Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@anjelicek26 snazim sa opatrne no zatial je to ok a lepsi sa to 🙂 tak dufam ze ma nic uz take nestretne....
@anjelicek26 Ahoj anielicek...vsimla som si ze maly Max ma oblecenie z H&M aku velkost mu kupujes.....??lebo ich cislovanie sa mi zda o nieco vacsie ako v skutocnosti....dakujem
ahojte kočky,
davno som tu nebola-ale mame sa fajn-uzivame si chvile s babkou kym ju tu mame 🙂
Šimonko uz grcka menej a tiez sa nosime v babysatke 🙂 a látkujeme 🙂
Dnes bola u nas "health visitor" a Šimi vazi 5,5kg-co je na plne dojcene babatko ,ktore dost grcka super 🙂
ahojte dievcata... ja stale cakam na satku.. uz ju mam objednanu viac ako 3 tyzdne a este nedorazila.. este min. tyzden sa mi zenska ozvala ale vcera uz nic nenapisala, ze kedy pride ani nic.. ☹ objednavala som si satku aj nejake plienocky.. a platila prevodom uz daaaaaavno.. zacinam mat pochybnosti ☹ len stale verim, ze pride.. 🙂
@etuska a ostatne babulky mate riadnych valibucikov.. v poslednej dobe mam aj ja pocit ze mala pribera viac ako pred tym.. a mam stale mliecko.. uz ked sa napuci, tak sa aj odtiahne od prsnika, to doteraz nerobila 😉 tak som zvedava o 2 tyzdne
@katka512 - no to co ma na sebe je 62-ka. Je mu to este trosku väcsie, teda to tricko... 56-ka je nam este ok, ale fakt uz natesno. A H&M ma vzdycky väcsie veci... My teraz prevazne nosime veci z nextu - co su take nieco medzi nasou 56-kou a 62-kou z H&M.... tie 0-3 mesiace. Tie su mu teraz super, este ma aj trocha miesto... Namerala som malemu 55cm... ale on je buchta na telicku, vela veci je mu kvoli tomu mala uz teraz...
A H&M ma od minuleho tyzdna novu kolekciu, fakt pekne vecicky, uz som mu zasa kadeco poobjednavala. Vcera som vyradila obrovsku krabicu veci, co mu je mala. Polku veci ani nemal na sebe. No ale nist sa neda robit, ked rastieme 😅 Som vcera vyse hodiny pretriedovala skrinu 🙄
Dobré ránko, s tými vecičkami je to hrozné, aj nám je zrazu veľa vecí malých, ale u nás je to plienočkami. Ako som začala používať látkovky, tak mu narástol zadoček a niektoré vei mám 62 a to on vôbec nie je valibuk.
Stále sa nevieme zbaviť nádchy, najradšej by som zaňho dýchala, ale nedá sa.
@zojec aké látkovky sa ti zatiaľ najviac osvedčili? Ja mám kushies, ale chcem si ešte nejaké objednať. A aké používať vkladačky? Nemáš náhodou vyskúšané bambusové? Ja mám bavlnené a plienočka je sále úplne mokrá, vraj bambusové lepšie sajú.
😉 dobré ránko
tak knihu som práve poslala všetkým čo ju ešte chceli, teda dúfam, ak by niekomu neprišla, tak sa ozvite 😉
večer som ju teda skúsila držať hore po piatej, o pol siedmej zaspala po sediačky 😉 mohla som s ňou robiť čo chcem, ale zdriemla len pol hodinu potom som ju okúpala, napapala sa a trochu som sa s ňou pohojdala na kresle, potom som ju ešte v takom polospánku dala do postieľky, chvíľu som pri nej ležala, sem tam otvorila oči zasa ich zavrela, tak som odišla, že prídem ak bude plakať a naozaj zaspala, len spala zle, od 21.00-2.00-5.00 a potom bola pol hodinu hore a nakoniec ešte zaspala do 8.30
takže zaspať nebude problém ale ako docieliť aby prespala celú noc netuším 🙂
zasa sa zakakala cítim to na dva metre, idem prebaliť
@anjelicek26 odkiaľ objednávaš veci a nevieš či posielajú aj do rakúska?
