Júnové bábätká 2010
dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂
@fem - hmmm, znie to moc jednoducho, ale keby si videla, co robi moja mala, ked chce papat a nedostane ... panika 😝
Dalsia otazka je, ako docielit to, ze sa napapa poriadne a nebude hladna o hodinu? Pretoze to je jedno s druhym ... neda si poriadne "doplna" a potom je skor hladna ... a neprinutis ju spapat viac ...
@weirdo myslim si, ze to chce cas, babatko si najde same rezim.. ja tiez kojim na poziadanie, ale pozorujem, ze uz sa to aj u nas zacina ukludnovat.. nepapame kazdu hodinu.. 🙂 snazim sa ju cez den uspat... ked place do hodiny co som dojcila.. nedavam prsnik, ale hojdam v koliske,alebo v naruci.. vacsinou zaspi.. aj prsia maju cas urobit mliecko a aj ja nieco uvarit, alebo oprat 😉
@weirdo - no ten moj salamista dnes rano prvy raz nechcel prso, nechapala som 😖 Sa zobudil, pokukal, pohrajkal sa a zasa zaspal. A spi uz cez hodinu...uvidime, ako dlho bez jedla este vydrzi... mne asi prasknu prsia 🙄
ahojte babenky nechystate sa niektora chodit plavat s babatkom?
@weirdo
no to, ze papka poriadne sa docieli konieckoncov, az ked papa pravidelne....ale tak, ako som vravela, ja ked uz chcel akoze mimo tych casov papat, tak som dala, ak ho uz nic ine neukludnilo...napr. ale v ten dany nasledujuci cas som dala opat, co ja viem napr. o tej 1 poobede (cize vzdy som sa vratila do rezimu), takze na ten dalsi uz 3 hodinky vydrzal napr. do tej 4 hod, lebo uz mal fakt dost (a kedze spinkal tak to bolo ok), tak sa zobudil okolo tej stvrtej to jedno ci o trisvrte ci o pol aj 10 min , no a dala som... a nasledujuce kojenie som vedela ze do tej tej 6 uz vydrzi , ak nie tak okolo pol siestej v pohode a potom o 8 a isiel spinkat... no a vnoci o polnoci som dala...
nejako to tak prirodzene stale aspon priblizne vidiet orientaciu v hodinach...a je jasne, ze ked sa to v jeden cas kojenia posunie skor tak aj to druhe kojenie sa posunie...
napr. sa mi stalo, ze sa zobudil o 6 hod rano, bol hladny nakojil sa ale o tej 7 som dala opat, hoci pil menej a tak nastupil opat akoby do 3 hodinovych intervaloch...
nam to trvalo take onake asi tyzden a pol....mozno trikrat sa mi stalo, ze sa zobudil na hlad skor, alebo ze v noci bol hladny... to sa mi stalo asi 2 x
ono to nie je o tom, ze nejako stresujes alebo pocuvas neustaly plac, alebo co....sledujes babo...nedavas hned pri kazdom zamrncani, skusas aj inu aktivitu (napr. to hojdanie, on mal rad polohu na tigrika na vnutornej strane ruky -celej plochy od lakta dole,lezi babo, hlavicku mas vo svojej dlani a z druhou rukou hladkas chrbatik, a z tou co lezi na nej mozes masirovat brusko, dietatko je privinute k tebe a hojdas, ako tigrik na strome..🙂 a pravidelny spanok cez den pomaha, vtedy babo nemysli na dudu 🙂
ono je to v tom zazracne, ze ak sa o to dlhsie trpezlivo snazis...tak zazracne jednoho dna sa zmeni - a uz- lebo babatka su vytrvale vo svojej rutinne, tej starej a zmenu pocitis najskor az o tyzden, tyzden a pol az 2 tyzdne (zalezi od povahy, vytrvalosti a temperamentu dietatka) - tak je aj pri zaspavani...vacsinou mamicky sa vzdaju skor 🙂
@zojec - viem, ze Barborka papavala velmi casto, my sme to mali opacne, papavala relativne dobre, s odstupom aspon 2 hodin, ale teraz sa "zhorsila" a papa velmi casto. Mozno spurt, je vo 8.tyzdni, neviem ... mavala aj taky 4-hodinovy spanok cez den a aj ten sa dajako vytraca 😒 , no mozno ma len zle dni a napravi sa to 😉
@anjelicek26 - tak snad sa prebudi, aby si neexplodovala 😀
@weirdo
inak presne som mm vravela, ze to neprinasa ziadne vysledky, ze kojim o polnoci a furt sa mi este budi...no a uz som to chcela vzdat a sranda bola ze na druhu noc sa mi nezobudil a tak to uz mal stale.. lebo robila som to tyzden a pol a bola som uz demotivovana a ono to prislo akoby zazracne 🙂
@fem no veľmi inšpirujúce asi to teda skúsim, zapíše si ako spinkala ako papá a skúsim sa k tomu nejak pravidelne približovať
k tomu spaniu, čím budú starší tým budú spať menej, na teké tie 4-5 hodinové spánky cez deň asi môžeme zabudnúť,. aj keď u nás to nebolo skoro nikdy 😝 , ale tak zasa sa už viac pohrajú
baby viete mi poradiť nejakú pestúnku-myslím vysielačky
@ellysa no presne to je ten kluc, ze cas aktivity sa predlzuje vzhladom k veku babatka, ale naozaj radsej sledovat signaly unavenosti a dat spinkat...radsej skor, aby nebolo babo prestimulovane, pretoze potom nemusi zaspat vobec a vedie to k tranz placu... v tom je ten rezim akoby volnejsi, ze sledujes podnety babatka a adekvatne reagujes na ne, rezim ti len pomaha niekedy urcit, ze z coho plac je , ci je hladne, unavene atd.
