale fakt som zdrava,tak pohoda.
maly tiez papa jogurty a mliecne vyrobky, ale tez ho do UM nutit nebudem, ked len vidi flasku alebo mu dam z lyzicky nieco z UM pusti hystericky plac. a hladneho ho zase nenecham
@lenocka84
ako pise
@anjelicek26 -je to kazdeho vec
ja som osobne dcerku dojcila do 9.mes a potom som davala do 1,5 roka Sunar az potom sme opatrne zaviedli kravske
@lenocka84 musim ti napisat skusenost mojich dvoch kamosiek...co zacali s mliekom skorej pred rokom....vtedy len na varenie ako ty hovoris.... a po roku sa objavili stale sople a zahlienenie, nevedeli co s tym a nakoniec bola zistena alergia na mlieko....takze bacha, nemusi sa hned prejavit...jasne ze nemusi sa vobec...ale naco riskovat...
ja som tiez trosku odporca pitia mlieka... 😖 ... nechcem ta presviedcat,kazdy ma svoj nazor, len mi neda nenapisat.... 🤐
@lenocka84 - ked ti papa jogurty aj prikrm, pekne pribera, MUSI mat mliecko? Tak mu daj len rano a hotovo. Kolko ti ho vypije ml? Vsak dieta najlepsie vie, co mu treba... nutenim si nepomozes urcite.. 😉
@anjelicek26 2dcl
nic viac, ale co mu dat potom na veceru?
@zzz posledne jedlo ma cca o kolo 3tej, vecer az okolo 7-8 ide jest
myslim ze dost casu aby vyhladol
@lenocka84 - mliecnu kasu s ovocim a mas poriesene... podla mna to potom staci, to su dve mliecne "jedla" denne.
@anjelicek26 ale aku mliecnu kasu? on nic co je z UM na veceru nezje. uz som skusala aj ine UM, aj ine kase, a nic. histericky plac
@lenocka84 - no ja väcsinou zarabam z UM + ryzova kasa (tie vlocky) + banan ci jablcko, predtym som robila len z vodou, ale posledny mesiac som chcela, aby si zvykol na chut UM tak som mu ho vmiesavala, kde sa dalo.
A nejaku instantnu mliecnu kasu ti fakt nespapa? Aj keby prevazi ovocie? Vadi mu ta chut mlieka?
@zzz len ja mam z toho nervy!
@anjelicek26 j take sme skusali, ale krupicu z kravskeho zje, ale len lyzickou
ja mu to teraz tak striedam, ze raz rozok s maslom, potom to co mal na obed, potom tu krupicu, ze nema to mlieko kazdy den
@miculienka vsetko naj k vymesiacikom 😉
@anjelicek26 no vitaj si nam tu chybala a teda drzim palce v odstavovani
@monky1 tak snad uz bude Hanke lepsie a teda cela rodinka chora ojojooooj ,prajem skore uzdravenie
a aj Dominik tak strasne kasle ze mu idu pluca vytrhnut
@lenocka84 - to sa tazko radi, moj osobny nazor je, ze ak mliecko nechce, tak nedavat... ak kravske varene papa, tak vlastne preco nie... takto upravena bielkovina je lepsie stravitelna a ak to nie je casto... ale ako prioritu, ze mlieko papat musi - teda davat to kvoli tomu - to by som nerobila.
@bakatuska - 😵
Prave som poodsavala mliecko z prs, nebolo to take hrozne, len 150ml, potom uz len vecer a zas rano... som citala, ze len tri krat do dna...o tri dni len dva krat do dna... potom uz len raz... a potom uz vobec neodsavat... tak snad to robim spravne...
No idem ja, maly sa budi aj po Sasku pojdeme o par minut.
@anjelicek26 ja sa mu snazit vyhabat, ale tych 200ml sa mi zda denne malo, aby mal len tolko mliecka
do varenia ho davam uz dlhsie, a nevidim zeby mu bolo zle alebo nieco
dnes bude mat jogurtik s rozkom na veceru, lebo vcera mal krupicu. zajtra varene, a potom uvidime 🙂

@anjelicek26 Mi s prikrmami biedne zie tak 5 -10 lyziciek a potom mi to zacne vypluvat 😠 Ale na mliecku je zavisly 😀 😀