Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@marcelka123 ja som sa rozhodla pre satku, chcem jednu na skusku si pozicat za poplatok aspon na 4 dni, ci sa tam Ele bude pacit a ci si vobec zvykne- www.nosime.sk
@fatimuska no ja som tiez zvedava, my ideme k dr az 22.7. a boli sme inuly tyzden a Maxim mal 3900g a Timur uz 3100g takze krasne pribrali 🙂 my mame inak dnes 6 tyzdnov 😀 a neleteli sme ale sli sme autom ale prespali sme v nemecku aby sme netahali celu streku v jednom. isli sme 6 a 6 hodin s prestavkami na prebalenie a papanie 😉 ale budeme aj letiet toto leto na dovolenku ale az v auguste alebo septembri. Najprv musime vybavit slovenske rodne listy a pasy 😉
@ell vy idete uz toto leto resp.jesen na dovolenkuu??? Vau...Kam to idete? A nebojis sa ze su mali este mali? Ja by som tiez strasne rada sla k vodicke, strasne sa mi ziada, ale s takou mlou malou si to neviem predstavit, len papat, kakat, spat a plakat, ale tvoji uz budu starsi takze to asi pojde aj ked nemam presne predstavu ako sa deticky potom spravaju...
@monky1 ja by som brala na vyskusanie tiez, ale tu to asi ani nepredavaju, nie to poziciavaju, takze idem naslepo a uvidime ci si zvykneme a ci budem spokojna... Vsetko ma svoje klady a zapory ale podla tabulky kde porovnavali su klokanky na tom najhorsie a pritom som im najviac verila a preferovala... no uvidime co bude..
@marcelka123 jasne, ideme do turecka k znamym k moru 😉 uz nebude tak strasne teplo. ale ideme aj koncom jula do svajciarska s nimi na par dni takze su cestujuce babatka 😉 len akosi mame prilis male auto na tie vsetky veci co vlacime so sebou. Ale do turecka ideme samozrejme letecky 🙂
@weirdo tak držím palce, aby zabralo 😉 a ako papáte? darí sa vám bez klobúčikov? my zatiaľ žiadne extra pokroky, ale hlavne, že je dosť mliečka, nechám ju každý deň sa pokúšame, ale poslednú dobu sa hnevá na všetko, ani tak ani tak jej neni dobre, ale nakoniec sa napapá, neviem, čo to má zase za nálady 😀
inak ked je takto teplo, tak máme najtenšiu košielku, aká asi môže existovať, takú priedušnú a normálne sa mi v nej spotila tak, že mala úplne mokrý chrbátik resp. tú časť, s ktorou sa opierala o polohovací vankúšik a plienočku...chúďa moje, potom sa to ešte zopakovalo, asi je fakt príšerne horko a to má holé nôžky, iba ponožtičky, lebo inak mala pršteky na nohách studené 😒
@monky1 to je dobrý nápad s tou podprdou...vyskúšam aj keď neviem, či tá moja má vôbec nejakú podperu, aby si to plnilo účel...teraz som si dala takú s kosticami, ktorú nenosím a skúsim potom aj tú...ja von chodievam tiež s tou podprdou, čo som nosila počas tehu /nekojaca/ a tiež v tom je pekne napasovaný hrudník 😀
@marcelka123 tak držím palce, aby si bola spokojná...aký si nakoniec objednala? ja tiež chcem najprv požičiať a potom sa rozhodnúť...náhodou sa malej v tom nebude páčiť a bude stále plakať, tak to bude o ničom...uvidíme.
