Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
O-oooo dievčata...co bude moja mica robit v noci...dnes soro stále spi... asi jednu hodku mohla byt hore... ak neratam cas od 5-8 co tiež nespala....
@ellsa - dakujem 😵
K youtube - Zaregistrujes svoju mailovu adresu, das nahrat video z pocitaca a hotovo. Strasne je to jednoduche... samo sa to konvertuje, mozes dat akykolvek format... do 10 minut dlzky tusim... Niektore su verejne a ine neverejne. Mam aj take, kde sa Max kupka, je tam sice 10 dnove babo, ale aj tak, to najdu len ti, co im poslem link, ked ho budes inak hladat, ho nenajdes...
Hlásim kĺbiky máme v poriadku!!!
ahojte, chcem sa opýtať, keď kojím vždy len z jedného prsa či je treba odstriekať aj to druhé aby sa zvýšila produkcia?
babenky, pripomente mi, co je to a ako sa lieco taky ten biely povlak na spici bradavky? uz som to tu na fore niekde citala, ale za svet si nespomeniem kde a kedze sa ma to doteraz netykalo, tak som tomu odkazu nevenovala velku pozornost... no teraz ja reku, ze co ma to tam tak stipe... 😒
@janicka222 no podla toho, ci potrebujes tu produkciu mlieka zvysit alebo nie... lebo odsavanim sa produkcia zvysuje...
@hori - je to Raynaudov ci jaky fenomen, priznak mykozy ... je to na dlhodobe liecenie, ale prsia drzat v teple, lebo to zbelie po kojeni najma a v chlade ... neviem, ci existuje nieco na rychlozahojenie ... aspon ja som take nenasla, liecim mykozu komplexne a dufam, ze ak sa mi ju raz podari vyliecit, ze zmizne aj toto ☹
@hori Hej potrebujem zvyšiť produkciu, ale keď sa napapá z jedného a ten druhý vyprázdnim odsávaním, tak sa bojím, či sa mi za tie 2-3 hodiny čo budeme zasa papať stihne naplniť.
@janicka222 2 hodiny su v poriadky, to by sa prsia mali stihnut naplnit...
janicka mne papa kazdu hodinu a vzdy sa naplnia.mliecko sa tvori hned.ak skusis aj 10 min.po papani alebo tak mliecko uz potecie ked stlacis😉
@hori - jaj pockaj, to je asi nieco ine ... taky pupacik? Ak ano, tak to je upchaty mliekovod, ale pockaj, poslem foto, co som vycitala:
toto je upchaty mliekovod:
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/biela-...
toto to, co som spominala:
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/08/dojcen... v strede sa o tom pise ... tak ktore mas?
ahojte baby dlho som tu nebola tak sa pochvalime ako sme narastli minul.týzden sme mali 56cm a 4650gramov kojime sa ale sa aj dokrmujeme lebo mam n´menej mlieka po zapale,jaj strasne som smutna v piatok mi zomrela spoluziacka je to strasne ked odide tak mladý clovek mala leukemiu a zabila ju nejaký blbý vírus ktorý pred nejakými 5-6 rokmi dobre nedoliecila a zostal jej doteraz v tele otrasne a to si clovek povie ze co sa moze stat ked nejaku chorobu prechodis a poriadne nevyliecis.strasne.
@trillianka viazes ju do kolisky, alebo nazvislo? Neviem preco by mohla chrapcat, napadlo mi ci nie je malo zafixovana a nezosuva sa dole, to by sa jej mohlo horsie dychat, ked sa skrci a tlaci si plucka, alebo sa iba uplne odda spanku a uvolni sa a vtedy zacne chrapcat... neviem zaludna otazka, este som taku nedostala, ani sama som to neriesila.
