icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

babulina
20. mar 2011

@kukujka - iba tenucke ciapocky, co sa tyka oblecenie, tak dlhe tenke teplaciky, ponozticky, body s dlhym/kratkym rukavom, dve tensie svetre, jeden hrubsi, 1x normalne nohavice, overal na spanie, perinku ja som nevyuzila, lebo maly bol dost dlhy, spacacik na spanie, asi toto bol taky hruby zaklad co sme mali
baby urcite doplnia na co som zabudla 🙂

kukujka
20. mar 2011

@ameanda dakujem teda radsej dokupim akoby malo potom chybat.bundicky budu teda stacit len dake tri?

kukujka
20. mar 2011

@babulina tym spacacikom na spanie myslis spaci vak,alebo je to nieco ine?

anjelicek26
20. mar 2011

@kukujka - ja mam obe deti junove, pri oboch nam stacila z teplejsich veci 1 mikina - to bol nas jediny teplejsi kus oblecenia... Inak normalne bodynka s dlhsim rukavom, teplacky a ponozky, uplna pohoda, takto spal cele celucicke leto vycapeny v kociku, dcerka tiez... V kociku mal letnu zavinovacku z emitexu, ak vonku prsalo, len sme ho do toho zavinuli a bolo... perinku som nemala pri ani jednom, doteraz som nepochopila, na co by mi to bolo 😕 Jedine, co sme fakt poctivo nosili, boli tie tenucke bavlnene ciapocky na hlavinku.

Dost zalezi aj od toho, ked ti bude dieta grckat, potrebujes tym vrchnych kusov oblecenia snad milion... mne negrckalo ani jedno dieta...takze sme kopuuu oblecenia ani nemali na sebe...ale tak to poznas, nekup tie krasne vecicky, ze ano...

weirdo
20. mar 2011

@kukujka - ahoj. Nasa mala ked sa narodila, bolo neskutocne teplo. Takze sme doma fungovali len dobynko s kratkym rukavom a ponozky. Prve 2-3 tyzdne sme ju nosili v zavinovacke, lebo sme ju nevedeli este drzat 😀. Takze sme mali 2 zavinovacky a tie sme striedali. Ciapocky sme nedavali, len na 1.prechadzky, to fukalo vela. Cize ked mala par dni, na von bodynko, dupacky a zapinaciu kosielku, ciapocku kvoli vetru a zakryt plienkou. Ale to fakt len zo zaciatku. Takisto ako @ameanda, v kociku sme pod nou mali zavinovacku, ale len ako podklad, nie na balenie. Potom, ked uz mala mozno 3 tyzdne, sme chodili von iba plienka, bodynko s kratkym rukavom a ponozky (a na to take balerinky, co jej drzali ponozky) alebo take tricka a plienka a ponozky, nic viac, neskutocne teplo bolo. Potom sa ale aj ochladilo na par dni a to sme mali kupene mikinky (kupili sme par dni pred porodom, ked sa ochladilo a zistili sme, ze nic na chladno nemame). Takze ja odporucam 2 mikinky 0-3 mesiace, jednu 0 mesiacov, 2 tenke ciapky, 2-3 dupacky, nejake poldupacky popripade, bodynka s kratkym rukavom 4-5 kusov, s dlhym 2 kusy, zavinovacky 2ks, spaci vak sme my nedavali, mala ho nemusi. Decku tenku jednu a jednu hrubsiu (vyuzijes neskor), kosielky sme my pouzili len asi 3x, mali sme ich viac, ale nepouzivali sme. Ponozky 5ks ... a to je asi vsetko, co ma napadlo. Takisto sme par veci nevyuzili, ale nebolo toho nejako vela. Rozhodne poldupacky su dobra vec, nemusis dat ponozky, ktore si aspon nasa vedela od mala sikovne vyzut ...

anjelicek26
20. mar 2011

@weirdo - tie polodupacky boli fakt super, lebo ponozky fakt stale skopane dolu... väcsina nasich teplackov mala dolu nozicku na tom 🙂 H&M ich ma tusim len do velkosti 62, skoda to je, hodili by sa aj dlhsiu dobu..

stelika
20. mar 2011

@kukujka no na leto tenucke bavlnene dostanes v pohode 😉

kukujka
20. mar 2011

dakujem vam vsetkym za odpovede velmi ste mi pomohli

matkaasebko
20. mar 2011

@puhinka u nas to ma tiez asik po tatikovi, ale mne normalne az husia koza nabieha z toho...a on to robi uplne vedome ked vie ze ma to vytača....v noci sa mi nestalo ze by to robil ale cez den to uz ani nepocitam...ale sak hadamo ho to prejde...

