icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

zojec
22. júl 2010

@weirdo
@leveretka , no neviem dievcata... to teplo tomu neprospieva urcite... pol dna je vzdy bez plienky na podlozke a vzdy ked prdne tak jej ho utriem... a mastim sudokremom.. v noci ked kakne sa to vacsinou urobi.. ale uz cakam latkove plienocky verim, ze ked ich budem pouzivat aj v noci tak sa to upravi...

matulik284
22. júl 2010

ahojte kocky 🙂
tak sme konecne spojazdnili pocitac a pozeram ze uz sme v novej temicke 😉 ani neviem ci stihnem vsetko docitat...tak mi uz mame tri tyzdne 🙂 dam aj foto malinkej, ale neskor lebo manzel ma u seba fotak a je v praci. Inak nas trapia pravdepodobne bolesti bruska a vraj to prejde az v 3-4 mesiaci...mate s tym niekto tiez problem?

anjelicek26
22. júl 2010

@matulik284 - no viacmenej asi vsetky deti maju problem s bruskom 😅

matulik284
22. júl 2010

@anjelicek26 a pomaha na to nieco, alebo treba len pockat kym to prejde?

weirdo
22. júl 2010

@leveretka - tak to je super, len nech tecie 😵

anjelicek26
22. júl 2010

@matulik284 - no babulky davaju tusim sab simplex a calm kvapky, my len masirujeme, davam mu nahriaty kostkovy vankusik na brusko, alebo teplu kupel... hlavne davam pozor na to, co jem...

nonika1979
22. júl 2010

@katka512 moja ja malinkemu nedavam nic je len na rovnom davam ho po jedle dobre odgrgnut aby sa mi nahodou nezalial a to z trosku vygrcne to nevadi on je velmi silny on sa otoci aj sam na bok tak nemam strach 😉

evina0
22. júl 2010

maminky ja ked som vcera dosla do izby maly zacal plakat a ja ze co sa mu robi takto v noci a on betar maly sa s polovice postielky vykopkal az do vrchu a kazdym kopnutym si udieral vrch hlavicky o postielku..esteze mam hniezdo inak by si aj ublizil na tu fontanelu o rebriny .
a teraz spinkame v babyvaku namiesto kresielka nech si nan zvyka len mu je tam teplo a poti sa 😒

kraaasne fotecky deticiek ste sem dali 😵 😵 😵

momentalna situacia 🙂

anjelicek26
22. júl 2010

@evina0 - jeeej, nadhera ako sa nosite 😵

Mne sa maly zatial nehybe, ako lahne, tak spi, aj je ten kos na spanie na toto velmi fajn, mäkkucky po vsetkych stranach, ovalny, tam ani by nemal co... aj ked teda, kazdym dnom je mu mensi a mensi, ten mu teda do pol roka, ako sme planovali, nebude 😖

katka512
22. júl 2010

@evina0 Ahoj no prave toho udierania hlavicky sa bojim aj ja aj ked mam hniezdo tak tu jednu cast tam nemam aby som nanho v noci videla a uz plnokrat tam bol zosunuty ze som ho musela napravovat.....no uvidim...

nonika1979
22. júl 2010

tak babenky my sme boli na klbikoch a je to v poriadku akurat som taka rada malinky vobec neplakal praveze ho chvalili aky je veliky chlap pristupila k nemu doktorka a pyta sa mam kolko ze ma???a ja na to no dva tyzdne presne 15 dni dnes a aona nie ved dnes sme tu uz mali tolko deticiek ale on je aky veliky tak som na neho taky hrda az bola ze akeho mam chlapa.... 🙂 🙂 🙂

katka512
22. júl 2010

Baby objednavate detickam veci na oblecenie aj z internetu ked ano z akej stranky ci uz bazar alebo nove oblecenie......

zojec
22. júl 2010

@katka512 bazar je dobry aj tu na MK, alebo mmb.... nove veci som este neobjednavala... tak neporadim..

evina0
22. júl 2010

@katka512 ja som vela objednavala odtialto kojenecke-obleceni.eu take dupky a ine veci ale vela kupujem v tescu 😉

zojec
22. júl 2010

no ano... tesco je super, len skoda ze vsetky deti chodia ako cez kopirak... ja mam vela veciciek podednych od kamosiek a dost nakuujem v sekaci

evina0
22. júl 2010

maminky kolko davate drobcom papat na jednu davku? co krmite UM?? lebo mne teraz mama povedala ze davam malemu malo ked mu davam cez den kazde 3 hod 100ML a na noc a v noci davam uz 130 ml ..ze ona nas kojila a od 4 tyzdnov nam este davala riedene kravske mlieko na jednu davku az 250 a kolkos me vypili trolko nas nehala a zvysok vyliala.. ze naco sa drzim nejakych tabuliek ..som myslela ze robim dobre a teraz mam naozaj dilemu 😒
aj ci sa mam zhruba drzat veku ci vahy ?? lebo on denne vypije spolu tak 690ml podla veku by to sedelo ale podla vahy by mal az 1000 ml denne.napiste mi svoj nazor.. dakujem

