Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@hori - veď práve a dnes keď človek počuje len o všelijakých pliagach zo surového jedla , to surové vajo by som ani ja nezjedla aj keď je od sliepky z nášho chlieva a čerstvo znesené , čo už, dakedy mali iné názory a my sme na nich vyrástli
@miculienka jeeej, ale ked si spomeniem na zltko s cukrom, co som lubila ako mala... 🙂 ale svojmu dietatu by som to veru nedala... 😉
baby to je psycho dnes, moje dieta si tolko krat uz treslo hlavu ze dovi dopo, o vsetko sa stavia a furt sa pusta, vpostielke si trepol hlavu o sprusle, potom nabural do dveri a nakoniec v ohradke do autobusu co tam ma, a vcera to laptopu ako sa za nim pchal...uz ma tolko modrin na cele ze dovi dopo
@chani 😒 - deń bum bum
moja malá má jeden cicík zdurený , bude to mojimi hormónmi ? či mám ísť k dokimu ?
@miculienka može to byť tebou. možno ti príde mrcha... ale môžeš zavolať dokimu... moja krpaňa mohla kojiť, kým som ju kojila ja. 🙂 normálne mala mlieko... dokina vravela, že to do mesiaca po narodení zmizne ale mala to kým sme sa kojili. :D
@miculienka ja by som taku svokru asi zahrdusila vankusom na pockanie,kriste pane....ona je fakt mesuge na komplet 🙄 😠
@julinka2787 - ešte počkám či sa to nestiahne, potom sa opýtam dokiho , ale vďaka za info 😉
@chani - niekedy má aj ja chuť počkať za rohom a skočiť po nej 😕
@miculienka počula som že kojené deti môžu aj krvácať z bradaviek pri matkinom menzese. ale že je to všetko len hormónmi. neboj, to bude určite len toto 😉
@miculienka - tvojimi pred mrchou napr. ale moze byt napr. aj z prikrmu, z mäska, ze tam boli nejake hormony. Kolko dostava kuracieho mäska?
@miculienka ma tak teraz napadlo, co by robila tvoja svokra kebyze malu stravujes ako ja 😀 😀 ale ja by som ju uz poslala do riti s prepacenim a v najhorsom by som sa odstahovala... ja som na moju kuchynu a varenie veeeelmi hakliva 😉
neviem preco by sa detom inak mali davat len tucne jogurty.. ja o tom teraz pocujem prvy krat.. nie je dolezite kolko tuku ma v sebe, ale kolko v sebe nema ecok a vselijakych umelych lakocin 😉 samozrejme netreba davat nizkotucny, ale ten s 3,5 staci... smotanove jogurty su hitom len na slovensku 😉
pangasius, to je kapitola ako antibiotikove kura... ryby maju schopnost na seba viazat tazke kovy, ako pisala anjelicek, preto s nimi radsej opatrne, a jest ich len z overenych zdrojov a staci po 1. roku zivota.niekde dokonca odporucaju az po 3tom.
k tym flastickovym pokrmom... ja nie som zastanca, ale ked niekedy citam, vidim a pocujem co davaju matky detom jest, tak fakt radsej tie vyzivy.. trebars aj do 3: roku.. 😉 jedlo pre deti je prisne kontrolovane, inak by nepreslo testami, aj ked je pravda, ze niekedy je tam mix vselicoho, ale aspon je to kvalitna zelenina alebo ovocie.. popr. maso..
@anjelicek26 - kuracie jej dávam domáce , tak z toho asi nie , no a mrchu som ešte nemala čo kojím, žeby sa schyľovalo ?
@zojec - práve minule som vravela mm , že zvažujem sťahovanie , ale on si myslí, že srandujem , musím mu to asi inak povedať
@miculienka - to je super, ze mate vlastne mäsko... je to domace vase? Nekrmi ich svokra nejakou zmeskou? Sorry len uvazujem, lebo kamoska kde ma tatino dom ako 2 rocna tiez prsia, babka krmila kurence nejakou zmeskou, co kupila na kuracej farme no a uz to bolo...
Inak to fakt moze byt, ze mrcha prichadza, len je divne, ze ma zdurene len jedno prsko. Vsak keby to trvalo dlhsie, urcite to ukaz doky.
Moja a urcite sa s drahym porozpravaj, ci to "lacne" byvanie u svokrovcou za tie nervy a stres stoji. Ja vzdy vravim, radsej 30 rokov hypoteka, ale bozsky klud...
@miculienka - tak to potom asi ono nebude. A nie pri tom mnozstve, co tak male dieta spapa.
@anjelicek26 - nekŕmi ich zmeskou
horšie je to, že dom je napísaný na mm a všetko tu už máme poprerábané , nové - to ma mrzí len tak nechať ale kvôli kľudu by som šla aj do bytovky
poradím sa s doki, že čo to s tým cicíkom môže byť
@miculienka tiež si myslím ako anjeliček, že sa treba s manželíkom vážne porozprávať ohľadne bývania. alebo nech porobí poriadky s mamou. čo síce asi nezaberá... tak jedine nejaký bytík alebo domček... kde budete sami a nebudeš sa musieť nerváčiť so svokrou a báť sa čo jej zas napadne dať paulínke. veď to nie je sranda. asi si ho fakt posaď na vážny rozhovor, že to už proste nezvládaš... 😒
@miculienka je to skoda, ale co sa da robit? Svokra nevyzera, ze by si dala nieco hovorit a drahy jej evidentne tiez nic moc nepovie - urcite nie tak, aby si to vzala k srdcu. A toto znasat dlhe roky kym co, raz umrie? Ako pises, bude vam fajn aj v malom bytiku, hlavne, ze spolu, sami, bez nervou.