puhinka
20. mar 2011

@matkaasebko ,mne to robí pri jedení :D

mici111
20. mar 2011

ozaj baby, som sa chcela opytat..ked davate detickam pit cistu vodu, nie cajik, tak tu vodu este prevarate? lebo ja davam malej Lucku, doteraz som ju prevarala, ale uz asi tyzden neprevaram..nemoze jej to nijako uskodit, ze? 😕

anjelicek26
20. mar 2011

@mici111 - ja som u ani jednoho dietata vodu neprevarala, cajik dostavali obaja az po pol roku, vodu aj tak chlipali uz vo vani (tu neprevaras dufam tiez), nijako im to neuskodilo, ved ako by malo? Mne prijdu tieto vsetky dojcenske vody ako riadny tah na maminky, pekne z nich peniazky tahat, lebo vsetkym nam z vodovodu ide napitna voda, ze 🙄

Max pije aj vodu a aj cajik, neprevarenu, vodovod... este stale zije 😅 😅 😅

bealondyn
20. mar 2011

@mici111 ja tiez davam malej vodu od polroka, normalne z vodovodu, vlastne pretecenu cez brita konvicu, ale to je jedno si myslim. parkrat som ju na zaciatku prevarila, ale rychlo ma to preslo. a nic jej nie je. ani netusim ci tu v anglicku vobec nejaka dojcenska voda existuje, nikto to tu nepouziva. 😉

riska
20. mar 2011

@mici111, ja davam normalne z vodovodu, ale preváram ju, ved my mame kvalitnu vodu, a kedže sme na um, nič by som nerobila, len behala s flašami z obchodu 😀

weirdo
20. mar 2011

@mici111 - mne doktor povedal, ze uz Lucku nemusim prevarat ... co sa tyka vody z kohutika, tak my mame neskutocne tvrdu vodu. Vysuseni sme po sprche jedna radost, vodny kamen vsade. Tiez mame Brita konvicu ako @bealondyn a ta vodu skvalitnuje, ale este predsalen davam Lucku.
A varis aj v Lucke? Ja ano, ale uz planujem prejst na normal vodu ...
@anjelicek26 - hej hej, to su super oblecenia 😵 . Mne sa z H&M strasne pacili a zdali neskutcone prakticke tie prekladacie bodynka, co nesli cez hlavu, ale tiez ich robia len v malom vydani ...

mojalili
20. mar 2011

@mici111 aj my pijeme vodu z vodovodu, do 1. roka budem prevarat, potom nie. 😉

Ahojte kočky,
ani nestiham, som unavena. Vcera bol spln a Danko vymyslal od 22.45 - 00.30 hod, hrozneeeeeeee...no a kazdu hodinu hore...

Vcera sme mali zabijacku...bleeee....dnes MM chytil akysi upratovaci zapal...tak upratuje...ja som unavena ako pes...
Pridavam 2 fotky, TORTA ZVNUTRA, a Nas Danko isiel dnes von v novom 🙂
NO a manzel mal tiez tortu, robila mu ju teta.

zojec
20. mar 2011

hello zeny.. nestiham citat vsetko... klasika.
@mojalili to si ty piekla tortu?? fiiiha.. to by som v zivote nenapisala tak pekne ani na papier.. skriabem ako kocur . . u nas vikend v pohode, sijem ako dabel.. mam obrovske sklzy.. teraz isiel mm hrat hokej, chcela som sit s malou ale uz 1000x som sa utvrdila v tom, ze nehrozi.. tak peciem chlieb.. v rure, som zvedava co som to namutkala.. lebo klasika zas cesto bez receptu 😀
tu som zaregistrovala dojcensku vodu... suhlasim s @anjelicek26, zas biznis ako svina... ktovie aka je nezavadna ta lucka, drobcek a neviem aka este, ked napr. v lete sa prevaza v 35stuponovych horucavach, v kamione kolkokrat aj 50stuponov, ta super umelinka v ktorej je naplnena isto "nic" do tej vody nepusti.. ☹ a uz nehovorim o zamoreni zivotneho prostredia pet flasami a vecnom chodeni do obchodu na vodu.. sorryyyyyyyyyy som si zas neodpustila 😉 ja vodu neprevaram, barbora pije len cistu z vodovodu cca od 7 mesiaca..

