icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

chani
22. feb 2011

@mojalili tie malacky, ten ranc u indianky som myslela 🙂 ta stupava viem kdeje 🙂

ellysa
22. feb 2011

@monky1 no veru začína to byť s krpcami dosť husté, ja som dnes stihla až kúpelku umyť aj to za jej výdatnej asistencie, tak som len pozerala, kedy sa švihne o kachličky
a ty s dvoma ani nehovorím

ellysa
22. feb 2011

nech už je leto, čo ich vytrepeme von a nebudú bordelovať doma, ja už len chodím a upratujem za ňou a kým upracem, čo vyhádzala, vyhádže ďalšiu časť

mojalili
22. feb 2011

@chani Moja tak to neviem, asi to treba nahodit do GPS alebo spytat sa, urcite tam budu uputavace... 😉

mojalili
22. feb 2011

@ellysa Ja mam teraz upratovanie ako relax od pychiky....boooze, ta moja dcera mi pije nervy. Vcera 2,5 hodiny jedla obed, dnes tiez to tak vyzera....proste odmieta jest nie, zeby bola chora, ale len tak. Povie m, ze radsej tam bude sediet do rana....drza je strasne... 😒

ellysa
22. feb 2011

@mojalili no na toto obdobie sa "veľmi" teším, ešte horší prípad máme v rodine -5 ročný synovec-ako ten zametá s celou rodinou, to by ste len oči otvárali- a pritom do 2,5 roka to bol anjelik

hori
22. feb 2011

babenky dve otazocky mam na vas...
1. mozu nase deticky uz mango?
2. sedia vasi drobci uz bez opory? ak ano, kolko asi takto vydrzia?
doteraz som sa nad tym nezamyslala, len dnes na poradni bola doki dost zdesena, ze mi mala este nesedi... resp. mozno svaly na to ma, ale ked ju davam sediet, vzdy si lahne, no proste ako keby nechcela...

ellysa
22. feb 2011

@hori ja kým sa malá sama neposadila, som ju sedieť nedávala vôbec asi dva týždne sa vie posadiť úplne sama z akejkoľvek polohy, o a kým sama neurobí nejaký blbý pohyb tak sedí, ale predtým to isté, jednoducho sedieť ani za svet, tak vydrž, už ti štvornožkuje a stavia sa na nôžky?lebo ževraj až vtedy si deti samé sadnú

ivanka85
22. feb 2011

aj ja by som skusila tu lipo ale od Stupavy som veeelmi daleko..

ameanda
22. feb 2011

@hori
my este sami nesedime
sadat ho davam ked papame, sem-tam pri hrani, ale snazim co najmenej, kym sa sam neposadi
a som prekvapena, ze by uz mal sam sediet...

ameanda
22. feb 2011

@hori
a este... my mame poradnu o tyzden, tak som zvedava, co povie doki mne

chani
22. feb 2011

@hori no my uz sedime, aj sa sam posadi uz nejaky ten tyzden a vydrzi tak nekonecne dlho🙂

mojalili
22. feb 2011

@hori mi svornozkujeme, staviame sa, robi kroky ked sa drzi, ale ked si sadne, opiera sa stale, neudrzi len tak...proste kazde dieta je ine, neviem co stresuje tvoja lekarka... Prve dieta mi sedelo same uz pred 8. mesiacom, Danko taky nie je, ale zato uz chce chodit... 🙂

chani
22. feb 2011

@hori presne 31.1. sa prvy krat sam posadil 🙂

mojalili
22. feb 2011

@ellysa Fakt ti mozem povedat, ze s DAnkom nemam tolko nervov ako s LILI. JEdine co je OK na LILI, ze pekne spinka, ale huba nevymachana je to.... snazim sa vysvetlovat, co nie a co ano a preco...no ma ma v paži, až ked dostane ci zvysim hlas.Ja nechcem mat doma spratka a nedopustim to, tak plati u nas " Ohybaj ma mamko, pokial som ja Lilianka".--- 😀

