Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
ja som dnes malej piekla palacinky z ryzoveho mlieka, ktore som rano vyrobila :D odmietam kupovat mlieko, lebo muz je brutalne zahlieneny, a mne nechyba.. 😀 palacinky boli uplne super a aj malej chutili.. urobila som jej na to mixovany banan 😀 konecne nieco zjedla.. co sa tyka soli, nemala by sa vo velkych davkach, ale v pecive sa nachadza a tych par zrniek deti urcite nezabije, kym to nie je casto, oblicky to v pohode zvladnu. ja stale hovorim, ze darmo dieta do 1 roku chranime pred vsetkym, ked od 1 roku bude jest uplne vsetko.. slane, sladke, mastne, bravcovinu, vyprazane, hranolky nedaj boze mc donald... to mu uz v pohode od 6. mesiaca mozme davat mliecnu krupicovu kasu a na obed vyprazany rezen..
@hori jeeeeeeej ja ti drzim palceky aby to bolo pozitivne :D ja by som taaaaaaaaak chcelaa 😉
no ja by som si ani s tou soľou nerobila takú ťažkú hlavu. kamoške v čechách ich pediatrička povedala, že od 6. mesiaca môžu absolútne všetko. na raňajky vraj najlepšie chlebík alebo rožok natretý taveným syrom a na obed to čo aj ostatní doma a na olovrant je vraj super pribinák alebo nejaký tvarohový krém. 😀 😀 a my si tu robíme z toho nervičky. a kamoška sa toho aj drží. a teraz sa stále hádame, lebo keď rozmýšľam čo dám malej na obed, tak ma vždy zabije nejakou kravinou, že mi až oči stĺpom otočí. nedokáže pochopiť, prečo by tatianka nemohla niečo jesť a prečo jej niektoré veci nedávam... 🙄 😠 nuž ale keď 11mesačná bambuľka papá už aj cukríky, tak čože by som nemala dať vraj aj ja. no NEDÁM!!! 😀 😝
@anjelicek26 jedine ze denne, a velke mnozstva, ved obcas aj od nas dostane ochutnat.
@hori a vysledky romantickeho Valentina kedy budes mat?
@julinka2787 - hm, ze cukriky, ved sa spamäta, ked dietatu zabehne v krku a sa jej zacne dusit. Podla mna su aj lekarky "divne" na tomto svete, treba sa riadit hlavne vlastnym zdravym usudkom.
@zojec - ako si robila palacinky? Ja tu mam krabicu sojoveho mlieka, co maly ani za ten svet, no ale - neslo by to? Urcite lepsie, ako kravske... Vysmazala si ich? Na com? Ci len tak bez oleja na panvicke? A len banan na to? Ja Saske rada robim banan a kyslu smotanu, mozno banan a jogurt malemu? No uz moc vymyslam... nemas foto?
@julinka2787 no ja som dostala od kamosky radu, ze co mu nedam do ruky sunku sa uz ma dva zuby 😀 😀, ta moja kamoska davala malemu v 8m aj parok do ruky a teraz ma 13m tak sa mi pochvalila ze mu dava kazdy den kinder cokoladku, inak ona mu od 6m davala krabicove mlieko, ta sa s tym nepara
inak baby mne kubo nic neje, iba ceca, co mam robit, nic nechce ani kukucervy ☹
@lenocka84 - jeeej maly je krasnunky blondacik 😎 Ja mam prave rovnaky pohlad, dieta nasponovane a hra sa pri hracom stolceku, uz len cakam, kedy sa zasa zrube... lebo zliezat bez padu funguje zatial 50/50 🙄
@desmodka - mam dve kamosky co deti do 14-15 mesiacov len ceckali a dnes im nic nie je a jedia normalne xixi Ono na toto pomoze len odstavenie, aby dieta zacalo jest... co je svojim sposobom kravina... lebo ak dieta nema potrebu jest nic ineho, tak mu MM bohate staci... znamena to, ze mas skvele mliecko 🙂
No a kamosky niekedy amen - tma, odkedy som u jednej holky videla ZAVSIVENE 4 mesacne babo ma uz nic nedorazi 🙄
@anjelicek26 mna ide rozhodit ked sa tam zacne driapat, padol a hned isiel zase hore
na porazenie
uz len cakam kedy konecne dame ten stol prec, a telka ide na stenu, a snad bude trosku pokoja
@anjelicek26 robila som ich uplne tak ako obycajne palacinky, len som musela dat trosicku viac muky ako do mliekovych, lebo sa trosku trhali.. ja pouzivam len olivovy olej aj na palacinky, lebo vyprazam minimalne.. (naposledy muz v nedelu karfiol a dva dni mi bolo zle :() dala som aj cele vajko.. zas nestresujem, to sa v tom mnozstve strati.. banan som rozmixovala s trochou toho ryzoveho mlieka, bolo to take polotekute.. jedla to ako kasu a zajedala cistou palacinkou 😉 foto mam, ale nasich palaciniek, hodim neskor na fb, musi mi ich mm poslat z mobilu 😉
@julinka2787 cukriky?? no super.. to sa fakt skvelo dietatu zivot zacina.. ☹ ja viem, ze mozno ja mam prehnane naroky na jedalnicek, ale ja aj na svoj 😀 😀
@lenocka84 - potom bude zo spodu tahat za kabel a vytahovat ho, z toho nas slo porazit pri Sasenke 😠
@zojec mňa by tiež tie palacinky zaujímali, daj receptík pls, ja už tretí deň malej dávam pohánkový nápoj namiesto mlieka a v pohode to pije, dnes na noc jej dám už aj pár odmeriek UM, dúfam, že sa zasa nezagrcá lebo má stál sople
a máme byyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyt, ale až budúci rok v lete ho dostavajú 3i plus mini slíž záhradka ale na kávu stačí 😀
ahojte chcem sa opytat ako je najlepsie naucit babatko chodit mate skusenosti?
