icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

ellysa
16. feb 2011

@anjelicek26 no krásne, vidíš, ako sa ide rozpapať
moja má stále horšie tie svoje umrnčané stavy, ja už naozaj nemôžem ísť ani na dva metre od nej, už mrnčí, musím sedieť na jej penovom puzzle a ona sa hrá aj sama, sem tam sa príde pomojkať a zasa odíde, keď ona chce odíde aj sama do inej izby, ale ak si je chcem vôbec vodu ísť naliať takýýýýýýýý rev, no čo s ňou

riska
16. feb 2011

@zojec, skor som myslela niečo ako zapekane šampiony, lebo mm tiež cestoviny extra nemusi... len do každého takeho receptu pchajú tavený syr 😒

@ellysa, to som ešte nerobila...ale špenat mam...hm...ako to robiš? 🙂
@mici111, tak to ste mali celkom fajn 😉

riska
16. feb 2011

@anjelicek26, myslim, že max sa pomaly vracia do starých dobrých kolají 🙂

julinka2787
16. feb 2011

@anjelicek26 krásne! tak nové mliečko bude asi lepšie na brušino... len tak ďalej, veď ten spapá pomaly viac ako ja 😅 ale to je len dobre.tešíme sa s vami! 😉

ellysa
16. feb 2011

@riska no ešte som ju ani ja nerobil, tak ale vymyslela som si, že spením na masle cibuľku, na to listový špenát potom podlejem vodou, pridám zemiaky, osolím, dochutím, rozmixujem a na koniec trochu smotany

anjelicek26
16. feb 2011

@ellysa @riska - no snad to tak bude uz, 1-2x v noci sme vstavali aj pri kojeni, len je to s tou flasou akosi menej pohodlne a dlhsie mu to trva 🙄 Stale do neho musim drgat, nech nezaspi, lebo on je po 60ml uplne spokojny a spi ako drevo... co s nim...

Inak som tak rada, ze drahy dal uz cez vikend zabranu na schodisko, lebo Max lozi po celom poschodi, z izby do izby...

riska
16. feb 2011

@ellysa, si ma inšpirovala, idem aj ja na to 😀 😀 a ešte by sa tam aj cesnak hodil 😉 takže polievka by bola, ešte druhé...potom daj vedieť, čo na to tvoj muž 😉

anjelicek26
16. feb 2011

@julinka2787 - no uvidime, zatial aspon prestal chudnut. Snad zacne zasa aj priberat. Nie ze budeme mat v 9 mesiacoch menej ako v 6-tich 🤐

Idem mu dat flasu a sup ho do postele, uz je unaveny zaba jedna.

@ellysa - no som zvedava na spenatovu polievku, ja sa pri spenate vyhybam dlhsej tepelnej uprave, fakt len rychlo ohriat a hotovo, my robime len tak ako prilohu.

ellysa
16. feb 2011

@riska no jasné ešte cesnak, druhé ti už potom stačí len niečo malé, ja už asi ani nič nebudem robiť, vša do toho ešte hodím krutóny a bude to sýte poriadne, keď dáš viac zemiakov bude dosť hustá
možn o nejaké palacinky, alebo lievance by som si dala, len nemám mlieko a do obchodu sa mi nechce 😅

zojec
16. feb 2011

@riska
zapekane sampiony:
10kuskov vacsich sampionov, cibula, sojova drt, alebo tofu syr, petrzlenova vnat na ochutenie, nejaka zelenina.. moze byt mrkva, hrasok, paparika, kukurica.. co doma mas.. 🙂
sampiony vydlabes, a tu zmes das podusit na cibulku spolu so zeleninou.. mrkvu mozes nastruhat, aj korenovu zeleninu , rychlejsie sa urobi.. tofu tiez nastruhat.. moze byt tofu udene, normalne alebo aj lahodkove.. sojovu drt staci len zaliat horucou vodou.. tak primerane aby napucala.. vsetko dokopy zmiesas naplnis sampiony a das zapiect.. mozes posypat struhanym syrom navrchu.. staci aby to bolo v rure max 15 minut..
zmes mozes kombinovat ako chces.. ak ti z nej ostane, mozes ju piect aj mimo sampionov.. a mozes do nej hodit aj vajicko aby sa ti nerozpadavala.. 🙂 alebo z nej mozes urobit fasirky obalit v 3 obale, alebo v ovsenych vlockach 😉 variacii na milion sposobov.. 🙂

mici111
16. feb 2011

@ellysa pampers v BIPE boli v akcii? dokelu, a dnes som mala ist s kamoskou do Hainburgu, ale som to zrusila, jednak kvoli sarinmu jedeniu a zevraj sa smykalo na cestach.. ☹

ellysa
16. feb 2011

@anjelicek26 ja som včera vážila moju a tiež za mesiac nič nepribrala v 8m mala 8300g a teraz mala plienku precikanú a komplet oblečená a mala 8500g, ale to už je asi teraz normálne

mici111
16. feb 2011

@riska od kamosky mam skvely recept na zapekane sampinony, ja som ich v sobotu robila, boli mnamkove, akurat ze sa tam pcha taveny syr bambino 😝 jak si ti pisala..ak by si chcela, hodim recept..