@ellysa Ahojky.dakujem pekne za "knihu" 😉 teraz som to len tak zbehla musim si najst cas a sadnut si k tomu.......Moj maly v noci spava celkom dobre....teda musim si zaklopat....je na umelej strave ako tvoja mala...dnes spal od 22:00 do 05:00 spal celu noc ani nezamrncal......ked niekedy zacne pomrnkavat okolo 02:00 ja mu dam dudlik a on zase za chvilu zaspi.....cez den mu davam 90 az 100ml a na noc mu dam 120ml.....neviem ci je to tim......
Ale tiez mi kamaradka radila predtym nez ho pojdem kupat mam ho drzat co najdlhsie hore chodit snim a tak....ale ked sa mu chce spat tak zaspi aj tak ci ho nosim alebo mu rozpravam alebo hocico ine.....toto mozno funguje ked uz su deti starsie....
@ellysa
ak mozem poradit svoju skusenost, nas malinky nam spinkal celu noc od 1 mesiaca, s jednou fintou...ja som ho kojila rano o 7, potom o 10, potom o 13 hod a k veceru castejsie (babatka su hladnejsie k veceru a potom si to vynahradzuju v noci), cize o 16 hod, potom o 18 hod a tak o 20 hod...tieto intervaly netreba brat presne na minutky cca 5-15 min...kedze som kojila pravidelne, malinky pil velmi ucinne, tak sa napapal a mliecko sa mi do dalsieho kojenia dobre tvorilo...no a ta finta spociva v tom, ze som ho o 12 hod v noci, proste o polnoci, vybrala z postielky a on spinkal, sa nakojil, vlozila som ho naspat a spinkal dalej a vstaval mi o 7 hod. rannej (alebo 7: 1O hod). Zvykaval si na tento rezim pomaly, postupne, nikdy som ho nenechala plakat, ak bol hladny, ale vzdy som sa snazila priblizovat sa k danym hodinam. Spal mi cez den potom 4 denne medzi tymito intervalmi pravidelne asi cca 1 1/2 hod.
Na toto nocne kojenie si zvykol sam sa nanho nikdy nebudil a prestala som kojit okolo 10 mesiaca v noci...ale to uz som postupne presuvala okolo 4 mesiaca som nocne kojenie presunula na 23 hod a neskor okolo pol roka na 22 hod... tym si rozsiroval cas suvisleho nocneho spanku....
Nam potom od hladu neplakal a skoncili nam aj vecerne kolikove place...bol to ako zazrak....
moj nazor je , ze brusko si musi cez noc oddychnut a pekne pracovat a tiez babatko je krasne vyspate a ziadne place z toho ze je prestimulovane, alebo hned unavene....
Samozrejme treba vela trpezlivosti a robit to pomalicky postupne...a nenechavat babatko vyplakavat , to nie ....
@anjelicek26 Maly ma tiez dost veci neviem ci ich stihne vynosit....no ale nekup to ked je to take zlate 🙂
@fatimuska no len Olivia mi už začala spávať 7 hodín v kuse a teraz zasa tri dni sa budí po tých 4-5 hodinách a navyše ráno už vstáva medzi 5-6, predtým spala ešte do tej siedmej aspoň, tak neviem, čo sa stalo, jednoducho ešte nemáme žiadny režim cez deň, možno chcem veľa ale podľa mňa začať už treba 😝
@ellysa
myslim si, ze viac ako 7 hodin suvisle, babo nevie v tom veku spat, preto som to nesilila...ale az neskor postupne rozsirovala...ja som vedela , ze sa mi zhruba okolo tej pol jednej , jednej v noci zobudi, tak som necakala , bola som riadne vysilena a zdravotne dost na tom zle...preto, som pristupila k tomu,...inak celkom rychlo si od toho odvykol ( v tych 10 mesiacoch), najprv som sa bala, ale asi tri dni sa mi budil potom sam v tom case, ale som ho utisila hladkanim (my sa stale tak uspavame, ze sa nad neho naklonim a pohladim ho, pobozkam a tisivym hlasom sa prihovoram) a spinkal dalej...a prestala som ho kojit v noci, preto lebo uz vobec nepil...