@ell fuhaaa, tak maličkí budú takíto cestovatelia? tedaaaaa nebojíš sa, že môže chytiť nejaký vírus? predsa len v tomto období je v turecku ešte dosť teplo...a to ste teraz kupovali dovolenku alebo už dávnejšie a nerobia problémy, že budú letieť v podstate s 3-4mesačnými bábätkami? 😕
@leveretka - leve, papame z cicika, ale boli to zatial dost, mam trhlinky, ktore zatial nekrvacaju, klop klop klop, al chyta sa az na velakrat, lebo otvara malu pusinku a nevie si to chytit, tak hadam sa to polepsi. Aj ta bolest, neni to katastrofa, ale celkom to boli a vraj kojenie by nemalio ... ale zase takto viem, ze sa prisala a taha 😀
Nevzdavaj sa, mala sa mozno raz chyti a ak nie, ziadna veda, aj klobuciky su riesenie a neries, co hovoria ostatni, ked to vam obom vyhovuje 😉
@weirdo takú bolesť poznám, keď sa občas prisaje, tak potom mám hneď citlivejšie bradavky 😖 naša zase krásne otvára veľkú pusku, ale má problémy ťahať, fakt nechápem, ale hlavne, že máme mliečko a nemusím dokrmovať, čo keď si nedá povedať...možno raz a ak nie, tak svet sa nezrúti, hlavne nech len máme mliečko, veď aspoň aj tak to trochu stimuluje, keď sa iba tak hrá a snaží akože ťahať...tak vy ste na tom naozaj super, že sa malinkej už takto darí, to je fantastické 😵
@mojalili MS dostanes vdaka ovilacii, a ta je normalne na nejaky 14 den, ale po porode nastupi neskor lebo tam mas vselijake hormonalne zmeny, asi len malilinke percento ma takto skor, ja som doteraz dostala vzdy po 6 tyzdnoch a aj to je este velmi skoro, bolesti mozes mat lebo sa este maternica spametava z porodu, ale ked dostanes MS tak budes urcite vediet ze ju mas 😉
ahoooj, aj tu sem - tam kuknem, ale aj teraz mám batoh v rukách a cmúľa si palušky
stále sme hladní
baule a koľko by asi malo piberať bábo za týždeň?
@marcelka123 aj ja som malička a podla mna sa nikto nepozastavoval nad tym, že to posobi divne 😉 a tu v BA som videla maminy a tatinov v tom nosit deticky a budes u vas aspon priekopnicka 😀
@ellysa - 100-250g... asi 20-25g denne.
my sme za 6tt pribrali už 1300 g, nie je to moc? 😕
@anjelicek26 no tak to sme relatívne v norme 🙂
@elyssa - my sme zacinali na 2550g a uz ma maly 3400... ma nieco cez tri tyzdne... v 6 tyzdnoch budeme tiez tak nejako, ako vy 😀 😀 😀 Vzdy je lepsie priberat ako nepriberat 😎
@anjelicek26 no veď jasné, len zasa ani moc nie je dobré, my sme začínali na 2900g
dávate malým cumlík ??
@ellysa - no tazko sa to nosi 😀 Aj ked ja sa toho nebojim, Sasenka je malinka, v roku mala 72 cm a nieco cez osem kilo... Maly bude asi podobne... Na zaciatku bol take tintitko 45 centimetrove, teraz uz sa zaokruhluje, vyzera ako ozajstne babo 😵
@miculienka - moj maly cumlik nechce, zaspi aj sam v postielke ci kocari a nezaspava na prsku, tak to neriesim. Inak je to fakt prakticka vec, ale fakt neviem, ako ho na to naucit...
ani moja malá nehce cumlík ani za svet, len to je horšie , že by cumľala moje cicíky , potom reve

@melkina ja uz som objednala babyvak... snad to nebude take obrovske ako sa trosku bojim, lebo ja som malicka a nizucka a vraj to moze vyzerat divne na malych mamkach..tak uvidime... A ked bude vacsia mozno kupim aj iny nosic, len chcem nieco od narodenia co ju v tom mozem nosit... A snad nebude protestovat... A myslis ze je to dobra vec? Ja, uprimne, som u nas v meste este nikdy nevidela ziadnu mamku takto chodit s dietatkom po ulici, ci do obchodu... Asi budem jedina atrakcia tu.... ak mala nebude mat nic proti.... trochu mi to vadi, lebo nechcem budit same zvedave pohlady ale tu fakt ludia nie su na to zvyknuti... asi sme kus zaostali....