caute spisovatelky 😀 ... vy sa nezdate 😀
my sa mame ovela lepsie - Hanka dokonca bola v skolke na 2 a pol hodiny - dnes mali karneval, ale este stale kasle
vcera som pozerala, ze ste sa stazovali , ze deti nespia ..... ja sa az bojim to z ust vypustit, ale Elinka spi ukazkovo - ako jej vysiel zubok, dieta sa polepsilo v spani - budi sa max. 2x a aj to vdaka mne, lebo ju o 4h budime na ATB 😵 😵
no a uz aj odchadzam, lebo len co som sadla uz ma Hanka taha ze je hladna, tak idem do kuchyne chystat nieco pod zub
hlavna vec ze mm spi ako poleno 😠 😠 😠 😠 .... preco sa mne toto stat nemoze!!!!!!! 😠
@julinka2787 @anjelicek26 - pôvodne som tu bývať nechcela, bývam tu vlastne kvôli svokrovcom , keď sa riešilo naše bývanie , boli sme s mm rozhodnutí, že ideme bývať preč, nie ďaleko , tak aby ku nim mohol skočiť ak by bolo treba - svokor je po mozgovej , ale svokra keď jej to mm oznámil začala robiť divadlo, že ju nik nechce a skončí v domove - lebo jej šikovné dcéry - nevydaté sa stihli odsťahovať ešte pred nami dobre ďaleko - tak aby mali súkromie , takže sme mali čo počúvať a nakoniec som poľavila , ale s mm sa určite porozprávam o jej zlozvykoch , inak je to na dennej téme , len on sa s ňou nerád handrkuje - vie , že je to na figu a stará sa urazí alebo začne plakať - divadlo robí , ale momentálne mám od nej už 2. týždeň pokoj, vôbec sem nechodí odvtedy ako sa urazila pre to, že sa sňou málo rozprávam 😀
@miculienka no to máš na prd, ak sa neosťahujete nikdy sa to nezlepší...a zasa chápem, že ste si všetko prerobili...no ťažko sa v takej situácii radí
@miculienka to ja mam oproti tebe lenslaby odvar 😝 ja sa s nou pre istotu ani nebavim, aj ked mi jej potom, ked odide, vzdy pride luto, ze je uz chudera sama a je to jej jedine vnuca. Ale na hlavu si kydat nedam a urobim si po svojom, aj ked zo zaciatku dobre ze mi gatky neskontrolovala, ale povedala som to mm a ten jej dohovoril. Teraz mu ani vsetko uz nehovorim, co sa mi nepaci, ale kopi sa to a raz vybuchnem a bude 😝
Skus muzovi navrhnut, ze nech on ide k vasim byvat na mesiac, nech preziva to, co ty. Hned vytriezvie. Ja som to mm povedala, ked rozpraval, ako chce do domu, ktory postavi, nastahovat svoju mamu -a to podotykam, ze on ma problem jej pat minut nevynadat, ale mne by ju nasukal 😲 Ale uz od toho upustil nastastie
@ellysa - najhoršie je to, že mm tuším už teraz nepresvedčím o sťahovaní, on sa nevie vžiť do mojej situácie, on je tu doma, je spokojný, navyše sa naje aj doma aj u mamičky - aj keď sa za to hnevám - on je tvrdohlavec , on si myslí, že ja svokru vnímam ako mamu , lebo svoju už nemám , ale darmo mu to vysvetľujem , on to nezažil byť u cudzích , jemu to príde normálne , že svokra si sem vybehne kedy chce , hoci aj v noci , jemu by to nevadilo , tuším musím byť tvrdšia ja a to na obidvoch
@kiculka - ja som bola mäkká od začiatku a tak sa to zvrhlo, darmo, človek bol ešte zaslepený láskou a rôznymi vidinami, teraz by som už bola sekera od začiatku , ale ako píšeš , u mňa sa to tiež vždy kopí , posledne som bola už aj na ňu poriadne nasratá a aj vyčerpaná - malá bola chorá , idú zuby a kadečo iné - ale nič som nevravela , hrýzla som si do jazyka , ale asi som sa škaredo na ňu pozrela, tak sa urazila , ale je to fajn, teraz mi tu neoxiduje 😵
@miculienka Veru tazko sa aj z takej situacie dostava, to ti verim......vela je pre a vela je proti ☹ ☹ ☹ ☹
....samostatna domacnost mladych ludi je najlepsia----co sa doma uvari to sa i zje (nemyslim len na jedlo) . Ja by som nevydrzala so svokrou ani tyzden a to mam celkom dobru svokru, len stihačku--ona umyva kazdy tyzden okna 😕 😕 😕 (viac hovorit nemusim)
Normalne mam chut sa obliect a ist von sa sama prejst....no ale mozem? prd prd... 🙄
Pridavam video maleho lezuna a na koniec to zavrsil..na prazdny kos sa siel stavat, skoro treskol dole...My sa teraz ucime padat, ma ohromnu radost, ked sa postavi a moze padnut na prdel... 🙂

@anjelicek26 - horšie je, že ona si to neuvedomuje , že to je z toho , je to s ňou ťažké , väčšinou riešim háklivé veci cez muža , ale to si hneď domyslí, že som mu to ja povedala , to by bolo iné keby sa opýtala , či môže to alebo to , ale posledne, keď som jej nenápadne povedala , že môže si malú zobrať , tak sa pani urazila, že ja " sopľa " nebudem jej starej povoľovať kedy a čo ona môže , tak čo s ňou , mm mi stále vraví, že si ju nemám všímať a má sa na ňu vykašľať , ale zasa tiež nenechám aby robila niečo proti mojej srsti