inak mozno staci to nocne kojenie do tych 8 mesiacov, ale nas bol akurat chory, hnackoval, tak som sa bala dehydratacie, ze som to zastavit nechcela...drzim palce...
su take prechodne stavy, co fakt prejdu...ale v tom case netreba babo nejako miast novymi sposobmi...
mozno ma rastovu fazu....preto to castejsie vecerne kojenie pomaha vyssej potrebe mliecka v obdobi rastovych skokov
@fatimuska
s dojcenim je to omnoho tazsie, preto staci kazde 3 hodiny, lebo dietatko pije ucinnejsie, cize vypije si svoju davku, ako pri UM.... a mliecko sa dobre tvori, lebo sa prsnik spravne vyprazdni...
ak babo nepapa velmi casto, je to lepsie aj pre traviaci system, ze ma cas pracovat kludnejsie, nie vzdy byt zatazeny...
ale ak je babatko prilis male, vahovo nizsie a je slabucke, treba castejsie, urcite, pokial nenaberie dostatocnu silu nielen v tahu, ale mu aj vyzreje zaludocek...
ale aj v tomto pripade by som trvala na pravidelnosti ak 1 1/2 hod , tak tolko, ak 2 tak 2...potom nedochadza k tomu, ze pri nepravidelnom piti, raz pije vela a druhykrat malicko a tak vzapati hned vyhladne, mozno len doplni....z toho su len koliky...a place nespokojnosti...a mliecko je tiez v "prsniku" dezorientovane 🙂
babatka maju z bruska radi pravidelnost a rytmus, treba sa zapocuvat do ich rytmu a netrvat samozrejme na presnej minutazi 🙂
nas tiez prisiel tak vyhladovany z porodnice, ze pil casto, ale nebranila som mu, potrebol dobehnut svoju vahu...ale neskor sa da vycitit, kedy je babo pripravene na 3 hod interval.
@fem - ahoj. A co robit, ked moja mala nema rezim? Niekedy pijde kazdych 40 minut, inokedy aj o 2 hodiny, v noci aj o 5 hodin ... oki, to v noci sa da zregulovat zobudenim, ale co cez den? Nedat jej papat? Ved sa zjasi placom a revom ... proste to je kojenie na poziadanie a myslim, ze v nej neviem vybudovat pravidelnost, i ked samozrejme by bolo super, keby papala pravidelne jak hodinky, ale myslim, ze sa to neda. Kazde dieta je ine ... takze aj keby mi to vyhovovalo ta pravidelnost, myslim, ze sa to neda ...
@jarus8 ja este nemam take bohate skusenosti v latkovani, ale prid do temy https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/ ,tam ti baby urcite poradia...vyborne recenzie su na: http://www.ekoplienky.sk/product/day-pack-sty-d..., n nu prave cakam, ja pouzivam vacsinou stvorce a mam pul nohavicky k tomu... a nejake vkladacky.. aj bambusovem ale esre som neprala viac krat tak neviem posudit savost, ale su urcite na dotyk makksie a suchsie.. precitaj si poslednych par stranok z danej temy.. urcite ti to pomoze v rozhodovani 🙂
ja viem, ze to tazke....ja som mala to stastie v nestasti, ze ked maly plakal tak dokazal aj prsnik odmietat, nemal trpezlivost , ked mliecko neslo dostatocne, rychlo....takze som vytusila, ze asi neplace, z toho , ze je hladny ...az raz som v tom placi dala do postielky a hned zaspal , tak som pochopila, ze som to len znervoznovala tym, ze som mu davala papat, ked bol len unaveny... preto mi to aj islo lahsie
ten rytmus je treba najprv sledovat a pozorovat babo aj si zapisovat, casy, kedy papka, aspon 3 dni...no a potom sa pomalicky postupne priblizovat napr. zacat tym akoze 2 apol hodinovym intervalom a zasa opat pomalicky rozsirovat... chce to vela trpezlivosti a postupnost
v podstate ak babo place, a akoze nemalo byt hladne, tak najprv skusit len pritulit, pohojdat, na rucke, moze mat len boliestky... nam pomohlo aj pozeranie po obrazkoch na stenach (aj tych par minut pomoze, samozrejme nikdy nenechat plakat...ak sa neda a fakt je uz hladne nakojit...ale neopustat svoj plan a na dalsie kojenie sa vratit k danej hodine, stale dookola...napr. ak sa nakojil mimo trojhodinovemu casu, ale som mu dala aj v danu hodinu toho rezimu a vacsinou uz krasne vydrzal dalsie 3 hodiny do dalsieho casu...a k veceru miesto jedneho kojenia o 7 hod som mu dala o 6 hod a 8 hod a pil vela, lebo baba su k veceru hladnejsie....