v podstate, ak sa rychlo splnaju babatku poteby tak prestava plakat a "mudrie" 🙂
my mame aventy ale zlata stredna cesta, su trosku drahsie ako ostatne...tie uplne najlacnejsie, ale mali sme stastie, mali sme kupon na zlavu z DM knizky
...maju krasne cisty ztvuk a pouzivam ich stale...lebo je lepsie , ak babo pocujes a hned prides...tiez je to o tej dovere, ked babo place a ty ho nepocujest tak straca doveru k mamicke alebo je dovera narusena...
vysielacka je fakt super vynalez, bola som kludnejsia
kamaratka kupila lacnejsi sencor a strasne nadava, ze sa jej rusi a chyta hocico... uz ho chce nejako zareklamovat a radsej vymenit za ten avent philips ...tak neviem
ale fakt su v tom aventy perfektne ze maju krasny cisty zvuk, neskresleny , ze pocujes, co je to zamrncanie atd.
no kuknem mám pocit že ich u nás v bipe majú akurát v zľave ty si za ne koľko dala?
@ellysa ja mam presne tuto: http://direct.asda.com/Tommee-Tippee-Sensor-Mon... je aj s monitorom dychu a tiez som spokojna.. aj ked monitor velmi nevyuzivam.. kedze mala nespava v postielke ☹ zatial
@weirdo - no teraz bol hore, napil sa co sa do neho voslo a spi dalej. Ja som to po vcerajsku uz tusila, bol hore cele doobedie, co on vobec nezvykne, vecer chudatko od unavy uz len plakal, ani zaspat nevedel...tak dnes dospava cely den. No ale je to take oddychove, uz som aj pozehlit stihla 😅
@ellysa - my mame tieto vysielacky a su fakt fajn. Ja to pouzivam aj ako svetlo na kojenie 😅
@ellysa
ellyska okolo 58 eur- s tou 10 eurovou zlavou DM kuponiku, to su tieto http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?p..., ale je este jedna nizsia trieda....no aventy su top trieda v tomto...inak kamoska mala sony odpalila ho zlou zastrckou, kupila avent a bola unesena cistym zvukom....
mne to vyhoje lebo naozaj citim tie rozdiely, ci len murka, alebo sa rozplackava, tazko sa to opisuje 🙂 je to dobre napr. teraz ked je starsi, ze vlastne niekedy len zamurka a neutekam hned za nim, ako ked bol male babo, lebo zvacsa zaspi do pol minutu spat...
@ellysa Ja mam od firmy TopCom babytalker 1010......je do 2km zatial som velmi spokojna...byva na rodinom dome maly spal hore na poschodi a priatel bol vonku asi tak 400 metrov od domu a vyborne ho pocul......na viac metrov som to este neskusala......ja som si ju kupila na zaklade toho co si baby pisali tu na MK a potom ho mala jedna co sme boli spolu v porodnici a bola spokojna......stal 46euro.
hura nase vrestadielko sa zmenilo na spachtoska,dakujem infakolu 🙂 ......drobcek dospava tie preplakane dnia 😒
@weirdo ahoj ja som drobca budila na ceciku,steklila a tak ....a ked uz uplne zaspal tak som ho este dokrmila z flasky mojim mlieckom(pozor na flasku,len velmi malu dierku na pitie)....teraz papa sam kazde 2az 3hodky
a spime dalej...spi od vcera 20:30, prebral sa vzdy len trolinka na kojenie...je to normalne???? Vsak nemoze len jest a spat 😖
@anjelicek26 co by som dala za také dieťa, možno druhé 😉
@ellysa - moja Saska bola strasna, stale v noci hore, kazdu hodku, aj castejsie... 2,5 roka neprespala jedinu noc... ja si to jasne ze uzivam, viem, co mam, ale predsalen... nemoze STALE spat. Ked citam, kolko su vase deticky v kuse hore, tak tolko sme my nezvladli za cely zivot... on aj ked je hore, tak pol hodka a zasa spi... no a dnes nebol hore vobec. Jemu urobit fotku, kde ma otvorene oci je viac-menej umenie 😝 Jeho dam na hraciu deku, chvilu sa pokusa ulovit svoju oblubenu kachnu, pokopka si a za chvilenku dojdem a uz spi 😖
@anjelicek26
anjelicek takym detickam sa hovori anjelske deticky, male poklady, angel babies, ona vie, co je pre nu dobre, ma taky temperament
@anjelicek26 tak si to užívaj, ono sa to zasa časom možno zmení 🙂 môj synovec bol taký a keď mal dva a pol roka tak obrat o 180 stupňov, alebo bude taký stále a ty si budeš užívať a my budeme závidieť
@anjelicek26 nadherne si to povedala, veru vazime si kazde babo, vzdy je to taky maly zazrak 🙂
No tak maly bol hodinu hore a uz spi zas. Takze stihol tatika potulkat, okupkat sa so mnou, chvilku pohrat, obliect pyzamo a uz sa mu ociskaaaa zatvarali, ako keby tyzden nespal. No tak sa nakoji a spal... a ma uz 5070 g...pri 55cm... bubatko nase 😵
Babulky inak dajte tipy, co varite na obedy, ja len take rychlovky, aby kvoli malej bolo teple jedlo, ale radsej nechcem vediet, kolko kalorii maju take lasagne, ked ich hodim do rury 😝 Nejake tipy na rychle + zdrave jedlo? Nechcem skoncit s tymi kilami, co mam teraz... Dochadzaju mi totiz napady co varit, aby to zodpovedalo este aj potrebam juniorovho bruska 🙄
ja sa chystam plavat s malym.....od oktobra

@katka512 no moje má tiež tendenciu na tento smer sa točiť, tak ho dávam čo najviac na opačný🙂