@ellysa 😀 😀 ze presnu gramaz, to ja veru nemam.. xi xi.. ja cukor do palaciniek nedavam.. dala som hladku muku, vajko a trosku ryzoveho mlieka a vymiesala na hustu kasu, ktoru som potom riedila tym ryzovym mliekom.. trosicku to musi byt hustejsie ako normalne palacinky, aby sa netrhalo 😉 skus najst nejaky recept na klasicke palacinky a daj do nich o 3 lyzice viac muky 😉 plnila som ich domacim cucoriedkovym lekvarom, zavaranou nektarinkou a tekvicou v ananasovom dzuse 😉
@paris0 dietatko sa ma ucit chodit same.. skor ako sa same nestavia na nohy ho nestavat.. ono to pride samo, podla mna sa to neda dieta naucit..
@ellysa, gratulujem k bytu 🙂 a kde ste kúpili?
@julinka2787, tak to je sila 😠 😠
Ahojte babule 🙂
Tak my sme dnes po poradni máme 7575 g a 74 cm, 🙂 . Už ste skúsili dať syr?
@paris0, to mame podobne šikovné kočky 🙂 moja tiež bežka sama, ked sa drží, a teraz sa začala aj na chvilu púšťať... takže počkam, kým bude stať úplne sama a potom sama spraví aj prvé kročky 🙂 viem, že to láka ju držať a chodiť, aj mm to niekedy robi s malou, ale som mu to zakazala, hoci jej sa to hrozne páči a ide ako drak...podla mna nič netreba uponahlať 😵
@paris0 - za rucicky jej vodit nepomoze, bude sa na to spoliehat a tebe chrbat odijde, vdaka tomu sa skorej chodit nenauci... nam to lekarka aj davala za zly priklad, ze mala uz par vyklbenych ruciciek ta, co sa dieta potklo a trhlo celou vahou no a uz bolo...
@takyna - jej aka je este lahucka. Co ja viem, tak syr az po roku, ma 10x tolko kazeinu ako ma kravske mlieko.. a je tam tiez neumerne mnozstvo soli...
@zojec - zajtra vyskusame 🙂
@ellysa - gratulujem k bytiku 😵
Baby to fakt pracujete niektore uz na druhom? No klobuk dolu, ja som taaak rada, ze mame väcsi rozdiel... babulky co som ja videla s tak malym rozdielom prve tri roky prezivali absolutne s vyplazenym jazykom a nervami... potom sa prehraju, to je fakt, ale ani jedno dieta si poriadne neuzili, nebolo casu... toto som ja nechcela. Padat prve roky na zobak.
inac minuly pondelok dostala lilka horucku tak som s nou isla pre istotu k lekarke isli je 4 zubky ale chcela som si byt ista a doktorka ze ma zapalene hrdielko tak jej dala antibiotika a poslala na krcne kde zistili ze hrdlo ma ulpne cistucke tak volala krcna obvodnej ci trva na antibiotikach a ta len aby nevyslo ze sa pomylila tak jej povedala ze trva...to je sila nie??

@hori pekne do teba rypu, vsak? NO uvidis, vyckaj casu jak hus klasu, ine ti nezostava. 😒
My tiez papame maslo, kupujem to klasicke kocku od Rama (ale nie ta v teglikoch, je aj s takou kravou navrchu klasicke maslo. Jemne to natriem na rozok ci celozrnny chlieb. Prave som objavila od HAME cucoriedkovu predsnidavku, super chuti, tak som ju pridala dnes do jogurta, no super.
ja davam bezvajecne cestovinky a ked varim nam, davam trosku soli, i ked malemu skor varim osobitne. Dnes mal ryzu, brokolicu a kuracie masko a chuuuuuutilo 😵