icon

Júnové bábätká 2010

aktak
29. jún 2010

dufam ze som dala dobry nazov temy 🙂

marcelka123
29. júl 2010

@anjelicek26 Maximko je dietako ako anjelik, fakt 🙂 Ved pri tolkom spinkani ani nevies ze mas doma babatko ale babiku 🙂

marcelka123
29. júl 2010

@j.a.j.a.j.a a co je infakom? Co bolo Miskovi?

anjelicek26
29. júl 2010

@marcelka123 - no este mam Sasenku doma, inak by to boli fajn prazdniny 🙂 Ale od septembra pojde do skoly, tak si budeme s Maxom davat obedny spanok, tesim sa na to 😎

V noci spal tiez pekne, ani stopa po tom, ze prespal vlastne cely den... este teraz vedla mna driemka zlaticko... a usmieva sa zo spanku 😵

Saska dnes spala v herni v stane, este tam spi, v noci som ju bola kuknut, narvata v spacaku, taka bola hrda, ked si tam sla lahnut, ze ona vydrziiii celu noc tam spat - no a vydrzala, sikovna 😵

niga
29. júl 2010

Dobre ranko, tak ja mam za sebou zapal prsnika - 40st. teploty, antibiotika, ale nastastie mlieko mam, len ma mrzi, ze maly uz okusil v nom moje lieky. Bol velmi dobry, ved som ho nevladala ani zdvihnut. Tiez sa chcem pokusit nastavit nejaky rezim, lebo mi ho kupavame tak medzi 21,30-22,30, asi to budeme posuvat do skorsieho casu.
Anjelicek26 -pozeram stranku H&M, ktoru si poslala - u nas nie su ani zdaleka take veci v ich obchode. Ale asi z Rakuska na Slovensko neposielaju, moja nemcina je slaba a anglictinu som nenasla.

takyna
29. júl 2010

Ahojte babule 🙂
@anjelicek26 pripajam sa k tvojmu spachtoškovi, moja spí od 23 večer do rána 5 hodiny, napapala sa, a zaspala a spí do teraz ☹ s tým rozdielom , že mi málo papáme ☹

takyna
29. júl 2010

a neviem či nemáme nábeh na reflux, lebo po 3 hodinách, zase vygrckala mliečko ☹

fem
29. júl 2010

@anjelicek26
my teraz casto robievame spenatove cestoviny a cuketu na sposob pripravku....
cestoviny uplne jednoducho, ze daju sa varit spenatove listky so strucikom cesnaku, s kvapkou olivoveho oleja (ja nemam rada ten pomlety spenat, ale tie spenatove listky ma prekvapili, zacali mi chutit, kupujem bonduelle), mimo toho, najlepsie na velkej nepripalovacej panvici ako wok, dam varit redukovat slahackovu smotanu s vytlacenym bambinom a so syrom struhanym (akykolvek mate radi), toto nechavas postupne redukovat, niekedy premiesas...ked uz je to fajn, tak listky zliate, vmiesas do tej smotany a supnes nejake fajn cestoviny, premiesas v tom woku (ja pouzivam tefaly) a je to hrozne fajn.
Inak davam este bazalku, sol tak minimalne, par zrniek, syry byvaju slane, robim to aj pre maleho, takze niekedy ani nie, a my si dosolime.

cuketu postruham na struhadle (velke rezance), niekedy varim, alebo restujem s olivovym olejom a pridam potom smotanu, papame to so zemiacikami 🙂

anjelicek26
29. júl 2010

@takyna - co myslis tym, ze malo papate? Malo casto, alebo male mnozstvo? Ja som Maxa uz prestala pred a po kojeni vazit, ze pribera je vidiet aj volnym okom, buchta... aj ked vcera som ho par krat postuchala prsom, nech sa aspon naje, lebo po takom dni mam vzdy menej mlieka, ked furt spi... ale plienky ma plne na prasknutie, tak snad si vytaha, co potrebuje... on je spokojnucky - ja tym padom tiez...