ellysa
20. mar 2011

@mici111 ja vodu dávam z vodovodu, prefiltrovanú cez britu a ešte preváram, tak či tak musím na UM, urobím si do termosky a mám celý deň teplú

mojalili
20. mar 2011

@zojec nieeee moja, ja som piekla par stran dozadu, taku s konikmi, ale ten vykroj bol z mojej. Ta podkova - to je od manzelovej tety k 30tke. Ja mam problem pisat tlacene takto, pisane viem, ale tlacene mam problem 🙂

@ellysa presne ako ja, prefiltrovanu cez Britu obycajnu vodu a mam ju v termoske 😀 😀 😀 A presli sme zo Sunaru na mliecko z DMky, v pohode... 😉 😉 😉

bealondyn
20. mar 2011

baby musim vam napisat, co zas ten moj chlap vyviedol! 😀 Isabellka je chora, nejaka je prechladnuta, mala aj teplotu, ale to uz nastastie preslo no ale sopli straaaasne. a moj drahy jej priniesol darcek z obchodu, ze je chorucka a viete co? cukriky z bielej cokolady!!! 😲 ze ved su pre deti...no co vam poviem, chlap! 🙄 a ked som mu povedala, ze radsej mal priniest ovocie, tak on ze mala potrebuje cukor na energiu a nie vitaminy! 😠 tak ich vyjedam ja! 😀

ellysa
20. mar 2011

a my dnes máme 10 mesiacoooooooooov a ja som zasa zabudlaaaaaaaaaaaa 😅

bealondyn
20. mar 2011

@ellysa jeeej vsetko najlepsie Olivke 😵

riska
20. mar 2011

@bealondyn, chlapi 😀 😀 😀 ale aspon mal dobrý umysel 😵

@ellysa, gratulujem 😵 ty už naozaj pomaly chystaj narodeninovu party 😵

@zojec, ja som tak raz videla pred tescom v total horúčavách uskladnene mineralky, ešte sme sa s mm pohoršovali, že na ne slnko pečie...a asi o 2týždne v letaku paradna akcia - ked kúpiš 6, dalších 6 dostaneš zadara 😠

fatimuska
20. mar 2011

@ellysa ja na to myslím od rána, že dnes vy, zajtra sme mi na rade🙂

fatimuska
20. mar 2011

@mojalili torta nádherná..zabijáčka? moje šťastné dni...najmä tie výrobky a zabijačková kapustnica...a čerstvé hurky a pečené kúsky peska......a zima a škvarky a klobááásy....ooooo

fatimuska
20. mar 2011

@kukujka bolo veľmi teplo keď sa Maximko narodil a to bolo už v máji, ale čiapočky sme využili veľmi málo, ale stačí pár kúskov, veľmi rýchlo detičky rastú, 2 čiapočky, zavinovačka, pár bodyniek, pár dupačiek, hlavne nepreháňať v babušení🙂))

chani
20. mar 2011

@ellysa vsetko najlepsie sa praje Oliv 🙂

mici111
20. mar 2011

no s tou vodou, ja davam teda Lucku, uz neprevaram..varim v normalnej vode z vodovodu, akurat kasu jej robim z Lucky..ale asi miniem to co mam a tiez budem pouzivat normalnu vodu z vodovodu..
@ellysa vsetko naj naj naj Oliv

hori
20. mar 2011

@weirdo my tiez ficime na Lucke... neprevarala som ju nikdy... bojim sa dat z vodovodu, tento rok nam vymienali 50 rocne ventily, este nam maju aj cele potrubie... tepla voda nam podchvilou tecie biela alebo hrdzava... studena je OK, ale tiez velmi tvrda... varim z nej v pohode, ale UM a kase zarabam este z Lucky...

desmodka
20. mar 2011

@mici111 za cely cas co je kubo na scete som mu ani raz Lucku neprevarila
@zojec kebyze vidis tu vodu aka nam tece z vodovodu by si ju ani ty nevypila nie ju este dat malemu
@kukujka hlavne toho nekupuj vela, ked sa ti narodi vascie babo, nam sa kubo nezmestil do toho co mal nachystane na odchod z porodnice
@hori cela suma 4 025,70 € a ked chces tak ti mozem vypocitat co sa ti narodi 😀
@weirdo mas odpustene 🙂