u babatiek velmi suvisi papanie so spankom...tak ked spinkal dlhsie, a bolo cas kojenia, tak som ho aj cez den vybrala z postielky nakojila, 15 min na odrgnutie na pleci...prebalila, co bolo potrebne, samozrejme komunikacia, nejaka hracka, no a ked som videla signaly unavi, tak som ho ulozila...
takze za tych 12 hodin akoby dna mal 4 spanky a na nocny isiel spinkat po 8, po poslednom kojeni akoby dennom
stale som to tak robila, maleho som nedavala okrem noci hned spinkat nakojeneho, ale som ho aj prebalila aj nechala odgrcnut, ak som to tak robila, ze hned po kojeni ako spat, tak sa mi do 2o min zobudil, prepiskany a pravdepodobne mu bolo tazko na zaludku
ja som kojila cca 45 min samotne kojenie, ak velmi driemkal tak som si ho nechala isty cas na hrudi, ale potom som ho isla prebalit atd...a ulozila som ho na dlhsi spanok, ked mal signaly unavenosti, namrzenosti...
no trva to dlho mozno aj mesiac...prosto vela trpezlivosti, ziadne soky, babatko sa rychlo nauci dane hodiny...a babatka si ich zazracne pamataju...tak ako sa dokazu pravidelne v noci budit v tych istych hodinach 🙂
inak mne prestal plakavat, ale komunikoval so mnou ocami a s ruckami, vedel, ze ide papat...zobudil sa isiel hned papat...zvykol si na to...a najma tie hrozne vecerne place uplne vymizli
@weirdo ale tie hodinky nie su uplne hodinky, ale orientacia... skor ide o to, aby kazde kojenie bolo aj adekvatnym pitim, aby sa nezatazovalo brusko...brusko potrebuje aj oddychnut aby babo mohlo kludne travit...
co sa tyka priberania nas maly priberal 500 g za tyzden...takze v pravidelnosti urcite nepije menej ale viac...
a na prsniku som ho mala dokopy 8 x po cca 30 min
@ellysa - H&M ma tusim aj rakusky online shop, teraz maju strasne zlavy 😀 Aj pre seba som dokupila kojace podprdy dve za tusim 12 €... nech furt neperiem, teraz mam len 5 a je to malo...
No a z Nextu tu mam kusok obchod, je to lacnejsie, ako ked objednavas inde z evropy, maju tu nizsie dane na detske oblecko...
Inak mna maly prave vstal po nocnom spanku 😎
http://shop.hm.com/at/outletshoppingwindow?dept...
Maju vela veci, najlepsie kukat ale okolo siedmej rano, raz za 2-3 dni doplnaju... potom je toho este o hodne viacej...teda myslim SALE... ale uz maju aj novu kolekciu, niektorym veciam som proste neodolala 😵
@katka512 - Max nema nejaku stranu vybratu, spi raz tak, raz tak, a aj rovno...
chcem sa pochvalit 🙂
dnes sme mali poradnu a maly meria 64cm a vazi 6.1kg!

@ellysa ked sa da poprosim aj ja tu knizku na stiahnutie turanska@zmail.sk 😉 dakujem.