@fem - vyskusame, dakujeeem 😀 Ja s cukety robim len zemiakove placky, teda primiesavam ich k postruhanym zemiakom, je to take jemnejsie...

takyna
29. júl 2010

@anjelicek26 stále ju vážim zatiaľ, ale už mi to ide na mozog pomaly, zjeme tak 70, potom 45, alebo 55, 60, po tych 4 hodinách čo prespí zhruba stále sa mi to zdá málo, alebo aj 6 hodín mi prespí a spapá 55, máme vyše 1 mesiaca tak sa mi to nezdá, inak je celá na tváričke vyhádzaná také drobné vyráštičky ako krupica, niektoré majú aj bile vo vnútri ☹

jarus8
29. júl 2010

Jáj, my dnes máme deň, sále reve ako ur, až bordovie a nevie sa nadýchnuť. Z jedla to nie je, jem stále to isté. napapaný a prebalený je tiež,ale dnes si nevie nejako odgrgnúť a všetko potom vyvracia- máme reflux. Už som si poplakala s ním. ☹

fatimuska
29. júl 2010

@jarus8 chúďatko moje

fatimuska
29. júl 2010

kde ste kto?

mojalili
29. júl 2010

@jarus8 Ach jaj, keby sme vedeli, co je nasim babatkam, ze?
Fatimuska - my sa hlasime, ze sme tu 😉 Isla som na poradnu, lekar ma 2 tyzdne dovolenku, tak ze pojdem zastupujucej....ta tam mala 20 ludi a normal. ordinaciu - plno chorych.....tak sme sli preč☹ Esteze mam znameho lekara kardiologa, tak som sa ho sla spytat na to Dankove kakanie...

Popocuval ho, vraj ma peristaliku (pracovanie criev) vporiadku, normal, ze male deti nie casto kakaju...ved opet 4.den nekakal a vidim, ze sa o to snazi....
poradil mi Sab Simplex (ale viem, ze su navykove, my mame doma Espumisan), a vraj 1/4 gylcerinoveho cipku, a teraz citam, ze cipky az od 10 rokov... Je tam pisane, ze je to na to,a by to ulahcilo odchod stolice.....

Inak sme celkom kludny dnes.....papal klasika - 20 - 2 -4.30 - 7.30 tusim sa nam ta 2.ha hodina ustalila, pravidelne vstava o 2hej....

Vcera tu jedna kocka pisala, ako naucila spavat svoje dietatko, tak si to idem este raz precitat a skusim to... 😉

borci
29. júl 2010

@jarus8 aj my mame obcas taky den 😒 mala je najedena, prebalena, brusko neboli a predsa si poplace. Myslim, ze to je asi normale. My ked mame taky den, tak vsetko necham tak a venujem sa malej, tisim ju, aby sa tak nevycerpavala placom. Neboj, bude dobre 😉 🙂 hlavne pevne nervy

j.a.j.a.j.a
29. júl 2010

@marcelka123🙂 infacom sa pise,zbiera male bublinky do velkych,aby sa lahsie uvolnili, pomaha uvolnovat prdiky,...bolelo ho brusko a nemohol si odgrgnut,vela grckal,strasne sa zlostil,az bol cerveny a stale plakal,aj cele hodiny,10minut spal a zase plac.....teraz prdy ako velky chap,uz tak vela nevygrcne,este si poplace ale uz to nie je cely den.🙂
....rano o 4.00 sa taaaak pokakal, mal cely chrbat az krk okakany,tak sme okupsali a spali 4hodinky🙂

borci
29. júl 2010

no kocky myslela som, ze ma dnes urve 😠 Vcera sa mi skoncilo sestonedelie a dnes rano mrcha!!! A pritom len dojcim. To snad nieje mozne. a tak som sa tesila, ze bude pokoj este zopar mesiacov. Mozem snivat ☹
A to som dnes bola u lekara a mal ma vysetrit, ci je po porode vsetko o.k. ☹ Ach jaj...

j.a.j.a.j.a
29. júl 2010

@jarus8 chudatko🙂 ....mi sme takto preplakali cely tyzden:(tiez to zacalo len tak z jedneho dna na druhy,priznaky rovnake len mi sme este bublinkovali z pusinky a grckal aj pred jedenim

anjelicek26
29. júl 2010

Ahojte babulky, malinky bol dnes doobeda cely cas hore, ani sa nedivim po tych hodinach, co v kuse spal 😀 Ale bol zlatucky, hral sa na deke, Saska sa s nim maznala, vyskieral sa - lebo sa 3x pokadil za tu dobu 😅 . Teraz spinuska...