hori
22. feb 2011

@ellysa @ameanda akoze nie aby sa sama posadila, to je este nemozne, ked nestvornozkuje, ale co nam doki pred dvoma mesiacmi nakazala, tie cviky, ze davat do sedu, tak ze v 8 mesiacoch ked dvihnete dieta do sedu, tak by uz malo vydrzat sediet bez opory, chvilu, ale malo... tak som ostala mierne vyjukana... ja som to sedenie aj nacvicovala, ale malo priznam sa...
no a Luci sme na tom tak, ze sa plazi, zial, na plavacke sa jej to myla len dozadu... a ked je na koberci, tak sa dvihne na kolienka a pohupuje sa... este nevie, co s tym...

chani
22. feb 2011

@hori my sme zacali 4nozkovat neskor ako sa vedel posadit, vedel sa dat sice na 4 ale len pohupovat a konec

ellysa
22. feb 2011

@hori tak kašľať na dokinu, cvičiť a raz sa zadarí 😉

chani
22. feb 2011

@hori dokonca aj postavit sa vedel skor ako 4 nozkovat 🙂...kazdopadne sa to urcite spravi, nech nerobi dokina stresy 🙂

hori
22. feb 2011

@chani a teraz uz ti stvornozkuje?
no moju ked postavim, tak stoji dost pevne, to jedine u dokiny zabralo...

hori
22. feb 2011

no ja ked dam Luci sediet, tak si lahne a dzungne hlavou o podlozku... a ked ju dam sediet do gauca, kde sa moze opriet, tak to iste - spravi mostik, zosunie sa a uz lezi... no ja z tej baby nemozem...

chani
22. feb 2011

@hori zacal v sobotu, ale stale preferuje plazenie, ale kazdopadne uz vie ako sa 4nozkuje...moja lekarka toto ani nikdy neriesila hmm....len honaposledy ked sme pred mesiacom boli pochvalila ze pekne sedi, ale ani sanepytala, ci lozi, plazi sa nic

mojalili
22. feb 2011

@hori prave som si vsimla, ze dokaze sediet krasne sam rovno - len sa mu musi chciet 😀 😀 😀

ellysa
22. feb 2011

@kuriatko33 máš už bee doma??? ako si spokojná? mne práve nasadili veľkého chrobáka do hlavy 😅

kuriatko33
22. feb 2011

@ellysa no tento tyzden by mal prist,tak sa ozvem 😉 uz som do neho kupila aj lodger, sa tesim 🙂

ellysa
22. feb 2011

@kuriatko33 prosím potom o referencie a hlavne foto aj s drobcom a ty si nechávaš už len bee alebo ešte aj šporťák?

ameanda
22. feb 2011

@hori
hmm.... no vyskusam, ci sam sedi
par sekund sa mi zda, ze vydrzi, ale ajtak ho hned vala
ale zatial necham tak, ked bude pripraveny, vydrzi 🙂

ameanda
22. feb 2011

pridavam par nasho hudobika a pomocnika v domacnosti 🙂

miculienka
22. feb 2011

@hori . nestresuj sa, tu v júnových bábätkách je veľa detičiek popredu, teraz som čítala , že mali by sme vedieť sedieť s oporou a plaziť sa , inak štvornožkovať by sa malo až od 9. mesiaca , sedkanie bez opory ešte nemusíme vedieť a chodenie vôbec , moja posedí chvíľu aj bez opory ale neplazí sa zatiaľ , ale dnes ma prekvapila lebo vydržala sa chvíľu na brušku naťahovať za hračkou sama od seba , čo inak neznáša tú polohu

mojalili
22. feb 2011

@ameanda Jéééééj, tu ustnu harmoniku som aj ja mala ako male dieta 😀 😀 😀 ALe kde je jej koniec netusim..

Akurat som sa obudila, Lili som vysvetlila, ze potrebujem si pospat, dala som jej DVD prehravac, bohuzial cena za spanok.,,,,a hodinku som s Dankom spala, hned mi je lepsie 🙂