evina0
22. júl 2010

lebo aj doktorka povedala ze ho treba klamat aj cajikom nie stale miecko tak teraz naozaj neviem ze co robit a ci naozaj zvysit davky 😒

kivec
22. júl 2010

Ahojte zienky, citam si vas popri kojeni 🙂, @zojec - aj moja Estherka mala problemy so zapareninami. A Velmi dobre nam pomahal Bepanthen krem. Pouzivala som ho aj na bradavky a nedam nan dopustit. Je fakt vyborny. A Sudocrem nam tiez vobec nepomahal. Tak vyskusaj. 😉

tibinka22
22. júl 2010

@evina0
ja krmim BEBOU a tam je na tabulke ze v 2. mesiaci by mali papat 150ml vody+ 5odm.( co je 167mlieka), ale mne tolko nevypije, iba pred spanim vecer, cez den davam kazde 3 hod. 120ml vody + 4odm. (co je 133 mlieka)....

zojec
22. júl 2010

@kivec tak som poverila mm nech kupi... vyskusam...ja kona citam a pisem len popri kojeni.. a dnes kojim skoro cely den 😕

anjelicek26
22. júl 2010

@evina0 - Max pije tiez tak nejako, sice MM, ale mnozstvo rovnake... ale on je potom syty a ziadnym cajikom ci vodickou neklameme... ani by som to nerobila, pokial dietatko ma hlad... vsak ked chce papat castejsie - mozno by bolo treba ten 3 hodinovy interval zmenit za 2 - 2,5 hodinovy a uz by bolo dobre...

To, ze je Majko velky podla mna neni dovod mu davat menej jest. Este som nevidela obezne mimino. Maju sice faldicky, ale ked sa rozbehaju, tak je to vsetko dolu. Tymto by som sa neznepokojovala... mali sme na detskom cviceni chlapceka, 10 mesiacov, 13 kilo... buchta... potom som ho videla v dvoch rokoch, 14 kilo a kraaasny stihlunky, vysoky 😎

ellysa
22. júl 2010

no čaute tak dnes zasa nespíme asi je to tým, že nie sme von ale je fakt príšerný hic, už revala, tak som ju šupla do kýblika a teraz spinká dve hodiny tak hádam bude lepšia
aj cookies som stihla upiecť a teraz ich chrúmem namiesto obeda s pohárom studeného mlieka mňami mňam

@evina0 ja by som mu dala viac, je veľký tak aj viac zje, tabuľkami sa fakt treeba len orientačne riadiť, my by sme už tiež podľa nich mali vypiť 150 ml a ja do nej v poslednom čase ledva 90 ml dostanem

bealondyn
22. júl 2010

caute babule, ja si vas tiez citam na telefone popri kojeni stale, ale blbo sa odpisuje.
my sa zajtra stahujeme, tak uz tyzden balime, je to Katastrofa!! este ze malinka tak dobre teraz spinka, ze mozem nieco porobit, nie len moj priatel.
inak dostala som menstruaciu vcera! v pondelok nam skoncilo 600nedelie a uz dlho nic a tak som sa tesila, ze ked kojim nonstop tak mrcha nepride par mesiacov a mam smolu!
!

sportpark
22. júl 2010

evina tak ako píšeš ty musíš vedieť kolko potrebuje.....ja davam malej 120 ml na noc a nikdy to nevypije vsetko.....cez den 90 lebo jej teraz velanechuti takže asi tak....tych 120 ked budes davat tak v pohde si myslim...maly je krasny inak......

sportpark
22. júl 2010

ellysa zdielam tvoj názor......

ellysa
22. júl 2010

a čajík by som mu tiež nechala, viem, že sú lekári ktorí sú vyslovene proti a chápem to u kojených bábätiek, ktoré sa napijú nám to lekár vyslovene v týchto teplách nakázal a mám pocit, že odvtedy ju aj menej bruško bolí

anjelicek26
22. júl 2010

@bealondyn - to vaaaazne, uz mrcha? Pri Saske som mala pokoj 8 mesiacov a dufam, ze aj teraz tak 😝

ellysa
22. júl 2010

@bealondyn ja už som mala ale nekojím, len ma prekvapilo, že predtým bola mrcha hnusná, bolestivá, silná a trvala týždeň, teraz 3 dni a silná len jeden deň bez akejkoľvek bolesti, no mohlo by to tak ostať

adamala
22. júl 2010

@bealondyn Ahoj Bea, chcem sa opytat, ze to sa moze stat ze dostanes mrchu ked kojis??? no do kelu, tak to teda vobec nie rada pocujem, ja sa tesim ze nic nebude zase, skoncilo mi sestonedelie pred 2dnami.

adamala
22. júl 2010

@ellysa vraj to tak byva ze po porode sa zbavis bolesti a je to aj kratsie...ale asi to neplati na kazdeho..mozes byt rada.