Vonku je HNUSNE a to doslova, ja neviem, kedy malemu vobec obleciem nieco letneho...stale ma dlhe bodynko a cez to tricko, ponozky, gate... a na von capicu a deku 🙄

@takyna - no mne Max v tom veku pil tych 70-90, teraz pije cez 120 ml, ale od minuleho tyzdna som ho nevazila, teda to, kolko vypije... ale je spokojny. Ved ked ti Bibka spi 6 hodin v kuse, tak jej to musi stacit, nie? Ved to je super 😵

mojalili
29. júl 2010

Kočky, takze ten Infacol je lepsi ako Espumisan ci Sab Simplex? Co myslite, ktory lepsie zabera? Vsetko je na to iste.... 😒

sportpark
29. júl 2010

mojalili cipokjej kludne daj nic ssa nestane...len sa pekne pokaka.....

sportpark
29. júl 2010

mojalii vsetko je rovnake...ja idem zajtra homeopatke.....pediatricke....kvoli traveńiu a kakaniu......tak potom dam vediet.....

anjelicek26
29. júl 2010

@mojalili - my mame infacol, dali sme mu ho jeden den po jednom velmi neuvazenom jedle z mojej strany 😖 Brusko potom nastastie nebolelo.

Taaak a my sme uz zdvojnasobili porodnu hmotnost, to Saska zvladla presne v pol roku 😝 😀

leveretka
29. júl 2010

ahojte dievčatá, musím sa pochváliť, že už tretí deň papáme bez klobúkov 😀

bubina1
29. júl 2010

@leveretka no tak to ti musim gratulovat....

anjelicek26
29. júl 2010

@leveretka - velmi sa s tebou tesim 😵 Ze je to uplne iny pocit? Mne sa vtedy urobili ranky na bradavkach, tak davaj pozor... a to mala Saska vtedy uz tri mesiace, ked sme sa zacali kojit bez...

Saska tu ma kamarata, tak sa hraju s legom v herni, uz dve hodky, ze ich to bavi 😝 Max zaspal pod kolotocom v postielke. Tak ja asi pojdem nieco upratat hm 😅

leveretka
29. júl 2010

dakujem 😵

@anjelicek26 zatiaľ sa ešte učíme...niekedy sa pekne prisaje a niekedy nie a to potom bolí, tak sa ešte počas papania jeduje a odtrháva a chche cmúľať bradavku a sú to ešte boje, bradavky bolia, ale verím, že to zvládneme. Zatial este nevie vyprazdnit prsnik uplne, tak si aj odsavam, lebo mi ide prasknut hlavne jeden prsnik...ale fajn, aspon nemusime konecne menit stale podbradniky, co to tieklo az za jej usi a stale sterilizovat.

jenie123
29. júl 2010

Ahojte baby, my mame tiez bolesti bruska uz od porodnice a rurku musime dost casto pouzivat. Uzivame espumisan, ten nam moc nepomohol. Lekarka nam odporucila probioticke kvapky BioGaia a este masirujem brusko mastickou Dr.Hoj a konecne sa mi zda, ze jej to celkom pomaha.. doposial nam stale lekarka hovorila, ze ma mala velke nafuknute brusko a mam jej pomahat.. Najhorsie je, ze som snad vyskusala uz vsetko..

katka512
29. júl 2010

@jenie123 Ahoj ako si bola spokojna s porodnicou v Skalici??

mojalili
29. júl 2010

@katka512 Katka, ako si si uzila dnes na kaficku s kamaratkou? JA som tam lietala ako raketa, bola som bratovi vybrat postu,pretoze je v zahranici,potom som zistila v lekarni, ze nemam peniaze, tak som letela pre peniaze 😀

LILI sa stale chce fotit s Dankom🙂

katka512
29. júl 2010

Na kaficku pohoda,neviem ci som ti uz davnejsie pisala ze byvam v Sobotisti a tak som rada ked vypadnem do Senice lebo uz mi to tam niekedy strasne lezie na nervy.... 😠 😠 ta kamoska co tam so mnou bola tiez caka babo je v 17tyzdni....strasne by chcela dievcatko
A kde robi brat v zahranici?
Maly je rozkosny a mala je strasne zlata je na nej vidiet aj na fotkach ako ma maleho rada to sa mi paci 😉 😉
lebo niektore deticky strasne ziarlia....
Mala vobec neziarli?