maminky citam ze sa niektore bojite ze drobcekovia malo priberaju- my mame opacny problem- musim Majka klamat casto vodou ci cajikom lebo keby papal vzdy ked chce tak by bol taka gulka ze hruza. zatial sa nam s klamanim dari 😉 lebo na poslednej poradni mi doktporka zase povedala ze velaaa pribral.a to uz vtedy sme klamali inak ako mlieckom.neskutocne rychlo rastie a vyzera takmer ako polrocne babo aj sa tak sprava- zistil ze prsty patria do pusinky aj pästicky, zacina si somrat popod noztek, rapkat a neustale si vyzaduje pozornost aby sa s nim ktosi rozpraval 🙂 a neskutocne vnima - aj doktorka bola s neho velmi prekvapena az nechapala.vraj bude maly inteligent 😀 a taketo deti u nej v ordinaci na jeho vek este nemala. 😅 ved ma dnes 7 tyzdnov a ja kupujem veci od 3 do 6 mesiacov co mensie neoblecie 😖
kuk dole na foto 😵 neskutocne je velky
@anjelicek26
no fakt sranda co sa stalo tvojej kamoske 🙂 -pekne prekvapko 🙂
Ahojte kočky,
ja už som tu tiež riadne dlho nebola.. nejako nestíham k tomu počítaču sadnúť 😝
@evina0 Vobec si nerob vrasky... Ja uz mam druheho takeho 😅 Uz pri Samkovi sme nosili omnoho vacsie oblecko, nez je tabulkami dano a teraz pri Kubinovi zrovna tak. Mame sa deprimovat, ze su nasi chlapci urastenejsi? Mimochodom Samul napriek tomu, ze bol spociatku riadny bucko, teraz je to chalanisko akuratne a v skolke patri skor k tym najmensim. Mna trapilo celu matersku, aky je velky a v skolke som priam zirala, ake ma spoluziacky.. a to su dievcata! Len nechapem, preco sa Maria snazis oklamat nahradami. Snad ti to neporadila pediatricka 😠
@melkina aj ja to tak robim, ale akosi nepomaha,jeden den ma to lepsie a jeden den horsie..boli sme u druheho lekara ,len zo zvedavosti ze co povie a povedal ze to je novorodenecke akne ,ze to je normalne tak isto ako ked sa im supe koza na hlavicke, mam to ignorovat,ze to jedneho dna same vymizne ,ze to trva tyzdne az mesiac. Tak to ignorujem,toho teenagera co mam 6tyzdnoveho doma 🙂
Maly mi zacal spavat uz 5hodin v kuse vnoci, sa musim pochvalit :D tesssiiiim sa ,konecne nechodim po byte jak zombie 🙂 🙂 6tyzdnov ma a dockala som sa
@evina0 Evi no ja som prvorodicka, a nevedela som ,ze kedy si ma dietatko davat pasticku do pusy a rapkat si pre seba, a teraz zistujem ,ze ten moj je tiez dost popredu, on si brble uz a pasticky v puse tiez ..ma 5.5kg a ma 6tyz a jeden den dneska 🙂 licka ma jak syslik ,ale zatial mi lekar nevravel ze vela pribera, prave nas chvalil. Kolko ma ten tvoj?> a dolezite je ,ze s akou vahou sa narodil. A hlavicku nas zdvyha krasne uz od narodenia ,to sme si tiez vsimli. :D
mozno nam budu chodi ako pol rocne hehehehe
dobré ránko tak v noci som si myslela, že už z nevyspatia mám halucinácie, po poličke akoby niečo chodilo, pod chvíľou sa niečo zošuchlo, ale keď mi niečo prešlo po tvári, akoby sa ma niekto dotkol, po vlasoch, tak som sa nadobro prebrala a pátrala, zapla svetlo a nič, ale keď som si ľahla a zhasla tak niečo opäť zašustalo pri mne, rýchlo som rozsvietila a obrovský lúčny koník cca 10 cm, hodila som na neho deku a vyhodila von oknom🙂))
@fatimuska NO pekne, exsteze to bol konik, horsie by bol pavuk 😉
My sme spinkali tiez 5 hodin, ale vcera aj potiahol v noci 6 hodin, super....len rano sa mu nechce moc spinkavat uz..tak som od 4 hod hore 😠
Pozeram fotky, Evina - neboj, on vie kolko ma papat 😉 je krasny🙂
Pridavam aj ja nase fotky🙂 Vcera sme oslavovali prve meninky. 😉
Ahojte babule 🙂
noc u nas bola fajn, spala od 21 30 do pol stvrtej rano, potom sa napapala a do pol osmej spala dalej 🙂 . Vcera v poradni sme pribrali mame 3920g a stale 54cm, kakame do kazdej plienky, a zaciname reagovat na podnety viac.
Chcem sa poradit kde kupim satku na nosenie babetka?

@anjelicek26 krásnučký
baby ako dávate tie videá na youtube