ellysa
16. feb 2011

@mici111 no v sobotu boli za 10,99 EUR, podľa mňa ešte aj sú, mne muž tiež zakázal ísť von, že aj na chodníkoch sa strašne šmýka, tak nech ani na prechádzku nejdeme 😠

zojec
16. feb 2011

tak isto do plnky mozes dat napr. pecivo, alebo ryzu.. alebo kus kus, hocico 😉 a ked si nasla nejaky recpet na nete, tak tam proste ten taveny syr nedaj 😉 😉

mici111
16. feb 2011

@riska
@ellysa mnam, aj ja by som si dala spenatovu polefku, len mam malo mrazeneho spenatu doma..musim dokupit..asi nestaci ten bonduelle co je, tak polka z neho ze? to je nejakych 225 gramov..?

riska
16. feb 2011

dakujem za inšpiraciu, kočky, niečo vymyslím....mm bude raaad, že dnes nie je mäso 😝 😀

ellysa
16. feb 2011

@mici111 no to tak na jednu porciu 😀

riska
16. feb 2011

@mici111, určite stači 😉 dnes je špenatový den 😀

aj ninka pribrala za 2 mesiace len pol kila, ale to je asi tým pohybom 😉

anjelicek26
16. feb 2011

@ellysa - my priboerame takto... od 5 mesiacov malinko... vsak dnes na vahe mal 8430g... ale to lebo ma tu zmenu s kojenia na flasu... uvidime, dam tomu par dni bez vazenia, po dovci sa uvidi, snad uz zacne naberat...ale tak mal by, ked pije a aj papa, ze ano 😉

Cerstvo vyliahnuty 2550g/45 cm...1mesiac 3900g/53cm...2mesiace 5420g/57cm..3mesiace 6520g/60cm..4mesiace 7400g/63cm..5mesiacov 8010g/64cm..6mesiacov 8300g/67cm..7mesiacov 8480g/69cm..8mesiacov 8740g/71cm

riska
16. feb 2011

@ellysa, ved mici stači jedna porcia, nie? 😀 😀

ellysa
16. feb 2011

@riska
@zojec ja bambinko milujem 😝

mici111
16. feb 2011

@ellysa no dokelu..som zavahala..no neva..mozno behnem v piatok...inak Leni, som sa chcela spytat, chystam sa poobede do lekarne, si spominala, ze si davala Oliv tie homeopatika na zubky, to bol viburcol a este co? nejaka camomila ci take nieco..a ten viburcol to su cipky do ritky, hej?

mici111
16. feb 2011

@riska no ale ked uz varim, nech je aj na zajtra ne??? inak mala mi zaspala, tak radsej nic nerobim, len sedim, lebo pri vareni by som buchotala a dnes bola veeelmi mrzuta..tak nech potiahne co najdlhsie..

ellysa
16. feb 2011

@mici111 vibrucol sú čipky do ritky, to nemusí byť len na zúbky, oni sú na také celkové ukľudnenie a homeo sú chamomilla vulgaris, pýtaj si 15 CH alebo až 30 CH, v podstate aj v jednom aj druhom je koncentrovaný harmanček

a baby mne poradili v lekárni na slovensku pre malú také kvapky vitamím C, že jej to mám dávať teraz keď je také chrípkové obdobie -Cebion

zojec
16. feb 2011

@ellysa :D no kto by ho nemal rad pri tolkej soli 😀 mne tiez chuti, ale zo zasady nekupujem take veci.. staci ked sa musim divat na slaninu a klobasy 😀
@mici111 ja inak tiez uz skoro dve hodky sedim potisku ako miska.. mala spi, dnes bola doobeda velmi umrncana.. ani kasu nechcela.. revala ako tur :( zeby to uz boli zuby???? 😕

mici111
16. feb 2011

@ellysa dakujem, pojdem to kupit..inak, my ten cebion mame, davala som ho asi 3 dni ked vtedy vypadol ten vigantol, ale jej to vobec nechutilo - je to take pomarancove - bola navyknuta vtedy len na materske mliecko..a viem, ze tych zopar dni, co som jej ten cebion davala bola taka mrzuta, umrncana, nesvoja..mozno to bola nahoda, mozno to mala z toho..neviem..mam ich v ladnicke..vidis, skusim jej dat, teraz ked je take chripkove obdobie..

mici111
16. feb 2011

@zojec inak Zoji, fakt klobuk dolu pred tebou..obdivujem ta, jednak za to tvoje zdrave stravovanie, separovanie a vseobecne tvoj pozitivny pristup k zivotnemu prostrediu 😉
a poslusne hlasim, uz sme STVORZUBEC 😀 😀 😀 😀 😀 horne aj dolne jednotky su uz vonku..boze, to su zvuky, ked tymi styrmi zubami skripe..mi az chlpy vstavaju 😀 😀 😀

ellysa
16. feb 2011

@mici111 jej to je supr, oli tie horné stále nevyšli a vieš aké ich už mala

ellysa
16. feb 2011

a sme hore 😀